Irish - Single Pot Still Whiskey

Single Pot Still Whiskey este precum Single Malt din perspectiva faptului ca se produce printr-o singura distilare, ingredientul cheie fiind orzul. Diferenta dintre acestea doua este ca, spre deosebire de Single Malt care este realizat din 100% orz maltificat, Irish - Single Pot Still Whiskey este produs dintr-o mixtura obtinuta prin amestecarea orzului maltificat si a celui nemaltificat (cunoscut si ca „orz verde”) si distilat intr-un asa numit "pot still". Acesta este un alambic simplu ce nu se preteaza la o distilare continua ca in cazul unui "continuous still/Coffey still". Folosirea orzului nemaltificat ii ofera acestui tip de whiskey o aroma mai condimentata si o textura mai groasa.


Magazinul de bauturi online Beicevrei.ro livreaza gratuit cele mai cunoscute brand-uri de whisky in Bucuresti si Judetul Ilfov, dar si in alte orase din Romania, daca valoarea comenzii depaseste 200 de Lei.


Descopera savoarea originala a bauturii Irish – Single Pot Still Whiskey!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
 • Redbreast - Irish Single Pot Still 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Redbreast - Irish Single Pot Still 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -35%

  Redbreast - Irish Single Pot Still 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Povestea whiskey-ului irlandez ce are pe tichetă un Măcăleandru cu pieptul roșu începe în 1912, anul în care directorul companiei W&A Gilbey a văzut micuța pasăre și hotărât să împrumute numele pentru noua sa băutură. Pe parcursul anilor W&A Gilbey, una dintre cele mai vechi companii din Marea Britanie, a fuzionat cu alte companii din industria băuturilor alcoolice, iar în prezent face parte din grupul Pernod Ricard.

   

  Cu toate că la baza acestui produs se află o companie cu tradiție și istoric bogat, în prezent, Redbreast este un brand modern și unul dintre cele mai populare whiskey-uri irlandeze Single Pot (distilat din amestec de orz mălțuit și nemălțuit).

   

  Pentru lotul de 12 ani amestecul de orz mălțuit și nemălțuit este triplu distilat în alambicuri tradiționale din cupru. Maturarea distilatului are loc în butoaie din stejar american în care a fost ținut bourbon și butoaie din stejar spaniol asezonate cu sherry Oloroso, ce oferă băuturii arome intense, rafinate și elegante.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: O aromă complexă de condimente și fructe cu note de lemn.

   

  GUST: Corp consistent, mătăsos și sofisticat. Se remarcă printr-un echilibru aromatic de condimente, fructe, vin sherry și note de stejar ars.

   

  FINISH: Lung și satisfăcător, acest single pot se diferențiază cu ușurință de un clasic single malt.

   

  Preț normal: 250,08 RON

  Special Price 162,05 RON

  (-88,03 RON)
Grilă Listă