Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -5%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 71,50 RON

    (-3,77 RON)
  • Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L

    Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011,2012,2013,2014,2015,2016) 6 buc x 0.75L

    După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. În perioada interbelică vinurile din Tohani sunt legate de viața Principelui Nicolae al României, iar după 1989 această parte a țării au devenit din nou un loc de interes pentru viticultori.

     

    Începând cu anul 2000 terenurile din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care oferă cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate, în 2012 Moșia Tohani a devenit furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.

     

    Pachetul conține 6 sticle de vin de 0.7L Mosia Tohani, din soiul Fetească Neagră, cu anii de producție consecutivi: 2011,2012,2013,2014,2015 și 2016. 

     

    3.949,96 RON
  • Ametite de Rose - Traminer Roz 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Ametite de Rose - Traminer Roz 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Ametite de Rose - Traminer Roz 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER ROZ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN DEMISEC. Amețite de rose este un vin excelent, produs de vinificatori cu experiență din podgoria Murfatlar. Această regiune a fost aleasă datorită condițiilor speciale, propice culturilor extinse de struguri, an de an.

     

    În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, alături de razele de soare generoase ce încălzesc bine vița de vie și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, zeci de hectare sunt cultivate cu soiuri românești dar și soiuri cunoscute din Lumea Veche, cum este acest Traminer Roz, cu origini în nordul Franței (Alsacia) și Germania

     

    Amețite de Rose este vinul tău de distracție, iar aromele sale fine sunt puse în valoare atunci când este bine răcit și savurat alături de cei dragi.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Proaspăt, floral și fructat.

     

    GUST: Ușor catifelat, cu aciditate echilibrată, arome florale (trandafir, iasomie), și fructe exotice (mango, litchi, fructul pasiunii), cu persistență revigorantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose generos cu aperitive și feluri principale gătite cu mirodenii, după rețete din bucătăria asiatică, homar, rac, brânzeturi tari și orice desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    65,45 RON
  • Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din Valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. Atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Un vin produs de Jidvei din cele mai bun soi alb, cuceritor prin parfumul florilor de iasomie și măr galben, ce duc cu gândul la o plăcintă cu mere, proaspătă.

     

    GUST: Fermentația de 4 luni și maturarea cu drojdie fină scot în evidență onctuozitatea, simplitatea și savoare dată de mere, pere și note florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Nunațele acestui Chardonnay îl recomandă la mesele cu carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1% Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

    Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13.1%

     

    VIN ALB DULCE. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Licorna Tămâioasă Românească este vinificat tradițional pentru a oferi dulceața boabelor păstrată după fermentare alături de numeroasele sale aromele fructate.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Parfumul aduce o esență de rășină naturală, cunoscută popular sub numele de tămâie, urmată de note fructate din pere și vanilie. După un moment apare și parfumul dulce din fagure de miere.

     

    GUST: Notele dulci și fructate sunt intense, răcoritoare și plăcute. Post gustul este mediu, dar intens și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin rece, alături de prăjituri cu fructe acrișoare sau mai puțin dulci față de vin (plăcintă cu brânză dulce) și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Purcari - Merlot de Purcari  2019 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Merlot de Purcari  2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari - Merlot de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima sa medalie de Aur a fost acordată în 1878 la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a lui Negru de Purcari, care a depășit chiar vinurile Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Fin, de micșunea și saftian.

     

    GUST: Catifelat, cu o astringență plăcută și cu nuanțe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un post gust de durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul se potrivește foarte bine cu preparate pe bază de carne, cum ar fi piept de rață afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Purcari - Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un vin proaspăt, ce atestă priceperea cramei din Purcari în arta de oenologiei prin aromele proaspete de mere verzi şi pere cu tonuri de citrice şi vegetale.

     

    GUST: Gustul este revigorant, relaxant, cu arome de vegetale, (caprifoi), citrice (lime), fructe de livadă (mere, pere, caise), flori de tei şi plante erbacee. Vinul este maturat în butoaie din stejar şi uşor acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin clasic pentru mesele cu pui, peşte (crud), crustacee, sushi, legume la grătar şi caşcavaluri tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Serafim - Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12% Serafim - Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Serafim - Roze 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane cu capacitatea de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roz - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Serafim rose aduce împreună aromele clasice de fructe roșii și pe cele de fructe exotice, pentru inspira o notă personală acestui vin.

     

    GUST: Gustul aduce aromele de fructe roșii, încă necoapte și note vegetale. Post gust ușor amărui, dar plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mese ușoare cu carne de pasăre și garrnitură de legume la cuptor, somon afumat, ton la grătar sau crud.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

    Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii ușoare.

     

    MIROS: Vinul cucerește cu energia și prospețimea vegetală din flori de soc și ardei gras.

     

    GUST: Vegetalele rămân in fundal pentru a face loc citricelor, gustului mieral ridicat, obținut din solul fertil al Dobrogei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele seci și vioaie îl recomandă alături de preparate și semi-preprate din pui, pește, fructe de mare cu sosuri complexe ușor condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Soiul de strugure Sauvignon Blanc provine din Vestul Europei, cu toate acestea, s-a adaptat admirabil la pământul românesc şi oferă în fiecare an vinuri graţioase şi elegante. Din Cabernet-ul anului 2013, un procent de 40% este ţinut la învechit timp de 14 luni în butoaie din stejar noi, pentru a-i dezvolta buchetul şi aromele, înainte de a fi amestecat cu restul de 60%, păstrat în cisterne de inox.  

     

     

    ASPECT: Roşu-rubininiu, închis, aproape opac.

     

    MIROS: Buchet intens de fructe roşii – coacăze negre, cu notă de stejar.

     

    GUST: Pe papilele gustative, Cuvee Andrei excelează, din nou, prin aromele proaspete de fructe cu o uşoară notă de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu friptură de miel, mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Siel rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Siel rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de cinci soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis ca o cerneală naturală.

     

    MIROS: Buchet fermecător de fructe negre bine coapte și variație din aceleași fructe fierte cu zahăr pentru un magiun de casă. Se ridică gentil și arome de condimente ce prevestesc un vin rotund și sofisticat.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură formată din tot felul de fructe roșii coapte și deshidratate. În post gust se păstrează echilibrat și fructat, cu doar o urmă de taninuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesle bogate în preparate din carne de oaie, carne de vânat și brânzeturi maturate (cheddar, emmental, brânzeturile cu mucegai sau cu condimente).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinul oferă arome caracteristice soiului francez cu o personalitate cizelată de terroir-ul românesc. Cele mai evidente sunt aromele de ierburi, fân proaspăt, ardei gras și flori de soc.

     

    GUST: Degustat la temperatura recomandată este inconfundabil vegetal, fructat și bine acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de salate cu legume proaspete și preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Davino - Iacob rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Davino - Iacob rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Iacob rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat in anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Davino - Iacob rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.3% Davino - Iacob rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Davino - Iacob rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROSE SEC. Davino Iacob rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat in anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea în alb a strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină.

     

    Pentru vinificaţia rose este folosită metoda saignée, prin care mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat sa fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine, vinul este lăsat la maturare în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet de fructe roşii de pădure, vişine şi coacăze negre.

     

    GUST: Răcoritor, rotund şi persistent, mai ales atunci când este servit la temperatura potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate lua locul unui aperitiv, ori poate fi deliciul meselor cu peşte, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Galicea Mare - Rose - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a reluat producția pe Moșia Galicea Mare. După zeci de ani de pauză, în mica localitate din Dolj, cele 40 de hectare ale moșiei sunt cultivate din nou cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.  

     

     

    ASPECT:  Roz - somon.

     

    MIROS: Arome subtile de fructe roșii, dintre care se remarcă după un moment cireșe proaspete de sezon.

     

    GUST: Cireșe sunt însoțite pe papile de arome florale, răcoritoare, cu o urmă de astringență în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Foarte bun pentru a fi servit ca aperitiv sau un vin pentru mesele cu carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: Excelent în zilele calde de vară la o temperatură cuprinsă între 8 - 10°C.

     

  • Issa - Chardonnay Barrique 2019 - 0.75 L, Alc: 13.5% Issa - Chardonnay Barrique 2019 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    Issa - Chardonnay Barrique 2019 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Galben, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Regele soiurilor albe bucură simțurile cu arome generoase de flori, vanilie, pâine prăjită și caramel.

     

    GUST: Maturarea în baricuri din stejar oferă vinului o textură onctuoasă și gust lemnos, de intensitate medie, complimentat cu arome de fistic și ciocolată. Aciditatea de lunile petrcute la maturare iar post gustul este mediu, sec, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de aperitive, carne de rață la cuptor cu portocale și miere, pește la grătar sau la cuptor cu legume, crustacee mari sau un cocktail de creveți. Potrivit și alături de brânzeturi proaspete sau cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lacerta - Rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.1% Lacerta - Rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.1%

    Lacerta - Rose 2017 - 0.75L, Alc: 14.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BLAUFRAENKISCH

     

    VOL. ALC.: 14.1%

     

    VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Lacerta rose este obținut prin vinificarea în alb a soiului Blaufraenkisch, un strugure cu pieliță neagră, originar din Slovenia și cultivat preponderent în regiunile viticole din Europa Centrală. Rose-ul obținut din acest soi este generos, vioi și ușor de savurat, mulțumită aromelor sale fructate ce oferă o experiență răcoritoare în serile călduroase de vară. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, în special zmeură, note florale din petale de trandafir și mirodenii, urmate de o ușoară mineralitate ce aduc împresia unui vin tânăr, dar bine dezvoltat.

     

    GUST: Blaufraenkisch aduce pe papile aromele incipiente de citrice, apoi arome familiare de fructe de pădure și minerale cu final mediu spre lung, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea acestui monosoi îl recomandă la mesele ușoare cu salate, pește și paste cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

  • Serafim - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12% Serafim - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Serafim - Feteasca Regala 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet format din flori albe, citrice (lămâie, grepfrut) și vegetale.

     

    GUST: Un vin sec, acrișor, cu nuanțe din flori de soc și mentă. arome intense de fructe verzi, proaspete, în special mere verzi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv sau un vin excelent alături de pui cu mirodenii, pește cu legume sotate și brânzeturi nefermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Serafim - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.9% Serafim - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Serafim - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, urmate de cele albe, prelucrate și maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc și învechite la sticlă minim două luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii de pădure și fructe de livadă în pârg, cu note vegetale. Câteva minute de aerare permite vinului să ofere și parfumul baricului generos în arome de nucă de cocos, piper negru și scorțișoară.

     

    GUST: O scurtă decantare aduce întregul potențial aromatic, definit de corpul consistent, echilibrat, fructat și puțin condimentat. Apar și taninii moi ce asigură un post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparatele tradiționale românești cât și preparatele din bucătăria asiatică, pe bază de porc, vită, miel, oaie, rață, gâscă. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip Gorgonzola, Blue Stilton sau Danish Blue. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Parfum de mure, prune coapte și note de condimente afumate, oferite de maturarea în butoaie de stejar românesc.

     

    GUST: După câteva minute de aerare șe așază pe papile cu textura cremoasă de fructe roșii, vanilie și ciocolată amară. Post gust persistent, marcat de tanini moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru mesele cu carne de vită la cuptor, rață gătită cu mirodenii și gustări cu brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă