Vin spumant

Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.


Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.



Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%
    -18%

    Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

     VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat, s-au întâlnit în 1863 în orașul italian Torino. În același an au ridicat o distilerie în micul orășel Pessione, din zona Torino și au început producția.

     

    Prima băutură creată în Pessione a fost Martini Rosso, urmat de Bianco, Extra Dry, Rosato, D’Oro și multe alte sortimente care au avut și au succes în orice colț al lumii. Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial.

     

    În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, prin stilul grafic și stilul de viață inspirat de băuturi de calitate excepțională, dedicate gusturilor rafinate.

     

    Una dintre aceste băuturi este Asti Martini, obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     

    ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (intens, de grapefruit și lămâie, și subtil de caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 54,48 RON

    Special Price 44,67 RON

    (-9,81 RON)
  • Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5% Issa -  Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

     

    MIROS: Fructat și vegetal.

     

    GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Spumant Clarus alb, brut 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX. Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Clarus alb este obținut din soiul Mustoasă de Măderat, un soi foarte popular în podgoriile din Miniș, vinificat în prezent după metoda tradițională pentru un spumant brut ușor de savurat. Clarus Brut de la Balla Geza este o alegere potrivită pentru evenimente speciale unde se dorește savoarea unui spumant elegant, cu profil aromatic foarte apropiat de stilul vinului de bază obținut din soi românesc încă din perioada străveche a așezării, în jurul secolului XI.

     

     

    ASPECT: Galben-pai. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Parfum revigorant, simplu, de flori primăvăratice ce sar din pahar prin bulele mici și energice.

     

    GUST: Se dezvoltă aroma florilor în compania unui gust dulceag lăsat de o picătură de miere proaspătă, diluată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant pentru mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, curcan), pește și gustări cu brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    49,74 RON
  • Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo - Bendis Rose, Vin Spumant Rose 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Arome de trandafir și zmeură.

     

    GUST: Notele florale se amestecă plăcut cu aroma de fructe roșii pentru a oferi acea senzație plăcută de efervescență ce răcorește ca o ploaie ușoară de primăvară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne albă, fructe de mare și brânză proaspătă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Petro Vaselo - Bendis Nadir, Vin Spumant Alb 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Note generoase de cireșe și iasomie.

     

    GUST: Un echilibru armonios între savoare acidității puternice a soiului Chardonnay și textura delicioasă a  soiului Pinot Noir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu pește crud, creveți și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12% Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

    Petro Vaselo - Kotys Millesime, Vin Spumant Alb 2014 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de terroir, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sa chiar ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permie drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Gălbui, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfum elegant de cireșe și flori albe.

     

    GUST: Pe papile aduce un echilibru natural între efervescența fină și corpolența soiului Pinot Noir. Aciditatea condimentată, mineralitatea și aromele florale dau o savoare unică, resimțită și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de legume sau pește crud, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

    Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
    REGIUNE / TARA: D.O.C.G. ASTI / PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
    VOL. ALC.: 7.5%
    VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE

    ASPECT: Placut stralucitor, de un galben pal cu inflexiuni verzui, efervescent.
    MIROS: Extrem de puternic, plin de prospetime, floral si fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
    GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (intens de grapefruit si lamaie, si subtil de caise si mere verzi), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.

    ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
    TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
    81,72 RON
  • Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5%
    -18%

    Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

     VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat, s-au întâlnit în 1863 în orașul italian Torino. În același an au ridicat o distilerie în micul orășel Pessione, din zona Torino și au început producția.

     

    Prima băutură creată în Pessione a fost Martini Rosso, urmat de Bianco, Extra Dry, Rosato, D’Oro și multe alte sortimente care au avut și au succes în orice colț al lumii. Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial.

     

    În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, prin stilul grafic și stilul de viață inspirat de băuturi de calitate excepțională, dedicate gusturilor rafinate.

     

    Una dintre aceste băuturi este Asti Martini, obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     



    ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (intens, de grapefruit și lămâie, și subtil de caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 108,11 RON

    Special Price 88,49 RON

    (-19,62 RON)
  • Martini - Sparkling wine rose - 0,75L, Alc: 9.5% Martini - Sparkling wine rose - 0,75L, Alc: 9.5%

    Martini - Sparkling wine rose - 0,75L, Alc: 9.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
    ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
    REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: BRACHETTO + MALVASIA + MOSCATO BIANCO
    VOL. ALC.: 7.5%
    VIN ROSE SPUMANT DEMISEC.

    ASPECT: Placut stralucitor, de un roz delicat cu accente de capsuni, efervescent.
    MIROS: Elegant si puternic, plin de prospetime, floral si fructat (trandafiri salbatici, soc, capsuni, mure), cu usoare accente de citrice.
    GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (capsuni, caise, mure), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.

    ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
    TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
    57,72 RON
  • Bostavan - Dor Rosu Dulce - 0.75L, Alc: 12% Bostavan - Dor Rosu Dulce - 0.75L, Alc: 12%

    Bostavan - Dor Rosu Dulce - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROȘU DULCE. Brand-ul Bostavan face parte din Grupul Purcari, unul dintre cei mai mari producători locali de vinuri, cu podgorii şi vinării atât în Republica Moldova cât şi în România.

     

    Bostăvan oferă o gamă extinsă de vinuri liniştite şi spumante, monosoi şi cupaje, din soiuri autohtone, comune în Republica Moldova şi România, dar şi din soiuri cu renume internaţional, majoritatea originare din Franţa şi Italia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubinu cu perlaj fin.

     

    MIROS: Buchet bogat din fructe de pădure cu note fine de vanilie.

     

    GUST: Gust delicat și echilibrat de fructe de pădure. Un amestec expresiv din cele mai intense arome oferite de trei soiuri roșii. Post gust intens, dulceag.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant roșu potrivit la mesele cu carne de por și compot din afine, miel înăbușit cu fructe uscate și Mușchiuleț de căprioară în mantie de verdețuri cu piure de cartofi dulci, sos de coacăze și trufă neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Bostavan - Dor Muscat Alb Demisec - 0.75L, Alc: 12% Bostavan - Dor Muscat Alb Demisec - 0.75L, Alc: 12%

    Bostavan - Dor Muscat Alb Demisec - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Brand-ul Bostavan face parte din Grupul Purcari, unul dintre cei mai mari producători locali de vinuri, cu podgorii şi vinării atât în Republica Moldova cât şi în România.

     

    Bostăvan oferă o gamă extinsă de vinuri liniştite şi spumante, monosoi şi cupaje, din soiuri autohtone, comune în Republica Moldova şi România, dar şi din soiuri cu renume internaţional, majoritatea originare din Franţa şi Italia.

     

    Din gama de vinuri spumante DOR, vă oferim un monosoi din soiul Muscat. Dor Muscat demisec, este creat cu pasiune de vinificatorul italian Federico Giotto, pentru toţi cei care au plăcerea de a trăi şi a savura un spumant de calitate, cu aromă florală.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Un monosoi creat să cucerească iremediabil cu parfumul florilor exotice și dulceața boabelor răscoapte și stafidite.

     

    GUST: Se păstrează profilul florilor de portocal urmate discret de dulceața specifică soiului Muscat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită alături de scoici aburite cu unt, pește și pui prăjit, gustări cu bulete de brânză ușoară, sau brânzeturi moi și grase de tip camembert sau brie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Bostavan - Dor Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Bostavan - Dor Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Bostavan - Dor Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Brand-ul Bostavan face parte din Grupul Purcari, unul dintre cei mai mari producători locali de vinuri, cu podgorii şi vinării atât în Republica Moldova cât şi în România.

     

    Bostăvan oferă o gamă extinsă de vinuri liniştite şi spumante, monosoi şi cupaje, din soiuri autohtone, comune în Republica Moldova şi România, dar şi din soiuri cu renume internaţional, majoritatea originare din Franţa şi Italia.

     

    Din gama de vinuri spumante DOR, vă oferim cupajul de Pinot Noir şi Pinot Meunier. Acest rose este făurit pentru toţi cei care au plăcerea de a trăi şi a experimenta un spumant de calitate cu aromă răcoritoare de fructe. 

     

     

    ASPECT: Rose-pal, somon. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un spumant produs prin metoda tradițională, cu parfum dominat de fructe de pădure.

     

    GUST: Arome de flori de primăvară și zmeură. Revine aroma de căpșune, însoțită de o aciditate discretă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant pentru preparatele cu somon, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Bostavan - Dor Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Bostavan - Dor Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Bostavan - Dor Alb Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Brand-ul Bostavan face parte din Grupul Purcari, unul dintre cei mai mari producători locali de vinuri, cu podgorii şi vinării atât în Republica Moldova cât şi în România.

     

    Bostăvan oferă o gamă extinsă de vinuri liniştite şi spumante, monosoi şi cupaje, din soiuri autohtone, comune în Republica Moldova şi România, dar şi din soiuri cu renume internaţional, majoritatea originare din Franţa şi Italia.

     

     

    ASPECT: Galben-pai strălucitor, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Parfum din fructe proaspete cu note dulci din miere polifloră.

     

    GUST: Arome proaspete de mere verzi, citrice și miere. Gustul dezvăluie și note fine de drojdie, acompaniate de o aciditate răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru evenimentele speciale la care vă puteți delecta cu scoici aburite cu unt, gustări cu bulete de brânză ușoară, sau brânzeturi moi de tip camembert sau brie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Purcari - Spumant Cuvee Feteasca Alba Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Feteasca Alba Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Feteasca Alba Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, este obținut exclusiv din soiul Fetească Albă. Acesta este unul dintre vinurile spumante create pentru a onora munca oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile de aproape 200 de ani.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, vinăria din Purcari ne oferă această Fetească Neagră în brut, fermentată clasic și învechită la sticlă timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Parfum de mere verzi, faguri de miere și flori de câmp împrospătate de o ploaie rece de vară.

     

    GUST: A doua fermentare oferă vinului un gust unic, fructat și veget. Post gust fructat cu tușe de miere (spre final), și aciditate bine echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele festive cu foie gras, caviar și trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, din cea mai bună recoltă a anului 2016. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.

     

    GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    170,17 RON
  • Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, creat de oenologul francez Jerome Barret. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un spumant extravagant, o adevărată delectare și recompensă cu iz de citrice, proaspete ca într-un parfum pur.

     

    GUST: Gustul dăruiește aceeași aromă gentilă de citrice, completată de mineralitatea consistentă, obținută natural în vinăria Purcari. Post gustul este fructat, lung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pui, rață, pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

     

  • Jacob`s Creek - Sparkling Chardonnay & Pinot Noir - 0.75L Jacob`s Creek - Sparkling Chardonnay & Pinot Noir - 0.75L

    Jacob`s Creek - Sparkling Chardonnay & Pinot Noir - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: ADELAIDE HILLS / AUSTRALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT BRUT: În Australia, Jacob’s Creek (Pârâul lui Iacob), este locul în apropierea căruia au fost plantate primele culturi de viță, în 1847, de Johann Gramp. Viziunea sa era să aibă o podgorie cu diferite soiuri din care să obțină vinuri în care să se regăsească bogăția de arome oferită de mediul bogat din regiunea dealurilor Adelaide. Visul lui Johann a devenit realitate. În următorii ani, zona a fost îngrijită prin îndepărtarea vegetației dăunătoare și plantarea organizată a diferitelor soiuri de viță de vie, originare din diferite zone ale Europei.

     

    În sudul Australiei, Valea Barossa, încă străbătută de Pârâul lui Iacob, este parte din regiunea viticolă ce se întinde până în orașul Coonwarra și Dealurile Adelaide.

    Dealurile din Adelaide oferă soluri de diferite tipuri, locuri propice, bine alimentate cu apă și microclimate potrivite pentru multe soiuri. Două dintre soiurile care prosperă în zona dealurilor Adelaide sunt Chardonnay și Pinot Noir, din care se obține și acest spumant brut, pe domeniul Jacob’s Creek.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui. Vin cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Spumantul alb oferit de Jacob’s Creek este un cupaj de două soiuri unde Chardonnay domină prin aromele de citrice proaspete, fructe de pădure și vegetale.  

     

    GUST: Deși Chardonnay dictează profilul aromatic al acestui vin, soiul Pinot Noir deschide experiența, cu arome de piersiză, afine, agrișe și coacăze. Chardonnay se impune cu arome proaspete, mai intense, de ananas, trandafir și lime. În final, spumantul de la Jacob’s Creek este crocant, ușor sec și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la apertive, meniuri cu carne de vițel, porc, vânat, păsări de curte la grătar și la cuptor, pește, preparate vegetariene și la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    37,56 RON
  • Jacob`s Creek - Sparkling Rose 0.75L Jacob`s Creek - Sparkling Rose 0.75L

    Jacob`s Creek - Sparkling Rose 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: ADELAIDE HILLS / AUSTRALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. În Australia, Jacob's Creek (Pârâul lui Iacob), este locul în apropierea căruia au fost plantate primele culturi de viță, în 1847, de Johann Gramp. Viziunea sa era să aibă o podgorie cu diferite soiuri din care să obțină vinuri în care să se regăsească bogăția de arome oferită de mediul bogat din regiunea dealurilor Adelaide. Visul lui Johann a devenit realitate. În următorii ani, zona a fost îngrijită prin îndepărtarea vegetației dăunătoare și plantarea organizată a diferitelor soiuri de viță de vie, originare din diferite zone ale Europei.

     

    În sudul Australiei, Valea Barossa, încă străbătută de Pârâul lui Iacob, este parte din regiunea viticolă ce se întinde până în orașul Coonwarra și Dealurile Adelaide.

    Dealurile din Adelaide oferă soluri de diferite tipuri, locuri propice, bine alimentate cu apă și microclimate potrivite pentru multe soiuri. Două dintre soiurile care prosperă în zona dealurilor Adelaide sunt Chardonnay și Pinot Noir, din care se obține și acest spumant rose, brut, pe domeniul Jacob’s Creek.

     

     

    ASPECT: Roz somon cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfumul este lăsat în seama soiului roșu Pinot Noir, care strălucește prin parfumul de căpșuni și coacăze negre. Sunt evidente și notele de citrice, oferite de un Chardonnay îmblânzit de soarele Australiei.

     

    GUST: Fructele roșii și citricele stăpânesc și papilele și se ridică pe boltă pentrua face loc unor reminiscențe de drojdie cremoasă, ce oferă mai multă savoare prin intensitate. Finalul aduce arome atenuate echilibrat cu tonuri lungi de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la apertive, meniuri cu carne de vițel, porc, vânat, păsări de curte la grătar și la cuptor, pește, preparate vegetariene și la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    43,02 RON
  • Rose Mary - Spumant bianco - 0,75L Rose Mary - Spumant bianco - 0,75L

    Rose Mary - Spumant bianco - 0,75L

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA 

     

    VOL. ALC.: 10.5% 

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.

     

    Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă. În final, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT:  Galben-verzui cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant elegant. Un trio aromatizat de aromele dulci din struguri, caise și pâine proaspăt scoasă de pe vatră.

     

    GUST: Dulce, cu textură catifelată și elegantă. Post gust intens, cu aciditate evidentă, aromă de cocă dulce de brioșă și strudel de mere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Rose Mary - Spumant rose - 0,75L Rose Mary - Spumant rose - 0,75L

    Rose Mary - Spumant rose - 0,75L

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE DEMISEC. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.

     

    Metoda Charmat presupune a doua fermentație în rezervoare din oțel, realizată prin amestecul vinului cu zahăr și drojdie. În continuare, zahărul fermentează și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă - . În final vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Rose Mary își face simțită prezența cu eleganța desăvârșită a unui spumant elegant. Un duo fermecat de aromele dulci din căpșuni delicioase și petale de trandafir, delicate și parfumate îndeamnă la o explorare în amănunt.

     

    GUST: Aromele fructelor roșii sunt mai clare – strugurele roșu și piersica oferă dulceața unui rose demisec autentic. Deși este un vin neastâmpărat, bulele sunt plăcute. În final, aciditatea este potrivită.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose Mary rose se savurează sec, în cocktail-uri, sau la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă