Aperitiv

Bauturile de tip aperitiv sunt bauturi alcoolice cu tarie de maxim 30%, care stimuleaza pofta de mancare, deci aceste sunt servite inainte de a lua masa (spre deosebire de digestiv, care se consuma dupa masa).


In categoria aperitivelor sunt incluse o varitate de bauturi seci: sampanie, prosecco, cava, vermut, gin, rachiu si diferite stiluri de vin sherry. Fiecare dintre bauturile ce se incadreaza in categoria aperitivelor au traditii de sute de ani in Lumea Veche. Tarile Europei Centrale au creat primele aperitive si in prezent, tot acestea detin suprematia in productia si comercializarea bauturilor de tip aperitiv.


Echipa Beicevrei.ro a selectat cateva sortimente de aperitive produse in distileriile brand-urilor italiene Campari si Nonino, urmate de francezii de la Distileriile si Domeniile Provance, cu lichioruri delicioase de fructe.  

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  • Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18% Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18%

    Martini

    Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18%

    Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi s-au întâlnit în 1863 în orașul italian Torino și au ridicat o distilerie în micul orășel Pessione.

     

    Prima băutură creată în Pessione a fost Martini Rosso, urmat de Bianco, Extra Dry, Rosato, D’Oro și multe alte sortimente care au avut și au succes în orice colț al lumii. Povestea etichetei Extra Dry a început în 1890, anul în care fiul lui Rossi a lansat un vermut sec cu doar 30 de grame zahăr per litru.

     

    După aproape 10 ani, în ziua de anul nou 1900, Martini a lansat Extra Dry, vermutul pentru un nou secol. Scoarță și lemn, plante macerate și distilate, oferă aromele plăcute și echilibrul aromatic, iar zmeura proaspătă și coaja de lămâie asigură personalitatea unică a acestui vermut emblematic, produs după o rețetă încă secretă.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum delicat cu note de mure, pepene galben, măr, lămâi și miere de salcâm.

     

    GUST: Aroma de măr domină papilele, urmată de stânjenel, lemn și aciditate echilibrată. Apar și note de mijloc din rădăcini care dau un gust sec.

     

    FINISH: Mediu, cu note din coajă de lămâie, măr cu scorțișoară și piersică.

     

    54,84 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Rosso 0.75L, Alc: 15% Martini - Vermouth Rosso 0.75L, Alc: 15%

    Martini

    Martini - Vermouth Rosso 0.75L, Alc: 15%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică. În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani.

     

    Martini Rosso este vermutul original și primul cadou oferit lumii de Luigi Rossi, care a folosit un amestec diferit de ierburi pentru a obține băutura de o culoare roșie ce a devenit un simbol al brand-ului peste ani.

     

    Cu toate că rețeta exactă rămâne un secret bine păstrat, acest vermut dulce oferă arome fascinante de ierburi aromatice rezultate din amestecul unor vinuri atent selecționate cu plante crescute în Italia: salvie, cimbru de grădină, frăsinel și diferite tipuri de lemn exotic, dulce-amărui.  

     

     

    ASPECT: Roșu-maroniu, deschis.

     

    MIROS: Fructat și bogat în arome de tutun și frunze de dafin.

     

    GUST: Corp ușor, dar complex și fin. Note dulci și acrișoare din frunze de tutun, cafea espresso, scorțișoară, anason și nucșoară, urmate pe fundal de aspartam și caramel.

     

    FINISH: Dulce-acrișor, complex și condimentat.

     

    57,48 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Bianco - 1L, Alc: 15% Martini - Vermouth Bianco - 1L, Alc: 15%

    Martini

    Martini - Vermouth Bianco - 1L, Alc: 15%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Supranumit ‘biachissimo’, sau cel mai alb, datorită florilor de vanilie, Bianco este în esență un amestec de ierburi aromatice, flori și vinuri albe, cum este Trebbiano. Vegetalele frumos parfumate și vinul din soi italian aduce o strălucire aparte, un parfum seducător și o clasă impresionantă de arome, ce vor încânta oricând, fie că este savurat sec ori în cocktail-uri pe bază de vermut.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Citrice, piersică și zmeură, fum de tutun și frunze de dafin proaspete.

     

    GUST: Bogat, mere coapte la cuptor cu ghimbir și scorțișoară, vegetale amare, puțină miere, vanilie și lămâie zemoasă.

     

    FINISH: Post gust cu note de măr dulce și scorțișoară.

     

    52,35 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - L'Aperitivo Botanical Drink - 0.7L, Alc: 21% Nonino - L'Aperitivo Botanical Drink - 0.7L, Alc: 21%

    Nonino

    Nonino - L'Aperitivo Botanical Drink - 0.7L, Alc: 21%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Prima variantă a acestui aperitiv a fost creată în 1940 de Silvia Nonino, prima femeie care s-a aflat la conducerea distileriei Nonino și s-a folosit de priceperea în arta culinară și botanică pentru a crea Aperitivo Bianco Nonino. Rețeta Silviei a fost reinterpretată în 2018 de femeile moderne alte familiei Nonino.  

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii aurii, rezultat din infuzia la temperatură scăzută a plantelor.

     

    MIROS: Proaspăt și fructat, acest aperitiv iese din tipare cu parfumul de citrice și fructe moi, puțin amare.

     

    GUST: Aperitivul revigorează cu un amestec de fructe vioaie, alcool cald și vegetale călite.

     

    FINISH: Lung, cald și ceva mai sobru, cu o notă de lemn.

     

    137,94 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 9 Di Dante - Vermouth Extra Dry Purgatorio - 0.75L, Alc: 18% 9 Di Dante - Vermouth Extra Dry Purgatorio - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante

    9 Di Dante - Vermouth Extra Dry Purgatorio - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante Purgatorio Extra Dry este produs în regiunea italiană Piemont, apreciată pentru cupajele și monosoiurile liniștite, dar și pentru vinurile de tip vermut, obținute în stil tradițional, de sute de ani.

     

    Producătorul italian a găsit înspirația ca pentru fiecare plantă, condiment sau fruct, folosit în producția vermuturilor, să atribuie un cerc sau un nivel, asemenea celor aflate în faimosul poem al lui Dante Alighieri.

     

    9 Di Dante Purgatorio Extra Dry este un vermut alb autentic și primul blend realizat din vin obținut 100% din soiul alb Arneis, certificat DOC (Denumire de Origine Controlată).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Paradiso Vermouth Extra Dry oferă un parfum clar de flori, pere și caise, specifise soiului italian.

     

    GUST: Buchetul floral și fructat este echilibrat pe papile cu note de coajă de lămâie, salvie și mentă.

     

    FINISH: Ansamblul de arome și note, florale, fructate și vegetale oferă o degustare plină de prospețime și o notă finală ușor amăruie, specifică unui vermut extrasec de calitate.

     

    169,40 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 9 Di Dante - Vermouth Paradiso - 0.75L, Alc: 18% 9 Di Dante - Vermouth Paradiso - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante

    9 Di Dante - Vermouth Paradiso - 0.75L, Alc: 18%

    9 Di Dante Paradiso este produs în regiunea italiană Piemont, apreciată pentru cupajele și monosoiurile liniștite, dar și pentru vinurile de tip vermut, obținute în stil tradițional, de sute de ani.

     

    Producătorul italian a găsit înspirația ca pentru fiecare plantă, condiment sau fruct, folosit în producția vermuturilor, să atribuie un cerc sau un nivel, asemenea celor aflate în faimosul poem al lui Dante Alighieri.

     

    Pentru acest inedit vermut rose baza este obținută dintr-un un cupaj alcătuit dintr-un soi alb și unul roșu. Soiul alb Cortese este adăugat în procent de 88%, iar soiul roșu Nebbiolo completează restul de 12%.

     

     

    ASPECT: Roz cu un ton de foiță de ceapă

     

    MIROS: Buchetul se joacă pe simțuri cu arome de grepfrut, acompaniate de zmeură și anason stelat, oferite de soiul Nebbiolo.

     

    GUST: Textura aduce echilibrul aromatic prin notele fructate și vegetale cu tresăriri energice de mandarine, rozmarin, cacao și vanilie.

     

    FINISH: Gustul final este marcat de o remanență medie spre lungă, oferită de taninii aceluiași soi roșu Nebbiolo.

     

    169,40 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Campari - Lichior aperitiv - 1L, Alc: 25% Campari - Lichior aperitiv - 1L, Alc: 25%

    Campari

    Campari - Lichior aperitiv - 1L, Alc: 25%

    Aflat în aproape toate barurile din lume și faimos de zeci de ani, lichiorul Campari a fost creat acum 160 de ani. Originar din Lombardia, Gaspare Campari a început în 1840 să experimenteze cu diferite ierburi, condimente și alte ingrediente pentru a crea un aperitiv amar. În 1860, după 20 de ani de încercări, Campari a desăvârșit rețeta pentru bitter-ul pe care îl cunoaștem astăzi.

     

    În 1864, Gaspare și-a deschis un bar în centrul orașului Milano, în apropiere de atracțiile turistice, iar în scurt timp, stabilimentul său a devenit popular în rândul artiștilor.  La începutul secolului următor, Campari a deschis prima fabrică în mica localitate Sesto San Giovanni, în zona Milano, iar acest pas a dus către dezvoltarea și popularizarea băuturii create de Gaspare.

     

    În deceniile următoare Campari a câștigat marile piețe ale lumii prin calitatea produselor, eleganța și spiritul artistic insuflat de brand. Aceleași calități sunt păstrate și revigorate în ultimii anii de Campari, prin imaginea de brand și colaborările cu diferiți artiști consacrați și de avantgardă.

     

     

    ASPECT: Roșu-deschis.

     

    MIROS: Revigorant și foarte artistic prin aromele de portocală roșie maturată, șerbet de portocală, ulei din coajă de grepfrut roșu, chinină, frunze de dafin, cireș și lemn verde. Un buchet complicat ce răsplătește cu note finale de alcool condimentat ce gâdilă nasul.

     

    GUST: Pe papile băutura devine mai serioasă, dar și mai simplă, prin aromele de ierburi amare, printre care și chinina, echilibrate de o dulceață din sirop de zahăr amestecat cu suc din portocală roșie, mentă, cuișoare și miere.

     

    FINISH: Chinina se simte cel mai bine, urmată de gustul amar din coajă și sâmburi de portocală.

     

    Pachetul conține sticla de lichior Campari de 0.7L + 2 pahare de sticlă cu însemnele brand-ului Campari.

     

    80,74 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Bianco - 0.75L, Alc: 15% Martini - Vermouth Bianco - 0.75L, Alc: 15%

    Martini

    Martini - Vermouth Bianco - 0.75L, Alc: 15%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Supranumit ‘biachissimo’, sau cel mai alb, datorită florilor de vanilie, Bianco este în esență un amestec de ierburi aromatice, flori și vinuri albe, cum este Trebbiano. Vegetalele frumos parfumate și vinul din soi italian aduce o strălucire aparte, un parfum seducător și o clasă impresionantă de arome, ce vor încânta oricând, fie că este savurat sec ori în cocktail-uri pe bază de vermut.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Intens și seducător, cu note florale delicate, arome de vanilie, condimente dulci și citrice confiate, completate de un fundal ușor ierbos și amărui.

     

    GUST: Catifelat și echilibrat, cu dulceață plăcută și accente amărui fine. Aromele de plante aromatice, vanilie și citrice se îmbină armonios, oferind un palatin rafinat și persistent. 

     

    FINISH: Finalul este lung, ușor condimentat și elegant.

     

    58,93 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Aperitiv Fiero - 0.75L, Alc: 14.9% Martini - Vermouth Aperitiv Fiero - 0.75L, Alc: 14.9%

    Martini

    Martini - Vermouth Aperitiv Fiero - 0.75L, Alc: 14.9%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Fiero este cel mai nou membru al familiei Martini. Un vermut creat din amestecul de citrice și portocală amăruie cu vinuri albe – aperitivul perfect alături de apă tonică. Culoarea sa aprinsă și aromele fructate sunt 100% naturale și sunt rezultatul unui proces meticulos realizat sub stricta supraveghere a specialistului Giuseppe Musso.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, deschis.

     

    MIROS: Stilul vermut este dominat de aroma dulce de portocală.

     

    GUST: Pe papile este proaspăt, înțepător, cu note simple și curate din suc de citrice.

     

    FINISH: Finalul este sec, cu note de portocale proaspete.

     

    48,28 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Rinquinquin a la Peche - Lichior de piersici GB - 0.75L, Alc: 15% Rinquinquin a la Peche - Lichior de piersici GB - 0.75L, Alc: 15%

    Rinquinquin a la Peche - Lichior de piersici GB - 0.75L, Alc: 15%

    Rinquinquin a la Peche este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), este originar din mica localitate Forcalquier, aflată la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană. 

     

    Lichiorul de piersici Rinquinquin este un excelent aperitiv. Băuturile savurate înainte de masă, numite generic aperitiv, au o istorie lungă și tradiție de sute de ani în fiecare regiune franceză, de aceea, în dialectul Franco-Provençal, Rinquinquin înseamnă ‘băutură revigorantă’. La producția acestui lichior sunt folosite trei soiuri de piersică, culese din valea râului Durance, zahăr din trestie și vin alb Lubéron din Valea Ronului.

     

    Fructele și frunzele sunt puse la macerat, separat, într-un amestec de alcool și vin timp de 6 -12 luni pentru a permite extragerea celor mai fine arome. La finalul proceselor de macerare, Rinquinquin este maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Parfum din pulpă de piersică cu note de citrice. Frunzele de piersică aduc acele note vegetale, proaspete și revigorante.

     

    GUST: Aroma puternică de fructe dulci și bomboane englezești.

     

    FINISH: Note fructate și alcool bine integrat, ce lasă o impresie finală de lungă durată. Sec și răcit cu gheață, Rinquinquin a la Peche iese în evidență cu aromele vioaie, captivante, ce aduc o atmosferă interesantă și poftă pentru o masă copioasă.

     

    87,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Noix de la Saint Jean - Lichior din nuci GB - 0.75L, Alc: 15% Noix de la Saint Jean - Lichior din nuci GB - 0.75L, Alc: 15%

    Distilleries et Domaines de Provence

    Noix de la Saint Jean - Lichior din nuci GB - 0.75L, Alc: 15%

    Noix de la Saint Jean este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), este originar din mica localitate Forcalquier, aflată la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană. Zona Forcalquier oferă numeroase plante folosite de distilerie în producția băuturilor de tip vermut, pastis și absint.

     

    Peisajul în care se află distileria oferă resurse naturale ce includ numeroase plante și fructe folosite în producția băuturilor de tip lichior, vermut, pastis și absint.

     

    Lichiorul din nuci Noix de Saint Jean, este numit astfel după obiceiul producătorului de a culege nucile Dauphine înainte de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, atunci când sunt încă verzi. Aroma intensă și profilul aromatic bogat, este obținut din amestecul aromei de nuci cu mirodenii (nucșoară, scorțișoară și cuișoare).

     

     

    ASPECT: Roșu închis după culoarea vinului din care este produs. Învechirea la sticlă închide culoarea băuturii într-un maro-teracotă.

     

    MIROS: Parfumul este dominat de nuci, condimente și fructe confiate.

     

    GUST: Aroma principală a acestui aperitiv clasic, francez, este definită de uleiul natural și notele de lemn amestecat cu mirodenii. Aciditatea și dulceața naturală a lichiorului sunt bine echilibrate, de aceea textura aduce o consistență mare atât la miros cât și la gust.

     

    FINISH: Astringența nucilor și a taninilor oferă un gust final demisec, lung și plăcut.  

     

    108,90 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Forcalquier - Vermouth - 0.75L, Alc: 18% Forcalquier - Vermouth - 0.75L, Alc: 18%

    Forcalquier - Vermouth - 0.75L, Alc: 18%

    Vermutul Forcalquier este produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), este originar din mica localitate Forcalquier, aflată la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană. Zona Forcalquier oferă numeroase plante folosite de distilerie în producția băuturilor de tip vermut, pastis și absint.

     

    Forcalquier Vermouth este un aperitiv îndrăzneț și clasic, produs cu absint vioi, revigorant, plante aromatice și condimente (roiniță, mentă, pelin, anason verde, scorțișoară, coriandru și boabe de piper). În total sunt folosite 15 plante pentru o băutură modernă cu acel gust amar în stil italian, dar mai bogată în arome și mai persistentă, așa cum sunt vermuturile produse în regiunile franceze de peste 100 de ani.

     

     

    ASPECT: Galben cu tușe maro ce se intensifică după aerare.

     

    MIROS: Parfum complex și subtil cu note proaspete de absint, întrepătruns de condimente.

     

    GUST: Compoziția sa este dominată de absintul clar, puternic, ce se diluează treptat în note de ierburi, fructe și dulceață.

     

    FINISH: Valul cu zeci de straturi amărui se retrage fără grabă și lasă în urmă câteva note persistente de plante și condimente.

    108,90 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Campari - Lichior aperitiv - 0.7L, Alc: 25% Campari - Lichior aperitiv - 0.7L, Alc: 25%

    Campari

    Campari - Lichior aperitiv - 0.7L, Alc: 25%

    Aflat în aproape toate barurile din lume și faimos de zeci de ani, lichiorul Campari a fost creat acum 160 de ani. Originar din Lombardia, Gaspare Campari a început în 1840 să experimenteze cu diferite ierburi, condimente și alte ingrediente pentru a crea un aperitiv amar. În 1860, după 20 de ani de încercări, Campari a desăvârșit rețeta pentru bitter-ul pe care îl cunoaștem astăzi.

     

    În 1864, Gaspare și-a deschis un bar în centrul orașului Milano, în apropiere de atracțiile turistice, iar în scurt timp, stabilimentul său a devenit popular în rândul artiștilor.  La începutul secolului următor, Campari a deschis prima fabrică în mica localitate Sesto San Giovanni, în zona Milano, iar acest pas a dus către dezvoltarea și popularizarea băuturii create de Gaspare.

     

    În deceniile următoare Campari a câștigat marile piețe ale lumii prin calitatea produselor, eleganța și spiritul artistic insuflat de brand. Aceleași calități sunt păstrate și revigorate în ultimii anii de Campari, prin imaginea de brand și colaborările cu diferiți artiști consacrați și de avantgardă.

     

     

    ASPECT: Roșu-deschis.

     

    MIROS: Revigorant și foarte artistic prin aromele de portocală roșie maturată, șerbet de portocală, ulei din coajă de grepfrut roșu, chinină, frunze de dafin, cireș și lemn verde. Un buchet complicat ce răsplătește cu note finale de alcool condimentat ce gâdilă nasul.

     

    GUST: Pe papile băutura devine mai serioasă, dar și mai simplă, prin aromele de ierburi amare, printre care și chinina, echilibrate de o dulceață din sirop de zahăr amestecat cu suc din portocală roșie, mentă, cuișoare și miere.

     

    FINISH: Chinina se simte cel mai bine, urmată de gustul amar din coajă și sâmburi de portocală.

     

    Pachetul conține sticla de lichior Campari de 0.7L + 2 pahare de sticlă cu însemnele brand-ului Campari.

     

    70,68 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ricard - Lichior Pastis aperitiv - 0.7L, Alc: 45% Ricard - Lichior Pastis aperitiv - 0.7L, Alc: 45%

    Pastis Ricard

    Ricard - Lichior Pastis aperitiv - 0.7L, Alc: 45%

    Ricard este un lichior pastis de tip aperitiv, produs pentru prima dată în Franța, regiunea Provence. Pastisul face parte dintr-o familie de lichioruri ce au la bază anasonul, cum ar fi ouzo (din Grecia), arak (din statele arabe), sambuca (din Italia) si mastika (din zona Balcanilor).

     

    Pastisul produs de grupul Pernod Ricard este bazat pe rețeta originală a unui lichior aromat cu anason și lemn dulce, creată de Paul Ricard pentru distileria sa în 1932. Pastisul Ricard este cel mai vechi, cel mai cunoscut și cel mai vândut lichior cu aromă de anason.

     

    Ricard Pastis de Marseille este un lichior cu arome distincte de lemn dulce și ierburi proaspete din zona Provence. Lichiorul este aromat de anason adus de echipa Ricard din China, iar lemnul dulce este adus de pe malul Eufratului. Pentru a păstra și îmbogăți acest colaj de arome, lichiorul este tras în butoaie mari, ținute în aer liber. Vaporii de apă marină pătrund în lichior și îi oferă acea aromă subtilă și plăcută de sare, specifică băuturilor de pe coasta Mediteranei.

     

     

    ASPECT: Ambră închisă. Ușor deschis după amestecul cu apă.

     

    MIROS: Proaspăt și intens, acest pastis oferă exact ceea ce promite: arome intense de anason și lemn dulce (licorice).

     

    GUST: Anasonul rămâne aroma care dirijează experiența și deschide drumul unei simfonii cu note joase și ridicate de plante aromatice (fenicul, mentă), lemn dulce și citrice.

     

    FINISH: Lung și amărui.

     

    86,48 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Riserva Speciale Rubino - 0.75L, Alc: 18% Martini - Vermouth Riserva Speciale Rubino - 0.75L, Alc: 18%

    Martini

    Martini - Vermouth Riserva Speciale Rubino - 0.75L, Alc: 18%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică. În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani.

     

    Asemenea multor vermuturi Martini, Riserva Speciale Rubino este bazat pe vinuri italiene produse în regiunea Piemonte. Toate varietățile de vinuri au fost alese de Maestrul Beppe Musso. Vermuturile din gama Riserva Speciale sunt bazate pe rețete secrete, ușor diferite de cele clasice: la celalalte vermuturi se folosesc două soiuri de pelin, pentru expresiile Riserva Speciale se folosesc trei soiuri locale (Artemisia - Absinthium, Pontica și Vulgaris). 

     

    Pentru acest vermut sunt folosite și alte ingrediente rare, cum ar fi mușețelul roman, ciulinul italian și lemnul de santal roșu din Africa Centrală. Extractele pentru fiecare vermut se odihnesc în cuve din stejar Tino pentru două luni, pentru a se armoniza aromele și caracterul. Cuvele Tino nu au mai fost folosite în ultimii zeci de ani, însă pentru Riserva Speciale producătorul a revenit la această practică veche ce necesită o perioadă de peste un an pentru producția unui lot.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de piper negru, căpșune, mure și coacăze negre urmate de aroma ceva mai consistentă a pelinului amestecat cu alte ierburi. Apare și o urmă lemnoasă, asociată cu santalul.

     

    GUST: Foarte fructat de poame sălbatice apropiate de coacăze. Pelin uscat, piper negru și tanini lemnoși slabi, compensați de dulceața fructelor și puțină chinină.

     

    FINISH: Lung, revigorant, cu note de piper negru crăpat, pelin diluat, dar persistent și ceva fructe de pădure.

     

    74,39 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aperol - Bitter aperitiv 0.7L, Alc: 11% Aperol - Bitter aperitiv 0.7L, Alc: 11%

    Aperol

    Aperol - Bitter aperitiv 0.7L, Alc: 11%

    Aperol este rezultatul a șapte ani de eforturi ale fraților Luigi și Silvio Barbieri, din orașul italian Padua, care au moștenit compania în 1912 de la tatăl lor Giuseppe. Bitter-ul Aperol a devenit popular în perioada interbelică pentru tinerii activi, iar în deceniile următoare, după război, băutura fraților Barbieri a devenit un brand cunoscut în toată Italia, mai ales după ce a devenit ingredientul principal din Aperol Spritz, o variantă a clasicului mix venețian de vin alb cu apă carbogazoasă.

     

    Între anii 1980-1990, Aperol a devenit un brand cosmopolit în statele europene. În anii 2000, după ce a fost cumpărat de grupul Campari, și-a continuat ascensiunea în popularitate și a devenit una dintre băuturile asociate cu stilul de viață italian.

     

    După mai bine de 100 de ani băutura fraților Barbieri este produsă după aceeași rețetă secretă în fabrica din Padua. Aperol aduce o parte fascinantă din cultura Italiei prin distilatul fin, infuzat cu ierburi, rădăcini și extracte din portocală ce oferă arome perfect echilibrate.  

     

     

    ASPECT: Roșu deschis cu tonuri de rubin.

     

    MIROS: Parfumul aduce din start aroma de alcool fin, coajă de portocală și un amestec bogat de ierburi aromatice armonizate cu un praf de vanilie.

     

    GUST: Pe papile este puțin catifelat, rotund și tare, deși are doar 11% volum alcool. Imediat intervine corpolența echilibrată, compusă din portocala intensă cu note de ierburi ce amintesc de chinică, rubarbă și gențiană. Ierburile sunt urmate momentat de lemn verde ce dă un gust amar plăcut, apoi sărat.

     

    FINISH: Gustul final este lung, vegetal și amar, exact așa cum trebuie să fie un bitter italian.

     

    58,54 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Lichior Amaro  Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35% Nonino - Lichior Amaro  Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35%

    Nonino

    Nonino - Lichior Amaro Quintessentia GB - 0.7L, Alc: 35%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Amaro Nonino Quintessentia a fost obținut pentru prima dată în Friuli, la granița încărcată de cultura romană, arabă, celtică și slavă. Licoarea reține bogăția de arome din ierburi folosite de civilizații antice, dar și ingrediente aduse din țări exotice. Printre ierburile folosite sunt: gențiană, șofran, lemn dulce, rubarbă, portocală dulce și amară, tamarind, coajă de quassia, coajă din arbore de chinină și galenga.

     

    Quintessentia este un sortiment maturat în butoaie din regiunile Nevers și Limousin, dar și alte butoaie din stejar, folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip sherry.

     

     

    ASPECT: Ambră.

     

    MIROS: Parfum intens de ierburi aromatice, portocale amare și o notă de caramel ars.

     

    GUST: Quintessentia este un bitter tradițional italian, numit amaro, de aceea gustul va fi fără îndoială dulce-amărui. Dulce din caramel și puțină vanilie, amărui și complex datorită ierburilor, distilatului de struguri și notelor extrase din maturarea în baricuri din stejar franțuzesc. 

     

    FINISH: Lung spre memorabil. Aromele rămân pe papile pentru câteva minute bune și te îndeamnă să repeți experiența cu prima ocazie.

     

    143,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Riserva Speciale Ambrato - 0.75L, Alc: 18% Martini - Vermouth Riserva Speciale Ambrato - 0.75L, Alc: 18%

    Martini

    Martini - Vermouth Riserva Speciale Ambrato - 0.75L, Alc: 18%

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică. În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani.

     

    Asemenea multor vermuturi Martini, Riserva Speciale Ambrato este bazat pe vinuri italiene produse în regiunea Piemonte. Toate varitățile de vinuri folosite în Ambrato au fost alese de Maestrul Beppe Musso. Vermuturile din gama Riserva Speciale sunt bazate pe rețete secrete ușor diferite de cele clasice: la celalalte vermuturi se folosesc două soiuri de pelin, pentru Ambratto se folosesc trei soiuri locale (Artemisia - Absinthium, Pontica și Vulgaris). 

     

    Pentru acest vermut sunt folosite și alte ingrediente rare, cum ar fi mușețel Roman, coajă de chinchoa (chinină) din Ecuador și rubarbă chinezească.

     

    Extractele pentru fiecare vermut se odihnesc în cuve din stejar Tino pentru două luni, pentru a se armoniza aromele și caracterul. Cuvele Tino nu au mai fost folosite în ultimii zeci de ani, însă pentru Riserva Speciale producătorul a revenit la această practică veche ce necesită o perioadă de peste un an pentru producția unui lot.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar închis.

     

    MIROS: Parfum puternic de ierburi amestecate cu mirodenii. Cel mai puternic este pelinul, urmat de miere, caprifoi, note de flori, boabe de piper negru crăpate și cuișoare. Aroma fructată din coajă de piersică și banană răscoaptă se unesc frumos în scurt timp și dezvoltă parfumul băuturii.

     

    GUST: Pelin amar, echilibrat de dulceață din miere și multe straturi aromatice complexe. În tabloul aromatic apar și citrice zemoase, note de ierburi verzi și flori albe din pomi fructiferi. Aroma fructată vine din căpșune coapte, presărate cu piper negru și flori albe. Nuanța amară din extractul de lemn dulce curăță puțin papilele și pregătește finalul.

     

    FINISH: Foarte lung, cu note pronunțate de flori, soc și caprifoi. Este și revigorant mulțumită notelor de citrice amestecate cu piper.

     

    74,39 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aperol - Bitter aperitiv 1L, Alc: 11% Aperol - Bitter aperitiv 1L, Alc: 11%

    Aperol

    Aperol - Bitter aperitiv 1L, Alc: 11%

    Aperol este rezultatul a șapte ani de eforturi ale fraților Luigi și Silvio Barbieri, din orașul italian Padua, care au moștenit compania în 1912 de la tatăl lor Giuseppe. Bitter-ul Aperol a devenit popular în perioada interbelică pentru tinerii activi, iar în deceniile următoare, după război, băutura fraților Barbieri a devenit un brand cunoscut în toată Italia, mai ales după ce a devenit ingredientul principal din Aperol Spritz, o variantă a clasicului mix venețian de vin alb cu apă carbogazoasă.

     

    Între anii 1980-1990, Aperol a devenit un brand cosmopolit în statele europene. În anii 2000, după ce a fost cumpărat de grupul Campari, și-a continuat ascensiunea în popularitate și a devenit una dintre băuturile asociate cu stilul de viață italian.

     

    După mai bine de 100 de ani băutura fraților Barbieri este produsă după aceeași rețetă secretă în fabrica din Padua. Aperol aduce o parte fascinantă din cultura Italiei prin distilatul fin, infuzat cu ierburi, rădăcini și extracte din portocală ce oferă arome perfect echilibrate.  

     

     

    ASPECT: Roșu deschis cu tonuri de rubin.

     

    MIROS: Parfumul aduce din start aroma de alcool fin, coajă de portocală și un amestec bogat de ierburi aromatice armonizate cu un praf de vanilie.

     

    GUST: Pe papile este puțin catifelat, rotund și tare, deși are doar 11% volum alcool. Imediat intervine corpolența echilibrată, compusă din portocala intensă cu note de ierburi ce amintesc de chinică, rubarbă și gențiană. Ierburile sunt urmate momentat de lemn verde ce dă un gust amar plăcut, apoi sărat.

     

    FINISH: Gustul final este lung, vegetal și amar, exact așa cum trebuie să fie un bitter italian.

     

    72,01 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Aperitiv Nolo Vibrante (fara alcool) - 0.75L Martini - Aperitiv Nolo Vibrante (fara alcool) - 0.75L

    Martini

    Martini - Aperitiv Nolo Vibrante (fara alcool) - 0.75L

    Alessandro Martini și Luigi Rossi au fost doi antreprenori și vizionari, care au preluat o distilerie în apropiere de orașul italian Torino, și au creat o băutură magică.

     

    În 1863, ce doi antreprenori au creat un vermut savurat de lumea întreagă de peste 150 de ani. De la plantele aromatice ale faimosului vermut clasic, la efervescența aurie a spumantelor, influența stilului Martini a cuprins continente și s-a întins pe zeci de ani. Cu toate acestea, stilul acestei băuturi se va regăsi mereu în faimoasa regiune viticolă Piemonte.

     

    Aperitivele Martini sunt produse după aceeași metodă tradițională folosită pentru băuturile cu alcool. Aceleași vinuri de calitate, ierburi, rădăcini și fructe sunt alese de maeștrii Martini din culturile proprii. Diferența apare odată cu îndepărtarea alcoolului, realizată gradual, urmată de infuzarea băuturii cu arome intense din Artemisia și Bergamotă. Rezultatul este acest Nolo Vibrante, un aperitiv Martini inconfundabil.

     

     

    ASPECT: Roșu deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de strugure fermentat și macerat, cu o note scurte de ierburi și citrice.

     

    GUST: Nolo Vibrante urmează tradiția aromei de bitter autentic prin aroma intensă de bergamotă și o tușă lemnoasă.

     

    FINISH: Mediu, dulce, cu o tușă de tanini amari.

     

    51,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă