Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -10%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est: Rară Neagră, este un soi vechi cu origini în Moldova şi Saperavi din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Miel la cuptor, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

    Preț normal: 34,30 RON

    Special Price 30,87 RON

    (-3,43 RON)
  • Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut în 2006, când proprietatea fost achiziţionată de oenologul de origine rusă Sacha Lichine. În prezent pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare, cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah, şi Tibouren.

     

    Monosoiurile şi cupajele rose sunt principalul tip de vin produs de Sacha Lichine şi partenerii săi în Provence. Chateau d’Esclans, precum şi alte brand-uri de vin produse de aceştia sunt apreciate şi comercializate la nivel mondial.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiunii La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat să fermenteze parțial, la temperatură controlată, în butoaie mari din stejar cu capacitatea de 600 de litri. 

     

     

    ASPECT: Roz delicat și pal, cu nuanțe de somon și inflexiuni aurii, clasic pentru un rose din sudul Franței.

     

    MIROS: Plăcut și proaspăt, bogat în arome de fructe roșii (cireșe, mure, căpșune sălbatice).

     

    GUST: Catifelat, lejer și totuși intens floral și fructat, accentuat de cirese, grepfrut și căpșuni. Un vin lejer de mică corpolență și savuroasă mineralitate. Are o structură bună, o prospețime susținută de aciditate și un gust final lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat și ca aperitiv, dar și în asociere cu antreuri sau feluri principale pe bază de carne albă, în special pește și fructe de mare.  Face față cu brio și preparatelor din carne roșie. La desert, îl puteți servi lângă tartine sau salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    121,38 RON
  • Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2020 - 1.5L, Alc: 13% Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2020 - 1.5L, Alc: 13%

    Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2020 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut în 2006, când proprietatea fost achiziţionată de oenologul de origine rusă Sacha Lichine. În prezent pe domeniul din Provence, viile Chateau d’Esclans se întind pe un total de 267 de hectare, cultivate în majoritate cu soiurile Grenache (unul dintre cele mai vechi, de aproape 90 de ani) şi Vermentino. Alte soiuri cultivate sunt: Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah, şi Tibouren.

     

    Monosoiurile şi cupajele rose sunt principalul tip de vin produs de Sacha Lichine şi partenerii săi în Provence. Chateau d’Esclans, precum şi alte brand-uri de vin produse de aceştia sunt apreciate şi comercializate la nivel mondial.

     

    Pe cele mai bune loturi de pământ din jurul regiunii La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi sunt selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8 °C pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este lăsat să fermenteze parțial, la temperatură controlată, în butoaie mari din stejar cu capacitatea de 600 de litri. 

     

     

    ASPECT: Roz delicat și pal, cu nuanțe de somon și inflexiuni aurii, clasic pentru un rose din sudul Franței.

     

    MIROS: Plăcut și proaspăt, bogat în arome de fructe roșii (cireșe, mure, căpșune sălbatice).

     

    GUST: Catifelat, lejer și totuși intens floral și fructat, accentuat de cirese, grepfrut și căpșuni. Un vin lejer de mică corpolență și savuroasă mineralitate. Are o structură bună, o prospețime susținută de aciditate și un gust final lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat și ca aperitiv, dar și în asociere cu antreuri sau feluri principale pe bază de carne albă, în special pește și fructe de mare.  Face față cu brio și preparatelor din carne roșie. La desert, îl puteți servi lângă tartine sau salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    257,04 RON
  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

    65,45 RON
  • Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani. Vinul de Pinot Noir este doar un exemplu de succes din gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, prin care Avincis promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiuniu intens.

     

    MIROS: Un vin minunat cu buchet rar de căpșuni și cireșe ușor condimentate.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare au fost de ajuns pentru a șlefui aromele naturale din struguri, dar și pe cele din butoaie, într-un etalon al generozității și echilibrului îndreptat spre perfecțiune, cu tanini bine integrați, ce se alătură călătoriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    65,45 RON
  • Avincis - Cuvee Alexis (M + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Alexis (M + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Avincis - Cuvee Alexis (M + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoiuri și cupaje, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Deschis şi limpede.

     

    MIROS: Un cupaj de varietăţi roşii vinificate cu graţie şi bogate în note florale și fructe roșii (zmeură, cireşe şi căpşune).

     

    GUST: Aromele de flori şi fructe se amestecă armonios, cupajul este mai intens şi mai cizelat. Final uşor înţepător, dar destul de generos cât să atragă la a doua degustare. Un vin plăcut și răcoritor pentru o seară călduroasă de vară.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de aperitive, carne de pui sau peşte cu legume la grătar, cocktail de creveţi, salate de vară / mediteraneene, avocado.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    49,48 RON
  • Segarcea - Elite - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Segarcea - Elite - Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a Romaniei de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Filosofia brandului a oferit privilegiul de a avea pe sticla însemnele regale ale panglicii cu crini, alături de care se poate admira vinul roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: În gama Elite, Merlot este unul dintre cele mai darnice soiuri, care oferă prin natura sa, un parfum select, extras din flori, fructe roșii și condimente.   

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschide buchetul de fructe roșii. Se simt aromele de fructe roșii cu aciditate plăcută și mai puține taninuri, ce oferă un post-gust mediu. Vinul este maturat parțial, timp de 6 până la 8 luni, în butoaie din stejar, aflate la a doua și a treia trecere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon şi cartofi la cuptor cu rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 29,45 RON

    (-3,28 RON)
  • Segarcea - Vardo - Adierea Vantului 2013 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Vardo - Adierea Vantului 2013 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Segarcea - Vardo - Adierea Vantului 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate, bucurie, iubire şi fericire, dăruită de lucrurile simple.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, liniștit și intens.

     

    MIROS: Adierea vântului aduce acel gând al aerului respirat de cei liberi, care se bucură de puritatea naturii, dar și de aromele dulci ale vinului din Syrah, ce promite să își arate toate fațetele în gust.   

     

    GUST: Aromele acestui Syrah, evoluează elegant pe parcursul anilor. După maturarea în butoaie din stejar francez și american, urmat de învechire la sticlă, acest vin își lasă caracterizarea în seama notelor de fructe proaspete și confiate, completate excentric de un amestec de condimente, tutun, și un strop de mosc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pe care îl recomandăm la mesele cu carne roșie gătită la cuptor, în sosuri condimentate / cu vin și ciuperci sălbatice (sau trufe), vânat mic (iepure), și brânzeturi fine, maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 44,51 RON

    Special Price 40,05 RON

    (-4,46 RON)
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 58,91 RON

    Special Price 53,01 RON

    (-5,90 RON)
  • Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară D.O.C. În 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță și a reluat producția de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Sărut este un vin deosebit, inspirat de talentul sculptorului român Constantin Brâncuși de a da suflet pietrei prin formele sale unice și tradiția de a aduce în vin o parte din sufletul Olteniei. Cupajul de Fetească Neagră și Pinot Noir a fost creat și pentru sărbătoarea celor 145 de ani de la nașterea artistului, pe 19 februarie 1876 în satul Hobița.

     

    Sărut este o uniune a pietrei și a pământului, a artistului Brâncuși și a artiștilor din crama Segarcea, a soiului românesc și a celui originar din Franța. Fuziune soiurilor aduce și o fuziune a stilului de vinificare: este folostă metoda macerației peliculare, în acest caz pentru de 3-6 ore, urmată de presarea la rece și fermentarea lentă a mustului în cisterne din oțel timp de aproape 30 de zile. Vinul obținut este o împletire a celor două soiuri, dar și o personalitate distinctă ce transformă ideea în materie și simbolismul în arome delicate și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul oferă arome delicate de cireșe albe, petale de trandafir, piper și frunze uscate.

     

    GUST: Corpolent în primele secunde ale degustării, mulțumită aromelor de fructe roșii echilibrate de o aciditate potrivită. Un cupaj vioi, cu gust final lung alimentat de astringența naturală a celor două soiuri roșii.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat alături de aperitive cu mezeluri uscate, fructe de mare, preparate din carne albă, pizza și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

    41,89 RON
  • Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Tarla 201 - rosu (FN + CS) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

     


    Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoțe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Intens, puternic și aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale roșii coapte: afine și cireșe negre, completate de notele de ardei gras și ușoare note de condiment. Feteasca Neagră intervine ulterior prin note de mure, prune și vișine negre, terminând cu note de vanilie și scorțișoară. Toate aceste note sunt învăluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao și tutun oferindu-i compexitate și finețe.

     

    GUST: Savuros, catifelat și în același timp vivace, cu tanini puternici și un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regăsesc și în gust, începutul fiind cel de fructe roșii coapte, urmat de ușoare note de condimente iar post gustul este lung și plin de savoare lăsând la iveală notele de lemn și fum și dulcea aromă de vanilie. Toate acestea îl fac să fie un vin complex, ideal pentru împătimiții vinurilor roșii corpolente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează a fi consumat alături de carne roșie, steak-uri, vânat ușor condimentat și cu sos de fructe roșii și scorțișoară, platou de brânzeturi maturate sau semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire).

     

    Preț normal: 75,27 RON

    Special Price 67,75 RON

    (-7,52 RON)
  • Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -10%

    Domeniile Davidescu - Viorica & Pinot Grigio 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Viorica se remarcă prin aromele de miere polifloră, flori, fructe (piersică galbenă și pepene galben), alături de mai vechiul bordolez Pinot Grigio, cu parfum ușor floral.

     

    GUST: Cupajul rămâne dominat de soiul Viorica, proaspăt, floral, ușor acidulat, cu post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mâncăruri cu carne albă, pește, stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion, la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 34,30 RON

    Special Price 30,87 RON

    (-3,43 RON)
  • Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Dom Urlati - La Origine Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția de a produce unele dintre cele mai bune vinuri din țară, compania privată S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă.

     

    Cele 110 de hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, dar și clone de origine străină, adaptate cu succes la terroir-ul românesc. Domeniile Urlați oferă monosoiuri și cupaje albe, rose și roșii din soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Buchet cu note simple de prune uscate și fructe de pădure.

     

    GUST: Prune uscate cu o notă subțire de fum, alte fructe uscate, vișine coapte și condimente fine, acoperite treptat de alcoolului bine integrat și taninii ce lasă un gust final lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest monosoi roșu alături de preparate din carne de porc tocată (sarmale, ardei umplut cu sos roșu) și carne roșie la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    29,75 RON
  • Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ce se identifică ușor cu vinurile roșii din regiune viticolă Burgundia, începând cu aromele de afine, vișine, cireșe amare, cafea, tutun și piele. Notele de condimentele fine și stejar, rezultate din maturare îi oferă personalitate și îl apropie mai m.  

     

    GUST: Rotung, cu tanini moi ce îi dau o astringență plăcută și aromele unui mix de fructe roșii. Alcoolul este bine integrat și păstrează intensitatea fructelor în post gustul lung, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pinot Noir Barrique este potrivit alături de gustări cu mezeluri uscate, preparate cu carne roșie (vită, porc), la grătar și deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    52,36 RON
  • Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -6%

    Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Halewood România este parte din compania britanică Halewood Internațional, fondată în 1978 de John Halewood. Producător de băuturi alcoolice și afacerist, Halewood a pus bazele uneia dintre cele mai mari companii independente din Marea Britanie, ce deține și distribuie în prezent numeroase brand-uri la nivel mondial. 

     

    În România, Halewood produce vin din struguri culeși de pe 226 de hectare, plantate în perioada 2002 -2009 în regiunile Dealu Mare și Murfatlar.

     

    Din portofoliul de vinuri produse în Cramele Halewood, vă oferim un vin roșu, sec, obținut din soiul cu origini franceze Sauvignon Blanc, cultivat în regiunea Dealu Mare din Muntenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Fructat și condimentat.

     

    GUST: Arome de fructe negre și condimente, fin și echilibrat, cu un sfârșit lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu preparate din carne roșie la grătar,  legume înăbușite și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 41,26 RON

    Special Price 38,59 RON

    (-2,67 RON)
  • Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORTESE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Produs în mica localitate Gavi (regiunea Piemone), Franco Fiorina Gavi de Gavi, reamintește de priceperea vinificatorilor italieni, care oferă lumii și vinuri albe de calitate premium. Acest vin alb are propria tradiție și este o alegere ideală pentru cei care doresc un monosoi alb, generos în arome, jovial și pregătit pentru orice provocare culinară. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum subtil de flori și fructe ce inspiră imaginea frumoasă a peisajului rural din regiunea Piemonte.

     

    GUST: Lăsat să respire în pahar doar un minut, Gavi răcorește și relaxează cu aromele sale de citrice și flori albe, cu o notă de minerale. Final scurt aduce note de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele ușoare cu preparate din carne albă și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    Preț normal: 91,63 RON

    Special Price 77,89 RON

    (-13,74 RON)
  • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BĂBEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin provine din struguri hrăniți de sol argiluvian cu sedimente din pietrișuri, nisipuri și marne. Clima din Oltenia este temperat continentală cu influențe mediteraneene propice pentru coacerea optimă a strugurilor și păstrarea aromelor caracteristici fiecărui soi.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Vinarte ne oferă un cupaj nou, pur românesc, din două soiuri obținute din încrucișări cu un soi viță de vie sălbatic și foarte vechi. Cele două soiuri descendente au primit moștenire parfumul proaspăt de viță verde (vegetal-amărui).

     

    GUST: Nedeea rose are un profil aromatic definit de aromele de cireșe roșii și albe, fragi și prune uscate din Fetească, urmate de violete, bujori și alte flori uscate din Băbească. Toate aceste arome, maturate în barrique-uri din stejar francez timp de 2-6 luni, oferă în final un amestec proaspăt, revigorant și tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de carne de pasăre, pește, fructe de mare și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 9°C.

     

    43,99 RON
  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Cabernet Sauvignon cu origini franceze și influențe dogrogene. Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

     

    GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    54,19 RON
  • Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Jidvei Owner`s Choice - Maria Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Feteasca Albă este vioaie, plină de viață, mulțumită parfumului de mere verzi și litchi.

     

    GUST: Pe papile, se fac simțite cu intensitate, dar și cu finețe, aromele de lime și caise pârguite. După arome se simte acidul, echilibrat, din care anticipăm un final mediu și ierbos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aperitiv sau o alegere agreată la preparatele din pește sau carne albă (pui, gaină grasă de curte, curcan), paste cu sos alb și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    65,00 RON
  • Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj pentru a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturarea la butoaie de tip baric. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, aproape opac.

     

    MIROS: Un buchet fin din fructe roșii de pădure și fructe de livadă, în special prune, urmate de o notă de vegetale uscate, pământii.

     

    GUST: Prunele afumate și notele de lemn verde sunt completate de nota minerală a pământului bogat din Transilvania. Notele finale și post gustul rămân sunt marcate de taninuri echilibrați și consistenți, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un companion potrivit alături de preparate din carne de porc, condimentate, carne de vită și curcan.

     

    32,73 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă