Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L	Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L
    -15%

    Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014, 0,75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Lynch Bages se află pe lotul de pământ numit Batges, la intrare în comuna Pauillac din regiunea Bordeaux. Deşi sunt documente care atestă proprietatea, în secolul XVI, în această zonă viticultura a apărut 100 de ani mai târziu şi au aparţinut lui Thomas Lynch, un negustor cu origini irlandeze.

     

    Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris. În anii 1930, o parte din domeniul Lynch Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes. În prezent familia Cazes oferă unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Bordeaux. Fie că sunt cupaje roşii sau albe, vinurile sunt produse tradiţional, cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar, aflate în pivniţa vechiului domeniu din Pauillac.

     

    Vinurile Lync Bages cu denumire de origine controlată sunt în majoritate roşii (cupaje tradiţionale din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petiti Verdot), urmate de cupajele albe din cele mai bune soiuri franceze.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intes cu reflexii violet.

     

    MIROS: Parfumul este precis, un pic serios la început şi foarte timid. După cîteva minute se deschide cu un mix de fructe roşii şi negre, lemn de cedru şi tutun.

     

    GUST: Pe papile are un corp mediu, cu tanini fini, arome liniare de fructe concentrate pe armonie şi intensitate. Acum, vinul are toată maturitatea pentru a atrage cu aromele sale şi mai adânci, şi mai robuste, cu final astringent, dar savuros şi post gust lung.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar.Vită, porc, miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.047,20 RON

    Special Price 890,12 RON

    (-157,08 RON)
  • Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND  2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND  2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexii de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Averesti - Herb - Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin 2016 - 0.75L, Alc: 14.7% Averesti - Herb - Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin 2016 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Averesti - Herb - Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin 2016 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un duo autentic românesc, cu buchet elegant de fructe de pădure, frișcă și nuanțe timide de pământ și ciuperci negre (trufe).

     

    GUST: Pe papile, vinul aduce din nou acele arome de pădure, ce îi dau un profil rustic, păstrat și cu ajutorul aromelor dulci din gem de casă. Finalul este fructat și plăcut acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din gama Herb este o alegere excepțională pentru bucatele de porc și vită, gătite la grătar sau la cuptor, cu garnituri variate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (ME + CS + FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Constantin 2016, este un vin roșu în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30% si Fetească Neagră 30%, selecționate din cele mai bune loturi, maturate în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și captivant.

     

    MIROS: Constantin se lasă lin în pahar și aproape imediat împarte buchetul elegant de fructe roșii și negre (zmeură, prune, coacăze negre și cireșe). Complexitatea organoleptică este rezultatul maturării în baricuri noi, din stejar franțuzesc, care își aduc aportul prin notele de vanilie, scorțișoară, tutun și pielărie.

     

    GUST: Vinul acoperă cu răbdare papilele și se arată echilibrat, cu aciditate potrivită și taninuri catifelate, dar persistente. Corpul vinului este peste media frașilor mai tineri, iar post gustul se lasă dominat de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat, brânzeturi maturate cu este specialitatea franceză Comté și la desert, alături de sufleu de ciocolată neagră sau un lava cake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    206,32 RON
  • Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Chateau Cristi - Bravoure CS & ME 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Cristi - Bravoure CS & ME 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Cristi - Bravoure CS & ME 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoi şi cupaj.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, fermecător.

     

    MIROS: În acest vin oenologii moldoveni au reușit îmbinarea fină a aromelor fructate a Merlotului și Cabernetului, care oferă vinului o personalitate aparte. Aromele mândre de vișină uscată, coacăze, tutun, fum și condimente negre, prevestesc pe papile aceeaşi eleganţă.

     

    GUST: Vinul evoluează pe bolta palatină cu o aromă uşor lemnoasă din sâmbure de vişină uscată şi nuanţe de fum. Cupajul este şi corpolent, textura catifelată, cu adâncimi ce aşteapă să fie parcurse. Uşor astringent, plăcut cu post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de seamă potrivit alături de preprate din carne de vânat mic, brânzeturi moi, maturate, precum și rețete alese gătite la tigaie (ciuperci, măruntaie), alături de diferite sosuri uşoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    46,21 RON
  • Crama Ceptura - Dominum Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Dominum Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Dominum Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Soiul românesc Fetească Neagră, și cel francez, Cabernet Sauvignon, sunt cupajate într-un buchet cu arome intense de fructe negre și condimente.  

     

    GUST: Aromele de fructe și condimente sunt unite de tonuri de piele și șofran. Tanini moi și catifelați îmbracă bolta cu finețe și dezvăluie în final un vin delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Condimentele prezente în buchet recomandă acest vin la mesele cu preparate gourmet pe bază de carne roșie, sau alături de un platou cu brânzeturi tari, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14% Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, SYRAH, CABERNET FRANC

    VOL. ALC.: 14%

     

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă nutrienţi necesari pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah şi Cabernet Franc, din cupajul Escudo Rojo, al anului 2017.

     

     

     

    ASPECT: Roşu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Aromele de fructele roşii şi negre, urmate de note de cafea prăjită şi condimente oferă acel buchet autentic al vinului roşu francez, reinterpretat de intensitatea şi prospeţimea producătorilor din teritoriile Lumii Noi.

     

    GUST: Pe papile, vinul îşi păstrează caracterul complex, sugerat de buchet. Tanini deschid armonios calea către aromele de fructe roşii şi negre. Condimentele şi cafeaua aduc mai multă strălucire şi surprind simţurile până la final.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de gâscă, raţă, miel, porc, vită, alte preparate bogate în condimente, sau brânzeturi proaspete ori maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

    81,16 RON
  • Chateau Cristi - Cuvee Rouge Royal 2016 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Cristi - Cuvee Rouge Royal 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Cristi - Cuvee Rouge Royal 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Grena, cu tentă de roşu-rubiniu.

     

    MIROS: Cupajul roşu de Cabernet, Merlot şi Malbec, este cartea de vizită a vinăriei Chateau Cristi, înmânată de fiecare sticlă. Vinul maturat 6 luni în butoi din stejar împarte un amestec gentil de coacăze negre, cireşe şi prune.

     

    GUST: Plimbat bine pe papile, vinul cucereşte cu gustul moale, notele de fum, piper negru şi vanilie. Post gustul este lung şi fermecător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cuvee Rouge Royal este o alegere inspirată, mai ales la mesele cu bucate de vită şi miel, dar şi alături de preparatele absolut delicioase ale bucătăriei moldoveneşti.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    79,19 RON
  • Purcari - Rosu de Purcari 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Rosu de Purcari 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Rosu de Purcari 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 18 luni în baricuri franțuzești din stejar. Roșu de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe de pădure, afine și prune uscate cu note delicate de vanilie dulce.

     

    GUST:  Un vin profund, catifelat, obținut din soiuri roșii, din Lumea Veche, cupajate cu cele opulente din Lumea Nouă. Un vin echilibrat, cu astringență îmblânzită (tanini moi), dar persistentă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ospățul cu preparate consistente pe bază de carne de vânat și miel. Roșu de purcari este pus în valoare și de brânzeturi picante Parmezan și Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930 când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Vinăria a fost deschisă în 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus vinăria şi visul fondatorului mai departe. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Acest Chianti este obținut din 100% Sangiovese și este riguros selecționat pentru eticheta Riserva, ce presupune maturarea în jur de 3 ani. După fermentare vinul este ținut 6 luni în cuve din ciment, 16 luni în butoaie din lemn (o parte în butoaie Slavone, o parte în baricuri aflate la a doua și a treia trecere), și 6 luni la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Amestec de cireșe și fructe mici de pădure (coacăze negre, coacăze roșii, mure), completate frumos de condimente și piele nouă.

     

    GUST: Papilele sunt cuprinse de tanini blânzi și finețea dată de maturare. Finalul este lung, astringent și mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru preparatele tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto. De asemenea, este o alegere potrivită alături de carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).

     

    117,81 RON
  • LacertA - Cameleon Red 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% LacertA - Cameleon Red 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LacertA - Cameleon Red 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, BLAUFRAENKISCH

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 7000 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia este primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cameleon Red este un construit din aromele împrumutate de fiecare dintre cele trei soiuri: Cabernet Sauvignon împrumută fără voie aroma sa vegetală, Merlot-ul îl definește cupajul cu aroma de zmeură, iar Blaufraenkisch păstrează esența de lemn și compot de vișine.

     

    GUST: Pe papilele gustative cupajul este fructat, rotund și echilibrat de maturarea parțială în barrique din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cameleon red este o alegere inspirată la mesele cu carne de porc, vită, oaie, bine condimentate. Bun și la deserturi cu brânză, nuci, sau fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13,5% Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13,5%

    Purcari - Vinohora Rara Neagra & Malbec, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13,5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    Aprecierea pentru distincțiile oferite de Franța, fie acum 140 ani, fie în prezent este încununată prin acest cupaj, văzut ca o horă de înfrățire între soiul Rara Neagră din estul Europei şi Malbec, originar din America de Sud (Argentina).

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens şi impunător.

     

    MIROS: Cupajul alb Vinohora oferă un amestec prospăt de fructe de livadă, condimente şi alcool bine integrat în structura aromatică.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu arome de fructe uscate, vanilie, vişină neagră, prună şi ciocolată. Cele două soiuri oferă şi taninuri echilibrate ce lasă o astringenţă plăcută, persistentă în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicat pentru mesele cu preparate din carne de vită şi brânzeturi picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Ceptura Rezerva - Negru de Ceptura 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Ceptura Rezerva - Negru de Ceptura 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Ceptura Rezerva - Negru de Ceptura 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

    Negru și Alb de Ceptura formează o gamă de vinuri obținute din parcele selecte, aflate în Dealu Mare. Pentru cele două sortimente, strugurii sunt vinificați cu tehnnologie modernă, în condiții controlate, iar vinul proaspăt este apoi înnobilat prin maturare în baricuri franțuzești din stejar. 

     

     

    ASPECT: Cărămiziu cu ușoare reflexii rubinii.

     

    MIROS: Negru de Purcari aduce un parfum rafinat de ciocolată, cafea și mirodenii orientale, oferite de trei varietăți cu origini franceze și românești, atent selectate pentru acest cupaj.

     

    GUST: Un vin corpolent, dar simetric, catifelat și aromat de fructe roșii coapte și dulci. Un post gust prelung de scorțișoară susține noblețea acestui vin

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pe care îl puteți savura oricând la mesele cu vânat, piept de rață și brânzeturi cu arome puternice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate, bucurie, iubire şi fericire, dăruită de lucrurile simple.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cabernet Franc și Marselan sunt două soiuri franceze cupajate cu inspirație pentru un spectru aromatic inedit de fructe negre, cu note de condimente dulci și piper.

     

    GUST: Cupajul lasă memoriei note de gemuri de prune, coacăze negre, lemn și piper, după o maturare de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc și american, aflate la prima și a doua trecere. Final lung, ușor astringent și cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu personalitate pe care îl recomandăm alături de preparatele din carne roșie (vită / vițel, porc, miel / oaie, rață, gâscă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vinuri din monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri, pentru vinurile roșii, și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, în pivnița se pot depozita 8000 de hectolitri. 

     

    Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și francez, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc, favorizată și pâmânt, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă adusă de fructe și condimente. 

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat și elegant cu note complexe de vanilie și condimente.

     

    GUST: Cald pe bolta palatină. Elegant mulțumită prunelor aduse de Feteasca Regală, tineresc și doar puțin efervescent datorită soiului Cabernet Franc. Un vin complex cu finish lung, aromat, ce își merită aprecierile din plin. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită sau miel la grătar, gulaş de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţe la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Chateau Cristi - Bravoure CS & Shiraz & FN 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Cristi - Bravoure CS & Shiraz & FN 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Cristi - Bravoure CS & Shiraz & FN 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Acest cupaj curajos este maturat până la 12 luni în barrique-uri de stejar, pentru a şlefui şi păstra aromele bogate de dulceață de сoacăze neagre, curmale uscate şi ienibahar.

     

    GUST: La gust este robust, dar graţios, mulţumită aromelor de fructe uscate, tutun, ciocolată neagră și fum. Taninurile sunt moi, iar astringenţa este egalată doar de alcoolul bine integrat. În post gust este lung şi memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuraţi vinul acompaniat de preparate din carne roşie sau brânzeturi cu aromă puternică. La desert, alături de ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    46,21 RON
  • Purcari - Negru de Purcari Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Negru de Purcari Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Negru de Purcari Vintage 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 18 luni în baricuri franțuzești din stejar. Roșu de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-cărămiziu.

     

    MIROS: Un buchet pasional și intens, compus din arome de prune coapte și smochine. Acest amestec inedit de arome este rezultatul unei evoluții spectaculoase, dublate de un final compus din arome fine de mirodenii și șofran. 

     

    GUST: Gustul este profund și necesită răbdarea unui pasionat pentru a se dezvălui pe deplin. La primele picături se arată catifelat cu aceleași arome prezente în miros. Complexitatea este oferită și de notele taninilor, puțin moi. Post gust fructat și fermecător, de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pregătește papipele și aduce mai multă poftă de mâncăruri delicioase: ruladă de cerb la cuptor, umplută cu smochine, ruladă de fazan cu piure de castane și brânzeturi maturate cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), se asociază și crează împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1981, și de aproape 40 de ani, vinurile din Nappa Valley sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    3.683,53 RON
  • Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13% Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Mouton Cadet - Bordeaux rouge Vintage Edition 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     


    REGIUNE / TARA: BORDEAUX / FRANŢA

     


    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     


    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor Chateau Mouton Rothschild, produse pe proprietatea sa, Baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 sa fie îmbuteliat cu numele Mouton Cadet. Dincolo de etichetă, vinul a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale companiei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.



    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, vibrant, luminos, cu tuse violacee.

     

    MIROS: Un miros bogat si complex de fructe coapte, rosii si negre, in special de cirese si foarte pregnant de mure negre, imbogatite cu arome delicate de condimente.

     

    GUST: De o mare intensitate, cu un buchet pe cat de proaspat pe atat de bogat, complex, savuros si expresiv, cu tanini fermi si de o eleganta onctuozitate, cu un potential bun de invechire la sticla.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Asociere clasica langa carnea de miel la cuptor, carnea de vita, mai ales antricot gatit dupa retetele traditionale din Bordeaux. De asemenea se potriveste elegant cu branzeturi moi sau semimoi (Camembert / Brie / Tome de Bordeaux / Tome des Recollets - Franta) si chiar cu desert din smochine proaspete asezonat cu o crema de nuci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20ºC (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,41 RON

    (-9,42 RON)
Grilă Listă