Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Demidulce Eliminare
  • Averesti - Nativa - Busuioaca, vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 12.6% Averesti - Nativa - Busuioaca, vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 12.6%

    Averesti - Nativa - Busuioaca, vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 12.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.6%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Rose cu tentă de foiță de ceapă.

     

    MIROS: Așa cum îi spune și numele, Busuioaca de Bohotin este influențată în totalitate de busuioc, o plantă aromatică apreciată și în arta oenologiei.

     

    GUST: Busuioaca de Bohotin este cea care dă tonul și se află în centrul aromelor de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest rose alături de mâncăruri dulci-acrișoare și deserturi (chec, prăjituri și torturi).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu a fost o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea şi un pasionat viticultor din Dealu Mare. În perioada interbelică, casa Basilescu a produs vinuri în Muntenia, apoi şampanie, la fabrica de bere din Bucureștii Noi, alături de alte colaborări cu producătorul francez Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu note de fructe, flori de tei și salcâm.

     

    GUST: Parada aromelor este deschisă de citrice, iar dulceața strugurilor se amestecă cu notele de vanilie pentru a forma note de patiserie: o prăjitură cu lămâie, sau poate o tartă cu fructe și blat aromat de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C

     

  • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioaca de Bohotin de la Averești este veselă și revigorantă prin colajul special din arome de busuioc cu note de grepfrut și trandafir.

     

    GUST: Cel mai dulce dintre vinurile de Busuioacă, este această variantă cu 32 g/L (zahăr). Florile și fructele citrice par la fel de dulci, sau zaharisite, cu post gust lung, ce surprinde cu arome de nectarine.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de mâncăruri dulci-acrișoare sau deserturi (la fel de dulci), pentru toate gusturile.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Averesti - Muscat Ottonel, demidulce, BIB - 10L, Alc: 13.3% Averesti - Muscat Ottonel, demidulce, BIB - 10L, Alc: 13.3%

    Averesti - Muscat Ottonel, demidulce, BIB - 10L, Alc: 13.3%

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 -  0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 -  0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Stârmina din Tămâioasă Românească este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Un parfum intens de flori și plante aromatice, ce se relaxează în pahar, libere și sălbatice ca acel colț de natură din care se trag.

     

    GUST: Arome intense de flori de salcâm, flori albe și trandafiri uscați. Toate aceste flori sunt înconjurate de aroma unei grădinițe cu mentă sălbatică și busuioc, ce își găsesc locul în post gustul lung și curat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Tămioasa Românească este un soi demidulce, de aceea îl recomandăm la mese cu aperitive, preparate mediteraneene, preparate asiatice condimentate și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Averesti - Regala - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13.2% Averesti - Regala - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Averesti - Regala - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busioaca demidulce din gama Regal oferă un parfum construit minuțios din petale de trandafir. Flori de liliac și dulceață de căpșuni.

     

    GUST: Gustul aduce și mai multă dulceață, din zmeură, frăguțe, cireșe albe, piersică și boabe de struguri, uscate. Vinul are un corp suplu, perfect echilibrat de aciditatea naturală si se menține astfel până în post gust, unde apa arome finale de nectarine și urme de busuioc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest vin alături de prăjituri, turtă dulce, cozonac și dulcețuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roz -foiţă de ceapă, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: În Busuioaca de Bohotin regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari. Vinul oferă arome florale și fructate - o dulceață din petale de trandafir, căpșuni, fragi, caise, pepene roșu și puțin busioc.

     

    GUST: Esențele naturii se regăsesc în gustul strugurilor cultivați în 2016. Vinul oferă arome de fructe roșii, fructe de livadă, coapte bine, ceva citrice, flori de salcâm și caprifoi. Vinul este dulce din zahărul rămas din fermentare, dar și dintr-o miere polifloră, uşor zaharisită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

     

  • Averesti - Nativa - Traminer de Averesti, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Averesti - Nativa - Traminer de Averesti, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Averesti - Nativa - Traminer de Averesti, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Traminerul anului 2018 este generos în arome de fructe și aduce aduce prospețimea vinului ideal pentru o zi caldă de vară.

     

    GUST: Aroma fructată se dezvăluie a fi un amestec tropical de mango și ananas, completate de arome florale de salcâm și arome vegetale. Aciditatea soiului este compensată de post gustul marcat de dulceața fructelor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu fructe de mare și preparate picante. Recomandăm acest vin și la desert, alături de salate de fructe și prăjituri cu dulceață de trandafiri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.4% D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.4%

    D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. Pe Domeniul Bogdan, struguri de ce-a mai bună calitate sunt cultivați după principiile agriculturii biodinamice și astfel a apărut prima fermă viticolă biodinamică din România.

     

    În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natura într-un pahar de vin alb, rose sau roșu din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în Franța și Italia.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu tente verzui.

     

    MIROS: Un vin proaspăt, cu parfum intens de citrice și flori.

     

    GUST: Mai creativ decât o variantă de vin sec, acest Muscat etalează note clasice de miere, salcâm și tămâie, urmate de citrice proaspete și revigorante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne albă, brânzeturi fine, produse tradiționale franceze (brie, camembert), sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 8°C.

     

  • Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu nuanțe plăcute de vanilie și tonuri zburdalnice de mosc.

     

    GUST: Se simte pentru prima dată aroma de citrice și vanilie, ce oferă impresia că fost aleasă cu măsură, pentru a onora cu stil și finețe, un soi românesc neprețuit.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu spirit ludic, voios, capabil să tempereze subiectele picante și preparatele condimentate. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Averesti - Alb Dulce de Husi, demidulce, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.2% Averesti - Alb Dulce de Husi, demidulce, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.2%

    Averesti - Alb Dulce de Husi, demidulce, BIB 2018 - 3L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

  • Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3% Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3%

    Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACă DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Nicolae Basilescu a fost o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea şi un pasionat viticultor din Dealu Mare. În perioada interbelică, casa Basilescu a produs vinuri în Muntenia şi şampanie, la fabrica de bere din Bucureștii Noi, alături de alte colaborări cu producătorul francez Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească), dar și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii rose.

     

    MIROS: Un vin cu  parfum excentric de busuioc, şi note dulci, din miere şi dulceaţă din fructe confiate.

     

    GUST: La temperatura potrivită, Busuioaca este puternică, proaspătă şi uşoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic neîmblănzit şi atrăgător este domolit doar de mâncăruri condimentate şi brânzeturi. Deserturile dulci îi refac puterile şi o pun mai mult în valoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

  • D. Bogdan - Unu - Muscat Ottonel Demidulce 2015 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Unu' Muscat Ottonel demidulce se defineşte prin intensitatea superioară a aromelor sale.
    Aşadar, pentru un desert complet vom servi un vin aromat, dulce şi înmiresmat cu note pregnante de struguri pârguiţi.
    Unu' e vinul care îţi vine în întâmpinare la raft şi îţi spune din capul locului ce găseşti în sticlă. Astfel, ne dorim ca tu să petreci mai puţin timp alegând vinul şi mai mult timp bucurându-te de el.
    Recomandăm servirea Unu' Muscat Ottonel demidulce împreună cu cine îţi este cel mai drag, alături de preparate de patiserie, Creme Brulee sau ciocolată albă, asezonat cu ce îţi place ţie.
  • Recas - Huniade - Muscat Ottonel - 2018 - 0.75L Recas - Huniade - Muscat Ottonel - 2018 - 0.75L

    Recas - Huniade - Muscat Ottonel - 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Un vin limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Deși vinurile din Muscat Ottonel sunt populare în România, prestigiul soiului este păstrat de Crama Recaș prin profilul aromatic clar și proaspăt din arome de fructe tropicale (mango), agrișe, piersici albe, miere și un ton de dulceață de trandafiri.

     

    GUST: La gust, vinul rămâne fructat, cu alcool bine intregat, acidulat și mineral. Per asamblu, vinul este elegant și proaspăt, cu un post gust aromat și lung.     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor pentru mese ușoare, la prânz, sau seara, la mâncăruri cu pește, brânzeturi maturate cu mucegai nobil și deserturi (plăcintă cu brânză dulce, tarte cu fructe, cozonac și nougat).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

Grilă Listă