Vinuri de import

Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.


Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.


Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.


Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 14% La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    La Bastide Saint Dominique

    La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, CLAIRETTE, GRENACHE BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

    Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 2 hectare de viță de vie, cu vârsta de 35 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt presate pneumatic și fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Cupajul alb de 50% Viognier, urmat de 25% pentru Clairette și Grenache Blanc este maturat câteva luni în cisterne, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Note delicate de pere și anason, completate armonios de flori albe, din care se remarcă păducelul și note citrice din lime.

     

    GUST: O expresie aromatică clară, minerală, ușor onctuoasă, cu note de flori și ierburi, ce contribuie la un post gust lung, sec cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu scoici și sos alb, carpaccio de ton cu ulei piperat, creveți, homari sau langustină pe grill și brânză din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 4 ani).

     

    99,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Babich

    Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.

     

    Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.

     

    Struguri din soiurile Waihopai, Awatere și domeniu din Valea Wairau sunt culeși, zdrobiți și presați cu contact minim cu pielița strugurilor. Mustul este limpezit și fermentat în cisterne din oțel unde sunt fermentați cu o varitate de drojdii pentru a dezvolta arome complexe. O parti din vin urmează fermentarea malolactică. După degustarea detaliată a vinurilor este realizată cupajarea și îmbutelierea.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de mosc, agrișe, mandarine și o notă de fenicul.

     

    GUST: Aduce pe papile arome de lămâie, lime, agrișe și coacăze negre. Pe măsură ce este degustat se dezvoltă note suplimentare de grepfrut și pepene galben. Postgust lung, cu note de ananas copt și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele deosebite ale acestui Sauvignon Blanc argentinian sunt recomandate la mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    110,84 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Patrick De Ladoucette - L'Angelo Toscana Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Patrick De Ladoucette - L'Angelo Toscana Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Patrick De Ladoucette

    Patrick De Ladoucette - L'Angelo Toscana Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor produse in Valea Loarei.

     

    În 1972, baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franțuzești la nivel european.

     

    L'Angelo este un vin cu indicație geografica tipică, produs pentru casa franceză Baron Patrick De Ladoucette în regiunea viticolă Toscana, din Italia. Cupajul roșu este obținut din soiul local Sangiovese, în proporție de 60%, și soiul Merlot cu 40%.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Unul dintre giuvaierurile vinurilor roșii, cu un echilibru perfect între arome intense și eleganță. Deschide orizontul vinurilor roșii prin aromele de fructe roșii, note florale delicate și accente scurte de lemn, oferite de maturarea în baricuri din stejar.

     

    GUST: Pe papile seduce cu textura sa catifelată, tanini bine integrați și persisteța aromelor de coacăze negre, vișine și condimente exotice. Gust final lung și armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul fructat, cu remanență lungă, este perfect la mesele cu mezeluri crud-uscate, feluri principale cu carne de miel, vițel și pasăre (pui, curcan, rață).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    84,70 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Babich

    Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.  

     

    Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual, zdrobiți, presați și fermentați în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce variază între 12 - 21°C. pentru a păstra aromele tipice regiunii. O cantitate mică din vin este fermentat cu drojdii sălbatice, iar după degustări îndelungate vinul este asamblat și îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc din Lumea Nouă, ce oferă arome de citrice dulci, coacăze roșii și fructe tropicale ce suprapun notele de ierburi proaspete și elemente minerale.

     

    GUST: La început aduce note amestecate dintr-o salată de fructe tropicale și fructe de livadă. Aromele de mijloc sunt cele de citrice coapte și coacăze cu condimente și lime, prezente și în gustul final, de persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu fructe de mare, în special pentru stridii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    100,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Far Niente - Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Far Niente - Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Far Niente

    Far Niente - Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.

     

    După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.  

     

    După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul oferă arome coacăze negre, aronia, vișine, vegetație uscată, pământie și fum din foc de lemn verde.

     

    GUST: Pe papile aduce intensitatea aromelor de fructe negre coapte și uscate, mure americane, cimbru și lemn, cu o notă minerală, onctuoasă, ce lasă un postgust lung, sățios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la un BBQ american cu friptură de vită și costiță de miel, preparate din carne de pasăre, preparate vânătorești din carne de căprioară sau brânzeturi maturate și tari, ce îi pun în valoare aromele intense de fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    1.566,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Paul Mas - Arrogant Frog Ribet Pink Rose Syrah 2023 - 0.75L, Alc: 12% Paul Mas - Arrogant Frog Ribet Pink Rose Syrah 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Jean Claude Mas

    Paul Mas - Arrogant Frog Ribet Pink Rose Syrah 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Arrogant Frog este un brand al vinificatorului francez Jean-Claude Mas. Acesta a fost pasionat de produția vinului în regiunea natală Languedoc încă din copilărie. La începutul anilor '90 acesta a lucrat la producția unor etichete bine stablite pe piața vinurilor, cum ar fi Château Pape Clément sau Château Talbot.

     

    După experiența acumulată în lumea vinurilor și activitatea la cramele din sudul Franței, acesta a hotărât să se întoarcă la rădăcinile sale și în 1995 a creat primul său cupaj. Jean-Clude s-a întors acasă în Laguedoc și a creat vinurile Arrogant Frog, ce au pe etichetă clasificarea Pays Doc IGP (Indicație Geografică Protejată). Podgoriile Arrogant Frog sunt cultivate cu soiurile Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carigan și Cinsault, pentru vinurile roșii și rose, alături de Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc și Chardonnay pentru vinurile albe.

     

    Ribet rose 2023 este un Syrah, vinificat după metoda Rosé de Saignée. Strugurii sunt desciorchinați și răciți la 10°C. iar mustul rezultat începe vinificarea asemenea vinului roșu, cu diferența că după câteva ore este separat de pieliță și transferat în cisterne din oțel unde fermentează pe drojdie timp de 2 săptămâni.

     

     

    ASPECT: Un ton de roz cireașă, deschis, limpede.   

     

    MIROS: Un rose dintr-un singur soi, cu arome de cireșe și flori, ce se transformă treptat în note de fructe roșii uscate și o notă de caramel.  

     

    GUST: Echilibrat, cu tanini mai persistenți ce păstrează notele de flori, cireșe coapte și căpșuni până în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru toate gusturile, fie că sunt gustări reci și aperitive calde, preparate din pește slab, paste sau salate vegetariene.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    55,93 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Puech-Haut - Argali Rose IGP 2023 - 0.75L, Alc: 13% Puech-Haut - Argali Rose IGP 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Puech-Haut

    Puech-Haut - Argali Rose IGP 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Istoria Château Puech-Haut este definită de fondatorul său, Gérard Bru, un industriaș de succes, care a decis să lase în urmă activitatea sa și să revină la rădăcini. Bineînțeles, s-a întors la rădăcinile viței de vie din regiunea viticolă aflată în sudul Franței, Languedoc-Roussillon.

     

    Gérard l-a moștenit pe tatăl său în activitatea de viticultor și astfel a dezvoltat crama și podgoria care ocupă în prezent mai mult de 150 de hectare, între coasta cu deschidere la Mediterană până în dealurile din Cévennes. Alături de domeniul originar Puech-Haut se află alte două domenii Château Lavabre și Domaine de Theyron.

     

    Terroir-ul oferă o climă ideală și pământ acoperit de pietriș unde sunt cultivate soiurile tradiționale ale regiunii. Pentru vinurile roșii strugurii sunt fermentați în cuve mari din lemn sau cuve din oțel, deschise, ce permit presarea boabelor și scufundarea pieliței, cu mecanisme acționate manual. Vinurile rose sunt produse în cisterne din oțel cu temperatură controlată pentru păstrarea prospețimii după fermentarea alcoolică. Pentru vinurile albe vinificatorul s-a întors la metoda tradițională în care se folosesc cisterne din oțel și, pentru anumite soiuri albe, butoaie din stejar din Bordeaux sau Burgundia, și maturare pe drojdie, cu batonaj zilnic apoi săptămânal. 

     

     

    ASPECT: Roz pal.

     

    MIROS: Arome proaspete de pomelo și fructe exotice.

     

    GUST: Efervescent, crocant, cu note onctuoase și citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potolește setea și aduce mai multă savoare aperitivelor, preparate din pește sau alte cărnuri la grătar cu salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    127,10 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Picard - Saint Estephe AOC 2019 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Picard - Saint Estephe AOC 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Picard

    Chateau Picard - Saint Estephe AOC 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTÈPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Picard a fost clasificat în 1932 Cru Bourgeois, chiar acolo unde este produs și astăzi, în centrul localității Saint-Estèphe. Acest domeniu, achiziționat în 1997, este ultimul dintre cele care au intrat în grupul Mähler-Besse.

     

    Pentru dezvoltarea producției a au fost renovate vechile pivnițe, în stilul arhitectural al lui Napoleon al III-lea, au fost aduse echipamente moderne de vinificare și sistem de transport gravitațional al recoltei. Solul excepțional din Saint-Estèphe are o compoziție apropiată de clei și conține fosile de scoici, arici de mare și alte vietăți marine din ere preistorice îndepărtate.

     

    Cea mai mare parte a podgoriei este ocupată de soiul roșu Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot și alte soiuri roșii clasice ale regiunii viticole Bordeaux. Cupajul Chateau Picard păstrează proporția primelor două soiuri cu un cupaj de 85%, respectiv 15%. După fermentare strugurii sunt lăsați la macerare timp 15-20 zile pentru a extrage culoarea, aromele și tanini. Maturarea finală are loc timp 12 până la 18 luni în butoaie din stejar. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome tipice de fructe roșii, ușor ascunse, închegate și completate de condimente uscate, apoi lemn.

     

    GUST: Atacă papilele cu fructe roșii mai relaxate, ce aduc și note florale. Taninurile lemnoase se simt mai bine pe final și asigură un postgust lung, sec, pământiu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De nerefuzat la o masă cu antricot de vită pe grătar, miel, căprioară de vânat, iepure cu sos de ciuperci, căt și preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    116,16 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO DIN SALENTO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Soiul de struguri roșii Primitivo, din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Puglia, este vinificat în rose prin presarea ușoară și fermentare alcoolică la temperatura de 17-18°C. Maturarea vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu arome proaspete de fructe tropicale și fructe roșii dulci.

     

    GUST: Aromele de fructe sunt definite mai bine de căpșune confiate, iar gustul dulce este dat de o notă de bomboane cu fructe. Postgust dulce, fructat, cu aciditate intensă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat în orice sezon și cu orice ocazie, acest rose aduce mai multă savoare preparatelor din carne albă, pește, paste și risotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    56,87 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Vinohora Rose Feteasca Neagra & Pinot Grigio 2023 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Vinohora Rose Feteasca Neagra & Pinot Grigio 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Vinohora Rose Feteasca Neagra & Pinot Grigio 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Cele două soiuri roșii se împletesc armonios într-un cupaj cu buchet de fructe roșii, unde se evidențiază aromele de nectarine, cireșe și mure.

     

    GUST: Corpolența vinului păstrează aromele de fructe roșii și aduce note de vanilie. Alcoolul bine integrat și tușele de tanini auduc un gust final de mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinohora rose este recomandat la mesele cu aperitive, pește, preparate mediteraneene și brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Salvego este un vin roșu din soiurile Corvina, Corvinone, Merlot, Cabernet Sauvignon, selecționate din provincia Verona. Vinificarea are loc prin fermentare cu macerare la temperatura controlată în intervalul 22-24°C. timp de 10-12 zile. După macerare boabele sunt presate ușor. Vinul este maturat în butoaie din stejar de tip Toneau, timp de 8-12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un vin roșu italian generos în arome de fructe roșii, dominate de cireșe marasca și note de condimente.

     

    GUST: Un vin cu textură complexă, tanini ce păstrează o aromă de cireșe dulci-acrișoare din soiul Morello. Corpoleța vinului păstrează foarte bine echilibrul între arome soiurilor roșii și aciditatea naturală. Post gust lung, cu tanini delicați.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crama italiană Tinazzi recomandă acest vin la mese cu preparate din carne de vită, risotto și degustări cu brânzeturi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    252,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BARBARESCO DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat în butoaie din stejar de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Barbaresco, numit și Nebbiolo în Italia, oferă arome intense de trandafir și cireșe, iar după o aerare generoasă vinul aduce pe simțuri și o notă scurtă de anason.  

     

    GUST: Complexitatea organoleptică păstrează aromele florale, unde apar și note de violete. Fructele roșii se dezvoltă cu o notă de coacăze negre, iar în post gust apar condimente uscate și o notă de clei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu cu arome rustice, potrivite preparatelor consistente cu carne de pasăre sălbatică, căprioară, carne de miel sau paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    181,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Antinori

    Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UMBRIA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Antinori produce vin în regiunile italiene de peste cinci secole. În perioada îndepărtată din istoria familiei Antinori, Giovanni di Piero s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența. Primele culturi deținute de familia italiană au fost în orașul Florența, însă zeci de generații au contribuit la extinderea producției pe domenii noi. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din strugurii cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție: Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Bramito della Sala Chardonnay este produs pe domeniul Antinori din frumoasa regiune Umbria, acolo unde viile înconjoară cetatea medievală Castello della Sala. În Umbria solul este bogat în fosile din erele îndepărtate și clei, ce hrănește vița cu minerale pentru eleganța tipică a vinului din Lumea Veche.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt desciorchinați și presați, apoi lăsați la rece la o temperatură de 10°C. și trași în cisternă din inox pentru o macerare scurtă de 2-4 ore. Macerarea dezvoltă aromele diverse și caracterul acestui Chardonnay. Loturi diferite de struguri fermentează în cisterne din inox la 16-18°C. și în butoaie din stejar. După limpezire vinurile sunt cupajate și îmbuteliate pentru a păstra aromele revigorante și proaspete. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum delicat cu note de fructe exotice, coapte și aciditate ușoară din citrice proaspete.

     

    GUST: Elegant cu o structură clară acompaniată de prospețime și un final savuros cu note de vanilie și alune de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună la mesele cu pui, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    114,57 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Nasul este delectat cu aromele delicate de zmeură și mure, completate cu note de cafea rece și caramel.

     

    GUST: Almaviva este un vin roșu cu taninuri robuste, echilibrat de note de vanilie și piper. Vinul a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc și păstrează cu eleganță liniile generale ale vinului creat pentru prima dată în urmă cu 20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    1.089,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA RIPASSO DOP VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Valpolicella Ripasso DOP Superiore este obținut din trei soiri roșii locale, vinificate după metoda clasică a regiunii. Strugurii sunt sdrobiți și desciorchinați, apoi lăsați la macerare și fermentare timp de 8-10 zile la temperatura de 22-26°C.

     

    La sfârșitul lunii decembrie, vinul proaspăt este dezvoltat prin metoda Ripasso. Prin această metodă se pornește a doua fermentare după ce se adăugă în cisterna cu vin un supliment de pielițe de la strugurii cupajului Amarone, care aduce mai multă corpolență prin tanini, antocianine și polifenoli. În final vinul este maturat timp de 12 luni în butoaie mari din lemn de stejar din Franța și America.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: O experiență aromatică deosebită, mulțumită aromelor de prune și cireșe amare, pe un fond scurt cu note note de vanilie și cacao.

     

    GUST: Intens, echilibrat, cu tanini moi, rotunjiți de maturare, note fructe acrișoare și o tușă lemnoasă.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prparate gurmande din carne de vită, oaie sau miel, risotto sau paste, gătite după numeroasele rețete tradiționale italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    127,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16% Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16%

    Purcari

    Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome așezate și foarte calme de fructe confiate, susținute cu note de prune proaspete, prune uscate și cacao.

     

    GUST: Pe papile aduce o defilare a aromelor de fructe roșii și fructe negre de pădure, acoperite cu o glazură subțire de ciocolată. Post gust firesc de lung cu nuanțe scurte de stejar, lăsate de maturare, și astringența naturală a soiului roșu Cabernet Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la preparatele dulci, în special tort cu ciocolată neagră împodobit cu vișine și cireșe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Tenuta San Guido

    Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta San Guido este o casa italiană fondată de Mario Incisa della Rocheta, descendent al nobililor care au scris istoria regiunilor italiene. La începutul anilor ‘40 Mario a fost interesat de viticultură și soiurile Lumii Vechi, așa că a început să planteze primele soiuri pe câmpiile din apropierea cetății Castiglioncello, în regiunea viticolă Toscana. Mario a observat asemănările între solul italian din Bolgheri și cel din zona Graves în regiunea viticolă Bordeaux din Franța, și s-a concentrat pe producția de vinuri roșii de calitate superioară.

     

    Descendeții lui Mario continuă tradiția monosoiuriulor și cupajelor din Toscana (Super Tuscan). Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese și Merlot sunt soiurile cultivate în Bolgheri la altitudini ce variază între 60 și 400 de metri deasupra mării, iar vița de vie are expunere vest - sud vest, și este hrănită de sol compozit ce variază între straturi de calcar, alberese și gabbro.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt recoltați până la începutul lui octombrie, presați ușor și desciorchinați, apoi lăsați la fermentat în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 28-30°C. fără adăugarea drojdiei. Macerarea durează 11-12 zile pentru Cabernet Franc și 13-14 zile pentru Cabernet Sauvignon. Pomparea la suprafață a vinului și alte operațiuni specifice din timpul fermentării alcoolice dezvoltă structura și aromele vinului proaspăt. După fermentarea malolactică cea mai mare parte din vin este maturată în baricuri din stejar franțuzesc, iar restul în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 20 - 25 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Sassicaia este un vin cupaj clasic italian ce dăruiește simțurilor arome de coacăze, vișine, ierburi de câmp, vanilie și alte condimente uscate.

     

    GUST: Rotund, cu o structură generoasă, tipică stilului toscan, unde se pun în evidență aromele de prune uscate, lemn, fum și rozmarin uscat. Taninii aduc și note de vegetale uscate-pământii de toamnă, ce se păstrează mult pe papile. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru o seară în stil italian, cu preparate din carne de vită / vițel, miel sau vânat la cuptor, ori la grătar, dar și tradiționalele paste și brânzeturi maturate din regiunile Italiei.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 15 până la 20 ani în condiții de pivniță).

     

    1.281,17 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Les Vieux Ormes - Lalande-de-Pomerol AOC, rouge 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Les Vieux Ormes - Lalande-de-Pomerol AOC, rouge 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Les Vieux Ormes

    Chateau Les Vieux Ormes - Lalande-de-Pomerol AOC, rouge 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LALANDE-DE-POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Deținut de Frederick Garde, vinificator la a șasea generație în Bordeaux, Château Les Vieux Ormes e un domeniu din localitatea Lalande-de-Pomerol ce cuprinde peste 500 de hectare plantate cu soiuri roșii. Lalande-de-Pomerol se învecinează cu mai bine cunoscuta zona Pomerol, locul de origine al domeniilor Petrus, Lafleur și Le Pin.

     

    Vinurile Château Les Vieux Ormes sunt în majoritate cupaje roșii realizate din diferite proportii de trei soiuri cu origini vechi în regiunile viticole ale Franței: Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon.

     

    Pentru fiecare cupaj roșu strugurii sunt vinificați după metoda clasică în cisterne din oțel inoxidabil, apoi sunt maturate parțial în butoaie din stejar confecționate de artizanii recunoscuți ai regiunii Bordeaux.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome de fructe roșii, insuflate de cireșe și coacăze negre. Notele de condimente și  lemn uscat îi dau acel caracter pământiu, sobru.

     

    GUST: Fructele roșii sunt în armonie cu notele de condimente uscate și tușe de lemn. Gust final sec, cu astringență lungă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu binevenit la mesele cu preparate din carne de pasăre, couscous tunisian, pui la cuptor cu măsline și cartofi, curry de pui, tocană din carne de mistreț, precum și alte preparate din carne de vânat (friptură de căprioară la cuptor, iepure cu măsline verzi).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    82,28 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Amarose Negroamaro Rosato Salento IGP 2021 - 0.75l, Alc: 12.5% Tinazzi - Amarose Negroamaro Rosato Salento IGP 2021 - 0.75l, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Amarose Negroamaro Rosato Salento IGP 2021 - 0.75l, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Amarose este unul dintre vinurile rose, rare în portofoliul Tinazzi, obținut din 100% struguri din soiul Negroamaro, recoltați din zona Taranto. Recolata este macerată la rece timp de 12-24 de ore, apoi boabele sunt presate ușor și lăsate să fermenteze la temperatura de 14 - 16°C. timp de 10 zile.

     

     

    ASPECT: Roz pal.

     

    MIROS: Note persistente de cireșe și rodie coaptă, completate delicat cu note de flori sălbatice.

     

    GUST: Proaspăt, rotund și echilibrat, cu note de fructe roșii, dulci-acrișoare, ce se păstrează pe simțuri în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele mezeluri crud uscate, brânzeturi proaspete, paste și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    50,82 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosepaje albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Note de grepfrut, pere coapte și cremă de lămâie cu unt, alune de pădure proaspete și o tușă de miere.  

     

    GUST: Corpul acidulat și fructat aduce note suplimentare de stejar și un gust final onctuos, mineral, scurt spre mediu, sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic, potrivit la mesele cu preparate din peşte şi preparate cu verdeţuri şi legume, inclusiv rețete mediteraneene. La finalul mesei, puteţi savura acest vin şi alături de brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    441,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă