Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 6
  2. 7
  3. 8
  4. 9
  5. 10
Grilă Listă
Filtru
  • Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5% Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de ananas copt și fagure de miere.

     

    GUST: Onctuos și cremos cu o dulceață de fructe tropicale, cu note de papaya și mere galbele coapte la cuptor și o notă de lămâie în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat rece este perfect alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă de pâine cu unt şi prăjituri cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Tarcisio Lugana este un vin din soiul Trebbiano, produs în localitatea Lugana (Denumire de Origine Protejată). Strugurii culeși din podgoria aflată în partea de sud a lacului Garda, sunt vinificați prin macerare la rece pentru 8 - 12 ore, presare ușoară și fermentare la temperatura de 16 - 18°C, urmată de maturare scurtă în vase din oțel.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Lugana Tarcisio este un exemplu rar de vin alb, jovial și select, din zona Veneto. Buna dispoziție oferită de acest vin începe cu parfumul de condimente și ierburi asiatice, nuanțe de lemn dulce și cireșe albe.

     

    GUST: Vinul este catifelat, rotund, cu note armonioase de cireșe, afine și condimente. Post gust lung și intens.

     

    ASOCIERE CULINARĂ:  Acest vin este perfect pentru o masă cu preparate din bucătăria italiană sau alte preparate din carne albă, pește, fructe de mare, sushi și sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 14% Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    Villa Raiano

    Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TAURASI DOCG - CAMPANIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vila Raiano produce vinuri de calitate superioară în Irpinia de peste 30 de ani. Irpinia, este un teritoriu situat în peisajul rural din sudul Italiei, care oferă cele mai bune condiţii podgoriilor cu soiuri tradiţionale, întinse pe 27 de hectare.

     

    Primele vinuri de la Villa Raiano au fost produse în anii 1990, iar din anul 2009, alături de alte vinuri și distilate din portofoliu, producția a fost mutată în noua cramă și distilerie din regiunea Campania. Vinurile sunt produse cu respectarea stilulului şi tradiţiei din viticultura italienă, cu ajutorul experienței și tehnologiei moderne.

     

    Acest vin este produs doar din soiul Aglianico, cultivat în provincia Avellino, orașul Montemarano. Strugurii sunt culeși manual, iar după fermentare vinul este lăsat timp de 12 luni la maturat în butoaie din stejar de diferite capacități, 12 luni în cisterne din oțel inoxidabil și încă 12 luni în sticlă, înainte de a fi comercializat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Parfum bogat din mure, frunze de mirt și mirodenii dulci.

     

    GUST: Pe papile este intens și fin, prospăt și taninos. Sunt prezente din nou fructele roșii, puțin piper și tabac.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de aperitive cu mezeluri afumate (salam) și carne de vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    89,19 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Coresei Garganega Verona IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12% Tinazzi - Coresei Garganega Verona IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Tinazzi

    Tinazzi - Coresei Garganega Verona IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VERONA IGP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Un parfum foarte promițător, ce abundă în energie oferită prin aromele de vanilie, pepene galben și pere verzi.

     

    GUST: Păstrează notele de fructe dulci și acidulate, ca o băutură răcoritoare. O notă amăruie de citrice se strecoară înainte de gustul final cu note de mere verzi și pere galbene.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu mezeluri crud-uscate și brânzeturi maturate, pește slab, creveți și paste gătite după rețete clasice italiene.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Aglianico Salento IGP 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Aglianico Salento IGP 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi - Aglianico Salento IGP 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Acest vin este produs din struguri Aglianico recoltați din podgoria familiei Tinazzi, aflată în regiunea Puglia, orașul Carosino. Strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și lăsați fermenteze cu macerație timp de 8-10 zile, la temperatura de 22-24°C. După fermentarea alcoolică vinul este maturat între 3 și 5 luni în butoaie de stejar din Franța și Statele Unite ale Americii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un parfum discret, seducător prin aromele sale de fructe roșii, coapte: cireșe și zmeură.

     

    GUST: Pe papile vinul păstrează aromele de fructe roșii și dezvăluie un post gust intens, bine structurat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu preparate din carne de vită, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva Puente Alto este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot) și Carmenere, cel mai răspândit soi din regiunile viticole ale statului Chilian. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Almaviva Puente Alto aduce același caracter fascinant al vinului de terroir chilian, reprezentat în această expresie prin dansul armonios al notelor de coacăze negre, alte fructe de pădure, vanilie, cacao, lemn dulce și condimente uscate.

     

    GUST: Catifelat de taninii fructați și condimentați, ce întrețin subtil o notă pământie și aduce un gust final lung, sec bine echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj chilian la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 -  0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 -  0.75L, Alc: 13.5%

    San Polo

    Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. San Polo este unul dintre brand-urile ce fac parte din grupul Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Domeniile viticole, brand-urile şi gamele de vinuri deşinute în prezent de familia Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet cu arome diverse de fructe roșii, dintre care se remarcă cele de vișine, cireșe negre și zmeură, pe un fond cu notă de vanilie.

     

    GUST: Pa papile este catifelat, cu structură echilibrată de tanini moi și proaspeți. În postgust rămâne armonios, dinamic, cu o persistență generoasă oferită de fructele roșii acrișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rosso di Montalcino este ideal în compania preparatelor tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi risotto cu ciuperci sălbatice sau trufe, dar și diverse preparate din carne de porc. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOUZERON AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Un vin din 100% Aligote, cu un mix de arome diverse, începând cu piersici și alte drupe, ananas, lămâi sărate, o notă de piatră umedă (minerale) și biscuiți.

     

    GUST: Corpolență medie cu aciditate seacă, note de citrice și fructe tropicale. Gust final proaspăt, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de gustări cu mezeluri crud-uscate, pește gras, crustacee, paste și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    68,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

    După cum se sugerează în denumire, acest vin este obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, lăsați în vie până la primele înghețuri, apoi culeși manual, sortați și macerați la temperatură controlată. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox, la temperaturi scăzute pentru a se stabiliza la o concentrație de 10% volum alcool și 220 de grame de zahăr per litru, în limitele valorilor stabilite pentru vinurile dulci.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchetul este dulce, moderat în primele momente, cu arome de fructe albe, coapte, zarzăre, struguri, ananas copt, alune neprăjite și mirodenii.

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate de o structură onctuoasă, tipică unui vin din struguri recoltați târziu, dulci, cu note suplimentare de portocale, caise și fructe de la tropice (ananas, litchi). Aciditatea este echilibrată de zaharuri și aromele dulci pentru un gust final lung și licoros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Dulce, răcoritor și foarte ușor de savurat rece, ca un desert sau alături de produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2% Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    Nachbil

    Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 12.2%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un Riesling din terroir propice soiului roșu, cu buchet floral și condimentat.

     

    GUST: Textura vinului aduce ți arome de fructe de livadă verzi, în special mere, agrișe ce dau tonuri acrișoare, flori de salcâm proaspete și piper alb pentru gust finale mediu spre lung, oferit de vinificare în demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Concentrația de 12 grame de zahăr per litru și aromele caracteristici sunt ușor de asociat cu preparatele condimentate din bucătăria asiatică și mexicană, friptură de porc, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire îndelungată).

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Acidulat, cu gust crocant, puternic fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Corpolența aduce un gust final mediu, cu notă de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    91,96 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Purcari Academia Rară Neagră roșu este un vin de calitate superioară, obținut din soiul roșu apreciat în regiunile viticole ale României și Republicii Moldova. Pentru a evidenția aromele intense ale soiului, dar și terroir excepțional, strugurii sunt fermentați în amfore de lut italiene. În ultima parte a producției, vinul proaspăt este lăsat la o maturare scurtă în butoaie din stejar.     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome intense de vișine negre, aronia, mirodeii și o notă de lemn.

     

    GUST: Fructe roșii și tanini rotunjiți, armonioși, dezvăluie de ce acest soi roșu este oferit în multe stiluri și ediții ale gamelor Purcari. O nuanță de lut și argilă, alături de o nota lemnoasă, oferă un postgust lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lăsat să respire și savurat pe îndelete, după câteva minute în pahar devine perfect alături de preparatele favorite din carne de porc și vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari

    Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Saperavi aduce o dulceață din fructe roșii tropicale, note de fructe roșii de livadă, ciocolată neagră și vegetație uscată, pământie.

     

    GUST: Pe papile se adâncesc aromele din magiun de prune, ciocolată amară amestecată cu mirodenii. Postgust lung, rotung, cu aromă de fruct roșu macerat și lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin robust, potrivit la mesele cu preparate din carne condimentate, brânzeturi maturate și semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2011 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT:  Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul complex și subtil dezvăluie aromele delicate și pure din fructe de pădure: coacăze negre, smochine și mure, însoțite de vanilie, cacao și note de caramel.

     

    GUST: Cupajul roșu Almaviva satisface pofta de vin roșu robust, neted (mulțumită taninilor), echilibrat, persistent și, în general, proaspăt. Cele cinci soiuri formează un vin cu personalitate formată din straturi, armonios echilibrate de o aciditate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de minim 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Villa Raiano

    Villa Raiano - Taurasi DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CAMPANIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vila Raiano produce vinuri de calitate superioară în Irpinia de peste 30 de ani. Irpinia, este un teritoriu situat în peisajul rural din sudul Italiei, care oferă cele mai bune condiţii podgoriilor cu soiuri tradiţionale, întinse pe 27 de hectare.

     

    Primele vinuri de la Villa Raiano au fost produse în anii 1990, iar din anul 2009, alături de alte vinuri și distilate din portofoliu, producția a fost mutată în noua cramă și distilerie din regiunea Campania. Vinurile sunt produse cu respectarea stilulului şi tradiţiei din viticultura italienă, cu ajutorul experienței și tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu note de grena.

     

    MIROS: Seducător, lemnos și intens fructat (coacăze, mure și afine), elegant și delicat condimentat.

     

    GUST: Foarte corpolent și fructat de vișine putrede, coacăze și afine. Această uvertură gustativă este urmată de note elegante de lemn și de o savoare subtilă de vegetale și condimente. Gustul final este persistent și cărnos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent lângă carne roșie de vită, porc sau miel, pregatită pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, cu cartofi țărănești. Din mâncarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanița cu cartofi sau fasole uscată și carne de porc. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13% BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Baron Philippe de Rothschild

    BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. În secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii franceze odată cu vinurile comercializate sub eticheta Chateau Mouton Rothschild.

     

    Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinurile Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Monosoiul de Syrah este intens și puternic, dar bine echilibrat, cu nivel scăzut de drojdii ce îl apropie de stilul tradițional al vinurilor din Lumea Veche, produse în regiunile viticole istorice, aflate între sudul Franței și nordul Germaniei, pe malul Rinului.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

     

    MIROS: Complex și expresiv, cu arome de fructe negre de pădure (mure și coacăze), completate de arome ierboase și condimentate (piper).

     

    GUST: O plăcere pentru papilele gustative, extrem de fructat, catifelat și mătăsos, cu tanini moi. Corpolență medie și gust final lung, condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din carne de miel, coaste, pulpă la tavă sau preparate tradiționale din carne roșie. La finalul mesei este excelent alături de brânzeturi fine (Brie de Melun, Langres, brânză de burduf învechită).

     

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Allegrini - San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Allegrini - San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Allegrini

    Allegrini - San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Riserva aduce note de cireșe dulci, fructe de pădure, ierburi asiatice și alte ierburi pământii.

     

    GUST: Pe papile este auster și atrage atenția doar cu aromele de fructe roșii și aciditatea medie. Structura sa robustă și intensă este condusă de tanini bine șlefuiți după învechirea la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu preparate din carne de mistreț, miel sau purcel de lapte, pregătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi tradiționale italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Feteasca Alba DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Feteasca Alba DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Feteasca Alba DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: O Fetească Albă cu parfumul mereu proaspăt al florilor de tei și de lămâi, armonizat de note dulci din crème brûlée.

     

    GUST: Acidulat, echilibrat, cu valuri de citrice acrișoare și post gust scurt spre mediu, unde se ivesc drupe cu sâmbure, în special caise și piersici verzi

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Revigorează și împrospătează papilele la mesele cu preparate din carne albă, gătite simplu sau ușor condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Perfect Simplu Syrah Rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Catleya - Perfect Simplu Syrah Rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Perfect Simplu Syrah Rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Perfect Simplu Syrah este produs din struguri culeși manual, macerați timp de 9 zile pentru extracția culorii și aromelor, apoi fermentați alcoolic cu drojdii locale. După fermentare vinul este lăsat din nou la macerare timp de 12 zile pentru a dezvolta structura taninilor și este lăsat la fermentarea malolactică cu drojdia naturală. Aromele finale se dezvoltă după o maturare de 12 luni a vinului, lăsat 80% în cisterne din oțel inoxidabil și 20% în baricuri noi din stejar românesc, arse mediu la interior.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Un Syrah mai bine așezat de maturare, ce aduce arome de fructe negre de pădure, ierburi aromatice uscate și amestecate cu mirodenii orientale.

     

    GUST: Pe papile se leagană cu note schimbătoare tanini proaspeți și tanini corpolenți, cu arome de fructe roșii, cimbrișor, ciocolată și condimente lemnoase, dulci, oferite de maturarea în butoaie de lemn.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele exotice ale acestui Syrah sunt potrivite alături de carne roșie gătită la cuptor, cu sosuri condimentate, vin cu trufe sau ciuperci sălbatice, preparate cu carne de iepure sau gustări cu brânzeturi afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Distinctis Rose DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% 1000 de Chipuri - Distinctis Rose DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Distinctis Rose DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Un rose creat din soiul Merlot și Pinot Noir ce reamintește de vinurile produse în terroir-ul generos din Dealu Mare, apropiat de zona viticolă Bordeaux din Franța sau Toscana din Italia. Situarea pe Paralela 45 a regiunii din Muntenia oferă anual unele dintre cele mai bune vinuri românești, printre care și acest monsoi rose, ce poate sta ușor printre vinurile produse în celelalte două regiuni viticole faimoase.

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Arome proaspete de căpșuni, cireșe și nectarine pe un fond cu note grepfrut roz și condimente.

     

    GUST: Fructele roșii aduc dulceața naturală și vârfuri de tanini, o notă scurtă de citrice, minerale și alcool bine integrat. Gust final scurt și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcit bine și savurat în tihnă ca aperitiv sau la un grătar, cu friptură de pui și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 6
  2. 7
  3. 8
  4. 9
  5. 10
Grilă Listă