Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Cristi - Chardonnay Barrel Fermented 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Chateau Cristi este un producător de vinuri din Republica Moldova, regiunea Valul lui Traian. Numele brand-ului este dat de Vladimir Cristi, personalitate marcantă a republicii: om politic, primar şi pasionat viticultor de la începutul secolului XX.

     

    În 2015, a fost creat brand-ul actual, iar familia Cristi continuă tradiţia pornită de Vladimir. În sudul Republicii Moldova, în zona ce aminteşte de vechiul zid de apărare construit de romani, se află pământ roditor, influenţat de Marea Neagră şi pădurea de pe dealul Tigheci.

     

    Terroir-ul asemănător cu cel din regiunea Bordeaux este ideal pentru vii ce dau struguri sănătoşi din soiuri autohtone şi cu origini franceze, numai bune pentru vinuri roşii şi albe, monosoiuri şi cupaje.

     

     

    ASPECT: Un vin distins, realizat cu răbdare şi pasiune din soiul alb Chardonnay fermentat 3 luni în butoi din stejar (cu batonnage), se prezintă galben-pai, limpede şi strălucitor.

     

    MIROS: Strugurii şi-au lăsat parfumul curat de flori şi fructe coapte.

     

    GUST: La gust putem distinge arome de piersici, pepene galben, mere, fructe exotice şi vanilie.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu carne albă, carne de vită (slabă), gustări cu brânză topită, măsline, fructe, fistic, nuci și dulciuri.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    99,01 RON
  • Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aroma florilor de salcâm este completată de nunațele apropiate de vegetale, ce evoluează în nunațe de lemn, oferite de cele 6 luni în care vinul a fost maturat în butoaie din stejar.

     

    GUST: Contrastul dintre notele fresh și cele baricate, este urmat de o aciditate plăcută, medie, obținută prin vinificarea strugurilor aflați la maturitate deplină. Pe final, vinul este untos, alunecă ușor pe papile și aduce poftă de mâncare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele florale și cele de vin ușor baricat sunt ideale în compania preparatelor din carne de porc, vită sau preparate condimentate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Gitana - Autograf - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    În cazul acestui Chardonnay din gama Autograf, strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, apoi macerați la temperaturi scăzute prin menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore. Mustul este limpezit apoi lăsat să fermenteze în vase controlate termic, fără să depășească intervalul de 12-14°C. Ultima etapă, ce definește o parte importantă din arome, este maturarea vinului timp de 4 luni în butoaie de stejar provenite din orașul rusesc Krasnodar.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Soiul francez cultivat în regiunea Valul lui Traian, din Rep. Moldova, este cât se poate de energic și aventuros, prin parfumul său fructat de caise și pepene galben, cu influențe ușor înțepătoare de la grepfrut și dulceață din fagure de miere.

     

    GUST: Proaspăt, cu arome clare de miere sau flori proaspete de salcâm, tei, alune de pădure și ananas. Finalul slăbește aromele și răcorește, iar post gustul este ușor floral, cu persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay învechit la baric este excelent alături de preparate din pește (halibut, somon sau păstrăv curcubeu), fructele de mare, paste cu sosuri albe sau salate ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    48,43 RON
  • Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018 Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018
    -15%

    Lamblin Fils - Chablis aoc Fut de Chene blanc 0.75 L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC.Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Strălucitor și limpede, de un galben intens auriu.

     

    MIROS: Puternic, de arome delicate minerale și foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas), lemn și nucă de cocos.

     

    GUST: Suplu, de o corpolență medie, onctuos, de o aciditate scazută. Gustativ, are o paletă puternic fructată, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise și piersici, susținute de subtile valențe de vanilie, nucă, alune, și note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lângă preparate lejere din carne de pui la gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesarată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 119,12 RON

    Special Price 101,25 RON

    (-17,87 RON)
  • Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chardonnay, Bourgogne 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Preț normal: 104,72 RON

    Special Price 89,01 RON

    (-15,71 RON)
  • Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Grand Cru Chardonnay bianco 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: TENUTA RAPITALA

    ANUL DE RECOLTA: 2016

    REGIUNE / TARA: I.G.T. SICILIA, ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

    VOL. ALC.: 14%


    VIN ALB SEC produs din struguri culesi din parcele selectionate, situate la 450m deasupra marii, maturat pe drojdii timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesti (barrique). Produsul astfel obtinut, un Grand Cru, este vinul simbol al Tenuta Rapitala, podgorie detinuta de Contele Hugues Bernard de la Gatinais.

    ASPECT: De culoare intensa de un auriu profund.

    MIROS: Intens si fructat, clasic si caracteristic pt. soiul Chardonnay, completat de note lemnoase elegante.

    GUST: Onctuos pe paletin, bogat in arome rafinate, fructate si lemnoase (mere golden, ananas, banane, cedru, stejar, pin), si de un gust remanent prelung si seducator.


    ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din fructe de mare (homar, jumbo tiger shrimp) sau peste gras, pregatit in abur si garnisit cu legume trase la tigaie in unt. Un bun prieten al pastelor servite cu sos alb, al pestelui afumat sau al carnii de pui de ferma crescut liber, gatita la tigaie cu cartofi si rozmarin.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomandă aerarea cu circa 15-20 min. inainte de consum)

    Preț normal: 183,26 RON

    Special Price 155,77 RON

    (-27,49 RON)
  • Gitana - Classico - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Classico - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Gitana - Classico - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificare și mai ales maturare.

     

    Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay este un soi la fel de preţuit şi de vecinii noştrii, care ne oferă un vin clasic, cu arome pure de caise pârguite, pepene şi grepfrut, completate de aromă duce de miere.

     

    GUST: Gustul este elegant, dar mai corpolent decât alte vinuri de soi alb. Printre primele arome simţite sunt cele de flori de tei, urmate de alte arome din flori proaspete, alune de pădure şi ananas.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu pui sau peşte la grătar, fructe de mare sau gustări cu brânzeturi, preparate cu imaginaţie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Valahorum - Chardonnay, alb sec, 2019 - 0.75 L , Alc: 13.5% Valahorum - Chardonnay, alb sec, 2019 - 0.75 L , Alc: 13.5%

    Valahorum - Chardonnay, alb sec, 2019 - 0.75 L , Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte din cele mai bune culturi.

     

    Busuioaca este adusă de pe tersele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu epoziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie, lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Valahorum rose de busuioacă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu nuanţe verzui.

     

    MIROS: Parfumul naturii liniştite din  Gura Vadului se regăsesc în esenţa acestui Chardonnay. Florile şi fructele aduc învigorarea simţurilor şi dorinţa de a continua degustarea.

     

    GUST: Expresivitatea vinului este continuată de aromele perelor coapte şi a portocalelor dulci amărui. Aciditatea fină este echilibrată de mineralitate, şi în final, de aroma lemnoasă a butoiului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la orice masă cu carne de pasăre, peşte oceanic sau de apă dulce, sushi, fructe de mare, preparate pe bază de legume şi brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Chardonnay alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Chardonnay alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Chardonnay alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Chardonnay este un soi alb, internațional, cultivat în toate arealele viticole ale lumii. În zilele noastre se produc mari cantități de vin din acest soi și în cele mai îndepartate locuri ale lumii. Ampla varietate de componente aromatice reiese în mod diferit în funcție de terenul și clima unde este cultivat.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexe vezui.

     

    MIROS: Aromă intensă de fructe coapte. Se remarcă consistența aromelor de ananas și banană.

     

    GUST: Vin structurat de mare eleganță. Catifelat, mineral, cu post gust mediu, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alaturi de branză maturată, paste umplute (ravioli), cărnuri albe și friptură.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lamblin Fils - Chablis 1-er Cru, Vaillon Organic BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13% Lamblin Fils - Chablis 1-er Cru, Vaillon Organic BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Lamblin Fils - Chablis 1-er Cru, Vaillon Organic BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: După toți regii vinurilor franceze, îi spunem bun venit unui prinț. Chablis 1-er Cru, Vaillon atrage prin parfumul de flori, proaspăt și frumos.

     

    GUST: Pe papilele gustative se așează cu aceleași arome florale, urmate de arome fructate proaspete, dar mult mai intense. Fructele sunt egalate doar de gustul mineral, oferit de solul cu argilă și calcar din nordul Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prospețimea și mineralitatea vinului face minuni la mesele cu carne pasăre de curte, sau altă carne albă, cu pește, moluște și alte fructe de mare, servite la grătar sau cu sos Bechamel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 8 ani).

     

    230,38 RON
  • Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 52,36 RON

    Special Price 44,51 RON

    (-7,85 RON)
  • LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L

    LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 7000 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia este primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin pentru acest vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay este cel mai popular soi pentru vinuri albe. Varianta crescută în Dealu Mare denotă un caracter foarte apropiat de vestitele vinuri franceze: este puternic fructat de aromele de citrice, banană și alte fructe tropicale.

     

    GUST: Un vin proaspăt, onctuos și surprinzător de dulce, față de alte vinuri seci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele la mese cu carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

    Chardonnay de Purcari va rămâne pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins și intens.

     



    ASPECT: Auriu deschis, cu nuanțe de chihlimbar.

     

     

    MIROS: Note intense de fructe exotice, învăluite în accente florale.

     

    GUST: Plin, opulent, complex, cu note de migdală și vanilie, urmate de un post gust prelung, dominat armonios de nuanțe de stejar din butoiul de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul se potrivește foarte bine alături de brânzeturi proaspete, la aperitiv, sau alături de salate de crudităţi, sau preparate pe bază de carne de pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Culoarea frumoasă și clară a acestui Chardonnay, atrage în continuare prin aromele de citrice cu note lemnoase din lemn de stejar și fructe uscate în coajă din lemn.

     

    GUST: Vioi, intens, Corcova Chardonnay continuă experiența revelatoare: începem cu aromele de citrice, unt, ce promite o consistență bogată, note de stejar, completate de fructe uscate în coajă lemnoasă (nuci, migdale) și puțin cedru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic demn de o masă bogată in preparate din carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2018 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2018 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Chardonnay - Barrique 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic, pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și al buchetului complex. Aspectul, textura și aroma readuce în prim plan esența mitului și atmosfera ce trimite la un ospăț roman unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Galben pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un amestec vesel de măr, pară și piersică albă, completat de note exotice de anason, coajă de portocală și smochine confiate.

     

    GUST: Chardonnay-ul de la Bacanta are aciditate modică, echilibrată de corpul zvelt al aromelor fructate intense. Vinul este îmbogățit de barrique cu o onctuozitate rară și post gust foarte lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de pui cu sos, șuncă, pește simplu sau afumat, icre, fructe de mare, brânzeturi și unele deserturi dulci-amărui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă