Vin spumant

Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.


Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.



Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%
    -5%

    Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     


    ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (de grapefruit și lămâie, caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepie, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și sosuri dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 54,48 RON

    Special Price 51,75 RON

    (-2,73 RON)
  • Purcari - Spumant Cuvee Rose Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Rose Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Rose Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay și Pinot Noir, din cele mai bune recolte ale anilor anteriori. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte spumante din gamă, în Purcari, rose-ul brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și maturat la sticlă un timp îndelungat.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă cărămizie. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Buchet fin cu note de flori, coacăze negre, alte note de fructe și aluat dulce.

     

    GUST: Aroma fructelor se răsfiră în note de cireșe amare și merișoare fierte cu zahăr. Post gust lung, dulce-acrișor și vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant excelent ca aperitiv sau alaturi de preparate din carne albă, pește (somon afumat), aperitive cu ciuperci și deserturi cu fructe, ușor dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Pachetul conține sticla de vin spumant brut, rose, Purcari, de 0.75L + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Purcari.

     

  • Liliac Transylvania - PS Sparkling Rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - PS Sparkling Rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac Transylvania - PS Sparkling Rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note delicate de zmeură și aluat.

     

    GUST: Structurat, proaspăt, cu perle fine ce aduc aromele de fructe roșii și migdale. Post gust proaspăt, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește, scoici și fructe de mare. Potrivit și la preparatele tradiționale din carne de mangaliță.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Jidvei - Spumant Extra Dry - 0.75L, Alc: 12% Jidvei - Spumant Extra Dry - 0.75L, Alc: 12%

    Jidvei - Spumant Extra Dry - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului).

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Spumantele Jidvei sunt produse din struguri trecuți prin diferite etape de prelucrare manuală (tirajare, fermentare, remuage, degorjare), ce se întind pe parcursul unui an. Soiurile folosite de vinificatorul român sunt Chardonnay și Pinot Noir, la care adaugă soiul distict de Fetească Regală specific podgoriei Târnave. Strugurii din fiecare soi sunt presați și fermentați alcoolic, pentru prima dată, la temperatura de 12 - 16 °C. A doua fermentare are loc în sticlă, în prezența drojdiilor selecționate, timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj fin, peristent.

     

    MIROS: Extra Dry aduce o mireamă de flori și o notă primară de pâine și fructe.

     

    GUST: Acidulat, dulce-acrișor și bogat în arome de piersici, pere, lămâi, lime sau alte citrice. Post gust mediu, acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, salate, brânză (Brie), produse de patiserie și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Sparkling - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - Private Selection Sparkling - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac Transylvania - Private Selection Sparkling - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj rar.

     

    MIROS: Un vin cu parfum armonios de flori, miere și citrice, oferit de cele două soiuri mulțumită celei de-a doua fermentari la sticlă în crama Liliac.

     

    GUST: Spuma cu arome de citrice și mere verzi, proaspete se joacă puțin pe limbă, apoi se simt ușor și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau spumant pentru mese cu preparate din carne albă / pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Recas - Spumant rose  - 0.75L, Alc: 12% Recas - Spumant rose  - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Spumant rose - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

     

    Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    Pentru acest spumant soiurile roșii sunt recoltate devreme pentru a crea un vin proaspăt, cu efervescență persistentă și grad mic de alcool. Prima fermentare are loc la temperatura de 11°C. mult mai rapid datorită volumului scăzut de alcool integrat. După o ușoară filtrare a drojdiei vinul este ținut rece până la a doua fermentare. Cea de-a doua fermentare se face în cisterne presurizate, apoi spumantul este îmbuteliat în aceleași condiții pentru a se păstra la sticlă aromele și efervescența bogată.  

     

     

    ASPECT: Rose pal, limpede, cu perlaj fin și spumă ușoară.

     

    MIROS: Parfum fin de fructe roșii (căpșune, zmeură, coacăze roșii), flori și vegetale.

     

    GUST: Pe papile se simte aciditate medie și note de fructe roșii ce amintesc de coacăze roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest spumant alături de preparate din carne de pasăre, pește, sushi și alte meniuri asiatice. La desert este pus în evidență de prăjiturile cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

  • Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5% Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Café de Paris este unul dintre brand-urile boeme ale Franței, ce oferă lumii vinuri spumante din 1967. Încă de la fondare, oenologii din regiunea Bordeaux, au creat în mica localitate Saint-André de Cubzac spumante ce au la bază soiuri de struguri atent selecționate și vinificate cu experiența de secole și tehnologie modernă.

     

    Café de Paris este parte a stilului de viață francez, la evenimente din lumea artelor, la mese exclusiviste dar și la micile restaurante din toate regiunile Franței, unde preparatele culinare ar fi incomplete fără un vin spumant cu arome elegante și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Roz-coral, cu reflexii aurii și perlaj fin.

     

    MIROS: Note fine de fructe roșii și suc proaspăt din amestec fructe cu aciditate intensă.

     

    GUST: Note plăcute de căpșune, cireșe și pară, pe un fond ușor cremos din lapte diluat - o senzație de moment - înlocuită de spuma fină cu gust final sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant excelent pentru mesele cu gustări și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    39,45 RON
  • Cafe de Paris - Spumant Prestige brut - 0.75L, Alc: 12.5% Cafe de Paris - Spumant Prestige brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Cafe de Paris - Spumant Prestige brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Café de Paris este unul dintre brand-urile boeme ale Franței, ce oferă lumii vinuri spumante din 1967. Încă de la fondare, oenologii din regiunea Bordeaux, au creat spumante ce au la bază soiuri de struguri atent selecționate și vinificate cu experiența de secole și tehnologie modernă.

     

    Café de Paris este parte a stilului de viață francez, la evenimente din lumea artelor, la mese exclusiviste dar și la micile restaurante din toate regiunile Franței, unde preparatele culinare ar fi incomplete fără un vin spumant cu arome elegante și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Note de citrice și flori fine ce denotă un spumant cu personalitate.

     

    GUST: Bine echilibrat, cu note clare de citrice, ierburi aromatice și flori ce îi dau o prospețime aparte, completată în final de perlajul delicat, dar energic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri alături de preprate dulci, cum ar fi o delicioasă plăcintă de mere, împodobită cu un praf de scorțișoară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    39,45 RON
  • Iconic Estate Spumant Rhein Extra Brut - Vintage 2013, Ed. limitata - 0.75L, Alc: 12.5% Iconic Estate Spumant Rhein Extra Brut - Vintage 2013, Ed. limitata - 0.75L, Alc: 12.5%

    Iconic Estate Spumant Rhein Extra Brut - Vintage 2013, Ed. limitata - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Vinul spumant este produs de sute de ani în state ca Franța sau Italia, însă și România se află aproape de acestea prin Rhein Extra de la The Iconic Estate, produs după metoda tradițională încă din anul 1892. Ediția din 2013 aduce un buchet înobilat de învechirea la sticlă timp de peste 3 ani în crama din Dealu Mare.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Mireasmă îmbietoare de flori și fructe.

     

    GUST: Pe papile aduce note de citrice și fructe de livadă, din care se remarcă subtil piersici coapte. Post gust lung și acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Revigorant la mesele cu preparate din carne albă, fructe de mare sau homari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    100,36 RON
  • Iconic Estate - Spumant Rhein Extra brut imperial - 0.75L, Alc: 13% Iconic Estate - Spumant Rhein Extra brut imperial - 0.75L, Alc: 13%

    Iconic Estate - Spumant Rhein Extra brut imperial - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Vinul spumant este produs de sute de ani în state ca Franța sau Italia, însă și România se află aproape de acestea prin Rhein Extra de la Iconic Estate, produs după metoda tradițională încă din anul 1892. 

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Parfum de flori, fructe, mai cu seamă piersici și migdale.

     

    GUST: Răcit bine și savurat cu răbdare, acest spumant aduce pe papile prospețimea fructelor de livadă, aciditatea fină și corpul (puțin) onctuos. În post gust e persistent și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv, sau un spumant lejer pentru gustări și feluri principale cu carne albă. La desert Rhein Extra Brut este delicios alături de fructe proaspete și prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    45,62 RON
  • CinZano - Asti Spumant dulce 0.75L, Alc: 7% CinZano - Asti Spumant dulce 0.75L, Alc: 7%

    CinZano - Asti Spumant dulce 0.75L, Alc: 7%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Casa CinZano a fost fondată de fraţii Giovanni Giacomo şi Carlo Cinzano în 1757. Cei doi frați erau de meserie bombonieri și aveau un butic în centrul orașului Torino (Via Garibaldi). La începutul secolului al XIX-lea, urmaşii acestora au avut pentru prima dată ideea de a folosi strugurii aflaţi în plantaţia din Santa Vittoria d’Alba pentru a experimenta cu diferite băuturi spumante.

     

    CinZano Asti Dolce e unul dintre spumantele produse doar din cei mai buni struguri Moscato Bianco, cu Denumire de Origine Controlată și Garantată, cultivați în podgoriile provinciilor Cuneo, Asti şi Alessandria din regiunea Piemonte.

     

    Experiența de peste 260 de ani a producătorului italian și stilul consacrat de producție prin metoda tradițională, oferă un spumant elegant, bogat în arome naturale, proaspete și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Arome florale dulci, în special flori și miere de salcâm, salvie, urmate de note slabe de fructe de livadă. 

     

    GUST: Textură fină, plăcut acidulat, ceva mai dulce mulțumită aromelor de piersică și miere. Gust final dulce și floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant recomandat alături de mezeluri fine, brânzeturi maturate, produse de patiserie și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    59,00 RON
  • Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5% Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

     

    MIROS: Fructat și vegetal.

     

    GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Iconic Estate - Spumant Rhein brut rose  - 0.75L Iconic Estate - Spumant Rhein brut rose  - 0.75L

    Iconic Estate - Spumant Rhein brut rose - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.:

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Perlaj fin.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii de pădure, note florale dominate de violete.

     

    GUST: Textura fină, fructată și florală este echilibrată de aciditatea oferită de a doua fermentare. Finalul este mediu spre lung, puțin fructat, sec și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant generos cu aperitive, feluri principale și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    45,62 RON
  • Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Clarus alb este obținut din soiul Mustoasă de Măderat, un soi foarte popular în podgoriile din Miniș, vinificat în prezent după metoda tradițională pentru un spumant brut ușor de savurat. Clarus Brut de la Balla Geza este o alegere potrivită pentru evenimente speciale unde se dorește savoarea unui spumant elegant, cu profil aromatic foarte apropiat de stilul vinului de bază obținut din soi românesc încă din perioada străveche a așezării, în jurul secolului XI.

     

     

    ASPECT: Galben-pai. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Parfum revigorant, simplu, de flori primăvăratice ce sar din pahar prin bulele mici și energice.

     

    GUST: Se dezvoltă aroma florilor în compania unui gust dulceag lăsat de o picătură de miere proaspătă, diluată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant pentru mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, curcan), pește și gustări cu brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Arome de trandafir și zmeură.

     

    GUST: Notele florale se amestecă plăcut cu aroma de fructe roșii pentru a oferi acea senzație plăcută de efervescență ce răcorește ca o ploaie ușoară de primăvară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne albă, fructe de mare și brânză proaspătă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note generoase de cireșe și iasomie.

     

    GUST: Un echilibru armonios între savoare acidității puternice a soiului Chardonnay și textura delicioasă a  soiului Pinot Noir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu pește crud, creveți și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12% Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

    Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Gălbui, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfum elegant de cireșe și flori albe.

     

    GUST: Pe papile aduce un echilibru natural între efervescența fină și corpolența soiului Pinot Noir. Aciditatea condimentată, mineralitatea și aromele florale dau o savoare unică, resimțită și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de legume sau pește crud, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5% Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    Rose Mary - Spumant bianco + 2 pahare - 0.75L, Alc: 10.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    VOL. ALC.: 10.5% 

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.

     

    Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă.

     

    În final, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT:  Galben-verzui cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant autentic. Un trio aromatizat de aromele dulci din struguri, caise și pâine proaspătă din cuptor cu lemne.

     

    GUST: Dulce, cu textură catifelată și elegantă. Post gust intens, cu aciditate evidentă, aromă de cocă dulce de brioșă și strudel de mere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Pachetul include sticla de lichior Rose Mary Spumant bianco, de 0.7L, + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Rose Mary.

     

    34,91 RON
  • Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

    Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu inflexiuni verzui, strălucitor, efervescent.

     

    MIROS: Plin de prospețime, floral, fructat (floare de soc, mere verzi, pere, caise), și bogat în accente de citrice.

     

    GUST: Lejer, foarte proaspăt, aproape crocant că percepție, puternic fructat (grapefruit, lămâie, caise și mere verzi). Aciditate echilibrată, coprolență medie cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte rece în sezonul cald, sau servit că aperitiv înainte de masă, și chiar lângă preparatele antreu din fructe de mare pregătite cu sosuri pe bază de fructe exotice, sau feluri principale din carne de peste slab gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    81,72 RON
  • Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5%
    -18%

    Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     


    ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (de grapefruit și lămâie, caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepie, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și sosuri dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 108,11 RON

    Special Price 88,27 RON

    (-19,84 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă