Vin spumant

Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.


Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.



Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%
    -17%

    Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     


    ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (de grapefruit și lămâie, caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepie, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și sosuri dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 54,48 RON

    Special Price 45,40 RON

    (-9,08 RON)
  • CinZano - Asti Spumant dulce 0.75L, Alc: 7% CinZano - Asti Spumant dulce 0.75L, Alc: 7%
    -5%

    CinZano - Asti Spumant dulce 0.75L, Alc: 7%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Casa CinZano a fost fondată de fraţii Giovanni Giacomo şi Carlo Cinzano în 1757. Cei doi frați erau de meserie bombonieri și aveau un butic în centrul orașului Torino (Via Garibaldi). La începutul secolului al XIX-lea, urmaşii acestora au avut pentru prima dată ideea de a folosi strugurii aflaţi în plantaţia din Santa Vittoria d’Alba pentru a experimenta cu diferite băuturi spumante.

     

    CinZano Asti Dolce e unul dintre spumantele produse doar din cei mai buni struguri Moscato Bianco, cu Denumire de Origine Controlată și Garantată, cultivați în podgoriile provinciilor Cuneo, Asti şi Alessandria din regiunea Piemonte.

     

    Experiența de peste 260 de ani a producătorului italian și stilul consacrat de producție prin metoda tradițională, oferă un spumant elegant, bogat în arome naturale, proaspete și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Arome florale dulci, în special flori și miere de salcâm, salvie, urmate de note slabe de fructe de livadă. 

     

    GUST: Textură fină, plăcut acidulat, ceva mai dulce mulțumită aromelor de piersică și miere. Gust final dulce și floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant recomandat alături de mezeluri fine, brânzeturi maturate, produse de patiserie și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 59,00 RON

    Special Price 56,00 RON

    (-3,00 RON)
  • Iconic Estate - Spumant Rhein Extra brut imperial - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Spumant Rhein Extra brut imperial - 0.75L, Alc: 13%

    Iconic Estate - Spumant Rhein Extra brut imperial - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. The Iconic Estate, parte Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele variate de vinuri Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești, comparate adesea cu cele oferite de producătorii din vestul Europei. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Vinul spumant este produs de sute de ani în state ca Franța sau Italia, însă și România se află aproape de acestea prin Rhein Extra de la Iconic Estate, produs după metoda tradițională încă din anul 1892. 

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Parfum de flori, fructe, mai cu seamă piersici și migdale.

     

    GUST: Răcit bine și savurat cu răbdare, acest spumant aduce pe papile prospețimea fructelor de livadă, aciditatea fină și corpul (puțin) onctuos. În post gust e persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv, sau un spumant lejer pentru gustări și feluri principale cu carne albă. La desert Rhein Extra Brut este delicios alături de fructe proaspete și prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    45,62 RON
  • Iconic Estate Spumant Rhein Extra Brut - Vintage 2013, Ed. limitata - 0.75L, Alc: 12.5% Iconic Estate Spumant Rhein Extra Brut - Vintage 2013, Ed. limitata - 0.75L, Alc: 12.5%

    Iconic Estate Spumant Rhein Extra Brut - Vintage 2013, Ed. limitata - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. The Iconic Estate, parte Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele variate de vinuri Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești, comparate adesea cu cele oferite de producătorii din vestul Europei. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Vinul spumant este produs de sute de ani în state ca Franța sau Italia, însă și România se află aproape de acestea prin Rhein Extra de la Iconic Estate, produs după metoda tradițională încă din anul 1892. Ediția din 2013 aduce un buchet înobilat de învechirea la sticlă timp de peste 3 ani în crama din Dealu Mare.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Mireasmă îmbietoare de flori și fructe.

     

    GUST: Pe papile aduce note de citrice și fructe de livadă, din care se remarcă subtil piersici coapte. Post gust lung și acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Revigorant la mesele cu preparate din carne albă, fructe de mare sau homari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    100,36 RON
  • Cafe de Paris - Spumant Prestige brut - 0.75L, Alc: 12.5% Cafe de Paris - Spumant Prestige brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Cafe de Paris - Spumant Prestige brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Café de Paris e unul dintre brand-urile boeme ale Franței, ce oferă lumii vinuri spumante din 1967. Încă de la fondare, oenologii din regiunea Bordeaux, au creat spumante ce au la bază soiuri de struguri atent selecționate și vinificate cu experiența de secole și tehnologie modernă.

     

    Café de Paris este parte a stilului de viață francez, la evenimente din lumea artelor, la mese exclusiviste dar și la micile restaurante din toate regiunile Franței, unde preparatele culinare ar fi incomplete fără un vin spumant cu arome elegante și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Note de citrice și flori fine ce denotă un spumant cu personalitate.

     

    GUST: Bine echilibrat, cu note clare de citrice, ierburi aromatice și flori ce îi dau o prospețime aparte, completată în final de perlajul delicat, dar energic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri alături de preprate dulci, cum ar fi o delicioasă plăcintă de mere, împodobită cu un praf de scorțișoară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    39,45 RON
  • Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5% Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Café de Paris e unul dintre brand-urile boeme ale Franței, ce oferă lumii vinuri spumante din 1967. Încă de la fondare, oenologii din regiunea Bordeaux, au creat în mica localitate Saint-André de Cubzac spumante ce au la bază soiuri de struguri atent selecționate și vinificate cu experiența de secole și tehnologie modernă.

     

    Café de Paris este parte a stilului de viață francez, la evenimente din lumea artelor, la mese exclusiviste dar și la micile restaurante din toate regiunile Franței, unde preparatele culinare ar fi incomplete fără un vin spumant cu arome elegante și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Roz-coral, cu reflexii aurii și perlaj fin.

     

    MIROS: Note fine de fructe roșii și suc proaspăt din amestec fructe cu aciditate intensă.

     

    GUST: Note plăcute de căpșune, cireșe și pară, pe un fond ușor cremos din lapte diluat - o senzație de moment - înlocuită de spuma fină cu gust final sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant excelent pentru mesele cu gustări și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    39,45 RON
  • Recas - Spumant rose  - 0.75L, Alc: 12% Recas - Spumant rose  - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Spumant rose - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

     

    Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    Pentru acest spumant soiurile roșii sunt recoltate devreme pentru a crea un vin proaspăt, cu efervescență persistentă și grad mic de alcool. Prima fermentare are loc la temperatura de 11°C. mult mai rapid datorită volumului scăzut de alcool integrat. După o ușoară filtrare a drojdiei vinul este ținut rece până la a doua fermentare. Cea de-a doua fermentare se face în cisterne presurizate, apoi spumantul este îmbuteliat în aceleași condiții pentru a se păstra la sticlă aromele și efervescența bogată.  

     

     

    ASPECT: Rose pal, limpede, cu perlaj fin și spumă ușoară.

     

    MIROS: Parfum fin de fructe roșii (căpșune, zmeură, coacăze roșii), flori și vegetale.

     

    GUST: Pe papile se simte aciditate medie și note de fructe roșii ce amintesc de coacăze roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest spumant alături de preparate din carne de pasăre, pește, sushi și alte meniuri asiatice. La desert este pus în evidență de prăjiturile cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Sparkling - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - Private Selection Sparkling - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac Transylvania - Private Selection Sparkling - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Un vin cu parfum armonios de flori, miere și citrice, oferit de cele două soiuri mulțumită celei de-a doua fermentari la sticlă în crama Liliac.

     

    GUST: Spuma cu arome de citrice și mere verzi, proaspete se joacă puțin pe limbă, apoi se simt ușor și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau spumant pentru mese cu preparate din carne albă / pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Jidvei - Spumant extra dry - 0.75L, Alc: 12% Jidvei - Spumant extra dry - 0.75L, Alc: 12%

    Jidvei - Spumant extra dry - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului).

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Spumantele Jidvei sunt produse din struguri trecuți prin diferite etape de prelucrare manuală (tirajare, fermentare, remuage, degorjare), ce se întind pe parcursul unui an. Soiurile folosite de vinificatorul român sunt Chardonnay și Pinot Noir, la care adaugă soiul distict de Fetească Regală specific podgoriei Târnave. Strugurii din fiecare soi sunt presați și fermentați alcoolic, pentru prima dată, la temperatura de 12 - 16 °C. A doua fermentare are loc în sticlă, în prezența drojdiilor selecționate, timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj fin, peristent.

     

    MIROS: Extra Dry aduce o mireamă de flori și o notă primară de pâine și fructe.

     

    GUST: Acidulat, dulce-acrișor și bogat în arome de piersici, pere, lămâi, lime sau alte citrice. Post gust mediu, acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, salate, brânză (Brie), produse de patiserie și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • CinZano - Spumant rose 0.75L, Alc: 9.5% CinZano - Spumant rose 0.75L, Alc: 9.5%
    -5%

    CinZano - Spumant rose 0.75L, Alc: 9.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, PINOT NOIR, RABOSO

     

    VOL. ALC.: 9.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE DULCE. Casa CinZano a fost fondată de fraţii Giovanni Giacomo şi Carlo Cinzano în 1757. Cei doi frați erau de meserie bombonieri și aveau un butic în centrul orașului Torino (Via Garibaldi). La începutul secolului al XIX-lea, urmaşii acestora au avut pentru prima dată ideea de a folosi strugurii aflaţi în plantaţia din Santa Vittoria d’Alba pentru a experimenta cu diferite băuturi spumante.

     

    CinZano Rose Edition este un spumant cu arome rafinate din soiuri roșii și albe selecționate din podgoriile cu tradiție ale Italiei. De asemenea, este parte din gama ce îți are originile în urmă cu două secole. În acea perioadă, succesul vinificatorului italian Cinzano a atras atenţia monarhului de Savoya, care a dorit să fie creat primul vin spumant al Italiei, pentru aceleaşi pieţi în care şampania (Franței), avea deja mare succes.

     

     

    ASPECT: Rose-pal, strălucitor, efervescent.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii roșii de pădure (căpșune, afine, coacăze), flori, în special trandafir și violete.

     

    GUST: Arome intense de fructe roșii și aciditate plăcută. Post gust mediu spre lung, dulce și acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu ceai și biscuiți, produse patiserie cu fructe și salată de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 35,97 RON

    Special Price 34,17 RON

    (-1,80 RON)
  • CinZano - Spumant Gran Dolce 0.75L, Alc: 9.5% CinZano - Spumant Gran Dolce 0.75L, Alc: 9.5%
    -5%

    CinZano - Spumant Gran Dolce 0.75L, Alc: 9.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 9.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Casa CinZano a fost fondată de fraţii Giovanni Giacomo şi Carlo Cinzano în 1757. Cei doi frați erau de meserie bombonieri și aveau un butic în centrul orașului Torino (Via Garibaldi). La începutul secolului al XIX-lea, urmaşii acestora au avut pentru prima dată ideea de a folosi strugurii aflaţi în plantaţia din Santa Vittoria d’Alba pentru a experimenta cu diferite băuturi spumante.

     

    CinZano Gran Dolce este dedicat celor care preferă un spumant cu un conținut mai ridicat de zahăr (7,5%) și este parte din gama ce îți are originile în urmă cu două secole. În acea perioadă, succesul vinificatorului italian Cinzano a atras atenţia monarhului de Savoya, care a dorit să fie creat primul vin spumant al Italiei, pentru aceleaşi pieţi în care şampania (Franței), avea deja mare succes.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Aromă de flori și fructe dulci, in special mere și piersici și caise.

     

    GUST: Textură fină, plăcut acidulat, floral și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant recomandat alături de produse de patiserie, deserturi cu fructe și înghețată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 35,31 RON

    Special Price 33,54 RON

    (-1,77 RON)
  • Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5% Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

     

    MIROS: Fructat și vegetal.

     

    GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Iconic Estate - Spumant Rhein brut rose  - 0.75L, Alc: Iconic Estate - Spumant Rhein brut rose  - 0.75L, Alc:

    Iconic Estate - Spumant Rhein brut rose - 0.75L, Alc:

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. The Iconic Estate, parte Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Bogăția solului și clima din Dealu Mare este asemănată adesea cu cea din regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești, comparate adesea cu cele oferite de producătorii din vestul Europei. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio și Sangiovese, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Perlaj fin.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii de pădure, note florale dominate de violete.

     

    GUST: Textura fină, fructată și florală este echilibrată de aciditatea oferită de a doua fermentare. Finalul este mediu spre lung, puțin fructat, sec și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant generos cu aperitive, feluri principale și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    45,62 RON
  • Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Clarus alb este obținut din soiul Mustoasă de Măderat, un soi foarte popular în podgoriile din Miniș, vinificat în prezent după metoda tradițională pentru un spumant brut ușor de savurat. Clarus Brut de la Balla Geza este o alegere potrivită pentru evenimente speciale unde se dorește savoarea unui spumant elegant, cu profil aromatic foarte apropiat de stilul vinului de bază obținut din soi românesc încă din perioada străveche a așezării, în jurul secolului XI.

     

     

    ASPECT: Galben-pai. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Parfum revigorant, simplu, de flori primăvăratice ce sar din pahar prin bulele mici și energice.

     

    GUST: Se dezvoltă aroma florilor în compania unui gust dulceag lăsat de o picătură de miere proaspătă, diluată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant pentru mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, curcan), pește și gustări cu brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Arome de trandafir și zmeură.

     

    GUST: Notele florale se amestecă plăcut cu aroma de fructe roșii pentru a oferi acea senzație plăcută de efervescență ce răcorește ca o ploaie ușoară de primăvară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne albă, fructe de mare și brânză proaspătă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note generoase de cireșe și iasomie.

     

    GUST: Un echilibru armonios între savoare acidității puternice a soiului Chardonnay și textura delicioasă a  soiului Pinot Noir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu pește crud, creveți și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12% Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

    Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Gălbui, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfum elegant de cireșe și flori albe.

     

    GUST: Pe papile aduce un echilibru natural între efervescența fină și corpolența soiului Pinot Noir. Aciditatea condimentată, mineralitatea și aromele florale dau o savoare unică, resimțită și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de legume sau pește crud, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5% Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%
    -5%

    Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA 

     

    VOL. ALC.: 10.5% 

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.

     

    Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă.

     

    În final, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT:  Galben-verzui cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant elegant. Un trio aromatizat de aromele dulci din struguri, caise și pâine proaspăt scoasă de pe vatră.

     

    GUST: Dulce, cu textură catifelată și elegantă. Post gust intens, cu aciditate evidentă, aromă de cocă dulce de brioșă și strudel de mere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 34,91 RON

    Special Price 33,16 RON

    (-1,75 RON)
  • CinZano - Spumant Gran Sec 0.75L, Alc: 11% CinZano - Spumant Gran Sec 0.75L, Alc: 11%
    -5%

    CinZano - Spumant Gran Sec 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: DURELLO, GARGANEGA, PINOT NOIR, TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Casa CinZano a fost fondată de fraţii Giovanni Giacomo şi Carlo Cinzano în 1757. Cei doi frați erau de meserie bombonieri și aveau un butic în centrul orașului Torino (Via Garibaldi). La începutul secolului al XIX-lea, urmaşii acestora au avut pentru prima dată ideea de a folosi strugurii aflaţi în plantaţia din Santa Vittoria d’Alba pentru a experimenta cu diferite băuturi spumante.

     

    CinZano Gran Sec e unul dintre spumantele de bază din gama producătorului italian, care folosește pentru această etichetă cei mai buni struguri Durello, Garganega, Pinot Noir și Trebbiano. Experiența de peste 260 de ani a producătorului italian și stilul consacrat de producție prin metoda tradițională, oferă un spumant elegant, bogat în arome naturale, proaspete și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui, strălucitor, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Aromă intensă de flori de soc, citrice și fructe de livadă.

     

    GUST: Proaspăt, fructat, cu aciditate echilibrată și aceleași note de flori, citrice și fructe de livadă definite ușor de piersică și caisă, completate de note lemnoase de sâmburi sau răculeț.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere evidentă pentru un aperitiv răcoritor, savurat simplu sau într-un delicios cocktail. Gran Sec este binevenit și la mesele cu aperitive și antreuri ușoare ce includ salate și platouri de mezeluri / delicatese din carne și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 35,31 RON

    Special Price 33,54 RON

    (-1,77 RON)
  • Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%
    -5%

    Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu inflexiuni verzui, strălucitor, efervescent.

     

    MIROS: Plin de prospețime, floral, fructat (floare de soc, mere verzi, pere, caise), și bogat în accente de citrice.

     

    GUST: Lejer, foarte proaspăt, aproape crocant că percepție, puternic fructat (grapefruit, lămâie, caise și mere verzi). Aciditate echilibrată, coprolență medie cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte rece în sezonul cald, sau servit că aperitiv înainte de masă, și chiar lângă preparatele antreu din fructe de mare pregătite cu sosuri pe bază de fructe exotice, sau feluri principale din carne de peste slab gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 81,72 RON

    Special Price 77,60 RON

    (-4,12 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă