Alte soiuri
-
LacertA
LacertA - Cameleon Red DOC 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, BLAUFRAENKISCH
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cameleon Red este construit din aromele împrumutate de la fiecare dintre cele trei soiuri: Cabernet Sauvignon aduce aroma sa vegetală, Merlot-ul definește cupajul cu aroma de zmeură, iar Blaufraenkisch păstrează aromele de vișine și lemn.
GUST: Pe papilele gustative cupajul este fructat, rotund și echilibrat de maturarea parțială în baric din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Cameleon Red este o alegere inspirată la mesele cu preparate ușor condimentate sau foarte condimente, din carne de porc și vită. Bun și la deserturi cu brânză, nuci și prăjituri cu fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
42,70 RON Începând cu: 38,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Pinot Gris DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.
ASPECT: Un vin alb, limpede, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de fructe de livadă proaspăt culese și note din fructe exotice.
GUST: Textură fresh, cu arome din fructe galbene și verzi, citrice și condimente discrete. Gust final scurt, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb recomandat la mesele cu preparate din carne de pui, pește și orez cu legume.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
51,86 RON Începând cu: 46,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Alba DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Valahorum de Fetească Albă este unul dintre acele vinuri reper ale României, semnate de oenologul român Răzvan Macici, întors acasă pentru a se dedica artei de a crea vinul-poezie, o licoare ce îi poartă semnătura inconfundabilă.
În zori de zi, printre viile din Dealu Mare, oamenii se adună și culeg strugurii, apoi sortează ciorchinii manual lăsând doar câteva bobițe stafidite ce vor dărui vinului consistență și caracter. După ce sunt presați, strugurii sunt lăsați la macerare rece cu pieliță apoi sunt scurși cu grijă pentru mustul curat și dulce numit ravac. Urmează fermentația mustului cu drojdie, la temperatură constantă, în cisterne din oțel inoxidabil. Vinul tânăr este ținut două luni în compania drojdiei pentru a primi în dar aromele frumoase și vigoarea ce îl face să jongleze câteva perle în pahar.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de flori albe, pere și mere verzi, completate discret de note citrice.
GUST: Suculent, vegetal și tonic, cu note de frunze și cârcei verzi. Post gust mediu spre lung, sec și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alb la mesele cu pește, fructe de mare, asparagus quiche, salate de vară și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Prince Stirbey
Prince Stirbey - Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.
În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.
Rezultat din încrucișarea soiurilor Negru Vârtos și Băbească Neagră, Negru de Drăgășani aduce esența regiunii și a terroir-ului, aromele din fructele dolofane și coapte, condimentele și eleganța obținută prin vinificarea modernă și experiența oenologilor din crama Stirbey.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Definit de cele mai intense arome de fructe negre și roșii de pădure, mirodenii și o notă de lemn, scurtă, în primele momente de aerare.
GUST: Pe papile se desprind armonios senzații plăcute din coacăze negre, aronia, vișine acrișoare și dulci, merișoare, căpșune, vanilie și stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Negru de Drăgășani este soiul preparatelor tradiționale: șuncă afumată, pastramă de oaie, rață sau gâscă la cuptor, dar și coaste de porc la cuptor cu garnitură de cartofi țărănești.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
77,78 RON Începând cu: 70,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine (FN + CF) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și baricuri pentru vinurile roșii. Vinurile albe sunt obținute și păstrate în rezervoare din oțel inoxidabil, montate în pivnița cu o capacitate de 8000 de hectolitri.
Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și franțuzesc, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc, favorizată de terroir, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă, adusă de fructe și condimente. Vinul din Fetească Neagră și Cabernet Franc este realizat după o maturare individuală a soiurilor timp de 2 ani, urmată de cupajarea acestora cu 2-3 luni înainte de îmbuteliere.
ASPECT: Roșu opac.
MIROS: Feteasca Neagră aduce aromele de fructe coapte și fructe uscate, completate de vanilie și mirodenii îndulcite, oferite de Cabernet Franc.
GUST: Textură robustă, cu note fructate și astringență pământie, lăsată de tanini șlefuiți în butoaie din stejar. Post gust lung, sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu pentru mesele consistente cu preparate din carne de vită, ori miel la grătar, gulaş din carne de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţă la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
105,27 RON Începând cu: 94,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
GUST: Pentru acest Prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8ºC.
48,80 RON Începând cu: 42,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%
REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistentMIROS: Proaspăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Crocant și fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Aciditatea contribuie la corpolența acestui spumant și oferă un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe uscate, dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
42,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2019 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Brunello di Montalcino este vinul etalon al producătorului italian Il Poggione și este obținut exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din cea mai veche viță de vie a podgoriei. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15-20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 36 de luni și învechire la sticlă timp de câteva luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul generos aduce pe simțuri aromele de de vegetație uscată de pădure, tutun, prune, lemn dulce, piper negru, note vegetale de eucalipt și fructe roșii. Pe măsură ce este lăsat în contact cu aerul dezvăluie note de zmeură, cireșe, afine și note florale.
GUST: Corpolent, cu aciditate generoasă și tanini puternici, alcool bine integrat și remanență medie spre lungă, cu tușe de fructe roșii dulci-acrișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de asociat cu majoritatea preparatelor din carne de vită, miel, vânat (caprioară) și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
222,64 RON Începând cu: 194,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Torreserro - Eccellente Puglia IGP 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO, NEGROAMARO, MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.
Pentru acest cupaj vinificatorul italian folosește o metodă de producție numită Appassimento. Prin această metodă se deshidratează strugurii înainte de fermentare. În timpul uscării boabele de struguri pierd din greutate, iar după fermentare vinul are o consistență aparte, cu o structură catifelată, aciditate și arome intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome intense de fructe roșii coapte și fructe uscate, din care se simt delicat prune coapte înconjurate de vanilie și ciocolată.
GUST: Corpolent și cuceritor, cu structură de tanini rustici și moi, tușe de strugure copt și post gust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un subiect pentru multe discuții interesante și o delectare la mesele cu preparate din carne de vită, oaie, paste tradiționale italiene și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
163,59 RON Începând cu: 143,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cignomoro
Cignomoro - Otto Cento Negroamaro Salento IGP 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Cigonomoro a fost fondată în 2008 în Italia, în faimoasa regiune viticolă Puglia. Încă de la început, producătorii au dorit ofere vinuri deosebite, elegante și armonioase, în ediții limitate, tipice pentru o cramă boutique. Astfel, pentru a crea fiecare vin tehnicile moderne au fost îmbinate natural cu practicile antice ale viticulturii romane, care au devenit ritualuri, dăruite de fiecare generație.
Cultivarea viței de vie pare veșnică în Salento, iar primele dovezi apar încă din secolele VII -VI Î.Hr. Încă de pe atunci a fost apreciat microclimatul oferit de ”mare nostrum”, care aduce la fiecare recoltă struguri pentru capodopere. Vița are rădăcinile înfipte în pământul roșu și calcaros de lângă Mediterană. Aici rodesc sănătos și prosperă soiurile roșii Primitivo, Negroamaro sau Susumaniello, pentru cei care oferă vinuri lumii de peste două milenii.
În podgoria Salento vița de vie pentru soiul Negroamaro (ales pentru Otto Cento) are vârsta de aproximativ 20 ani și este îngrijită prin metoda Guyot. Producția vinului începe la sfârșitul lunii septembrie, când strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din oțel. Înainte de îmbuteliere vinul este maturat timp de patru luni în butoaie din stejar american cu ardere medie.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul delectează cu aromele intense de mure, note de condimente și minerale, ce răzbesc pe simțuri, dupe ce au fost păstrate de struguri și extrase de viță din adâncul pământului roman.
GUST: Complex, consistent, cu arome de fructe roșii, coapte și uscate, ușor picante, dar energice. Post gust lung, mineral cu tanini discreți, oferiți de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru o masă italiană completă, cu aperitive tradiționale din carne, cârnați tăiați la cuțit din Alta Murgia, chifteluțe cu sos, miel la grill, carne de cal în sos de roșii sau paste de casă din Salento (sagne ‘ncannulate).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
82,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Dealul Dorului
Dealul Dorului - Maestoso Cabernet Sauvignon & Merlot Barrique DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC SILAGIU - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Crama Dealul Dorului își are originea în inima Banatului, așezată între delurile din Buziaș și Silagiu. În această parte țării strugurii sunt mângâiați de soarele generos, ciupiți de vântul lin și hrăniți de ploaia curată.
Aici și iernile sunt mai blânde uneori pentru a lăsa natura să își reia cursul natural și pentru a lăsa oamenii să înceapă meșteșugul viticulturii, vechi de generații. În pământul vulcanic localnicii din Dealul Dorului cultivă cu răbdare cele mai bune soiuri, apoi le transformă în vinuri fine care îmbogățesc gustul și sufletul.
Vinurile Dealul Dorului sunt în majoritate monosoiuri roșii, albe și rose, produse după metode moderne și împărțite în 4 game ce cuprind loturi maturate în baricuri din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O decantare scurtă este de ajuns pentru a se dezvălui simțurilor buchetul fructat, compus din arome de prune, fructe negre și roșii completate cu note de vârf definite de maturare.
GUST: Structura pare foarte robustă, însă notele echilibrate de prune uscate, aronia și alte fructe de pădure relaxează papilele și fac loc notelor de stejar și ciocolată. Postgust savuros, cu remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu mezeluri crud-uscate la aperitiv și feluri principale din carne de vânat, friptură de porc de miel sau de vită sau tocăniță de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
70,79 RON Începând cu: 63,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cignomoro
Cignomoro - Pepe Nero Primitivo Salento IGP 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Cignomore este o crama boutique fondată în 2008 în faimoasa regiune viticolă italiană Puglia, în localitatea Salento, cu Indicație Geografică Protejată. Fondatorii au stabilit de la început intenția de oferi vinuri unice, unde aromele sunt departe de standarde și oferă o delectare pentru simțuri, în ediții limitate.
Zona rurală a Manduriei a fost aleasă de producător pentru legăturile antice cu viticultura. Încă din secolele VII-VI î.Hr. câmpiile din Salento erau ocupate cu viță de vie, în microclimatul cu pământ roșu de lângă Mediterană, ce schimbă strugurii și le oferă potențialul de a fi o capodoperă aromatică. Cignomoro folosește tehnologia modernă alături de practicile apărute în vremea imperiului, cum ar fi culesul strugurilor manual și păstrarea vinurilor în butoaie din stejar din pivnița proprie.
Pepe Nero Primitivo Salento este produs din struguri culeși în primele zile ale lunii septembrie din vița de vie tăiată după sistemul Guyot, cu o vârstă de aproximativ 15 ani. După fermentarea alcoolică vinul este maturat timp de 4 luni în butoaie din stejar american arse mediu la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchetul este un spectacol deosebit al aromelor de fructe roșii mici și fructe negre de pădure, unde ies în evidență cireșele și coacăzele negre, completate de stejar condimentat și note de ceară topită.
GUST: Catifelat, intens și complet echilibrat în note de tanini și tușe de lemn ce lasă un gust final lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu ce merită savurat la mesele cu preparate din carne cu sos de soia.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
82,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Tiranno, Malvasia Nera Salento IGP 2019 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Pentru acest vin este selecționat soiul Malvasia Nera din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Pubgia, este selecționat, zdrobit, desciorchinat, macerat și fermentat la temperatura controlată de 22-26°C timp de 8 - 10 zile.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Bogat și complex, cu arome ce variază de la fructe roșii la stejar rumenit, ce asigură un siaj lung și savuros.
GUST: Armonios, cu tușe de fructe, aciditate medie și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele clare și intense ale acestui vin sunt puse în valoare de preparatele din carne de vită, diferite rețete de risotto și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
93,90 RON Începând cu: 82,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Generatii Rosu Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis.
MIROS: Fructe roșii de pădure, cireșe, prune, condimente și ciocolată.
GUST: Catifelat, aciditate echilibrată, condimentat cu note de fructe roșii și un post-gust de lungă durată.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne, brânzeturi maturate și semi-maturate, bucate condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
97,73 RON Începând cu: 87,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Legend of Dracula - Tamaioasa Romaneasca DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Castellum Dracula Tămâioasă Românească este o creație a enologului George Vasile sub supravegherea expertului Giovanni Menotti din regiunea viticolă italiană Veneto. În fiecare dintre colaborările sale acesta contribuie cu experiența adunată în ce 40 de ani de activitate.
Din vița de vie cultivată fără fertilizatori chimici sunt alese parcelele de Tămâioasă de pe care se începe culesul manual, în timpul nopții, atunci când este răcoare și se evită oxidarea strugurilor. După desciorchinarea și presarea ușoară a boabelor sucul obținut este tras în cisterne și fermentat cu drojdii selecționate la temperaturi cuprinse între 14-16°C. Vinul proaspăt este lăsat să se liniștească pe drojdii timp de 4-6 luni, apoi este filtrat și îmbuteliat.
ASPECT: Galben deschis, cu reflexii verzui.
MIROS: Seduce simțurile cu parfumul florilor de soc, fagure uscat la soare și pere coapte, suculente.
GUST: Textura ușor verde, florală și dulce, cu o tușă minerală, scurtă spre medie, savuroasă în sezonul cald.
ASOCIERE CULINARĂ: Din primăvară până în vara indiană, răcorește papilele la mesele cu aperitive pe bază de brânzeturi moi, preparate din carne de pasăre și preparate exotice din bucătăria thailandeză.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Conte Dracula - Cupaj Alb (SB + FA) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Produs de Legendary Dracula, Principe Dracula Sauvignon Blanc este produs din struguri cultivați în podgoria din Dealu Mare.
Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Parfumul aduce briza de primăvară, cu citrice, mere verzi, acrișoare, echilibrate de fructe exotice, dulci.
GUST: Acidulat, mineral, cu aromă de drupe coapte o notă de ierburi și o tușă de citrice verzi. Post gust scurt și efervescent.
ASOCIERE CULINARĂ: Profilul dominat de prospețime și arome verzi este potrivit la mesele de prânz sau de seară, cu aperitive şi preparate uşoare din carne de pui, peşte sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
121,00 RON Începând cu: 108,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Riesling de Rhin DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.
În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
ASPECT: Galben deschis, cu reflexii verzui.
MIROS: Riesling-ul originar din zona Rinului, Germania, oferă aromele autentice de fructe albe, drupe și ceai verde, dezvoltate în terroir-ul asemănător al Transilvaniei și procesul modern de vinificare.
GUST: Alături de aromele fructate se așază pe papile cu note savuroase de minerale sărate. Aciditate scurtează gustul final prin notele verzi, proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi savurat ca vin aperitiv sau vin pentru mesele cu preparate din carne albă (pui, curcan), paté din ficat de pasăre, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,47 RON Începând cu: 50,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Pinot Gris Rockrose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia.
În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
ASPECT: Roz somon, limpede, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchetul sumar al acestui Pinot Gris de Lechința oferă arome de nectarină, trandafir parfumat, amestec de ierburi aromate și citrice.
GUST: Textura este directă, tonică, cu note de fructe și ierburi, din care se deosebește cimbrul verde. Post gust revigorant, ușor citric, cu aciditate scurtă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, preparate tradiționale din carne de porc, miel, rață, gâscă, pui sau curcan, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
53,01 RON Începând cu: 47,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Cuvee rosu (FN + ND) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945, la mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
Un cupaj de Fetească Neagră și Negru De Drăgășani, realizat pentru prima dată în viticultura autohtonă, produs într-o colecție limitată de numai 2820 de sticle.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Ce două soiuri din pământul românesc se unesc armonios pentru a dărui aromele naturale de vișine, coacăze și mure coapte cu tușă pământie.
GUST: Textura moale, catifelată, țesută de aromele plăcute de fructe roșii. Postgust lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj roșu la mesele cu preparate din carne de vită, porc, vânat și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
69,15 RON Începând cu: 62,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Cuvee rosu (FN + ND) DOC 2018 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
Un cupaj de Fetească Neagră și Negru De Drăgășani, realizat pentru prima dată în viticultura autohtonă, produs într-o colecție limitată de numai 2810 de sticle.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome clare de fructe roșii ce se continuă cu note mai clare de cireșe negre și coacăze.
GUST: Corpul este catifelat, echilibrat, cu note de fructe roșii dulci-acrișoare, ce aduc un post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, vânat și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
63,04 RON Începând cu: 56,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR