Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
Grilă Listă
Filtru
  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DELLE VENEZIE DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ton verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe albe - pere și piersici - însoțite de note citrice și o notă subtilă de flori de câmp, ce evocă o senzație de prospețime și echilibru.

     

    GUST: Corpolent și suculent, cu o aciditate bine integrată, oferind o senzație de prospețime și echilibru pe papilele gustative.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie DOP 2023 - 0.75L, Alc: 11.5% Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie DOP 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie DOP 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DELLE VENEZIE DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet intens, cu note de mirodenii asiatice, note scurte de lemn dulce și cireșe coapte.

     

    GUST: Echilibrat, catifelat și armonios, mulțumită aromelor de cireșe, coacăze negre și condimente, completate de tanini copți ce aduc o remanență medie spre lungă, ce denotă evoluția vinului după un an de la producție. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparate din carne de căprioară, alte cărnuri la grătar și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Caiutii Tamaioasa Romaneasca DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12% Folklore - Caiutii Tamaioasa Romaneasca DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Folklore

    Folklore - Caiutii Tamaioasa Romaneasca DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul alb de Tămâioasă Românească are pe etichetă un cal desenat cu motive tradiționale în culori vii. Calul face referire la dansul unui tânăr ce ține un cap de cal stilizat și este acoperit de o pânză albă împodobită cu broderie și ciucuri.

     

    În dansul numit ”Căiuții”, mișcările sunt energice, cu sărituri ce imită galopul, cu sunete ascuțite și pocnituri de cizme. În trecut, despre caii albi se credea că sunt mesageri ai vieții și ai norocului, iar acest dans simbolizează legătura dintre oamenii și animalele care muncesc pământul.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome intense de mango, ananas, pepene și o notă vegetală, deosebită, ce aduce cu un mănunchi de busuioc proaspăt.

     

    GUST: Tămăioasa aduce pe papile aceleași note fructate, din care se remarcă cea de grepfrut. Post gust mediu, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit la mesele cu pește, fructe de mare, paste și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Calusarii Tamaioasa Romaneasca demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Calusarii Tamaioasa Romaneasca demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore

    Folklore - Calusarii Tamaioasa Romaneasca demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTNARI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Tămâioasă Românească aduce pe etichetă o reprezentare a celui mai cunoscut obicei al României: Călușarii. Originile acestui dans sunt păgâne, iar cronologia îl plasează în timpurile Daciei antice. Călușarii erau călugări într-un cult ce venera soarele, iar dansul lor era un război cu forțele răului, despre care se spune că le amenința așezările.

     

    În prezent, oamenii încă mai cred în dansul călușarilor, norocul adus de aceștia pentru tot anul, bucurie și protecție împotriva bolilor. Tradiția mai spune că fiecare grup de călușari dă viață dansului ritualic și ia suferința altora.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfumat de miere delicată și flori albe.

     

    GUST: Proaspăt, dulce, aromat de fructe și flori, ca un tonic de sorginte veche. Ușor acidulat, cu alcool bine integrat și postgust scurt, cu o notă de maturare.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de pateu, preparate asiatice, condimentate, paste și deserturi puțin dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Busuioaca aduce în fiecare vin aromele florale. În această ediție sunt prezente arome relaxante de trandafir și busuioc.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură simplă, compusă din arome de citrice și apă dulce de trandafir. Postgust scurt spre mediu, ușor dulce și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru o după-amiază relaxantă sau o seară de vară răcoroasă în care vă delectați cu preparate dulci-acrișoare sau deserturi pentru toate gusturile.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Iacob rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Davino - Iacob rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Davino

    Davino - Iacob rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose este folosită metoda macerației peliculare la temperatura de 12-13°C, timp de 3-4 ore. Mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine vinul este maturat în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.

     

     

    ASPECT: Roz, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome echilibrate de cireșe coapte și afine, păstrate prin macerația peliculară folosită de vinificator pentru acest cupaj.

     

    GUST: Prospețime, aciditate naturală și note de fructe roșii, cu un postgust scurt, sec, absolut răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Iacob rose este un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de peşte, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Nocturne Viorica de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Nocturne Viorica de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari

    Purcari - Nocturne Viorica de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIORICA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Nocturne din soiul Viorica este obținut din struguri culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii de chihlimbar deschis.

     

    MIROS: Intens aromatic, cu note florale de salcâm și flori de câmp, completate de arome de fructe exotice, pepene galben și citrice fine. Se disting accente delicate de busuioc și miere.

     

    GUST: Proaspăt și catifelat, cu o aciditate echilibrată ce susține aromele de fructe exotice și flori. Din spectrul fructat se remarcă nuanțe de pere, caise și citrice, iar finalul este lung, expresiv și ușor condimentat, caracteristic soiului Viorica.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare pentru mesele cu preparate din pește la cuptor, fructe de mare, salate aromate sau brânzeturi cu textură fină.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Nocturne Rkatsiteli Orange - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Nocturne Rkatsiteli Orange - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Nocturne Rkatsiteli Orange - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RKATSITELI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Purcari Nocturne Rkatsiteli Orange este un vin alb obținut din struguri Rkatsiteli, recoltați manual noaptea pentru a păstra prospețimea și aroma fructului, vinificat în stil „orange” prin macerare pe pielițe.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromă sofisticată, compusă din note de caise confiate, coajă de portocală, ceai negru și miere de salcâm, completate de nuanțe fine de ierburi uscate și migdale.

     

    GUST: Gust rotund și bine structurat, cu accente de fructe galbene, stafide aurii și condimente dulci subtile. Taninurile fine, surprinzătoare pentru un vin alb, aduc profunzime și rafinament. În postgust este ușor amărui și citric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește armonia alături de preparate asiatice condimentate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri cremoase, dar poate însoți cu eleganță și pește gras ori carne albă la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MANDURIA DOP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet generos, cu note de fructe negre coapte - prune, cireșe negre, mure - însoțite de accente de gem și stafide. Apar nuanțe subtile de vanilie, ciocolată și condimente dulci, tipice pentru Primitivo.

     

    GUST: Plin și corpolent, cu taninuri moi și rotunde. Vinul are o textură catifelată și o concentrație de arome impresionantă: fructe negre confiate, ciocolată amară și lemndulce. Finalul este lung, cald, ușor balsamic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate consistente - friptură de vită, miel, paste cu sos ragù sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Belguardo Vermentino Maremma Toscana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Mazzei - Belguardo Vermentino Maremma Toscana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Mazzei

    Mazzei - Belguardo Vermentino Maremma Toscana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță-de-vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.

     

    Vinul este obținut 100% din soiul de struguri Vermentino. Strugurii sunt recoltați manual la sfârșitul verii. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută (15°C.), urmată de maturare în cisterne de oțel inoxidabil, pentru a păstra prospețimea, mineralitatea și aromele fructate ale soiului.

     

     

    ASPECT: Galben-pai deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome intense de fructe cu sâmburi galbeni, precum piersici și caise, îmbinate cu note de citrice, flori albe și o subtilă mineralitate.

     

    GUST: Plăcut, proaspăt și savuros, cu o aciditate vibrantă și o structură echilibrată. Aromele fructate se regăsesc în gust, completate de un final lung și ușor sărat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din fructe de mare, pește la grătar, legume aburite, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire în sticlă de 3 până la 5 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Belguardo V Vermentino Superiore Maremma Toscana DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Mazzei - Belguardo V Vermentino Superiore Maremma Toscana DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mazzei

    Mazzei - Belguardo V Vermentino Superiore Maremma Toscana DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.

     

    Mazzei Belguardo V Vermentino Superiore Maremma Toscana 2023 este rezultatul unui proiect de cercetare aprofundată a terroir-ului și soiului, în care sunt vinificate patru clone de Vermentino din Corsica și Sardinia.
    Pentru acest asamblaj 50% din must este fermentat alcoolic în amfore și maturat cu pieliță timp de 5 luni, iar 50% din must este fermentat și maturat pe drojdii fine (sur lies) în cisterne din oțel inoxidabil, cu batonnage săptămânal.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet complex și intens, cu arome de fructe galbene coapte, cum ar fi mere și piersici, note de miere, migdale, ierburi aromatice și o mineralitate distinctă.

     

    GUST: Savuros și cu o structură complexă. Aromele de fructe se regăsesc în gust, alături de o aciditate echilibrată, o textură fină și un final lung, sărat și ușor amărui, specific soiului alb italian Vermentino.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește bine cu preparate din pește și carne albă, risotto cu ciuperci porcini, fructe de mare și brânzeturi semimaturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire în sticlă de 12 - 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Zisola Azisa Grillo Sicilia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Mazzei - Zisola Azisa Grillo Sicilia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mazzei

    Mazzei - Zisola Azisa Grillo Sicilia DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRILLO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Zisola este o proprietate a familiei Mazzei, achiziționată în anul 2000. Proprietatea se află în zona rurală a orașului Noto, în sud-estul Siciliei, o regiune cu o puternică tradiție viticolă și o climă ideală. Aici, Mazzei a adus experiența și filozofia sa de a produce vinuri de înaltă calitate, respectând în același timp soiurile de struguri locale și terroir-ul sicilian. Terroirul este caracterizat de soluri calcaroase, bogate în argilă roșie, care sunt perfecte pentru viticultură. Zona beneficiază de o climă mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni blânde. Apropierea de mare contribuie la o ventilație constantă, care previne bolile viței de vie și favorizează coacerea soiurilor locale, cum ar fi Nero d'Avola, considerat "regele" soiurilor de struguri siciliene.

     

    Azisa Sicilia DOC 2024 este un vin alb obținut din struguri Grillo, culeși manual din podgoriile situate la 130 de metri altitudine. Fermentația se realizează la rece, aproximativ 15°C. în cisterne de oțel. Vinul este îmbuteliat proaspăt, fără maturare îndelungată. Cu toate acestea, soiul oferă un potențial de învechire în sticlă remarcabil.   

     

     

    ASPECT: Galben-pai strălucitor, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome intense și proaspete de citrice (lămâie verde, grapefruit), note florale de flori albe și iasomie, completate de o mineralitate fină și o notă discretă de ierburi aromatice mediteraneene.

     

    GUST: Elegant, cu o aciditate vibrantă și o structură echilibrată. Gustul de citrice și fructe cu pulpă albă este completat de o nuanță sărată, specifică solului calcaros al regiunii. Finalul este persistent și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate pe bază de pește și fructe de mare, aperitive, salate proaspete și brânzeturi tinere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire în sticlă până la 5 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cecilia Beretta - Prosecco Valdobbiadene DOCG Millesimato Brut 2024 - 0.75L, Alc: 11% Cecilia Beretta - Prosecco Valdobbiadene DOCG Millesimato Brut 2024 - 0.75L, Alc: 11%

    Cecilia Beretta

    Cecilia Beretta - Prosecco Valdobbiadene DOCG Millesimato Brut 2024 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE DOCG - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cecilia Berreta este brand de vin creat în Italia, la începutul anilor ’80, de Umberto și Alessandro Pasqua cu scopul de produce vinuri de calitate superioră, cu personalitate puternică. Producția a început cu strugurii din podgoriile Mizole și San Felice, care oferă vinuri reprezentative pentru zonele Valpollicela și Soave.

     

    Vinurile Cecilia Beretta sunt rezultatul unei culturi unice și bogate: legătura omului cu natura, evidențiată prin redescoperirea soiurilor de struguri antice cum este Corvina. Producția este concentrată pe o gamă mică de vinuri premium, obținute și din alte soiuri roșii și albe ce oferă aproximativ 2200 de sticle în total.

     

    În regiunea viticolă Veneto, se află podgoria Prosecco, dezvoltată de-a lungul anilor pe dealurile din Treviso și înconjurată de orașele conegliano și Valdobbiadene. În această parte fascinantă a Italiei este produs vinul prosecco din gama Cecilia Beretta, ce deține și ce-a mai înaltă clasificarea a regiunii, DOCG (denumire de origine controlată și garantată).   

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu perlaj consistent.

     

    MIROS: Buchetul delectează cu aromele florale din wisteria și acacia, împletite armonios cu note exotice de ananas și banană.    

     

    GUST: Păstrează o structură echilibrată cu arome de flori, fructelor tropicale dulci și o notă finală de citrice, cu remanență scurtă și răcoritoare.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco este mereu recomandat la aperitive și feluri principale din pește, dar și preparate din carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    După ce strugurii sunt recoltați manual, sortați și desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri sunt răcite la o temperatură de 10° C. apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. Ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă este urmată de limpezirea mustului prin decantarea gravitațională timp de 24 de ore. În ultima fază mustul este fermentat alcoolic timp de 18 zile în cisterne din oțel inoxidabil de 2000 de litri la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Limpede.

     

    MIROS: Parfumat și seducător, cu arome intense de trandafir, busuioc, frăguțe și zmeură, completate de accente fine de citrice și miere.

     

    GUST: Echilibrat, cu o dulceață delicată susținută de o aciditate plăcută. Aromele de fructe roșii și petale de trandafir domină simțurile, iar finalul este mediu spre lung, catifelat și ușor condimentat, specific soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea inspirată pentru mesele cu deserturi pe bază de fructe roșii, prăjituri fine cu cremă, tarte cu fructe, dar și brânzeturi cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2024 - 1.5L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2024 - 1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    După ce strugurii sunt recoltați manual, sortați și desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri sunt răcite la o temperatură de 10° C. apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. Ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă este urmată de limpezirea mustului prin decantarea gravitațională timp de 24 de ore. În ultima fază mustul este fermentat alcoolic timp de 18 zile în cisterne din oțel inoxidabil de 2000 de litri la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Limpede.

     

    MIROS: Parfumat și seducător, cu arome intense de trandafir, busuioc, frăguțe și zmeură, completate de accente fine de citrice și miere.

     

    GUST: Echilibrat, cu o dulceață delicată susținută de o aciditate plăcută. Aromele de fructe roșii și petale de trandafir domină simțurile, iar finalul este mediu spre lung, catifelat și ușor condimentat, specific soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea inspirată pentru mesele cu deserturi pe bază de fructe roșii, prăjituri fine cu cremă, tarte cu fructe, dar și brânzeturi cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2024 - 1.5L, Alc: 12.5% Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2024 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2024 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet cu efervescență și arome de flori, cârcei și frunze verzi, caracteristie soiului alb Zghihară.

     

    GUST: Alături de notele florale, se desfac note de citrice, fructe de livadă și o nuanță de condimente. Gustul final este mediu, citric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Revigorează papilele gustative la mesele cu preparate din carne de vită și porc, vinete cu maioneză, salate cu legume și maioneză (boeuf, orientală).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12% Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Lamblin & Fils

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Citrice proaspete și fructe verzi anunță o un profil aromatic specific unui soi alb al regiunii Burgundia.

     

    GUST: Arome proaspete și o nuanță de fum, ce aparent sunt greu de alăturat, dar prezente și echilibrate. Aromele ce oferă vigoare acestui Aligote sunt date de struguri verzi, mere verzi și lămâie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acum sau peste trei ani, când ajunge la vârful maturității aromatice, este un excelent aperitiv sau un vin pentru gustări cu mezeluri crud-uscate și bânzeturi maturate, pește la grătar, fructe de mare, cârnați andouillettes. Acest Aligote este recomandat și într-un mix cu lichior de coacăze negre din Dijon, pentru un Kir autentic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    40,24 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Patrar Riesling 2020 BIO - 0.75L, Alc: 13% Domeniul Bogdan - Patrar Riesling 2020 BIO - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Patrar Riesling 2020 BIO - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLIN

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Buchet plin de energie prin aciditatea și aromele naturale de ierburi verzi, pere verzi și drupe, unde apare o notă de sâmbure lemnos.

     

    GUST: Pe papile este mineral, acidulat, cu arome de fructe dulci și verzi, completate de citrice. În postgust are o persistență scurtă și revigorantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rislieng este binevenit la mesele cu fructe de mare, crustacee și curcan rumenit bine la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3% Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet bogat în arome de fructe confiate, un amestec de smochine, curmale, cireșe negre și merișoare.

     

    GUST: Corpolența aduce un echilibru natural între notele amărui de stejar și fructe confiate, un procent generos de alcool, bine integrat, și aciditate medie. Gustul final este lung și abundă în note de ciocolată, vanilie și condimente uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pătrar Syrah este o delectare la mesele cu preparate din carne crud-uscate (salamuri, Prosciutto, Bresaola, jambon Pădurea Neagră), preparate din carne roșie, în special vită la grătar, tocăniță de vițel, miel la grill, preparate vânătorești din carne de căprioară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
Grilă Listă