Alte soiuri

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Lechinta - Transilvania Eliminare
  • Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Gris Rockrose BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT:  Roze somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Floral și elegant, Rockrose atrage și prin alte arome ce așteaptă să fie descoperite.

     

    GUST: Lechburg ne oferă un vin din soiul alb Pinot Grigio vinificat în rose, elegant, subtil, cu arome de căpșuni, cireșe amare și petale de trandafiri, însoțite cu delicatețe de note de merișoare uscate. Post gust mediu, proaspăt și îndestulător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose de calitate pe care îl recomandăm la aperitive, preparate din porc tradiționale, miel, rață sau gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Riesling de Rhin BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Vinul din soi Riesling, al anului 2017, este parfumat de fructe galbene, coapte, caise, piersici și aromă selectă de ceai verde.

     

    GUST: Proaspăt și revigorant prin aromele de fructe, completate de o esență delicată de ceai verde, ce pare infuzat în licoarea produsă de transilvăneni pe domeniul din Lechința.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce pofta de mâncare pe post de aperitiv, sau întreține atmosfera și improspătează papilele la mese cu carne albă (pui, gaină, curcan), paté din ficat de pasăre, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg - Elerose BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Elerose este un vin cu parfum discret de fructe, parcă alese cu grijă pentru a forma un amestec unic, însoțit de note vegetale.

     

    GUST: Un fin proaspăt cu aromele răcoritoare de căpșuni, cireșe amare și trandafiri, cu note de afin roșu crescut aproape de sol, de aceea și tenta ușor pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose respectabil pentru toate mesele: la prânz sau la cină bogată în meniuri cu carne friptă de pui și pește. Potrivit și cu fructe de mare, salate și brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L

    Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 15% Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    Lechburg - Gewurztraminer alb BIO 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Scorțișoară, trandafir, cuișoare, coajă de portocală.

     

    GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un gust plăcut și persistent de mirodenii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește, crustacee, bucătărie asiatică, brânzeturi de capră, pui cu curry, ștrudel cu mere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Lechburg - Golden Muscat alb sec BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Golden Muscat alb sec BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -10%

    Lechburg - Golden Muscat alb sec BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GOLDEN MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă ridicată după influențele locului și achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Curat, răcoritor, cu parfum de coajă de portocală.

     

    GUST: Vinurile Lechburg sunt produse din struguri soiuri de viță nobilă, plantate în regiune cu Denumire de Origine Controlată, cu pământ lutoargilos și depuneri minerale. Prin urmare, vinul din soiul Golden Muscat este fructat, condimentat și bogat în minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne albă, pește, brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

     

    Preț normal: 45,10 RON

    Special Price 40,59 RON

    (-4,51 RON)
  • Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12% Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Ușor timid, dar delicat, Cuvee Batos împarte un parfum dominat inconfundabil de caracterul fructat de citrice dulci și amăruir de lime, specific soiului de strugure alb Sauvignon Blanc.

     

    GUST: Un vin natural, fructat și floral. Aroma de citrice concurează cu aroma unui suc, sau infuzie din flori de soc. Dulceața din fructe și mineralele ocupă cu măsură egală simțurile, până la final, și se păstrează în post-gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aciditatea acestui vin îl aduce aproape de preparate cu pui, pește și scoici, cu legume proaspete, salate și ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Liliac Transylvania - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12% Liliac Transylvania - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Liliac Transylvania - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Aromele îți aduc aminte de vară, de o plimbare pe dealuri pline cu flori de câmp și de tei. Culoarea galben verzui, indică un vin tânăr, proaspăt. Un gust catifelat in care regăsești aromele inițiale la care se adaugă arome de citrice dar și de caise proaspete. Un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Este un vin răcoritor recomandat să acompanieze carnea albă gătită în stil clasic sau cu condimente.
  • Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11% Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

    Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

    Liliac oferă iubitorilor de nectar dulce o raritate extraordinară. Cantitatea limitată de boabe uscate, alese după metoda Schilfwein, a renumitului vinificator Willi Opitz. Olfactiv, prospeţime intensă Litchi, gust de mango maturat, papaya. Ananas şi un final elegant de miere-citrice. Acest vin merge excelent la Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.
  • Liliac Transylvania - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

    Liliac Transylvania - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

    O culoare galbenă strălucitoare în pahar, vă indică un vin elegant plin de arome. Descoperiți în pahar parfumul florilor de soc împreuna cu cel al fructelor exotice atât în miros cât și în gust, gustul este desăvarșit de aromele de citrice. Are un final lung cu ușoare note de grapfruit. Acest vin poate să acompanieze perfect mâncărurile mediteraneene și dar cele asiatice.
  • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale cum ar fi (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

    Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie.

     

    MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

     

    GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file după rețete Mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

Grilă Listă