Fernet

Fernetul este o bautura de tip amaro, un bitter compus din alcool si arome. Fernetul este obtinut din alcool obtinut din distilarea strugurilor si plante cu arome puternice, in diferite combinatii, ce variaza in functie de producator. Taria alcoolica este de pana in 45%, iar cele mai populare ierburi si condimente folosite in productia actuala sunt: smirna, rubarba, musetelul, nucsoara, aloe si mai ales frunzele de sofran.


Fernetul are traditie de peste 150 de ani in Italia, multumita producatorului Branca, care detine unitati de productie si in Argentina. Alte state in care se produce fernet sunt Cehia si Statele Unite ale Americii.  


Fernetul este servit de obicei ca un aperitiv, sec, cu gheata sau in amestec cu coca-cola, cafea si espresso. Fernetul poate inlocui alte sortimente de bitter in cateva tipuri de cocktail-uri, insa amestecul cu alte tipuri de bauturi este in general evitat, datorita aromelor puternice din ierburi, care tind sa acopere proprietatile organoleptice din alte distilate.


Fernetul este o licoare sofisticata ce se vrea a fi servita sec, de aceea echipa Beicevrei.ro va ofera fernetul original, produs de Branca, pentru o experienta autentic italiana.

Grilă Listă
 • Branca - Fernet Branca - 0.7L, Alc: 39% Branca - Fernet Branca - 0.7L, Alc: 39%
  -11%

  Branca - Fernet Branca - 0.7L, Alc: 39%

  Lichiorul produs de compania italiana Branca este un etalon al bauturilor de tip fernet la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea. 

   

  Din generație în generație, Branca produce fernetul din 27 de ierburi, după o formulă secretă. Cele zece plante și condimente folosite in producția fernetului, dezvăluite de Branca sunt: chinină, rubarbă, mușețel, scorțișoară, frunze de tei, iris, șofran, curcumă, galingale (din familia ghimbirului) și smirnă.

   

   

  ASPECT: Maro închis.  

   

  MIROS: Din amestecul de ierburi începe să se ivească menta. Pe măsura ce înaintăm cu degustarea îți fac apariția și alte ierburi, din care remarcă smirna.

   

  GUST: Menta este vedeta, urmată de alte ierburi aromatice (poate puțină Smirnă), acoperitre în scurt timp de condimentele (piper) și fructe cu zahar, fierte pentru o dulceață de casă.

   

  FINISH: Finish lung de mentă, fructe și gust sec / amar din distilat de lichior.

   

  Preț normal: 72,80 RON

  Special Price 65,03 RON

  (-7,77 RON)
Grilă Listă