Vin spumant
Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid.
Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.
Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
La Salina
La Salina - Spumant Alb Issa Charm Brut - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.
Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.
Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.
ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.
MIROS: Fructat și vegetal.
GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
66,55 RON Începând cu: 59,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Charming Chardonnay Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Galben-verzui, cu perlaj bogat.
MIROS: Aromele intense și dominante, florale, sunt susținute de accente fructate de pere, lime, mere verzi (Granny Smith), agrișe, pepene galben și note minerale suave.
GUST: Are o cremozitate delicată și o aciditate intensă, ce-i conferă prospețime și savoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Se poate consuma simplu, ca aperitiv sau în asociere cu antreuri. Este excelent lângă fructe de mare (stridii, carpaccio de caracatiță, gravlax de somon, creveți Black Tiger la grătar) sau file de pește pregătit pe plită sau înăbușit, garnisit cu legume sotate, crocante. Plăcut în asociere cu caviar, preparate vegane și vegetariene sau platouri de brânzeturi tari, ușor maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
71,17 RON Începând cu: 64,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zarea
Zarea - Spumant 100 Demisec - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.
Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.
În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.
ASPECT: Galben intens, cu reflexii arămii. Perlaj delicat și persistent.
MIROS: Fructat, intens cu o dulceață mai pronunțată, oferită de vificarea în demisec după metoda tradițională.
GUST: Acidulat, dulce și bogat în arome de mere golden răscoapte, banane bine coapte și ananas zemos. Remanența este medie spre lungă, cu notă de grepfrut.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la cu antreuri și finger food cu fructe de mare, pește și legume, anghinare , bruschete cu ton, salată de vinete și bulete de cașcaval, frigărui de pui cu sos de mango. La felul principal este ușor de savurat cu șnițel vienez de pui cu sos de mere, pui la rotisor sau la cuptor, tocăniță de curcan sau pește în crustă de fistic. Potrivit și la desert, cu plăcintă din mere, piersici sau dovleag.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.
63,28 RON Începând cu: 56,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Spumant Alb Caii de la Letea Vol. I, Aligote Brut - 0.75L, Alc: 12.2%
.41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Spumant Bendis Rose 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.
ASPECT: Roz-pal, cu un perlaj fin și persistent.
MIROS: Arome de brioșă umplută cu fructe roșii (căpșune, zmeură), note de drojdie și citrice (grepfrut roz).
GUST: Efervescență plăcută, arome de fructe roșii și pâine prăjită, cu o notă minerală. Gustul final este scurt spre mediu și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mese cu aperitive din mezeluri ușoare ori aperitive reci cu somon afumat și preparate din fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 1.5L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Note delicate de zmeură și aluat.
GUST: Structurat, proaspăt, cu perle fine ce aduc aromele de fructe roșii și migdale. Post gust proaspăt, ușor astringent.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește, scoici și fructe de mare. Potrivit și la preparatele tradiționale din carne de mangaliță.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
193,60 RON Începând cu: 174,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Alira Flamma Charme Rose este un vin spumant sec, obținut din soiul roșu românesc Fetească Neagră. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Culoare rose este obținută prin macerarea pieliței în must timp de 4 ore, urmată de fermentarea alcoolică timp de 10 zile la 16°C. Vinul este maturat timp de 20 de zile pe drojdia fină cu două batonaje. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor, cu perlaj persistent.
MIROS: Un rose cu note de fructe de pădure roșii și petale de trandafir.
GUST: Acidulat, fructat, cu o persistență aromatică echilibrată și post gust scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Rose-ul perfect pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, pește sau fructe de mare cu mirodenii.
TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).
Preț normal: 42,35 RON
Special Price 33,88 RON
(-8,47 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
-20%
Alira
Alira - Spumant Flamma Charme Alb DOC - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Alira Flamma Charme este un vin spumant sec, obținut din cupajarea soiurilor ronânești Frâncușă și Fetească Albă. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Mustul este fermentat alcoolic la temperaturi cuprinse între 10 și 16°C. Timp de 20 de zile vinul se odihnește pe drojdii fine, cu două batonaje cuprinse în această perioadă. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor, cu perlaj fin și constant.
MIROS: Parfumul acestui spumant aduce dulceața strugurilor albi, prospețime din flori sălbatice, piersici, alte drupe, mere verzi și pâine prăjită.
GUST: Pe papile se joacă armonios aromele de fructe și verdeață, scurtate de aciditatea naturală și gustul final sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi savurat ca aperitiv sau alături de o salată mediteraneană cu fructe de mare, plachie de somn, tocăniță de rapane, cât și salată din icre de știucă.
TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).
Preț normal: 42,35 RON
Special Price 33,88 RON
(-8,47 RON)+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Spumant Bendis Nadir 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar. Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur.
Bendis Nadir este un spumant produs din două soiuri, unul roșu și unul alb, recoltate manual. Prima fermentare a strugurilor durează 15 zile și are loc în recipiente mici. A doua fermentare, pentru a obține spumantul, durează aproximativ 60 de zile și se obține în condițiile controlate, oferite de cisternele de inox ale cramei.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui și perlaj fin.
MIROS: Buchet cu arome proaspete de flori și note exotice de ananas și banană, oferite de cupajul deosebit al soiurilor Pinot Noir și Chardonnay.
GUST: Aciditatea aduce pe papile note energice de fructe tropicale, dulci, curmate de un postgust scurt, cremos și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Bendis Nadir este spumantul meselor ce includ pește crud, creveți și alte fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Spumant Charming BBBLS brut - 1.5L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHARDONNAY, PINOT BIANCO
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune. Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Corcova produce spumantul Charming BBBLS Brut în localitatea Valdobbiadene, parte a regiunii Veneto din Italia, renumită pentru vinurile spumante de tip Prosecco. Cele trei soiuri sunt fermentate la temperatură controlată în cisterne din oțel inoxidabil timp de aproximativ 15 zile. După a doua fermentare, spumantul este lăsat la maturare în același timp de cisternă aproximativ 40 de luni, la o temperatură constantă de 15°C. În ultimă fază, vinul este îmbuteliat și învechit timp de o lună înainte de a fi comercializat.
ASPECT: Galben delicat, auriu, strălucitor, cu un perlaj bogat și fin.
MIROS: Aromele fructate intense de mere golden și citrice (în special zest de lămâie), și note delicate de banane și kiwi, îmbogățite de note minerale.
GUST: Gustul este plăcut, cremos și plin de savoare, dominat de o senzație de prospețime. Gustul remanent se păstreaza mult timp după înghițire.
ASOCIERE CULINARĂ: Un bun companion al fructelor de mare prăjite, specialități pescărești, sushi sau sashimi. Perfect lângă salate tip fel principal, cu pește, carne de pui sau Halloumi tras la tigaie și lângă preparate vegetariene pe bază de tofu. Poate fi consumat simplu, bine răcit, dar și cu platouri de brânzeturi tari și semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
242,00 RON Începând cu: 217,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Spumant Grande Cuvee Extrabrut Vintage 2018 GB - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor produse de francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir din recolta anului 2018. Spumantele Purcari au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.
Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gamă, albul extra brut de la Purcari este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.
ASPECT: Galben deschis, cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.
GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
181,50 RON Începând cu: 163,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Salina
La Salina - Issa Grand Blanc de Blancs Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11.65%
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 11.65%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.
Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.
ASPECT: Galben-pai, cu efervescență persistentă.
MIROS: Elegant și rafinat, cu note de citrice (lămâie, grapefruit), măr verde și pere, completate de accente florale delicate și o ușoară tentă minerală. Se simte un iz subtil de pâine prăjită, datorat metodei de vinificație.
GUST: Proaspăt și vibrant, cu perlaj fin și persistent. Aciditatea crocantă aduce vivacitate, iar aromele de fructe albe, citrice și flori se împletesc armonios cu o mineralitate subtilă. Finalul este curat, lung și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent pentru mesele festive, alături de fructe de mare, pește alb, sushi, aperitive fine sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
145,20 RON Începând cu: 130,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant rose demisec - 0.75L, Alc: 9.5%
REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO, GLERA, BRANCHETTO
VOL. ALC.: 9.5%
VIN SPUMANT ROSE DEMISEC. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Inspirat de regiunea viticolă Piedmont, Martini a creat acest spumant rose, elegant, din trei varietăți locale ce oferă un ingredient nelipsit pentru relaxare într-o seară caldă de vară. Îl puteți savura ca aperitiv, un spumant răcoritor alături de preparate ușoare sau un ingredient nelipsit la cocktail-urile pe bază de vinuri spumante.
ASPECT: Roz delicat cu accente de căpșuni. Strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Plin de prospețime, intens, floral și fructat. Trandafirii sălbatici, socul, căpșunele și murele aduc mireasma matinală a unei grădini de vară.
GUST: Puternic fructat de căpșuni, caise și mure. Aciditate medie, structură aromatică lejeră și post gust de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat foarte rece în sezonul cald. Un foarte bun aperitiv urmat de fructe de mare cu sosuri, feluri principale din carne de pește slab pe grill cu legume sote.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
65,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Colocviu Vibe Spumant Francusa Alb DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRANCUSA
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj discret.
MIROS: Un vin rar, obținut din vechiul soi românesc Frâncușă, ce delectează cu arome de strugure alb dulce și flori de câmp.
GUST: Echilibrat, cu dulceața fructului copt, alcool ce se simte delicat pe papile și o notă finală de citrice, scurtă, potrivită unui spumant brut.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru aperitiv, dar poate fi servit și alături de salate, păstrăv la grătar, tartine cu icre de crap și sardine.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
49,19 RON Începând cu: 44,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Millesime Spumant Grasa de Cotnari Alb Brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: GRASA DE COTNARI
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Casa de Vinuri Cotnari oferă ocazia rară de a savura un vin spumant brut obținut din soiul Grasă de Cotnari. Podgoria de pe care se recoltează acest soi tradițional românesc se află la o altitudine de 200-300 de metri, are expoziție sudică și soluri cernoziomice și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultură îndelungată. Vinul este obținut prin fermentarea naturală în cisterne urmată de fermentarea în sticlă și maturare pe drojdii timp de 49 de luni, conform metodei tradiționale.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj delicat.
MIROS: Parfum energic din flori albe, coajă de jimblă proaspăt scoasă din cuptor și o notă dulce din poame galbene, coapte de soarele verii.
GUST: Delectările încep cu citrice discrete în buchet, mai evidente pe papile, completate de nectarine și drojdie. Gustul final dulce sugerează miere polifloră și pere galbene suculente.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mesele îmbelșugate cu preparate din pui, pește, fructe de mare, paste cu sos alb și brânzeturi tradiționale..
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
112,34 RON Începând cu: 101,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Blue Nun
Blue Nun - Sparkling Gold - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: GERMANIA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB DEMIDULCE. Blue Nun este un brand de vinuri produse în Germania încă din 1921 de H. Sichel Söhne, o companie din Mainz cu un istoric de peste 150 de ani. Deși afacerile producătorului german au stagnat în perioada războiului, brand-ul Blue Nun a devent foarte popular la nivel internațional între anii ‘50 - ‘80.
Expaniunea brand-ului Blue Nun în Europa și Statele Unite, a adus multe colaborări cu personalități faimoase, iar astăzi vinurile produse de germani sunt în continuare asociate cu artiști din lumea muzicii și cu petrecerile urbane.
Unul dintre vinurile interesante ale etichetei Blue Noon este spumantul ce conține foițe de aur alimentar de 24 de karate.
ASPECT: Galben, cu reflexii aurii intense. Perlaj fin.
MIROS: Arome de fructe de livadă și struguri copți, proaspeți.
GUST: Acidulat, fructat, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat la aperitive și la mese cu preparate ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
45,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Spumant Charming BBBLS brut - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHARDONNAY, PINOT BIANCO
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune. Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Corcova produce spumantul Charming BBBLS Brut în localitatea Valdobbiadene, parte a regiunii Veneto din Italia, renumită pentru vinurile spumante de tip Prosecco. Cele trei soiuri sunt fermentate la temperatură controlată în cisterne din oțel inoxidabil timp de aproximativ 15 zile. După a doua fermentare, spumantul este lăsat la maturare în același timp de cisternă aproximativ 40 de luni, la o temperatură constantă de 15°C. În ultimă fază, vinul este îmbuteliat și învechit timp de o lună înainte de a fi comercializat.
ASPECT: Galben delicat, auriu, strălucitor, cu un perlaj bogat și fin.
MIROS: Aromele fructate intense de mere golden și citrice (în special zest de lămâie), și note delicate de banane și kiwi, îmbogățite de note minerale.
GUST: Gustul este plăcut, cremos și plin de savoare, dominat de o senzație de prospețime. Gustul remanent se păstreaza mult timp după înghițire.
ASOCIERE CULINARĂ: Un bun companion al fructelor de mare prăjite, specialități pescărești, sushi sau sashimi. Perfect lângă salate tip fel principal, cu pește, carne de pui sau Halloumi tras la tigaie și lângă preparate vegetariene pe bază de tofu. Poate fi consumat simplu, bine răcit, dar și cu platouri de brânzeturi tari și semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
50,84 RON Începând cu: 45,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Spumant Clarus Brut - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Spumantul Clarus este obținut din soiurile albe Mustoasă de Măderat și Chardonnay, după metoda tradițională de fermentare în sticlă.
ASPECT: Galben-pai. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Efervescența naturală a cupajului delectează cu arome echilibrate de citrice și mere verzi.
GUST: Pe papile își păstrează aciditatea și notele de citrice, dintre care se remarcă o notă de grepfrut galben, ce se păstrează bine în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat alături de preparatele din carne de pasăre (pui, curcan), pește și gustări cu brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
73,64 RON Începând cu: 66,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zarea
Zarea - Spumant 100 Brut Natur - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.
Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.
În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.
ASPECT: Galben-auriu, cu ușoare reflexii arămii.
MIROS: Spumantul 100 Brut Natur are un parfum fructat intens, menținut de efervescența constantă a metodei tradiționale.
GUST: Primele secunde aduc aciditatea specifică, urmată de notele intense de mere coapte din soiul golden, ananas și gutui.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat alături de antreuri reci cu brânzeturi și mezeluri, antreuri calde cu fructe de mare, carne de pui sau curcan. Este potrivit și la o cină în doi cu homar sau la o masă mare cu pește de Dunăre tras în mălai și prăjit la tigaie, servit cu mămăligă.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.
63,28 RON Începând cu: 56,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR