Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%
    -10%

    Tarla 101 - rose (PN) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIŞANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer, un vin liniştit din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 38,62 RON

    Special Price 34,76 RON

    (-3,86 RON)
  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, plin, mătăsos cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Rose Pinot Noir Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Tectonic - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Tectonic - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Tectonic - Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinurile din gama Tectonic redau prin aromele diverse energia și terroir-ul Vrancei. În fiecare vin, imaginea oferită de arome devine mai clară, mai frumoasă, așa cum sunt podgoriile însorite întise pe dealurile din Cotești. Vinurile aduc și un tribut oamenilor pentru efortul depus la îngrijirea viței, cât și strugurilor din toate soiurile, care se transformă în vinuri prețioase.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Experiența olfactivă începe cu arome curate de fructe de pădure, mai ales fragi și zmeură, cireșe albe, grepfrut și coajă de portocală.

     

    GUST: Gustat la temperatura optimă, monosoiul rose este ușor, fără corpolență, dar cu aciditate medie. Gustul echilibrat este marcat în final de arome florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de salate, curry picant cu creveți, risotto cu hribi și deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. De la începutul secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii frenaceze, odată cu marile schimbări aduse prin eticheta Chateau Mouton Rothschild.

     

    Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinuri Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Aceste vinuri albe și roșii, mult mai accesibile, sunt produse din soiuri franceze populare, cultivate în diverse localități din regiunea Languedoc-Roussillon.

     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Pays D’oc, clasic, elegant, cu buchet din fructe roșii, din care se remarcă parfumul de căpșune și zmeură.

     

    GUST: Produs fără maturare în butoaie din stejar, acest monosoi de Pinot Noir, păstrează prospețimea strugurilor și note de fructe roșii. Taninii sunt blânzi, iar finalul este echilibrat și simplu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

    32,73 RON
  • Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul Special Reserve Pinot Noir este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă pe care este reprezentat simbolul universal al devenirii și evoluției, creat de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rubiniu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure, răscoapte, aproape macerate, vegetale - frunze umede, tutun, și un ton de ciocolată amară împrumutată din butoi în timpul maturării.

     

    GUST: Un Pinot Noir special, baricat generos, cu arome de cireșe negre, zmeură, ciocolată neagră și smochine. Vinul perfect pentru relaxare, elegant, ușor astringent de la taninuri, dar mătăsos, rotund. Finalul este lung, dominat de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bine primit la mesele cu diverse cărnuri gătite la cuptor, somon la grătar, rață cu mirodenii și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Chateau Cristi - Pinot Noir 2017 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Cristi - Pinot Noir 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Cristi - Pinot Noir 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin clasic de Pinot Noir, cu arome de cireşe, cuişoare, fructe de pădure şi vanilie.

     

    GUST: Acest sortiment pur din soi cu origini franceze a fost maturat 6 luni în butoaie din stejar. Vinificarea şi maturarea în stilul apropiat de tradiţia sortimentelor din Lumea Veche, oferă un gust moale şi elegant de fructe roşii, cu  post gust lung, de trufe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele rafinate, cu bucate din viţel, curcan, preparate cu sosuri cremoase şi brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    79,19 RON
  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ales să cucerească prin parfumul bogat de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Complex, delicat, fructat și sec. Generos în taninuri, urmați de note lemnoase din stejar, ușor vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Avincis - Pinot Noir 2015 -  0.75L Avincis - Pinot Noir 2015 -  0.75L

    Avincis - Pinot Noir 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani. Vinul de Pinot Noir este doar un exemplu de succes din gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, prin care Avincis promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiuniu intens.

     

    MIROS: Un vin minunat cu buchet rar de căpșuni și cireșe ușor condimentate.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare au fost de ajuns pentru a șlefui aromele naturale din struguri, dar și pe cele din butoaie, într-un etalon al generozității și echilibrului îndreptat spre perfecțiune, cu tanini bine integrați, ce se alătură călătoriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L

    Serve - Cuvee Sissi rose (PN) 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvee Sissi rose, din soiul Pinot Noir, este un vin proaspăt, creat cu inspirația de a oferi tuturor o parte din energia zilelor de vară petrecute de la răsărit până la apus pe o plajă cu nisip cald, unde sunt lăsate de valuri scoici mici și delicate. Acestea sunt trăirile inspirate de aromele vinului Sissi rose, o licoare creată pentru a răcori și a aduce buna dispoziție a zilelor însorite de vară.

     

     

    ASPECT: Roz pal, trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin select, care relaxează prin amestecul de arome florale, lămâi, pomelo și fructe exotice.

     

    GUST: Aromele din Sissi rose se mențin prospete, intense, cu urme moi de tanini, rămase după îmbutelierea realizată la începutul anului 2019 și timpul petrecut în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos, pentru aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate cu vițel la cuptor cu sos și ciuperci, salată cu pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 12°C.

     

  • Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, rubiniu.

     

    MIROS: Fructe negre de pădure (coacăze, frăguțe), și aromă de tămâie, unite într-un parfum extravagant și elegant.

     

    GUST: Fructat, catifelat, complex și echilibrat de tanini moi. Aciditate peste medie și plăcută  ce oferă un post gust prelung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de carne roșie la grătar, cârnăciori și mezeluri picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, plin, mătăsos cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Issa - Pinot Noir barrique 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR: LA SALINA
    REGIUNE: DEALURILE TRANSILVANIEI
    SOI STRUGURE: PINOT NOIR

    Vinurile ISSA s-au născut lângă Turda, în inima Transilvaniei, zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Mergând pe o paralelă imaginară a așteptărilor, le-am putea plasa în vestita Burgundie. Terroirul specific Văii Ariesului vine însă cu amprenta identității sale și transformă oferta Cramei La Salina într-o experiență unică, similară, dar nu identică cu cea burgundă. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici încă de când localitatea purta numele Potaissa.

    ISSA Pinot Noir

    Pinot Noir-ul este vinificat in stil clasic cu o culoare roşu rubiniu deschis,stalucitor si tipic transparent.
    Dezvoltă arome delicate de afine coapte, vişine, violete, cafea, tabac, condimente fine si o tusa fina de stejar.
    Gustativ surprinde prin rotunjimea sa, astringenţa plăcută, taninurile fine ce transmit un potential de invechire, alcool bine integrat, fiind foarte bine echilibrat, impresionând prin persistenţa şi postgustul îndelungat.
    Servit la 13-14°C, in perioda de vara si la 15-16°C in restul anului, acest Pinot Noir se asociaza perfect cu mezeluri uscate, paste cu sosuri uşoare, pizza, tartar de somon, carne roşie - vită, porc - la grătar.
  • Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14% Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis cu reflexii de merișor.

     

    MIROS: Un Pinot Noir puțin maturat în recipiente din oțel inoxidabil, cu parfum proaspăt de fructe roșii de pădure, din care se disting zmeura și coacăzele roșii.  

     

    GUST: Alături de smeură se simte aroma de vișine coapte și tanini ușor lemnoși, care oferă senzația unui vin maturat în baric. Aciditatea plăcută păstrează prospețimea și oferă un finish mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru mesele cu carne de vită, porc, vânat (căprioară), păsări de curte și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Cel mai fragil şi dificil soi de srtuguri din care se naşte vinul roşu, Pinot Noir-ul, îşi gãseşte cu uşurinţã în pãmântul din Segarcea resursele pentru a crea un vin puternic şi expresiv, fãrã a-şi compromite fineţea caracteristicã. Îmbogãţit de maturarea de 6-8 luni în butoaie de stejar francez de primã şi a doua generaţie, are - atât olfactiv, cât şi gustativ - doar nuanţe fine de lemn şi vanilie. Nasul este dominat de fructe - cireşe, pomegranate - cu accente condimentate. Gustativ, este excelent echilibrat între notele de fruct şi cele de lemn dulce, cu taninuri rotunde, perfect integrate.
  • Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -33%

    Roux Pere & Fils - Mercurey rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: A.O.C. MERCUREY / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Luminos de o culoare de rosu rubiniu, intens.

    MIROS: Arome elegante, fructate, de coacaze, afine, mure, completat de note rafinate lemnoase.

    GUST: Un vin elegant, intens fructat, distinct de mure, coacaze si afine, cu o senzatie lemnoasa delicata de cedru si vanilie, completata de accente subtil vegetale, de ardei gras si ierbozitate.

    ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu preparate din file din carne rosie, muschiulet sau cotlet sau din maruntaie, ca antreuri sau fel principal: ficat sau ceafa de porc, muschiulet, fudulii sau cotlet de vita, chiar cu pulpa de miel sau prepelita la tava. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi (Afuega'l Pitu, Cheshire, Blue Castello) servite cu fructe uscate, si nuci macademia.

    TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)

    Preț normal: 79,08 RON

    Special Price 52,72 RON

    (-26,36 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă