Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Grilă Listă
Filtru
  • Balla Geza - Spumant Clarus Brut - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Spumant Clarus Brut - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Spumant Clarus Brut - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Spumantul Clarus este obținut din soiurile albe Mustoasă de Măderat și Chardonnay, după metoda tradițională de fermentare în sticlă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Efervescența naturală a cupajului delectează cu arome echilibrate de citrice și mere verzi.

     

    GUST: Pe papile își păstrează aciditatea și notele de citrice, dintre care se remarcă o notă de grepfrut galben, ce se păstrează bine în post gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat alături de preparatele din carne de pasăre (pui, curcan), pește și gustări cu brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Archita, Fiano Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Archita, Fiano Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Archita, Fiano Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje roșii, albe și rose.

     

    Archita este un vin alb din soiul Fiano, recoltat din podgorii selecte ale regiunii viticole Puglia. Strugurii sunt desciorchinați, presați apoi fermentați alcoolic în cisterne din oțel, la temperaturi cuprinse între 17 - 18°C. Vinul este maturat scurt în același tip de cisternă.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Note grăbite de flori și note exotice, îmtr-un buchet proaspăt și lejer.

     

    GUST: Proaspăt și bogat în minerale. Delicios și lung, cu o tușă florală.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul favorit la mesele cu pește și fructe de mare, risotto și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Cuvee Antonia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Cuvee Antonia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Cuvee Antonia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, NEUBURGER, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet cu prospețime debordantă, compus din aromele deosebite de mere și pere galbene, dulci, caise, piersici, note de fructe exotice și plante aromatice.

     

    GUST: Structurat, proaspăt, acidulat, cu arome fructate echilibrate. Post gust mediu, sec, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul serilor de vară la mesele cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.

     

    Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea producătorului, iar rezultatul este măsurat în vinuri de calitate, pentru toate gusturile, proaspete sau maturate în butoaie de stejar pentru a dezvolta un buchet cu arome complexe. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt, cu arome de pere galbene și verzi, note verzi din flori și frunze de viță matură.

     

    GUST: Aciditatea este discretă, cu arome florare, armonizate de fructele albe dulci și ghimbir. Post gust scurt, vegetal.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit mai ales vara, la mesele cu preparate din pește și carne de pui, găină și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BAROLO DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin roșu din zonă, creat pentru a dărui arome de fructe roșii, elegante și sofisticate. Vinul este ținut 1 an în cisterne din oțel inoxidabil, 2 ani în butoaie din stejar de Slavonia (în budane și în baricuri). Ultima fază presupune învechirea la sticlă timp de minim 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Tradiția vinului din Barolo este reprezentată de buchetul complex cu arome de vișine, smochine răscoapte și note de flori uscate.

     

    GUST: Textura taninoasă păstrează notele de fructe roșii și aduce note de piele nouă și ierburi uscate cu o notă sobră, pământie, ce persistă mult pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex pentru preparate din carne roșie, inclusiv vânat, gătite la cuptor sau la grătar și brânzeturi amestecate (Colby).  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma.

     

    Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben- verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Aligote elegant ce aduce simțurilor doar aromele sale naturale, păstrate cu atenție și delicatețe prin arta vinificării. Pere, mere verzi și nucă proaspătă, înconjurată de flori albe răcoresc și seduc simțurile pentru a lăsa licoarea să cucerească și papilele.

     

    GUST: Mineralitatea vinului slăbește ușor fructele de livadă, citricele și florile simțite anterior. Pe boltă apar note de ierburi proaspete, amărui, și lemn verde, ce se păstrează în post gust.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu gustări și feluri principale din carne albă, pește, fructe de mare și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Cepari - Rose (CS + ND) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.8% Crama Cepari - Rose (CS + ND) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Crama Cepari

    Crama Cepari - Rose (CS + ND) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.

     

    Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi. 

     

    După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, strălucitor.

     

    MIROS: Generos în arome de fructe negre de pădure, petale de trandafir, măr galben copt și alte fructe dulci.

     

    GUST: Structura acidulată îi accentuează profilul de vin sec și face puțin loc aromelor de fructe roșii. Alcoolul discret pe papile și notele fructate au o remanență scurtă spre medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cepari Rose este potrivit la mesele cu mezeluri crud-uscate și brânzeturi mature, gustări reci, preparate cu sosuri picante, pește cu legume la cuptor, creveți și pizza.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Oprisor

    Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB DEMISEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    La Cetate Tămâioasă Românească este un vin echilibrat, relaxant, obținut prin vinificarea clasică în demisec, cu 10 grame de zahăr per litru. Vinul din soi românesc, hrănit de pământul românesc, aduce toate acele arome delicate și naturale ale strugurilor sănătoși, îmbrățișați de livezile și natura diversă de pe dealurile Olteniei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Dăruiește simțurilor parfumul natural de flori, cu nuanțe de nectar, apoi note de fructe exotice, tronate de ananas, mango și citrice.  

     

    GUST: Ușor dulce, așa cum îi este potrivit acestui soi, cu note calde de fructe tropicale rumenite și salcâm înflorit.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios la deserturi cu ciocolată albă

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ & SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

     

    Cupajul de Rară Neagră și Saperavi este realizat din struguri recoltați manual și vinificați alcoolic prin metoda tradițională. Aromele și taninii sunt dezvoltați de maturarea în baricuri clasice, realizate din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii de rodie.

     

    MIROS: Fructele roșii și negre își aduc laolaltă dulceața și diferitele tonuri amărui, completate de ciocolată amară și alte note uscate.

     

    GUST: Pe papile defilează armonios aromele de cireșe negre, dulceță de vișine, păstăi de vanilie uscată, dăruite de soiul Rară Neagră. O introducere generoasă ce păstrează atenția pentru aromele suplimentare de mure, coacăze negre, flori și mirodenii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu biftec de porc, șnițel, friptură de vițel la cuptor sau la grătar, precum și alte preparate din carne la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LacertA

    LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemonte și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole.

     

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Roșu, intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Vinul de Shiraz aduce arome de afine și mure coapte. Vinul iese subtil din tiparul clasic prin nota de condimente amestecate.

     

    GUST: Rotund, cu arome de fructe roșii lăsate în plan secund pentru a scoate în evidență condimentele, notele de vanilie și cireșe de cafea ușor uscate. Postgust taninos, mediu, cu alcool generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru mesele bogate în preparate din carne de vită sau vânat, gătite la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Dealul Dorului - Maestoso Riesling Italian & Muscat Ottonel DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Dealul Dorului - Maestoso Riesling Italian & Muscat Ottonel DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Dealul Dorului

    Dealul Dorului - Maestoso Riesling Italian & Muscat Ottonel DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC SILAGIU - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN & MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Dealul Dorului își are originea în inima Banatului, așezată între delurile din Buziaș și Silagiu. În această parte țării strugurii sunt mângâiați de soarele generos, ciupiți de vântul lin și hrăniți de ploaia curată.

     

    Aici și iernile sunt mai blânde uneori pentru a lăsa natura să își reia cursul natural și pentru a lăsa oamenii să înceapă meșteșugul viticulturii, vechi de generații. În pământul vulcanic localnicii din Dealul Dorului cultivă cu răbdare cele mai bune soiuri, apoi le transformă în vinuri fine care îmbogățesc gustul și sufletul.   

     

    Vinurile Dealul Dorului sunt în majoritate monosoiuri roșii, albe și rose, produse după metode moderne și împărțite în 4 game ce cuprind loturi maturate în baricuri din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie.

     

    MIROS: Rieslingul Italian si Muscat Ottonel își aduc laolaltă aromele de o prospețime intensă, ce sugerează lime, pere verzi, caise, fructe exotice și ierburi.

     

    GUST: Proaspăt, cu note verzi din petale și frunze din viță de vie înflorită. Post gust mediu, cu note difuze din alte ierburi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj alb răcoritor și potrivit la multe preparare cu carne de pui, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ego Bodegas - Goru El Blanco 2023 - 0.75L, Alc: 12% Ego Bodegas - Goru El Blanco 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Ego Bodegas

    Ego Bodegas - Goru El Blanco 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURCIA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT DE ALEXANDRIA, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.

     

    Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.

     

    Goru El Blanco este un cupaj alb din Muscat de Alexandria și Chardonnay. Strugurii sunt culeși noaptea, când sunt copți și au nivel optim de zahăr. Fermentarea are loc la temperatură scăzută pentru a păstra aromele caracteristice fiecărei varietăți.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet delicat și proaspăt, cu note de fructe galbene, coapte, și ierburi proaspete amestecate cu fân ușor uscat.

     

    GUST: Pe papile este direct, onctuos, cu un ecou de tanini, ce oferă remanență medie, cu ton sec și sățios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol pentru bucătăria europeană, cu preparate ușoare din pește, crustacee, ori carne albă cu garnituri de orez sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    42,35 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Gueissard - Les Papilles Cotes De Provence AOP, Rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Gueissard - Les Papilles Cotes De Provence AOP, Rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vignobles Gueissard

    Gueissard - Les Papilles Cotes De Provence AOP, Rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOURVEDRE, GRENACHE, SYRAH, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vignoble Gueissard a fost creat în 2010 din pasiunea și determinarea de a produce cele mai bune vinuri din regiunea cu denumire de origine protejată Cotes de Provence. Cu experiență în producția de vin local și studii de specialitate, Clement Minne și partenera sa de afaceri Pauline Giraud, au decis să își producă propriu vin din parcele cu vița de vie aflate în 8 localități, parte din zona Bandol a regiunii Provence.

     

    Primul vin de pe domeniul Gueissard a fost adus pe piață în 2011, iar de atunci, vinăria, metodele și calitatea vinurilor s-au îmbunătățit constant. Vinurile din toate gamele Gueissard sunt produse cu tehnici moderne și aparatură profesională. Sunt folosite metode precise de control al temperaturii și oxigenare, macerare de câteva ore pe zi pentru vinurile albe și rose, cât și degustări zilnice pentru controlul extracției și alte aspecte organoleptice. 

      

    Les Papilles rose 2022 este un cupaj de 30% Mourvèdre, 30% Grenache, 30% Syrah și 10% Cinsault. Strugurii sunt culeși din parcelele selecționate ale localităților Le Beausset și La Cadière d'Azur, cu sol bogat în clei și calcar. Strugurii sunt trecuți prin macerație peliculară, urmată de presare directă la temperatură controlată. Musturile sunt fermentate alcoolic în cistene din oțel inoxidabil, apoi cupajul proaspăt este îmbuteliat în cel mai scurt timp pentru a se păstra prospețimea și savoarea aromelor naturale.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul rose de Provence, atribuit zonei cu denumire de origine protejată Bandol, oferă un profil echilibrat, cu arome de citrice zaharisite și note de fructe acrișoare.

     

    GUST: Complex și crocant, cu aromă dominantă de grepfrut roz și note secundare din alte fructe dulci. Postgust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la masa de prânz sau de seară,  ca aperitiv sau alături de preparate ușoare de vară, tarte cu pepene galben si carne, file de barbun cu fenicul și caracatiță la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    55,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14% Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Baron Edmond de Rothschild

    Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Acest vin de Malbec este produs de Flechas de los Andes, o cramă fondată în Argentina în urma parteneriatului dintre Baronul Benjamin de Rothschild și Laurent Dassault, care și-au propus să producă vinuri excepționale în terroir-ul de la poalele munților Anzi. Numele Flechas de los Andes se referă la cele 5 săgeți de pe blazonul familiei Rothschild.

     

    Podgoria a început să se dezvolte odată cu plantația din 1999, aflată la 1110  de metri altitudine peste nivelul mării, într-un climat uscat, temperat de impunătorul lanț muntos al Americii de Sud. Soiul care ocupă cea mai mare parte din cele 102 hectare este Malbec, cultivat permanent timp de 25 de ani pentru cele mai bune vinuri numite în prezent Gran Malbec.

     

    Expresia Aguaribay este produsă din struguri recoltați manual, apoi selecționați manual înainte și după desciorchinare. Fermentarea alcoolică are loc cu macerare de 40 de zile, urmată de fermentare malolactică de 20 de zile la temperatura de 18°C. Profilul aromatic ar fi incomplet fără maturarea în cisterne din oțel inoxidabil și butoaie din stejar. Un procent de 60% din vin este maturat timp de 12 luni în cisterne, iar restul de 40% este împărțit egal în butoaiele din stejar franțuzesc noi și la a doua umplere, unde se odihnește timp de 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Malbecul este un soi specific viticulturii din Lumea Nouă, pe care o reprezintă autentic prin buchetul generos în arome de fructe roșii și negre, înconjurate armonios de vanilie.

     

    GUST: Vișine coapte și răscoapte, dulceață groasă de coacăze negre și vanilie oferită de maturarea. Postgust taninos, ușor condimentat, foarte lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere aparte și o experiență savuroasă alături de preparate din carne roșie, alte cărnuri gătite la grătar, tocană cu carne, preparate cu ciuperci și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    85,91 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Legend of Dracula - Feteasca Alba DOC, ECO 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Legend of Dracula - Feteasca Alba DOC, ECO 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Legendary Dracula

    Legend of Dracula - Feteasca Alba DOC, ECO 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Produs de Legendary Dracula, Legend of Dracula Fetească Albă este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Producția începe cu recolta manuală a ciorchinilor, sortarea și desciorchinarea și zdrobirea prin presare la 1.8 bari apoi tragerea mustului pentru fermentare alcoolică. Timp de 48 de ore mustul este decantat în cisterne cu temperatură controlată (10°C.). Fermentarea mustului durează timp de 14 zile în cisterne cu temperaturi cuprinse între 16 - 18°C.   

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Fructe proaspete și verzi cu un ton amărui din ierburi de primăvară.

     

    GUST: Proaspăt, cu note de caise verzi și mere verzi, cucerite rapid de aciditatea generoasă, speicifică soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și lejer, potrivit pentru o masă cu preparate din carne de pasăre, fructe de mare și brânzeturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Epopee Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Epopee Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Epopee Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu. Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Pentru a aminti de scriitorul francez Marcel Proust și călătoria sa cu emblematicul Orient Express spre țara noastră pentru a-l vizita pe prințul Bibescu, Domeniul Catleya a lansat această colecția de vinuri Épopée alb și roșu.

     

    Cele două vinuri sunt produse în loturi mici, doar în anii cu cele mai bune recolte și exprimă prin note și arome grija, experiența și arta oenologului de la crama domeniului Catleya. Soiurile sunt vinificate și maturate  separat în baricuri noi din stejar românesc timp de 9 luni pentru cel alb și 18 luni pentru cel roșu.

     

     

    ASPECT: Roșu granat, închis.

     

    MIROS: Un buchet cu eleganță atemporală și note de mirodenii, fructe negre și piele, întâlnite adesea la excentricul Syrah.

     

    GUST: Catifelat, cu tanini ce oferă o structură intensă, persistentă, completată cu o notă de piper negru pentru un postgust lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul exotic îl recomandă la mesele cu preparate din carne roșie gătită la cuptor în sosuri condimentate, sosuri de vin cu trufe sau alte ciuperci sălbatice, preparate din carne de iepure sau gustări cu brânzeturi afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Grandiflora rosu (CS+M+ND) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15% Avincis - Cuvee Grandiflora rosu (CS+M+ND) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Grandiflora rosu (CS+M+ND) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței pentru a realiza un cupaj între soiurile roșii cu origini în țara sa, cultivate și adaptate cu succes în regiunea viticolă Drăgășani. Cupajul roșu Grandiflora este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (30%) și Negru de Drăgăşani (20%). După cupajare, 50% din vin este maturat timp de 16 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Cele trei soiuri roșii aduc un buchet consistent din arome de fructe roșii de pădure, o tușă de ierburi și o notă de cacao brut.  

     

    GUST: Pe papile aduce un corp robust, unde nota de cacao este înlocuită de cafea proaspăt prăjită, intensă. Alături de cafea sunt taninii maturi, catifelați, ce anunță potențialul de învechire la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu Grandiflora este recomandat la mesele cu friptură de vită, tochitură din vițel, alte preparate din carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Salentein - Barrel Selection Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 14% Salentein - Barrel Selection Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Salentein

    Salentein - Barrel Selection Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.

     

    Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic: poziționare corpurilor scurtează drumul ce trebuie parcurs de la vița de vie la instalațiile de vinificare, dar și circularea mustuieli.

     

    Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, acolo unde se află cisterne din oțel și butoaie de maturare de 700 de litri, realizate din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește mai multe butoaie de 225 de litri, din stejar, pentru maturarea vinurilor. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.

     

     

    ASPECT: Roșu purpuriu, intens.

     

    MIROS: Creat de terroir, transformat prin vinificare și fermecat de stejarul baricurilor din pivnițele Salentein, aces Malbec aduce stilul esențial a artizanilor din Lumea Nouă. Buchetul abundă cu note de fructe roșii și fructe negre de pădure, completate de flori.

     

    GUST: Rotund, catifelat, cu tușe de fructe intimidate de tanini lăsați de maturarea în stejar franțuzesc timp de 12 luni. Post gust lung, somptuos, fructat, ușor sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Strălucește la o degustare tihnită cu brânzeturi maturate (cheddar, pecorino, parmesan, manchego), și este savuros la preparatele condimentate cu piper, preparate din carne de porc și vită la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    99,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Erodoto, Aglianico Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Erodoto, Aglianico Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Erodoto, Aglianico Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Erodoto, ce face o trimitere evidentă la istoricul grec din antichitate, Herodot, este un vin obținut din soiul roșu Aglianico, zdrobit, desciorchinat și fermentat cu macerare timp 8-10 zile la temperatura de 22-24°C. Vinul obținut este maturat scurt în cisterne din oțel, pentru a oferi aromele proaspete și intense ale soiului roșu din Italia.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Un parfum proaspăt, ce se dezvoltă cu note de fructe roșii, în special zmeură și cireșe sălbatice.

     

    GUST: Structura cu tanini persistenți, ce slăbesc pe final, dar persistă prin note de fructe roșii, dulci-acrișoare, și alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, risotto, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Cadarca Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14% Balla Geza - Cadarca Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Balla Geza

    Balla Geza - Cadarca Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.

     

    Cădarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii coapte și răscoapte, armonizate de condimente uscate, intense.

     

    GUST: Fructe negre și roșii, coapte și ușor macerate, ce trezesc simțurile alături de piper negru, uscat, și o notă de lemn, ce se pătrează bine în gustul final lung, seac, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit la mesele cu preparate din bucătăria tradițională din carne de porc, vită sau curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Grilă Listă