Rom & Tequila - Cele mai noi

Grilă Listă
  • Milagro - Tequila Anejo - 0.7L , Alc: 40% Milagro - Tequila Anejo - 0.7L , Alc: 40%

    Milagro - Tequila Anejo - 0.7L , Alc: 40%

    Brand-ul Milagro a fost creat în 1998 de Danny Schneeweiss și Moy Guindi, doi prieteni din facultate, atrași de scena culturală și artistică din Mexic. În acea periodă, Danny și Moy au fost observat formele variate, creative și sofisticate de manifestare a artiștilor mexicani pe scena internațională. Artiștii din Mexic erau prezenți în multe domenii și industrii, mai puțin în lumea brand-urilor de tequila.

     

    Danny și Moy au dorit sa creeze un produs care aduce împreună tequila, o băutură cu tradiție, și cultura creativă, vibrantă, a Mexicului modern. Pe baza acestor observații și idei a fost creată identitatea brand-ului Milagro, care oferă o tequila de calitate și promovează grafica unică a artiștilor colaboratori, din Mexic și Spania.

     

    Pentru fondatorii Milagro, interesul pentru artă este egalat doar de pasiunea pentru cea mai bună tequila, produsă după rețeta originală, fără compromis. Cele mai dulci agave albastre din statul Jalisco sunt recoltate, apoi trecute prin procesele de coacere, fermentație, distilare, maturare și îmbuteliere.

     

    Milagro Anejo este produsă din 100% agave albastre și maturată în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 14 până la 24 de luni. Maturarea oferă aromă fină și rafinată, caracteristică distilatelor obținute din agave. 

     

     

    ASPECT:  Ambră deschisă.

     

    MIROS: Buchet de caramel, nucă de cocos și stejar rumenit.

     

    GUST: Caramel și nucă de cocos cu ciocolată, tutun și note din fructe tropicale.

     

    FINISH: Mediu spre lung. Dulceață din agave și condimente aflate într-un amestec echilibrat.

     

    147,80 RON
  • Milagro - Tequila Reposado - 0.7L , Alc: 40% Milagro - Tequila Reposado - 0.7L , Alc: 40%

    Milagro - Tequila Reposado - 0.7L , Alc: 40%

    Brand-ul Milagro a fost creat în 1998 de Danny Schneeweiss și Moy Guindi, doi prieteni din facultate, atrași de scena culturală și artistică din Mexic. În acea periodă, Danny și Moy au observat formele variate, creative și sofisticate de manifestare a artiștilor mexicani pe scena internațională. Artiștii din Mexic erau prezenți în multe domenii și industrii, mai puțin în lumea brand-urilor de tequila.

     

    Danny și Moy au dorit sa creeze un produs care aduce împreună tequila, o băutură cu tradiție, și cultura creativă, vibrantă, a Mexicului modern. Pe baza acestor observații și idei a fost creată identitatea brand-ului Milagro, care oferă o tequila de calitate și promovează grafica unică a artiștilor colaboratori, din Mexic și Spania.

     

    Pentru fondatorii Milagro, interesul pentru artă este egalat doar de pasiunea pentru cea mai bună tequila, produsă după rețeta originală, fără compromis. Cele mai dulci agave albastre din Jalisco sunt recoltate, apoi trecute prin procesele de coacere, fermentație, distilare, maturare și îmbuteliere.

     

    Milagro Reposado este produsă din 100% agave albastre și maturată în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 3 până la 6 luni. Pentru Reposado, Danny și Moy au lucrat îndeaproape pentru a obține o aromă robustă, dar echilibrată, de distilat proaspăt din agavă albastră.

     

     

    ASPECT:  Galben pai.

     

    MIROS: Miros pur de agavă cu note de caramel.

     

    GUST: Buchet de agavă distilată, caramel și pâine prăjită.

     

    FINISH: Mediu. Aroma de agavă și condimente.

     

    102,82 RON
  • Milagro - Tequila Silver - 0.7L , Alc: 40% Milagro - Tequila Silver - 0.7L , Alc: 40%

    Milagro - Tequila Silver - 0.7L , Alc: 40%

    Brand-ul Milagro a fost creat în 1998 de Danny Schneeweiss și Moy Guindi, doi prieteni din facultate, atrași de scena culturală și artistică din Mexic. În acea periodă, Danny și Moy au observat formele variate, creative și sofisticate de manifestare a artiștilor mexicani pe scena internațională. Artiștii din Mexic erau prezenți în multe domenii și industrii, mai puțin în lumea brand-urilor de tequila.

     

    Danny și Moy au dorit sa creeze un produs care aduce împreună tequila, o băutură cu tradiție, și cultura creativă, vibrantă, a Mexicului modern. Pe baza acestor observații și idei a fost creată identitatea brand-ului Milagro, care oferă o tequila de calitate și promovează grafica unică a artiștilor colaboratori, din Mexic și Spania.

     

    Pentru fondatorii Milagro, interesul pentru artă este egalat doar de pasiune pentru cea mai bună tequila, produsă după rețeta originală, fără compromis. Cele mai dulci agave albastre din Jalisco sunt recoltate, apoi trecute prin procesele de coacere, fermentație, distilare, maturare și îmbuteliere.

     

    Milagro Silver este produsă din 100% agavă albastră și oferă poate cel mai rafinat gust de agava. Varianta Silver este câștigatoarea din 2017 a medaliei de aur la Concursul Internațional de Băuturi Tari din SUA (San Francisco).

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Agave crocante și proaspete și note de citrice zemoase.

     

    GUST: Aromă puternică de agave rumenite, note vegetale și citrice.

     

    FINISH: Mediu. Agave ușor condimentate de piper negru.

     

    83,54 RON
  • Dead Man’s Fingers - Coconut Rum - 0.7L, Alc: 37.5% Dead Man’s Fingers - Coconut Rum - 0.7L, Alc: 37.5%
    -10%

    Dead Man’s Fingers - Coconut Rum - 0.7L, Alc: 37.5%

    Dead Man's Fingers, un rom nou, neconvențional și total suprinzător, a fost ideea unor antreprenori din Marea Britanie. Proprietarii unui restaurant cu specific pescăresc din St. Ives, Cornwall, au avut o idee liberatoare: un rom nou, ieșit din tiparele vechi de sute de ani, obținut prin aceleași metode, dar cu ingrediente exotice, ce se găsesc în băuturile noi și experimentale, dar și în gastronomia Europeană din ultimii ani.

     

    În 2015, creatorii Dead Man's Fingers au ales primele arome și s-au apucat de treabă. Pentru noile romuri, englezii au ales șofranul folosit în patiserie, înghețată cu aromă de sherry Pedro Ximénez, nucșoară, vanilie și portocală. Rezultatul a fost pe măsura efortului - un rom unic, condimentat, delicios atunci când este savurat sec, surprinzător atunci când este adăugat în cocktail-uri. Trei ani mai tarziu Dead Man's Fingers a intrat în familia Halewood Wines & Spirits, iar în prezent romul este produs în distileria din Liverpool.

     

     

    ASPECT:  Clar.

     

    MIROS: Nuca de cocos este esența care domină acest rom și este evidentă de la primele picături strecurate în pahar.

     

    GUST: Alături de nuca de cocos, notele de vârf sunt fomate din extractele de mango, stafide, caramel, suc de citrice (lime), și o tentă de vanilie și cuișoare.

     

    FINISH: Lung. Cocos și condimente ușor înțepătoare.

     

    Preț normal: 55,00 RON

    Special Price 49,50 RON

    (-5,50 RON)
  • Zacapa - Rom XO - 0.7L, Alc: 40% Zacapa - Rom XO - 0.7L, Alc: 40%
    -18%

    Zacapa - Rom XO - 0.7L, Alc: 40%

    Ron Zacapa este un brand de rom creat în 1976 în Guatemala pentru a sărbători 100 de ani de la fondarea orașului Zacapa, aflat în estul țării la 229 m altitudine. De la Ron Zacapa Centenario, a pornit tradiția pentru rom și efortul continuu de a oferi cea mai bună băutură produsă în distileriile de pe câmpiile vulcanice ale Guatemalei. Fiecare dintre cele patru sortimente de rom Zacapa este produs din trestie de zahăr crescută pe solul fertil 

     

    În estul Guatemalei, la 229 m altitudine, se află orașul Zacapa. Aici a luat naştere romul Ron Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea oraşului. După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul distileriei Zacapa duce licoare la peste 2300 de m deasupra nivelului marii pentru a-l ține la maturare în butoaie din stejar.

     

    Zacapa XO (extra old), este un amestec de romuri cu vârste diferite. Cel mai vechi rom din cupaj are 26 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani. Odată finalizat amestecul, Maestrul îl trage din nou la maturat, în butoaie din stejar francez folosit la păstrarea coniacului. Ultima perioadă de maturare oferă șansa amestecului să unească tot ce au în comun romurile tinere și bătrâne, să creeze un nou buchet, să fuzioneze aromele, să șlefuiască punctele rigide în butoiul din stejar adus din Lumea Veche.

     

     

    ASPECT:  O sticlă plată și elegantă, cu litere aurii ce contrastează subtil cu romul limpede de culoarea ambrei.

     

    MIROS: Zacapa XO prezintă un parfum de o complexitate atemporală. La început sau la sfărșit, note dulci de caramel prăjit, vanilie și cacao. Se simt ecouri ale aromelor venite din butoaiele folosite în procesul Solera, o piramidă a maturării de la nou la vechi, completate de nucă caramelizată, alune prăjite, banane și ananas uscat.

     

    GUST: De la primele picături, licoarea dulce ca mierea deschie un evantai de arome. Se simt notele dăruite de caise, stejar, nucșoară, cafea și vanilie.

     

    FINISH:  Arome de scorțișoară și ghimbir lasă o impresie de lungă durată, ce vor fi asociate mereu cu locurile și oamenii care au fost parte din această experiență.

     

    Preț normal: 811,98 RON

    Special Price 663,60 RON

    (-148,38 RON)
  • Matusalem Platino - Rom Rep. Dominicana - 0.7L, Alc: 40% Matusalem Platino - Rom Rep. Dominicana - 0.7L, Alc: 40%

    Matusalem Platino - Rom Rep. Dominicana - 0.7L, Alc: 40%

    Matusalem & Company a fost înfiinţată în 1872 în Cuba, în oraşul Santiago, de Benjamin şi Eduardo Camp. Cei doi fraţi au ajuns pe malul Cubei după o călătorie pe mare din direcţia Europa, mai exact de pe coasta Spaniei. Reţeta secretă pe care aceştia au dezvoltat-o în Satiago de Cuba şi tehnica Solera, folosită iniţial de spanioli pentru a produce vinuri sherry şi brandy, le-a adus în scurt timp succes şi o activitate prosperă.

     

    La sfârşitul anilor 1950, când Fidel Castro preia controlul statului Cubanez, zilele brand-ului de rom sunt numărate, aşa cum sa întamplat şi cu alte produse cubaneze. În anii 1990, familia Alvarez, aflată în S.U.A. reia controlul asupra brand-ului, iar în 2002, Matusalem este relansat ca un brand de rom, care se întoarce la originile sale cubaneze.

     

    În prezent, romul Matusalem este produs în Republica Dominicană, din trestie de zahăr crescută în cel mai bun sol caraibian, procesată după metodele vechi şi reţeta secretă ştiută de maeştrii distileriei Maeştrii sunt descendenţi ai fondatorilor şi sunt dedicaţi să producă cele mai bune romuri după tehnica de amestec Solerna, stabilită în urmă cu mai bine de un secol.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Rom din melasă, produs modern din amestec Solerna cu aromă de distilat din trestie de zahăr.

     

    GUST: Un rom filtrat şi rafinat cu aromă pură, sec, dulce şi puţin condimentat.  

     

    FINISH: Scurt şi cald. Un rom potrivit pentru cocktail-uri elegante cu distilate de fructe, în special citrice.

     

    88,31 RON
  • Dead Man’s Fingers - Hemp Rum - 0.7L, Alc: 40% Dead Man’s Fingers - Hemp Rum - 0.7L, Alc: 40%
    -10%

    Dead Man’s Fingers - Hemp Rum - 0.7L, Alc: 40%

    Dead Man's Fingers, un rom nou, neconvențional și total suprinzător, a fost ideea unor antreprenori din Marea Britanie. Proprietarii unui restaurant cu specific pescăresc din St. Ives, Cornwall, au avut o idee liberatoare: un rom nou, ieșit din tiparele vechi de sute de ani, obținut prin aceleași metode, dar cu ingrediente exotice, ce se găsesc în băuturile noi și experimentale, dar și în gastronomia Europeană din ultimii ani.

     

    În 2015, creatorii Dead Man's Fingers au ales primele arome și s-au apucat de treabă. Pentru noile romuri, englezii au ales șofranul folosit în patiserie, înghețată cu aromă de sherry Pedro Ximénez, nucșoară, vanilie și portocală. Rezultatul a fost pe măsura efortului - un rom unic, condimentat, delicios atunci când este savurat sec, surprinzător atunci când este adăugat în cocktail-uri. Trei ani mai tarziu Dead Man's Fingers a intrat în familia Halewood Wines & Spirits, iar în prezent romul este produs în distileria din Liverpool.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Dinstilat din melasa de trestie de zahăr și vegetale. Curioșii vor fi răsplătiți.

     

    GUST: Dead Man's Fingers Hemp este un rom clasic la care s-au adaugat condimente exotice și extracte din ierburi. Aici vine partea cu “hemp”, care însemnă cânepă, o plantă ce conține și puțin CBD (pentru cunoscători). Așa cum era de așteptat gustul este vegetal, cu note de cola, cafea percolată, hamei și puțină esență de pin.

     

    FINISH: Mediu. Aromat de condimente și plante. Romul cu cânepă de la DMF destinde, degajează și atrage privirile, așa cum fac și celelalte romuri, doar că oferă o aromă rară, ce sparge gheața socială și oferă primul subiect al unei discuții interesante...

     

    Preț normal: 55,00 RON

    Special Price 49,50 RON

    (-5,50 RON)
  • Havana Club - Rom 7 yo - 0.7L, Alc: 40% Havana Club - Rom 7 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Havana Club - Rom 7 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Havana Club este un rom autentic cubanez, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Trestia de zahăr, materia primă din care este produsă această băutură a fost adusă în Cuba, de spanioli, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Cubanezii sunt mândrii de băutura lor, produsă pentru prima dată în 1934 în Cárdenas, de o mică afacere de familie denumită Jose Arechabala S.A. După eliberarea companiilor naționalizate la începutul anilor ‘60, Havana Club a încheiat în 1993 un parteneriat cu marele producător francez Pernod Ricard.

     

    Havana Club este produs prin distilarea unor melase de calitate superioară cu văscozitate redusă, alese pentru maturare timp de 3 până la 15 ani în butoaie de stejar, sub atenta supraveghere a Maestrului. De aceea, romul havana reprezintă fiecare bucată de pământ, fiecare stradă , fiecare notă muzicală, fiecare pas de dans, fiecare moment de bună dispoziție. Havana Club este mai mult decât un rom, este însăși Cuba!     

     

     

    ASPECT: Ambră.

     

    MIROS: Primul dintre romurile create pentru a fi savurate sec, Añejo 7 Anos (maturat 7 ani), este intrigant prin notele de dulceață și caramel infiripate de  note complementare de fagure, cafea, puține condimente, fructe și biscuiți.

     

    GUST: Bogat în note de lemn uscat și tutun, in special lemn de cedru, guava și frunze de banană cu și mai mult caramel.

     

    FINISH: Fructat, cremos și complex.

     

    119,63 RON
  • Santiago de Cuba - Rom Carta Blanca 3 yo - 0,7L Santiago de Cuba - Rom Carta Blanca 3 yo - 0,7L

    Santiago de Cuba - Rom Carta Blanca 3 yo - 0,7L

    Santiago de Cuba este unul dintre cele mai apreciate romuri din Caraibe, mai exact din Cuba. Santiago de Cuba, alături de alte brand-uri de băuturi alcoolice, este deținută de Cuba Ron, iar distileriile se află în orașul Satiago de Cuba, din sud-estul țării, unde se produc băuturi autentice de peste 150 de ani.

     

    Romurile Santiago de Cuba sunt recunoscute și avizate oficial ca produse cu denumire de origine protejată (DOP) și fac parte din patrimoniul cultural al țării.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Santiago de Cuba are parfumul romului cubanez original – frunze, iarbă cu note de fructe tropicale.

     

    GUST: Ușor de băut, prietenos cu simțurile prin condimentele ce oferă o senzație de căldură, plăcută. Notele de iarbă și alte vegetale rămân viguroase și provocatoare.

     

    FINISH: Pe măsură ce părăsește papailele gustative se silmte dulceața trestiei și mai puțin din căldură simțită anterior.

     

    69,19 RON
  • Lunazul - Tequila Blanco - 1L Lunazul - Tequila Blanco - 1L

    Lunazul - Tequila Blanco - 1L

    Lunazul este o companie producătoare de tequila, înființată de Francisco Beckmann, un descendent al lui Jose Antonio de Cuervo, aflat la cea de-a șaptea generație. Francisco a ridicat proprietatea Tierra de Agaves în 2004, cu scopul de a distila agave albastre pentru tequila, obținută în cantități mici (small batch), comercializată la un preț acceptabil. Astfel, a fost creat și brand-ul de tequila Lunazul, dus mai departe de fiul acestuia, Jorge Beckmann.

     

    Tequila Lunazul este produsă în distileria din Mexic, Statul Jalisco, aproape de micul orășel Santiago de Tequila. Tot aici se află culturile de agave și linia de îmbuteliere, două puncte despărțite de munca maestrului Francisco Quijano și a oamenilor săi reponsabili de toate etapele de producție.

     

    Pentru tequila Lunazul se folosesc trei ingrediente de bază: agavă, apă și drojdie. Cele cinci sortimente de tequila Lunazul sunt băuturi proaspete sau maturate până la 18 luni în butoaie din stejar alb, american, și butoaie din stejar folosite la maturarea bourbon-ului.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Blanco are multe arome de fructe tropicale proaspete, mere și o doză generoasă de sare și citrice, apropiate ne notele agavelor proaspete din zone însorite ale Mexicului.

     

    GUST: Pe papile gustative, Lunazul Blanco este aproape dens, piperat și bogat în tonuri de fructe coapte, ce slăbesc treptat pentru a face loc gustului crocant și reminiscențelor de vanilie.

     

    FINISH: Lung și echilibrat prin notele minunate de citrice, piper și ierburi.

     

    94,68 RON
  • Lunazul - Tequila Reposado - 1L Lunazul - Tequila Reposado - 1L

    Lunazul - Tequila Reposado - 1L

    Lunazul este o companie producătoare de tequila, înființată de Francisco Beckmann, un descendent al lui Jose Antonio de Cuervo, aflat la cea de-a șaptea generație. Francisco a ridicat proprietatea Tierra de Agaves în 2004, cu scopul de a distila agave albastre pentru tequila, obținută în cantități mici (small batch), comercializată la un preț acceptabil. Astfel, a fost creat și brand-ul de tequila Lunazul, dus mai departe de fiul acestuia, Jorge Beckmann.

     

    Tequila Lunazul este produsă în distileria din Mexic, Statul Jalisco, aproape de micul orășel Santiago de Tequila. Tot aici se află culturile de agave și linia de îmbuteliere, două puncte despărțite de munca maestrului Francisco Quijano și a oamenilor săi reponsabili de toate etapele de producție. Pentru tequila Lunazul se folosesc trei ingrediente de bază: agavă, apă și drojdie. Cele cinci sortimente de tequila Lunazul sunt maturate până la 18 luni în butoaie din stejar alb, american, și butoaie din stejar folosite la maturarea bourbon-ului.

     

     

    ASPECT: Auriu strălucitor.

     

    MIROS: Reposado este o tequila delicată și rafinată, cu reminiscențe de ananas copt pe grătar, însă o putem identifica mai bine după o aroma intensă de agavă pură, rumenită și distilată.

     

    GUST: Caramel luxuriant cu straturi de crustă vanilată, fructe și condimente ce se transformă într-o aromă subtilă de stejar cu note recurente de vanilie.

     

    FINISH: Cremos, cu note de fum și condimente persistente.

     

    98,32 RON
Grilă Listă