Lambrusco
Oricand iti doresti un vin italian usor de savurat si delicat alege Lambrusco. Acest vin frizzant denumeste si soiul de strugure negru din care este obtinut. Soiul a fost cultivat pe teritoriul Italiei in urma cu mii de ani de civilizatia etrusca, iar in timpul Imperiului Roman a devenit faimos.
Soiul Labrusco este cultivat si vinificat in patru zone din doua mari regiuni viticole ale Italiei: Emilia-Romagna si Lombardia. Numele oraselor Moderna, Parma, Reggio-Emilia si Mantua sunt strans legate de parcursul acestui soi prin valurile istoriei.
În Italia producatorii de vin ofera pana la 10 varietati de Lambrusco, insa aromele comune sunt cele de fructe negre, fructe rosii si flori, textura ce denota corpolenta medie si aciditate ridicata. Aceste caracteristici organoleptice pot fi usor diferite de la un producator la altul asa cum poate fi si cantitatea de zahar rezidual.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Nu există produse conform criteriilor selectate.