Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Iconic Estate - Theia Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14% Iconic Estate - Theia Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  Iconic Estate - Theia Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

   

  Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Aromele intense de piersici bine coapte, pepene galben, banană și ananas sunt bine susținute de structura robustă, dar totodată fină.

   

  GUST: Caracterul fructuos al vinului este frumos completat de notele de vanilie aduse de fermentarea și maturarea în baricuri de stejar franțuzesc. Finalul este lung, echilibrat și foarte complex în arome.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru preparatele din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Roux Pere & Fils - Meursault 1-er Cru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1-er Cru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Roux Pere & Fils - Meursault 1-er Cru-Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

   

  Cele mai cunoscute localități aflate în proprietatea Roux Pere & Fils includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendeții lui Fernand Roux produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și grand cru din Chardonnay.

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Roux Pere & Fils ne oferă un vin de calitate premium, obținut din struguri Chadonnay, cu parfum de pere și struguri albi, într-un amestec irezistibil.

   

  GUST: Strugurii de pe tarlaua Meursault 1-er Cru Clos des Poruzots s-au metamorfozat într-un vin puțin untos, dar vioi, cu aromă dominantă de grapefruit. Finish-ul evocă subtil aromele de gutui, miere polifloră și mușetel gentil, cu un ton de minerale, extras din straturile bogate ale solului francez.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb de Chardonnay potrivit pentru meniurile cu ciupercuțe trase la tigaie, tocană de ciuperci cu pui și alte meniuri cu carne de rață și curcan, homar cu homar cu unt și cartofi dulci copți, fructe de mare, creveți și calamari prăjiți.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

   

  Preț normal: 470,53 RON

  Special Price 399,95 RON

  (-70,58 RON)
 • D. Samburesti - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Samburesti - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  D. Samburesti - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREŞTI - MUNTENIA  / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Numele Sâmburești vine de la dealul Sâmburul, unde au fost platați pruni, apoi culturile de vița de vie, lucrate încă din vremea lui Mihai Viteazu. Mențiunile despre viticultura din Sâmburești apar și la 1700, alături de biserica din localitate.

   

  La începutul anilor 1900, viile din Sâmburești sunt salvate de oenologul francez August Joseph Ville, iar înainte de perioada comunistă vinurile din Sâmburești sunt apreciate, recunoscute și premiate la evenimente internaționale.

   

  Vinurile din Sâmburești câștigă din nou popularitate cu aportul lui Jean Valvis, care preia domeniile din Sâmburești în 2005 și reînvie tradiția locului. Domeniile Sâmburești produce vinuri tradiționale din soiuri românești vechi (Fetească Regală / Albă / Neagră) și soiuri franceze adaptate frumos la terroir-ul Munteniei (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot).

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, stralucitor.

   

  MIROS:  Un vin curat, cu arome intense de flori şi alte vegetale, specifice strugurilor de soi alb, crescut în Europa de Sud.

   

  GUST: Chardonnay este regele vinurilor albe. Mereu legat de pământul în care este crescut, această varietate aduce o parte din peisajul liniştit al Munteniei, prin aromele proaspete de flori din pomi fructiferi şi onctuozitate oferită de migdale.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt şi vesel pentru mesele bogate în preparate pe bază de pui, peşte şi fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.1% D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.1%

  D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.1%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.1%

   

  VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

   

  După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

   

   

  ASPECT: Galben-verzui strălucitor.

   

  MIROS: Chardonnay ocupă un loc special printre vinurile produse în crama domeniului Vladoi. De aceea, vinul este produs cu ce-a mai mare atenție pentru a păstra parfumul discret, dar complex, cu nuanțe de piersici și caise coapte.

   

  GUST: În această parte a degustării, fructele coapte din parfum sunt echilibrate de note fine de piersici și gutui amestecate cu zahăr și fierte pentru o dulceață unică.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, ușor de consumat sec, de unul singur, sau alături de pui cu cartofi, homar, pește și crustacee, paste cu sos alb și brânzeturi moi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Issa - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13% Issa - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  Issa - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

   

  Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

   

  Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

   

   

  ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

   

  MIROS: Un Chardonnay vinificat în stil clasic ce se ridică la înălțimea așteptărilor cu aromele de pară și măr, urmate de note citrice și minerale.

   

  GUST: Caracterul său este echilibrat în intensitatea aromelor de fructe, tăria alcoolului și nivelul de aciditate. Post gust moale, puțin condimentat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Prima alegere pentru orice masă cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Iconic Estate - Theia Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 14% Iconic Estate - Theia Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Iconic Estate - Theia Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Colina Piatra Albă au pe etichetă o scoică ce simbolizează fosile marine prezente în sol. Bogăția solului și clima asemănătoare cu cea din sudul Franței formează un terroir potrivit pentru cele mai bune culturi de viță de vie în zona Dealu Mare.

   

  Originea soiurilor și metoda de vinificare oferă din nou calități apropiate de varitățile franceze. Printre cele mai cunoscute soiuri vinificate de Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot, urmate de soiuri românești cu tradiție.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Aromele intense de piersici bine coapte, pepene galben, banană și ananas sunt bine susținute de structura robustă, dar totodată fină.

   

  GUST: Caracterul fructuos al vinului este frumos completat de notele de vanilie aduse de fermentarea și maturarea în baricuri de stejar franțuzesc. Finalul este lung, echilibrat și foarte complex în arome.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere de bun gust pentru preparatele din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Serve - Terra Romana - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.8% Serve - Terra Romana - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

  Serve - Terra Romana - Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.8%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.8%

   

  VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

   

  În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

   

  Terra Romana Chardonnay 2018 este acea licoare care aduce încă un dar comun poporului român și francez. Adevărul din vin ne face să recunoaștem provez care spune că „Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt”. Aceste vorbe unesc cele două culturi peste mii de kilometrii și ne îndeamnă să vă spunem mai multe despre acest vin, creat să îmbuneze trupul și sufletul.  

   

   

  ASPECT: Galben verzui, strălucitor, ca razele soarelui ce bat într-o grădină vară.

   

  MIROS: Flori din salcâm, tei și mere golden, într-un amestec relaxant și fermecător.

   

  GUST: Într-un moment de relaxare, aromele din Chardonnay ne dezvăluie frumusețea și diversitatea elegantă a aromelor naturale ce construiesc acest vin. Într-un loc liniștit din acea grădină de vară, simțim aromele de agrișe, miere, coajă de pâine abia coaptă pe cuptor, vanilie și alune de pădure ce se odihnesc la soare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay răcoritor este numai bun la mese cu preparate din pui la grătar, macrou la cuptor cu legume și un platou cu brânzeturi proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C

   

 • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

   

  Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

   

   

  ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

   

  MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

   

  GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

   

  TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

   

 • Segarcea - Elite - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Elite - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Segarcea - Elite - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Segarcea reuşeşte să aducă în acest Chardonnay, o parte din blăndeţea naturală a soiului, cu păstrarea eleganţei şi stilului meritat. Parfumul care umple simţurile sugerează un amestec de fructe şi flori, aşa cum se găsesc în livezile generoase de primăvară-vară.

   

  GUST: Pe papile, se simt aceleaşi arome proaspete de case şi piersici pârguite. In final este uşor mineral, dar persistent.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin încântător, pentru mesele cu carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

 • Escudo Rojo - Chardonnay Chile 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Escudo Rojo - Chardonnay Chile 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -15%

  Escudo Rojo - Chardonnay Chile 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CENTRAL VALLEY / CHILE

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

   

  Acest Chardonnay e produs din struguri cultivați în Valea Casablanca (parte din Valea Centrală), aflată la 75 de Km de capitala Santiago. Asemenea majorității regiunilor viticole din Chile, Casablanca e o denumire de origine controlată, iar primele culturi de viță au fost plantate în anii 1980, în timpul reformei industriei de vin.

   

  Succesul vinurilor din Casablanca se datorează culturilor care prosperă în climatul mai răcoros din această sub-regiune, cu toate că valea se află mai aproape de Ecuador, decât orice altă regiune viticolă europeană. Răcoarea este oferită de masele de aer rece ale oceanului Pacific, ce se transformă în ceață și averse mai consistente decât în alte părți ale țării.

   

   

  ASPECT: Galben, strălucitor și limpede.

   

  MIROS: Migdale și alte alune prăjite, note ușoare de miere, compot de piersici, nucă proaspătă, banane coapte și ceva caramel.

   

  GUST: Textură mătăsoasă, structurată, cu note dulci și lemnoase, note de alune sălbatice, puțin fum și miere. Post gust lung, cu o idee de unt și strugure alb.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat meselor cu preparate din pui, pește (păstrăv), diferite meniuri orientale și gustări cu brânză albastră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 42,14 RON

  Special Price 35,82 RON

  (-6,32 RON)
 • Bovier & Fils - Chablis Bovier 1'er Cru blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% Bovier & Fils - Chablis Bovier 1'er Cru blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Bovier & Fils - Chablis Bovier 1'er Cru blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Producătorul francez Bovier & Fils ne oferă un vin tradiţional din soiul Chardonnay, cultivat şi vinificat în localitatea Chablis din nordul regiunii franceze Burgunda. Solul cu pietriş, argilos şi calcaros, format din era Jurassicului când pământul din Chablis era acoperit de o mare, oferă strugurilor şi, implicit vinului, un profil aromatic bogat şi inconfundabil.

   

  Pentru acest vin, strugurii din soiul Chardonnay sunt culeşi la maturitate, presaţi şi fermentaţi la o temperatură controlată de 20 de grade Celsius. După fermentaţie, vinul este filtrat şi îmbuteliat pentru a păstra aromele proaspete de minerale, fructe şi flori. 

   

   

  ASPECT: Galben pal, strălucitor.

   

  MIROS: Premier Cru păstrează neatinse acele arome proaspete de flori şi minerale, caracteristice clonelor pure de Chardonnay.

   

  GUST: Pe papilele gustative, vinul continuă să uimească prin prospeţime, echilibru, aciditate plăcută, arome de flori, note subtile de alune şi fructe uscate. Post gust sec, aromat, uşor sărat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un clasic al vinurilor albe, potrivit alături de preparate din peşte, carne albă, sau brânză de capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  140,42 RON
 • Segarcea - Prestige - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Prestige - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  Segarcea - Prestige - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

   

  După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

   

  Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe din soiul Chardonnay).

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu tentă verzuie.

   

  MIROS: Parfumul este dominat de fructe dulci, consistente și bine completate de unt, migdale scoase de la cuptor și flori de anason.

   

  GUST: Pe papile are o textură onctuoasă, aproape grea, cu note de fructe și unt ce se liniștesc armonios într-un post gust memorabil.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin încântător, pentru mesele cu carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

   

 • Principe Dracula - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Principe Dracula - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Principe Dracula - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului alb Principe Dracula din soiul Chardonnay, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor.

   

  Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil în proporție de 60%, iar restul este fermentat timp de 1-2 ani în butoaie din lemn cu capace din stejar, la temperatură controlată de 17°C.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Principele vinurilor albe aduce arome încântătoare de vanilie și nucă de cocos. Mixul exotic oferă impresia unui vin din Lumea Nouă, ceva mai opulent și îndrăzneț în uvertura sa organoleptică.

   

  GUST: Pe papile aduce corpul sec, ușor onctuos, cu arome de miere, agrișe, coajă de pâine și în plan secund, note de vanilie și alune de pădure ce se păstrează bine în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru un vin aperitiv sau alături de preparate din carne albă (pește, curcan, pui), brânzeturi proaspete și mozzarella.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Legend of Dracula - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Legend of Dracula - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Legend of Dracula - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului alb din soiul Chardonnay, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor bune, povestea începe cu recoltarea manuală urmată de desciorchinarea și răcirea rapidă a boabelor înainte de presare. Apoi mustul este separat de coaja strugurilor la temperatura de 10° C timp de 48 de ore.

   

  După separare mustul este tras în cisterne din oțel inoxidabil unde este lăsat să fermenteze alcoolic la temperatura controlată de 17°C. După ce vinul este separat de drojdia mare, este lăsat la maturare în prezența drojdiei fine încă 2 luni, apoi este pregătit pentru îmbuteliere.

   

   

  ASPECT: Galben pal, strălucitor.

   

  MIROS: Arome de mere verzi, pepene galben și citrice.

   

  GUST: Un vin proaspăt, cu un echilibru natural între aciditate și corpolență. Post gust lung, răcoritor, cu note de citrice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alege potrivită la mesele cu aperitive, preparate cu pui, pește și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  41,65 RON
 • Issa - Chardonnay Barrique 2019 - 0.75 L, Alc: 13.5% Issa - Chardonnay Barrique 2019 - 0.75 L, Alc: 13.5%

  Issa - Chardonnay Barrique 2019 - 0.75 L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

   

  Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

   

  Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

   

   

  ASPECT: Galben, limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Regele soiurilor albe bucură simțurile cu arome generoase de flori, vanilie, pâine prăjită și caramel.

   

  GUST: Maturarea în baricuri din stejar oferă vinului o textură onctuoasă și gust lemnos, de intensitate medie, complimentat cu arome de fistic și ciocolată. Aciditatea de lunile petrcute la maturare iar post gustul este mediu, sec, cu alcool bine integrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de aperitive, carne de rață la cuptor cu portocale și miere, pește la grătar sau la cuptor cu legume, crustacee mari sau un cocktail de creveți. Potrivit și alături de brânzeturi proaspete sau cremoase.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

   

  Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar francez.

   

  Acest Chardonnay face parte din gama Trapiche Vineyards și este obținut din soiul Chardonnay, cultivat ecologic (asemenea tuturor soiurilor de pe domeniile Trapiche), în Mendoza, la poalele munților Anzi, într-un climat privilegiat, hrănit de apa pură și temperaturi propice oferite de soarele fermecător al Americii de Sud.

   

   

  ASPECT: Galben strălucitor cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Arome de mere roșii și fructe exotice, în special ananas copt.

   

  GUST: Aromele de fructe și acidiatea generoasă îi oferă prospețime și intensitate scurtă - tipic unui vin din Lumea Nouă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Profilul scurt al vinului este ideal la mesele cu preparate ușoare, paste cu sosuri simple și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Jidvei Owner's Choice - Ana Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din Valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. Atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de monosoiuri și cupaje și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Gama de vinuri Owner’s Choice este alcătuită din cele mai apreciate vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă de proprietar, care îşi pune astfel amprenta în lumea iubitorilor de vinuri premium. În lumea fascinantă a vinurilor de colecţie, Owner’s Choice îşi găseşte locul prin rafinamentul licorilor cu arome variate, combinate strălucit. Printre aromele comune, le veţi recunoaşte pe cele de miere, fructe dulci şi flori gentile.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu tentă verzuie.

   

  MIROS: Un vin produs de Jidvei din cele mai bun soi alb, cuceritor prin parfumul florilor de iasomie și măr galben, ce duc cu gândul la o plăcintă cu mere, proaspătă.

   

  GUST: Fermentația de 4 luni și maturarea cu drojdie fină scot în evidență onctuozitatea, simplitatea și savoare dată de mere, pere și note florale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Nunațele acestui Chardonnay îl recomandă la mesele cu carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Roux Pere & Fils - Corton Charlemagne blanc 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2011

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

   

  În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

   

  Cele mai cunoscute localități pe care se află culturile de viţă de vie din care se obţin vinuri Roux Pere & Fils, includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux, produc o gamă largă de vinuri începând cu vinurile clasice albe de Burgundia, până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și Grand Cru din soiul Chardonnay.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu intens.

   

  MIROS: Seducător, extrem de delicat, are note de unt, mere coapte, fructe citrice, ananas, mango, ferigă, ienupăr, scorţişoară

   

  GUST: Este o adevarată demonstrație a potențialului strugurilor de Chardonnay, în ceea ce priveşte bogăţia, concentraţia aromelor, distincţia şi echilibru, dar mai ales complexitatea monosoiului. Rareori vedem o astfel de sinteză perfectă între soiul de struguri şi terroir.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea deosebită a acestui Chardonnay, îndeamnă la cele mai bune alegeri culinare. Carne albă, în special piept de pui pe grill, picioare de pui de baltă, peşte de apă sărată în salate, homar şi crab oceanic. Aromele acestui monosoi îl recomandă şi la mesele cu preparate din bucataria japoneză - sushi şi sashimi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă decantarea şi servirea in pahare de vin roşu de tip Bourgogne / Burgundy).

   

  Preț normal: 848,23 RON

  Special Price 721,00 RON

  (-127,23 RON)
 • Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2016 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, ce denotă un vin maturat cu filtrare redusă.

   

  MIROS: Macerarea strugurilor Chardonnay și maturarea în butoaie din stejar românesc oferă vinului arome puternice de fructe coapte (piersici și ananas).  

   

  GUST: Maturarea de nouă luni aduce pe papile o fructuozitate aparte cu note onctuoase, fine, și vanilie dulce. Post gustul rămâne untos, cu note de lemn.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de pulpă de rață confiată cu pasat / varză călită, sau rulouri din vinete umplute cu nuci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Averesti - Nativus - Chardonnay de Averesti 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

   

  În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

   

  Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Feteasca Regală şi Feteasca Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Galben pai, strălucitor.

   

  MIROS: Aroma florilor de salcâm este completată de nunațele apropiate de vegetale, ce evoluează în nunațe de lemn, oferite de cele 6 luni în care vinul a fost maturat în butoaie din stejar.

   

  GUST: Contrastul dintre notele fresh și cele baricate, este urmat de o aciditate plăcută, medie, obținută prin vinificarea strugurilor aflați la maturitate deplină. Pe final, vinul este untos, alunecă ușor pe papile și aduce poftă de mâncare.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Aromele florale și cele de vin ușor baricat sunt ideale în compania preparatelor din carne de porc, vită sau preparate condimentate din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă