Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3% Segarcea - Elite - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.3%
    -10%

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 29,46 RON

    (-3,27 RON)
  • Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Preț normal: 123,89 RON

    Special Price 105,31 RON

    (-18,58 RON)
  • Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    TARLA 201 CUPAJ ROSU - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA + CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor rosii romanesti, maturat 100% in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.


    ASPECT: Rosu rubiniu intens.
    MIROS: Intens, puternic si aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale rosii coapte: afine si cirese negre, completate de notele de ardei gras si usoare note de condiment. Feteasca neagra intervene ulterior prin note de mure, prune si visine negre terminand cu note de vanilie si scortisoara. Toate aceste note sunt invaluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao si tutun oferindu-i compexitate si finete.
    GUST: Savuros, catifelat si in acelasi timp vivace, cu tanini puternici si un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regasesc si in gust, inceputul fiind cel de fructe rosii coapte, urmat de usoare note de condimente iar post gustul este lung si plin de savoare lasand la iveala notele de lemn si fum si dulcea aroma de vanilie. Toate acestea il fac sa fie un vin complex, ideal pentru impatimitorii vinurilor rosii corpolente.
    ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi consumat alaturi de carne rosie, steak-uri, vanat usor condimentat si cu sos de fructe rosii si scortisoara, sau platou de branzeturi maturate sau semimaturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)
    75,27 RON
  • Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    TARLA 101 CUPAJ ALB - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2018
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD LECHINTA / TRANSILVANIA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC + CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ALB SEC produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

    ASPECT: De o culoare de un galben pai cu usoare accente verzui.
    MIROS: Plin de prospetime, cu arome distincte de fructe citrice si mere verzi, completate de note delicat vegetale si accente de mineralitate.
    GUST: Intens, puternic, racoritor si proaspat, de fructe citrice, mere verzi si caise, cu o aciditate ridicata ce-i conferă vivacitate; este un vin lejer de o corpolenta mica si un gust remanent persistent si revigorant.

    ASOCIERE CULINARA: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, peste de apa dulce la gratar servit cu mamaliguta (perfect langă pastrav salbatic tras la tigaie, în malai ai nucsoara), sniţel din piept de pui, preparate vegan, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei langa branzeturi tari asezonate cu stafide albe si nuci caju.
    TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
    38,62 RON
  • Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    TARLA 101 PINOT NOIR ROSE - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: CRISANA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 11%
    VIN ROSE SEC. Dintr-un areal cu un potential exceptional si cu istoric in cresterea strugurilor de calitate, ai un rose dinamic si plin de prospetime, lejer, un vin linistit din Pinot Noir.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.

    ASPECT: Are o culoare de un roz foarte pal, cu accente de foita de ceapa rosie.
    MIROS: Intens, de o prospetime seducatoare, mineral, fructat si floral, distinct de mure si petale de trandafir.
    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capsuni), de o aciditate ridicata si cu o senzatie finala, dupa inghitire, persistenta si de o remanenta placut racoritoare.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate de Cherhana din peste si fructe de mare, langa file de porc pe gratar cu rosii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muschiulet de vita, cu paste cu sosuri usoare sau langa branzeturi tinere asezonate cu smochine proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomandă decantarea)
    38,62 RON
  • Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tenuta Valleselle - I Seregni Bardolino Chiaretto rose, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, RONDINELLA, MOLINARA, NEGRARA

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar I Seregni Bardolino Chiaretto Rose este un cupaj din patru soiuri italiene: Corvina, Rondinella, Molinara şi Negrara. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi prin metode specifice într-un rose nematurat şi îmbuteliat în scurt timp pentru a păstra aromele fermecătoare şi complexe, oferite de cele mai bune soiuri italiene.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS: Buchetul acestui roe deschide simţurile cu o aromă de propolis, un ton de ceară, dulceaţă din cireşe şi piersici coapte.  

     

    GUST: La gust este onctuos cu note de mijloc din fructe zemoase şi per ansamblu spendide. Aciditatea este medie, de la început până la finalul prelungit cu ultimele tuşe de fructe. Post gust mediu spre lung, din nou, aromat, plăcut.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la meniuri cu carne de porc, dar mai ales pui şi peşte, la grătar sau la cuptor, cu legume (cartofi, morcovi, conopidă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    83,30 RON
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Frania a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui De-al Doilea Războiului Mondial.

     

    Stefano şi-a continuat activitate şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla la o ferma din comuna La Mora, în Piedmont, apoi Giancarlo, fiul lui Stefano, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont,  Toscana şi Apulia. 

     

    Chianti este un vin istoric de excelenţă sinonim cu Italia. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, aduse din ţările Slavone. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate, cu un fundal distict de vanilie, dăruit de maturarea în butoi de stejar.

     

    GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă .

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: Tânărul vin de la crama Liliac Transylvania este definit de un amestec vegetal. Tot felul de ierburi aromate și-au găsit locul în această licoare proaspătă: note de caprifoi, iarbă proaspăt cosită și ceva citrice.

     

    GUST: Un vin liniștit, dar cu puțin acid, scos la iveală de fermentația naturală. Cupajul aduce și arome de mere, lămâie, necatrine și Litchi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Efervescența naturală, fructele și ierburile ce ii dau un gust sec acestui cupaj, îl recomandă la mesele bogate în pește, fructe de mare ușor condimentate, parmezan și salată cu rucola. Prospețimea cupajului poate fi o revelație și pentru cei care îl consumă alături de preparate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C

     

  • Young Liliac - Fruity, alb (FA+CH+SB) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Liliac - Fruity, alb (FA+CH+SB) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Liliac - Fruity, alb (FA+CH+SB) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fruity alb împarte tot ce este mai bun dintr-un soi vechi, românesc și două soriuri cu origini franceze. Arome fructate și vesele de ananas, pere, banană, mere, guavă, pepene galben și portocală, urmate de flori de salcâm și iasomie pentru rafinamentul și plăcerea unui vin tradițional din Transilvania.

     

    GUST: Un vin fructat, echilibrat, cu aciditate plăcută și textură consistentă. Fructele și florile sunt mai atenuate, iar post gustul mineral, dar scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj proaspăt, potrivit la meniuri cu carne gătită clasic, feluri din bucătăria asiatică (orez cremos cu creveți sau pește-cod), paste cu sos alb și salate ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Young Light - Rose ( PN + ME ) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Young Light - Rose ( PN + ME ) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Young Light - Rose ( PN + ME ) 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz pal, coajă de ceapă.

     

    MIROS: Un rose jucăuș suficient de intens pentru a dezvălui note fructate de coacăze negre, banană, rodie, măceșe, mere roșii căpșuni și citrice.

     

    GUST: Rotund, primitor și foarte ușor de băut mulțumită paletei aromatice de fructe de pădure amestecate cu fructe verzi și fructe exotice cu pulpă albă pentru a forma un punch, sau o sangria delicioasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm ca aperitiv, sau alături de mâncăruri ușoare cu pui, pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Licorna - Bon Viveur rosu 2015 -  0.75L, Alc: 14.3% Licorna - Bon Viveur rosu 2015 -  0.75L, Alc: 14.3%

    Licorna - Bon Viveur rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROŞU SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În prezent, pivnița conacului Licorna, păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Bon Viveur este obţinut dintr-un cupaj realizat din trei tipuri de clone ale Soiului Cabernet Sauvignon, în proporţie de 70%, şi două tipuri de Merlot, pentru celelalte 30 de procente. Fermentaţia malolactică este desăvârşită în baricuri din stejar. Din toate aceste operaţiuni, realizate cu grijă şi atenţie, rezultă un vin clasic, construit după reţetele vinurilor roşii franceze, alături de care poate sta, cu aromele sale rafinate, ce i-au adus în ultimii ani medalii de aur şi argint la competiţii cu renume (Decanter World Wine, Berliner Wein Trophy, Premiile Vinul.ro).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Rezultatul unei munci nobile, Bon Viveur roşu imparte un parfum bogat în note vegetale din cele două soiuri, ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, un mix puternic de condiente, tunun şi fum din lemn de esenţă tare.

     

    GUST: La gust este complex, rotund, mulţumită aromelor fructate, cu tanini uşori. Aromele aduc o structură ce oferă stilul clasic şi tradiţional, cu un finish uşor exotic, neconvenţional. Post gustul este aromat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dedicat mâncărurilor cu carne roşie, carne de porc la grătar, miel cu garnituri neutre / uşor condimentate, sau brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Se recomandă aerarea timp de minimum 45 de minute).

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

     

    ASPECT: Rose pal.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

     

    GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Siel alb 2019 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Siel alb 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Mosia Tohani - Siel alb 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING, FETEASCĂ REGALĂ, PINOT GRIS, CHARDONNAY.

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şapte soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor moderne. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Limpede şi liniştit.

     

    MIROS: Siel cuprinde nasul cu fructe exotice, pline, rotunde, înconjurate de aromele florilor de vară (soc, flori de migdal, tei), gutui şi citrice.

     

    GUST: La gust, Siel excelează in prospeţime şi efervescenţă, oferită în mare parte de fructe exotice şi aceleaşi flori de vară care aduc aminte de locurile copilăriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit cu aperitive, pui ușor picant, pește și multe alte feluri ușor condimentate.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Girboiu - Epicentrum - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Rose somon, limpede.

     

    MIROS: Epicentrum rose este un cupaj între două soiuri cu origini diferite, ce îşi găsesc punctul comun în pământul românesc şi se completează armonios. Cabernet-ul oferă aromele consistente de fructe roşii şi citrice, iar Feteasca aduce prospeţimea şi efervescenţa sa discretă.

     

    GUST: Gustul devoalează parfumul proaspăt şi spune pe îndelete povestea acestui rose de la Crama Gîrboiu. Primele arome sunt cele de fructe roşii – zmeură şi căpşuni, ce păstreză intense până la sfârşit. Fructele sunt completate de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoare acestui vin este perfectă pentru mesele cu pui, peşte (somon, păstrăv), homar la grătar, mezeluri uşoare, pizza, paste şi alte făinoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12% D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Nicuale Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, limpede.

     

    MIROS: Un vin de voie bună, care se joacă cu simţurile oferindu-le arome de flori de rişe, salcâm pe un fond citric, din grepfruit şi coji de portocală.

     

    GUST: La gust este ca un suc de soc, amestecat cu mango şi pere. Uşor amar, dar revigorant, pentru o seară plină de energie şi discuţii interesante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 -  0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet elegant cu un spectru uimitor de arome. Fructele roşii deschid spectacolul oflactiv, urmate rapid de un amestec diluat din esenţă de vanilie.

     

    GUST: Gustul confirmă parfumul detectat anterior. Parfumul este inlocuit de aromele unui amestec de gemuri dulci şi parfumate, presărate cu vanilie. După minim 8 luni de maturare în butoaie din stejar, corpul vinului este atletic, subţire, cu taninuri bine integrate. Post gustul este lung şi complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon sec este mereu bine venit pe mesele cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie, cu garnituri din legume condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 37,70 RON

    (-4,19 RON)
  • Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%
    -10%

    Liliac Transylvania - Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINŢA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Sauvignon Blanc este vinul proaspăt, tînăr şi îndrăzneţ cu arome flori şi fructe ce inspiră zilele frumoase cu soare şi răcoreşte simţurile de fiecare dată. Acest vine aduce apreciere pentru munca echipei din Crama Liliac. Recent, vinul a a fost premiat la competiţii internaţionale de renume, dar şi la conscursuri ori evenimente locale, dedicate celor mai bune vinuri româneşti.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Parfum fin de flori şi fructe exotice, acompaniate cu discreţie de note vegetale de iarbă verde, învigorată după o ploaie uşoară de vară.

     

    GUST: Cum acest vin este obţinut exclusiv dn soiul Sauvignon Blanc, aromele sale, adânc întipărite în AND-ul milenar, sunt libere să se joace pe papilele gustative. Cu toate că este un vin de soi alb, se prezintă corpolent, dar şi tropical, acid, dar şi proaspăt. Post gustul este lung, dominat fără îndoială de un amestec de lămâie, grepfrut şi ceva lime.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru mesele cu fructe de mare, unde compensează pentru gustul sărat şi bucăţile de carne  de pasăre de curte, cu legume la cuptor (fasole, mazăre), sau legume proaspete, într-o salată de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

     

    Preț normal: 54,98 RON

    Special Price 49,48 RON

    (-5,50 RON)
  • Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND  2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND  2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexii de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5% Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RISELING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Pentru Sirena Dunării din Riesling strugurii sunt recoltați manual în lădițe din plastic, sunt lăsați în prezența unui mucegai nobil Botrys Cinerea, desciorchinați fără să fie zdrobiți, apoi trecuți întregi prin prese mecanice. Mustul este amestecat cu drojdie selecționată și fermentat în cisterne de mică capacitate, la temperatura controlată. Fermentația este finalizată în barrique-uri din stejar francez timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un vin cu parfum floral, amestecat cu fructe uscate, bucăți de caramel, miere și flori de tei.

     

    GUST: Sirena Dunării atrage asemenea ființei legendare, însă recompensa este una cu totul plăcută: arome de fructe, flori, dulceață, corp onctuos și textură complexă ce scaldă bolta palatină și oferă concluzia unui vin savuros, încântător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de foie gras sau brânzeturi puternic aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    108,65 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă