Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Sarba Eliminare
  • Crama Girboiu - Bacanta - Sarba Barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Bacanta - Sarba Barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Bacanta - Sarba Barrique 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt presați ușor, apoi mustul ravac este limpezit natural. Pentru a dezvolta arome complexe, mustul este fermentat și maturat prin contact cu celule de drojdie (Sur-Lie), în baricuri noi din stejar franțuzesc timp de 5 luni. Prin acest procedeu tradițional francez, vinul își păstrează prospețimea, aciditatea, echilibru și potențialul de învechire.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Bacanta farmecă ușor cu arome de petale de trandafir, piersică roșie cu un twist tropical de mango și papaya.

     

    GUST: Maturarea pe drojdie (Sur-Lie) și lemnul de esență tare fac din acest monosoi o licoare cu veleități artistorcratice, subliniate și de aromele fine de condimente dulci, migdale și pâine prăjită. În post gust se menține fructat și ușor onctuos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită alături de aperitiv / salată Caesar, dorada în crustă de sare, cataplana cu pește și fructe de mare, piept de curcan umplut cu spanac și telemea, alte cărnuri de pasăre cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Sarba 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Livia - Sarba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Livia - Sarba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi tradiţia sa latină, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin unic şi rafinat. Esenţa şi aromele acestui vin urmează nobleţea numelui Livia, şi oferă licori din cele mai bune soiuri, seci sau demiseci, albe, rose şi roşii.  

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Din laboratorul naturii, o încrucișare întâmplătoare între Tămâioasa Românească și Riesling este acestă Șarbă, sălbatică și spontană prin aromele sale florale și fructate, nesupuse convențiilor.

     

    GUST: Florile de cireș cu petalele deschise, trandafirul și mango îi dau un gust echilibrat, corp mediu și post gust revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Șarbă recomandată la mesele cu carne de porc, și carne de pasăre cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

Grilă Listă