Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

   

  În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

   

  Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

   

   

  ASPECT: Un vin distins, realizat cu răbdare şi pasiune din soiul alb Chardonnay fermentat 3 luni în butoi din stejar (cu batonnage), se prezintă galben-pai, limpede şi strălucitor.

   

  MIROS: Strugurii şi-au lăsat parfumul curat de flori şi fructe coapte.

   

  GUST: La gust putem distinge arome de piersici, pepene galben, mere, fructe exotice şi vanilie.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu carne albă, carne de vită (slabă), gustări cu brânză topită, măsline, fructe, fistic, nuci și dulciuri.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

   

  99,01 RON
 • Recas - Sole - Chardonnay barrique 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Chardonnay barrique 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Recas - Sole - Chardonnay barrique 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

   

  Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

   

   

  ASPECT: Galben auriu cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Chardonnay aduce aproape în toate vinurile o aromă unică de floare, care domină buchetul. Pentru varianta baricată de la Recaș, strugurii oferă aroma florilor de romaniță, urmată de banane, piersici albe, nuci și litchi. Sunt prezente și arome lemnoase de alun și vanilie.

   

  GUST: Se păstrează mai intense aromele de fructe, cu aciditate bună și mineralitate evidentă. În final, își face simțită prezența mierea, care a stat pe fundal, și pomelo, ușor diluat în post gust.   

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb select potrivit la mesele cu ruladă de pui și curcan (la cuptor, cu sos / reducție), pește oceanic și crustacee (rac, langustă, homar). Bun și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5% Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

  Issa - Vin Spumant Charm - 0.75L, Alc: 11.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN SPUMANT BRUT. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

   

  Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

   

  Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

   

  Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina, și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de vinificatorul Foss Marai (cunoscut și pentru varietățile proprii de spumant prosecco).

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu aciditate fină și persistentă.

   

  MIROS: Fructat și vegetal.

   

  GUST: Note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de lori flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor de savurat alături de pește, fructe de mare, preparate mediteraneene și gustări cu  brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13%

  Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Brand-ul Regnard, din regiunea Bourgogne, Franța, are o tradiţie de aproape 160 de ani în producţia de vinuri albe, din soiul Chardonnay.

   

  Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizate în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, intens și strălucitor.

   

  MIROS: Un monosoi de Burgundia cu parfum de fructe exotice, miere polifloră și o notă fină din păstaia alunelor de pământ.

   

  GUST: Gustul aduce aroma de drupe zemoase, piatră de silex și sare ce îi oferă mineralitate. Aciditate potrivită cu final sec și post gust, lung, citric.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Așezați sticla elegantă și bine răcită lângă preparate cu pește crud, sau gătit la grill, servit cu legume sau salată. Acest vin este o alegere bună și pentru homarul cu risotto de legume, sushi, sashimi din pește gras, și la final, alături de brânzeturi semitari și tari, servite cu nuci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).

   

  667,59 RON
 • Lamblin Fils - Esprit Nature Chablis alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Esprit Nature Chablis alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -15%

  Lamblin Fils - Esprit Nature Chablis alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Familia Lamblin produce vinuri de calitate excepţională, din tată în fiu, încă din anii 1690. În prezent au ajuns la culturile de viţă nobilă ce se întind pe 5400 de hectare, în estul Franței, pe dealurile din Burgundia.

   

  Pentru acest vin se folosesc exclusiv struguri Chardonnay, proveniţi dintr-un sol fertil, vinificaţi şi înzestraţi cu toate aromele butoaielor de maturare aflate în crama Lamblin.

   

   

  ASPECT: Esprit Nature este un vin de Chardonnay, alb, curat şi liniştit, ce îmbie la o degustare tihnită.

   

  MIROS: Gama acestui Chablis dăruieşte un buchet format din esenţa pulpei de Chardonnay şi note lemnoase, imprimate natural de butoaiele şlefuite din esenţă tare, aflate de zeci de ani pe proprietăţile Lamblin, din Burgundia.

   

  GUST: Bolta palatină experimentează o trecere fină de la buchetul lăsat de butoaiele din lemn, la gustul de ’viţă veche’, acompaniat de esenţa florilor de Acacia.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay nelipsit de la mesele cu aperitive (brânză de capră şi măsline), salate din legume, creveţi, peşte şi pui la grătar.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 130,90 RON

  Special Price 111,27 RON

  (-19,63 RON)
 • D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

   

  După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Chardonnay Reserve este un vin clasic din soiul francez, vinificat tradițional, pentru a păstra cu stil note confortabile de fructe și flori încântătoare.

   

  GUST: Un vin natural, maturat în barique-uri din stejar, ce păstrează arome consistente de fructe cu pulpă albă și note de iasomie și vanilie. În urma notelor proaspete, vinul își arată corpul onctuos, păstrat și în post gust.   

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb deosebit pentru mese cu preparate din porc și pasăre (de curte), pește pe grătar, la cuptor sau în salate din bucătăria mediteraneeană. Bun și alături de salate vegetariene și alte feluri vegetariene.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Lamblin Fils - Chardonnay Bourgogne 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

   

  VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

   

  Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un Chardonnay clasic de Burgundia, cu buchet proaspăt, floral și dulce.

   

  GUST: Soiul Chardonnay îți păstrează caracteristicile oferite de solul bogat în piatră de silex, depusă din Kimmeridgian. Mineralele din silex și calcar sunt completate armonios de pepene, citrice, piersică și caise.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor sau un vin perfect pentru mesele cu preparate din carne de pasăre, pește la grătar, crustacee și alte delicatese.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

  59,92 RON
 • Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14% Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Planeta - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Planeta este afacerea de familie, care și-a început activitatea în agricultură în urmă cu cinci secole pe teritoriul Siciliei. La începutul anilor 1900 bunicul familiei, Vito, a folosit pământul pentru prima cooperativă viticolă.

   

  După șaptesprezece generații de vinificatori, meșteșugul familie a continuat în mica localitate Menfi, cu o nouă antrepriză pornită în 1985 și extinsă până în prezent în alte patru localități cu tot atâtea podgorii.

   

  Chardonnay-ul este vinul care a adus o imagine modernă a vinului Sicilian, după un proces lung, început în anii 1980. Vinul anului 2018 este obținut din struguri recoltați între 4-10 septembrie 2017, desciorchinați, presați ușor și lăsați la sedimentare statică cu temperatură controlată.  Fermentarea a avut loc în baricuri la 18°C, iar maturarea a durat 11 luni, timp în care vinul a fost amestecat cu drojdie prin procedeul bâtonnage, la interval de 10 zile.

   

   

  ASPECT: Galben-intens, transparent și liniștit.

   

  MIROS: Un vin delicat, ce necesită o apropiere specială pentru a detecta aciditatea de strugure verde.

   

  GUST: O notă de mineralitate se îmbină armonios cu sacoarea piersicilor albe, coapte, miere de acacia și marzipan cu tentă vegetală. În final, notele vegetale evoluează în cereale și pâine prăjită, bine echilibrate.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor diferit pentru experiențe culinare noi: foie gras ușor rumenit și friptură de vită cu sos de ciuperci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

   

 • Liliac Transylvania - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Liliac Transylvania - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

   

  Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, limpede.

   

  MIROS: În cazul acestui vin, Chardonnay este liber să își dezmorțească toate aromele sale culese din terroir-ul Transilvaniei. Paleta de arome este echilibrată de fructe (pere și banane), și flori din caprifoi amestecate cu flori din salcâmi înfloriți.

   

  GUST: Maturarea de 3 luni în butoaie din stejar aduce un ton de vanilie, ce se alătură aromelor fructate și florale pentru a forma un gust complex, echilibrat, cu finish mediu.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay este potrivit alături de multe preparate cu carne albă. Vă recomandăm o variație de mangaliță la grătar, un halibut în crustă cu ierburi și salate ușoare cu brânză de capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 °C.

   

 • LacertA - Chardonnay Reserva 2018 - 0.75L, Alc: 14.1% LacertA - Chardonnay Reserva 2018 - 0.75L, Alc: 14.1%

  LacertA - Chardonnay Reserva 2018 - 0.75L, Alc: 14.1%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.1%

   

  VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole franceze.

   

  În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: Lacerta.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui.

   

  MIROS: Un Chardonnay clasic, cu parfum de citrice, banană verde și note stejar.

   

  GUST: Vinul se remarcă prin aromele de fructe galbene, mai cu seamă pepene, apoi lime și ananas cu note de vanilie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Învitatul de seamă al preparatelor din pește, fructe de mare și brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Galben pai, strălucitor.

   

  MIROS: Aroma florilor de salcâm este completată de nunațele apropiate de vegetale, ce evoluează în nunațe de lemn, oferite de cele 6 luni în care vinul a fost maturat în butoaie din stejar.

   

  GUST: Contrastul dintre notele fresh și cele baricate, este urmat de o aciditate plăcută, medie, obținută prin vinificarea strugurilor aflați la maturitate deplină. Pe final, vinul este untos, alunecă ușor pe papile și aduce poftă de mâncare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aromele florale și cele de vin ușor baricat sunt ideale în compania preparatelor din carne de porc, vită sau preparate condimentate din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

   

  În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

   

  În cazul acestui Chardonnay din gama Autograf, strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, apoi macerați la temperaturi scăzute prin menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore. Mustul este limpezit apoi lăsat să fermenteze în vase controlate termic, fără să depășească intervalul de 12-14°C. Ultima etapă, ce definește o parte importantă din arome, este maturarea vinului timp de 4 luni în butoaie de stejar provenite din orașul rusesc Krasnodar.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Soiul francez cultivat în regiunea Valul lui Traian, din Rep. Moldova, este cât se poate de energic și aventuros, prin parfumul său fructat de caise și pepene galben, cu influențe ușor înțepătoare de la grepfrut și dulceață din fagure de miere.

   

  GUST: Proaspăt, cu arome clare de miere sau flori proaspete de salcâm, tei, alune de pădure și ananas. Finalul slăbește aromele și răcorește, iar post gustul este ușor floral, cu persistență medie.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay învechit la baric este excelent alături de preparate din pește (halibut, somon sau păstrăv curcubeu), fructele de mare, paste cu sosuri albe sau salate ușoare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  50,63 RON
 • Crama Ceptura - Cervus Magnus Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Ceptura - Cervus Magnus Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Crama Ceptura - Cervus Magnus Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ALB SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui, strălucitoare.

   

  MIROS: Chardonnay aduce în acest vin aroma proaspătă a strugurilor copți, cu parfumul vegetal al viei din terroir-ul Dealu Mare.

   

  GUST: La gust, vinul este ușor acidulat, vioi și fructat. Finalul ușor vegetal se transmite în post-gustul sec și răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, vinul este excelent alături de preprate din pește, crustacee sau fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Lamblin Fils - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin Fils - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  Lamblin Fils - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

   

  Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin, creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Parfum plăcut de fructe și flori (verdeață), ce vestesc o prospețime debordantă și o invitație la savoarea unui monosoi alb de calitate superioară.

   

  GUST: Bogat în arome de fructe exotice și flori albe. Final fructat cu o notă de minerale rămasă din straturile unei albii din Kimmeridgian.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor în zilele calde, sau o alegere inspirată pentru mesele cu salate ușoare de vară, file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  34,03 RON
 • Lamblin Fils - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: Lamblin Fils - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc:

  Lamblin Fils - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc:

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

   

  Soiul Chardonnay, cunoscut ca regele soiurilor albe, își arată originalitatea și calitatea superioară în acest vin, creat cu tradiție și pricepere de familia Lamblin. Vița de Chardonnay este hrănită de solul compus din clei și calcar, iar localizarea în sudul țării oferă cantități suficiente de precipitații și temperaturi ridicate, tipice pentru teritoriile apropiate de Marea Mediterană.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Parfum plăcut de fructe și flori (verdeață), ce vestesc o prospețime debordantă și o invitație la savoarea unui monosoi alb de calitate superioară.

   

  GUST: Bogat în arome de fructe exotice și flori albe. Final fructat cu o notă de minerale rămasă din straturile unei albii din Kimmeridgian.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor în zilele calde, sau o alegere inspirată pentru mesele cu salate ușoare de vară, file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  59,92 RON
 • Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -15%

  Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.:  12.5%


  VIN ALB SEC. Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.

   

   

  ASPECT: Vin de culare galben pai, uşor verzui.

   

  MIROS: Mirosul este dominat de flori albe, muşeţel, grepfrut şi alune de Pecan.

   

  GUST: Pentru acest vin gusturile sunt într-adevăr discutate. La o degustare în tihnă se simte amestecul de lămâie, miere, ghimbir, unt din butoaiele de stejar, folosite la maturare, şi finish cules din ierburi aromatice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Macon-Lugny este un vin pentru sezonul cald. Oricând doriţi să încercaţi acest Chardonnay, îl puteţi savura din plin alături de aperitive reci: foie gras, porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

   

  Preț normal: 111,27 RON

  Special Price 94,58 RON

  (-16,69 RON)
 • Crama Oprisor - La Cetate - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - La Cetate - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - La Cetate - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

   

  Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

   

  La Cetate din soiul Chardonnay este un vin cu profil aromatic aristocrat, manierat și din ‘familie bună’, cu origini în Lumea Veche. Potrivit pentru toate gusturile, acest vin de Chardonnay este obținut prin vinificare clasică și maturare în baric de steja ce păstrează și definește aromele natuive de citrice și flori.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, ușor strălucitor.

   

  MIROS: Parfumul acestui vin este construit în jurul amestecului de lămâie, lime și grepfrut. Pe lângă acestea trei sunt notele de flori, alune calde, migdale și vanilie.  

   

  GUST: În gust revin citricele - limetă și coajă de grepfrut. În post gust este untos de la alune proaspăt prăjite și puțin vanilat de la baricul din stejar. Apar și note de măr verde, flori de câmp și unt prospăt. Post gustul aduce puțin acid și doar o idee de condimente exotice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest vin cu preparate din carne de pasăre crescută în curte (cocoș franțuzesc în vin roșu), mangaliță la grătar, un halibut în crustă cu ierburi și salate ușoare / cu brânză de capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -15%

  Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Brand-ul Regnard, din regiunea Bourgogne, Franța, are o tradiţie de aproape 160 de ani în producţia de vinuri albe, din soiul Chardonnay.

   

  Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizate în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum fin din fructe coapte și caramel.

   

  GUST: Savuros, ușor onctuos, cu note florale. Corp concentrat cu aciditate potrivită și finish sec, fructat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor în zilele calde, sau o alegere inspirată pentru mesele cu salate ușoare de vară, cu fructe, cu file de pește (somon, biban de mare) și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 104,72 RON

  Special Price 89,01 RON

  (-15,71 RON)
 • Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%
  -15%

  Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  PRODUCATOR / PODGORIE: TENUTA RAPITALA

  ANUL DE RECOLTA: 2016

  REGIUNE / TARA: I.G.T. SICILIA, ITALIA
  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

  VOL. ALC.: 14%


  VIN ALB SEC produs din struguri culesi din parcele selectionate, situate la 450m deasupra marii, maturat pe drojdii timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesti (barrique). Produsul astfel obtinut, un Grand Cru, este vinul simbol al Tenuta Rapitala, podgorie detinuta de Contele Hugues Bernard de la Gatinais.

  ASPECT: De culoare intensa de un auriu profund.

  MIROS: Intens si fructat, clasic si caracteristic pt. soiul Chardonnay, completat de note lemnoase elegante.

  GUST: Onctuos pe paletin, bogat in arome rafinate, fructate si lemnoase (mere golden, ananas, banane, cedru, stejar, pin), si de un gust remanent prelung si seducator.


  ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din fructe de mare (homar, jumbo tiger shrimp) sau peste gras, pregatit in abur si garnisit cu legume trase la tigaie in unt. Un bun prieten al pastelor servite cu sos alb, al pestelui afumat sau al carnii de pui de ferma crescut liber, gatita la tigaie cu cartofi si rozmarin.

  TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomandă aerarea cu circa 15-20 min. inainte de consum)

  Preț normal: 183,26 RON

  Special Price 155,77 RON

  (-27,49 RON)
 • Gitana - Classico - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Classico - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Gitana - Classico - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificare și mai ales maturare.

   

  Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

   

  În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Chardonnay este un soi la fel de preţuit şi de vecinii noştrii, care ne oferă un vin clasic, cu arome pure de caise pârguite, pepene şi grepfrut, completate de aromă duce de miere.

   

  GUST: Gustul este elegant, dar mai corpolent decât alte vinuri de soi alb. Printre primele arome simţite sunt cele de flori de tei, urmate de alte arome din flori proaspete, alune de pădure şi ananas.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu pui sau peşte la grătar, fructe de mare sau gustări cu brânzeturi, preparate cu imaginaţie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  37,70 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă