Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Segarcea - Oltenia Eliminare
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Vardo - Puterea vointei 2013 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate, bucurie, iubire şi fericire, dăruită de lucrurile simple.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cabernet Franc și Marselan sunt două soiuri franceze cupajate cu inspirație pentru un spectru aromatic inedit de fructe negre, cu note de condimente dulci și piper.

     

    GUST: Cupajul lasă memoriei note de gemuri de prune, coacăze negre, lemn și piper, după o maturare de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc și american, aflate la prima și a doua trecere. Final lung, ușor astringent și cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu personalitate pe care îl recomandăm alături de preparatele din carne roșie (vită / vițel, porc, miel / oaie, rață, gâscă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2017 -  0.75L, Alc: 14% Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2017 -  0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama de vinuri Principesa Margareta reprezintă încă un efort al companiei Segarcea de a sprijini caracterul nobil şi spiritul monarhiei, dovedit de ASR Principesa Margareta.  Fiica moştenitoare a Regelui Mihai I, este o inspiraţie permanentă prin actele de susţinere a tinerelor talente ale României.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromele cresc de la gem de căpşune, zmeură şi afine la tabac, condimente, cacao, ciocolată cu lapte, rom, cocos şi piele fină.

     

    GUST: Gustul este complex, finalizat cu un post gust prelung şi elegant, de lemn-dulce şi ciocolată cu lapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu nobil, excelent pentru un festin cu preprate pe bază de carne de miel / oaie, carne roșie de vită și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Pinot Gris 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Pinot Gris 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Pinot Gris 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Un vin sprinten, cu arome de fructe  şi citrice.

     

    GUST: Acest Pinot Gris este maturat în prezenţa unor drojdii fine, de aceea se prezintă uşor untos, asemenea unui Chardonnay, de care se apropie prin aromele de brioşă caldă, fructe albe şi citrice. Are un post gust lung şi relaxant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate din carne albă, paste, sau pește, gustări şi salate mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Minima Moralia - Speranta, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIS, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     


    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul a șase vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

     

    MIROS: Poate cel mai sufletist din cele şase vinuri, acest roze ce întruchipează ‘speranţa’, aduce gânduri despre fructele copilăriei, cireşe, prune şi struguri din via căţărată pe boltă, în curtea bunicilor. Apoi se simt şi fragi, mure, coacăze, ceva miere şi polen.

     

    GUST: Gustul porneşte cu aroma petalelor de trandafir, apoi aduce aceleaşi fructe roşii de livadă şi fructe de pădure, uşor dulci. Se simt şi taninuri fine, urmate de o aciditate ridicată,  ce dau impresiea unui vin corpolent, maturat doar câteva luni. Post gust fructat, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru preparate cu pui, peşte şi salate

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12.3% Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.3%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Feteasca Albă aduce mereu acel parfum de vegetale, florile de viţă de vie şi flori de salcâm, proaspăt înflorite.

     

    GUST: La gust, florile compun un duo, acompaniat în final de o aciditate citrică, destul de intensă cât echilibreze inspirat întregul profil, aromatic al acestui vin.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească Albă maturată până la 5 luni excelează în prospeţime şi este numai bună alături de preparate pe bază carne albă, peşte și plăcinte cu brânză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin limpede cu o efervescenţă ascunsă, ce se lasă descoperită după câteva momente de relaxare intr-un pahar potrivit, la temperatura ideală. Nobleţea vinului creat de Segarcea îşi dezvăluie mai apoi aromele intense de flori albe şi salcâm.

     

    GUST: Plimbat bine pe limbă îşi desface buchetul şi lasă a fi savurată aciditatea citrică, care gâdilă şi aduce poftă de măncare şi voie bună.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din soi românesc potrivit cu aperitive, preparate vânătorești cu sosuri pe bază de fructe, pui ușor picant, hribi, mâncaruri cu sosuri albe şi, la finalul ospăşţului, alături de brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2014 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.
  • Segarcea - Vardo - Picatura vietii 2011 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Vardo - Picatura vietii 2011 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Vardo - Picatura vietii 2011 - 0.75L, Alc: 13%

    Picătura Vieţii izvorăşte din limpezimea apelor lângă care ţiganii poposesc. Apa le dă viaţă. Îi satură de sete. Îi răcoreşte când plouă. Picătura Vieţii lasă povestea să curgă mai departe şi scaldă sufletul iubitorilor de frumos.

    Dintre cele peste 200 de soiuri tradiţionale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, în primul rând datorită capacităţii sale de a produce vinuri de înaltă calitate, de la complicatele şi asprele vinuri din Douro la delicioasele vinuri de Porto. Avid de soare, și-a găsit cu ușurinţă o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolaţie din timpul verii îi asigură toate condiţiile pentru a produce un vin călduros, generos, complex, cu grupe și etaje de arome care se succed ameţitor. Intens, cu taninuri consistente, o structură puternică, în care îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.
  • Segarcea - Vardo - Adierea vantului 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Segarcea - Vardo - Adierea vantului 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Segarcea - Vardo - Adierea vantului 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vardo înseamnă caravană, acea înşiruire de vehicule trase de animale, mânate de oameni pe drumuri cunoscute și necunoscute, în orice parte a lumii. Gama Vardo exprimă prin cele patru vinuri, aceleaşi sentimente pe care le au cei care fac parte dintr-o caravană: libertate, bucurie, iubire şi fericire, dăruită de lucrurile simple.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, liniștit și intens.

     

    MIROS: Adierea vântului aduce acel gând al aerului respirat de cei liberi, care se bucură de puritatea naturii, dar și de aromele dulci ale vinului din Syrah, ce promite să își arate toate fațetele în gust.   

     

    GUST: Aromele acestui Syrah, evoluează elegant pe parcursul anilor. După maturarea în butoaie din stejar francez și american, urmat de învechire la sticlă, acest vin își lasă caracterizarea în seama notelor de fructe proaspete și confiate, completate excentric de un amestec de condimente, tutun, și un strop de mosc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pe care îl recomandăm la mesele cu carne roșie gătită la cuptor, în sosuri condimentate / cu vin și ciuperci sălbatice (sau trufe), vânat mic (iepure), și brânzeturi fine, maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Segarcea - Elite - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.3% Segarcea - Elite - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Segarcea - Elite - Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75L, Alc: 12.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOSĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.3%

     

    VIN ALB SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Galben cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească de la Segarcea oferă tot ce este mai pur din terroir-ul Segarcea: parfum de trandafir, fructe dulci, apoi revin florile albe și vegetalele ușor înțepătoare ale soiului Muscat.

     

    GUST: Răcoritor și acidulat, revigorant și bine structurat să repete aromele de flori, vegetale și fructe. Post gust scurt spre mediu, cu un final sec și puternic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de preparatele pe bază de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Marama, Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12% Segarcea - Marama, Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Segarcea - Marama, Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Pentru acest vin este folosit soiul Fetească Albă, existent în această parte a Europei de aproape 1000 de ani și vinificat până de curând ca soi rustic, fără condiții speciale. Mustul obținut din strugurii culeși de pe 15 hectare, este extras la presiuni mici și limpezit natural, la rece. Mustul este păstrat la temperatura controlată pentru a fermenta, apoi vinul este înnobilat prin maturare pe drojdii fine și amestecat (batonnage), pe parcursul a minim 3 luni. Din toate aceste procese, rezultă un vin de Fetească Albă, carismatic, elegant și nobil, cu arome florale intense.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Feteasca Albă este un soi rustic, curat, ce oferă o parte din parfumul naturii – flori albe și flori de salcâm.

     

    GUST: La gust vinul aduce aceeleași concluzii despre caracterul rustic, apoi se domolește ușor, pe măsură ce este lăsat să respire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aperitiv sau o alegere agreată la preparatele din pește sau carne albă (pui, gaină grasă de curte, curcan), paste cu sos alb, sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Marama, Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Marama, Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Marama, Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Soiul Tămâioasă Românească este considerat cel mai potrivit pentru vinuri demidulci și dulci, însă oenologii Segarcea au reușit obțină din acest soi un vin sec cu potețial mare de învechire. Această variantă este obținută prin macerarea peculiară pentru extragerea aromelor, fermentare la temperatură controlată și maturare pe drojdii fine, cu batonnage periodic. Vinul obținut are un profil aromatic caracterizat de note clasice din soi muscat și nuanțe fine de caramel.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin cu buchet de tradafiri, fructe proaspete și, din nou, flori albe cu accente vegetale.

     

    GUST: Papilele sunt încântate de aceleași arome, de fructe și flori, la fel de proaspete, dar mai intense, vivace și revigorante ca un amestec tonic.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de masă pentru toate preparatele pe bază de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Marama, Tamaioasa Roza 2018 - 0.75L, Alc: 12.8% Segarcea - Marama, Tamaioasa Roza 2018 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Segarcea - Marama, Tamaioasa Roza 2018 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. Segarcea este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță și crama cu arhitectura originală. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Tămâioasa roză este un soi vechi în România, dar și acesta este un produs al familiei de soiuri Muscat. Pe Domeniul segarcea au fost plantate 14 hectare, cu vițe vechi de 100 de ani, iar vinificarea este un experiment continuu de îmbunătățire și perfecționare. Această variantă a fost obținută din struguri selecționați, macerare peculiară și fermentare la temperatură controlată timp de 30 de zile.

     

     

    ASPECT: Rose foiță de ceapă roșie.

     

    MIROS: Culoare fermecătoare este completată de un parfum de fructe roșii ușor macerate.

     

    GUST: Profilul aromatic final aduce arome complexe de trandafir și fructe roșii, cu o tentă astringentă. Final lung și post gust mediu, savuros și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu miel la grătar, vânat, pate de fica, miel și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu și alb, monosoi, obținute după tehnicile marilor producători europeni. Culegerea manuală a strugurilor, selecția, stoarcerea, fermentarea de lungă durată și maturarea cu drojdie în butoaie din stejar sunt procese de vinificație practicate de vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord.

     

    Strugurii de Tămâioasă Românească sunt desciorchinați, ținuți la macerare peliculară, la o temperatură controlată de 8 -10°C, timp de 24 de ore. Mustul este fermentat pentru o perioadă de 30 de zile, în cisterne din oțel inoxidabil, la o temperatură cuprinsă între 15-18°C. Procesul continuă cu maturarea în prezența drojdiilor fine și agitarea periodică a vinului cu drojdie (bâtonnage), timp de 3-5 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Tradițional, Tămâioasa Românească este vinificată în dulce sau demidulce. Cum acest soi este cultivat în cantități mici, cei din crama Segarcea au hotărât să caute o nouă expresie. Varianta în sec aduce aromele pământului oltenesc: trandafiri, pulpă de fructe dulci, flori albe și arome clasice de strugure Muscat.

     

    GUST: Pe papilele gustative, Tămâioasa oferă un amestec de arome florale și fructate intense, care se lungesc și așteaptă să răcorească într-o seară de vară. Vinul este acidulat, dar echilibrat, cât să permită o degustare plină de savoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt, recomandat alături de preparate din carne de porc, pește, fructe de mare, paste, brânzeturi și legume proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Marselan 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Segarcea - Prestige - Marselan 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Segarcea - Prestige - Marselan 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MARSELAN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Culegerea manuală a strugurilor, selecția, stoarcerea, fermentarea de lungă durată și maturarea cu drojdie în butoaie din stejar sunt procese de vinificație practicate de case cu tradiții de zeci și sute de ani în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord.

     

    Marselan-ul Prestige este un vin proaspăt, nebaricat, pentru a exprima cât mai bine terroir-ul, calitățile soiului francez şi rezultatul fericit al încrucișării dintre Cabernet Sauvignon și Grenache.

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Fructe de pădure și vegetale, nedeslușite încă.

     

    GUST: Marselan-ul anului 2013 ne oferă un vin suculent, definit de fructe roșii (cireșele de compot, vișine, căpșuni) și nuanțe lejere de ierburi aromatice, ce se sfârșesc fără grabă cu tanini fini și o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Foarte potrivit pentru vegetarieni, însă acceptat și de cei care servesc preparate din carne de vită, iepure și desert (tort cu ciocolată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

Grilă Listă