Lambrusco

Grilă Listă
 • Riunite - Lambrusco Rose Emilia - 0.75L, Alc: 8% Riunite - Lambrusco Rose Emilia - 0.75L, Alc: 8%

  Riunite - Lambrusco Rose Emilia - 0.75L, Alc: 8%

  REGIUNE / ȚARĂ: EMILIA-ROMAGNA / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: LAMBRUSCO MARANI, SALAMINO

   

  VOL. ALC.: 8%

   

  VIN ROSE DULCE. Activitatea producătorului italian Riunite începe în 1950, în renumita regiune viticolă Emilia-Romagna din nordul Italiei. O mică cooperativă viticolă formată din nouă producători au impărtășit pasiunea de a oferi lumii vinuri excepționale.

   

  Primele exporturi au avut loc către S.U.A., unde americanii au putut savura primul frizzante de la Riunite, apoi și restul lumii a avut parte de vinurile companiei italiene. În prezent, echipa Riunite este unul dintre cei mai mari exportatori de vin Italian și aduce în continuare vinuri clasice, produse cu pasiune pentru a fi savurate în stilul italian alături de prieteni și familie.

   

  Gama Lambrusco este denumită astfel după soiul de struguri roșii, cu origini vechi în Italia, cultivat în regiunea Emilia-Romagna datorită climatului propice ce oferă o cultură impresionantă și vinuri bogate. Lambrusco poate fi laudat pentru istoria sa de 2000 de ani. Romanii antici au numit vinul din acest soi ‘nectarul zeilor’ și era preferat la petreceri și festinuri unde era savurat de cetățenii romani în frunte cu Împăratul Augustus Caesar și soția sa.

   

   

  ASPECT: Roz-trandafiriu, ușor perlat.

   

  MIROS: Parfum intens de fructe.

   

  GUST: Puțin efervescent, cu arome proaspete de fructe roșii (căpșuni, zmeură, cireșe), mere verzi și caise. Ușor acidulat, cu post gust echilibrat, scurt.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat a fi servit rece, în zilele de vară, alături de pizza și gustări. La desert îl puteți încerca alături de un tiramisu.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

Grilă Listă