Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Busuioaca de Bohotin Eliminare
  • Averesti - Nativa - Busuioaca, vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 12.6% Averesti - Nativa - Busuioaca, vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 12.6%

    Averesti - Nativa - Busuioaca, vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 12.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.6%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Rose cu tentă de foiță de ceapă.

     

    MIROS: Așa cum îi spune și numele, Busuioaca de Bohotin este influențată în totalitate de busuioc, o plantă aromatică apreciată și în arta oenologiei.

     

    GUST: Busuioaca de Bohotin este cea care dă tonul și se află în centrul aromelor de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest rose alături de mâncăruri dulci-acrișoare și deserturi (chec, prăjituri și torturi).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioaca aduce mereu un buchet de flori de busuioc, de această dată, scos din tipar cu note verzi dintr-un muscat, soi vechi, considerat unul dintre părinții soiurilor actuale.

     

    GUST: La gust este proaspăt, vibrant, cu note de cireșe și mere dulci. Finalul aduce note elegante de trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu pui, pește, fructe de mare, risotto, sushi. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Averesti - Regala - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13.2% Averesti - Regala - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Averesti - Regala - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioacă demidulce din gama Regal oferă un parfum construit minuțios din petale de trandafir, flori de liliac și dulceață de căpșune.

     

    GUST: Gustul aduce și mai multă dulceață, din zmeură, frăguțe, cireșe albe, piersică și boabe de struguri, uscate. Vinul are un corp suplu, perfect echilibrat de aciditatea naturală si se menține astfel până în post gust, unde apar arome finale de nectarine și urme de busuioc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest vin alături de prăjituri, turtă dulce, cozonac și dulcețuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roz -foiţă de ceapă, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: În Busuioaca de Bohotin regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari. Vinul oferă arome florale și fructate - o dulceață din petale de trandafir, căpșuni, fragi, caise, pepene roșu și puțin busioc.

     

    GUST: Esențele naturii se regăsesc în gustul strugurilor cultivați în 2016. Vinul oferă arome de fructe roșii, fructe de livadă, coapte bine, ceva citrice, flori de salcâm și caprifoi. Vinul este dulce din zahărul rămas din fermentare, dar și dintr-o miere polifloră, uşor zaharisită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

     

  • Averesti - Diamond Magnum - Busuioaca vin rose 2019 - 1.5L, Alc: 14% Averesti - Diamond Magnum - Busuioaca vin rose 2019 - 1.5L, Alc: 14%

    Averesti - Diamond Magnum - Busuioaca vin rose 2019 - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Rose-trandafiriu.

     

    MIROS: O busuioacă egalată în notele vegetale doar de parfumul trandafirilor cu petale deschise în mijloc de vară.

     

    GUST: Gustul dezvăluie arome de pere zemoase, trandafir, arome vegetale de iarbă și cârcei de viță de vie, asociate strugurilor din soiul Muscat. Finalul este elegant și aduce note revigorante de busuioc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese bogate cu preparate pe bază de pui, pește și fructe de mare, savurate cu muzică și veselie alături de cei dragi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

  • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin 2019 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioaca de Bohotin de la Averești este veselă și revigorantă prin colajul special din arome de busuioc cu note de grepfrut și trandafir.

     

    GUST: Deși a fost vinificată în sec, Busuioaca rămâne gentilă și plăcută prin arome de vegetale și citrice completate de senzații dulci din fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti - Herb - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Busuioaca de Bohotin de la Averești este veselă și revigorantă prin colajul special din arome de busuioc cu note de grepfrut și trandafir.

     

    GUST: Cel mai dulce dintre vinurile de Busuioacă, este această variantă cu 39.6 g/L (zahăr). Florile și fructele citrice par la fel de dulci, sau zaharisite, cu post gust lung, ce surprinde cu arome de nectarine.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de mâncăruri dulci-acrișoare sau deserturi (la fel de dulci), pentru toate gusturile.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Averesti - Diamond Junior - Busuioaca de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13.3% Averesti - Diamond Junior - Busuioaca de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13.3%

    Averesti - Diamond Junior - Busuioaca de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care muncesc anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Rose-trandafiriu.

     

    MIROS: O busuioacă egalată în notele vegetale doar de parfumul trandafirilor cu petale deschise în mijloc de vară.

     

    GUST: Gustul dezvăluie arome de pere zemoase, trandafir și arome vegetale de iarbă și cârcei de viță de vie, asociate strugurilor din soiul Muscat. Finalul este elegant și aduce note revigorante de busuioc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele bogate în preparate pe bază de pui, pește și fructe de mare, savurate cu muzică și veselie alături de cei dragi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

  • Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3% Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3%

    Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACă DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Nicolae Basilescu a fost o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea şi un pasionat viticultor din Dealu Mare. În perioada interbelică, casa Basilescu a produs vinuri în Muntenia şi şampanie, la fabrica de bere din Bucureștii Noi, alături de alte colaborări cu producătorul francez Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească), dar și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Chihlimbar cu reflexii rose.

     

    MIROS: Un vin cu  parfum excentric de busuioc, şi note dulci, din miere şi dulceaţă din fructe confiate.

     

    GUST: La temperatura potrivită, Busuioaca este puternică, proaspătă şi uşoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic neîmblănzit şi atrăgător este domolit doar de mâncăruri condimentate şi brânzeturi. Deserturile dulci îi refac puterile şi o pun mai mult în valoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

Grilă Listă