Alte soiuri
-
DeMatei
Crama DeMatei - Patima Feteasca Alba DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioară, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.
Patima Fetească Albă este obținut din strugurii culeși de pe o parcelă de doar 3.14 de hectare pe Dealul Dumbala (regiunea Dealu Mare). Solul argilos cu structură luto-nisipoasă hrănește vița de vie ce a fost plantată în 1986 și oferă în prezent o producție de aproximativ 5000 - 5500 de Kg per hectar. Boabele sunt culese manual, iar vinificarea are loc după metoda clasică, cu maturare scurtă și îmbuteliere.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Efervescent și descris inițial prin note de flori, fructe de soc, mușețel, lemongrass și fructe verzi de livadă.
GUST: Gustativ se remarcă prin aromele de pere, gutui și minerale, urmate de o salinitate mai clară. Post gust fructat, ușor dens și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparatele gurmande din carne de albă, fructe de mare și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).
108,90 RON Începând cu: 98,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Syrah DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.3%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 14.3%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În solul cernoziom al Dobrogei, acolo unde vița de vie din soiul Syrah, oferă 6 tone la hectar, recolta strugurilor ajunși la maturitate deplină începe în a doua jumătate a lunii octombrie. Strugurii sunt desciorchinați iar boabele mutate în vase de inox și bebeton pentru macerare la temperatura de 5°C., urmată de fermentare alcoolică. Vinificarea durează 10 zile și are loc la temperatura controlată de 24°C. pentru a dezvolta culoare și aromele. Această operațiune este urmată de o macerare la cald în care vinul este adus la temperatura de 28-30°C.post fermentare, și este menținut astfel o perioadă de 3-4 săptămâni. În final vinul este maturat parțial în baricuri din stejar franțuzesc timp de 4-6 luni, apoi îmbuteliat și învechit cel puțin 4 luni.
ASPECT: Roșu-violet, intens.
MIROS: Un Syrah deosebit de viticultura și tehnicile domeniului Bogdan, ce aduce arome de cafea verde și condimente uscate cu note apropiate de lemn.
GUST: Pe papile se remarcă inițial prospețimea texturii, compensată de tanini ce îi dau și corpolență, tușe de fructe roșii și gust final cu astringență suficient de lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele intense fac față admirabil preparatelor din carne de miel, gulașului de vită, sau pieptului de rață caramelizat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Simfonie Magnum DOC 2021 GB - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, PINOT NOIR, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, MARSELAN, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, TOURIGA NACIONAL
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.
După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Gama Simfonie oferă poate unul dintre cele mai complicate cupaje din regiunile viticole ale țării. Cele opt soiuri, incluse într-un cupaj ce par la prima degustare foarte pretențios, este în fapt așezate într-un ritm liniștit pentru care este nevoie doar puțină liniște pentru a-i simți aproape toate notele sale, așezate armonios de natură.
ASPECT: Roșu rubiniu, Intens.
MIROS: Arome de prune dulci, fructe de pădure cu tușe acrișoare și mirodenii.
GUST: Robust, luxuriant, cu intensitatea unui amestec de cireșe, aronia, căpșune și note de lemn condimentat, cu remanență lungă, savuroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele puternice și cantitatea generoasă pentru o masă mare, îmbeșlugată cu preparate din carne roșie (vită, porc, miel, oaie, rață, gâscă, etc.)
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
133,10 RON Începând cu: 119,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Primitivo Puglia IGP rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet complex și seducător, cu note de prune coapte, căpșuni sălbatice și stafide, însoțite de ușoare accente de scorțișoară și ciocolată neagră.
GUST: Puternic și bine structurat, cu taninuri fine și o aciditate echilibrată. Aromele de mure și cireșe negre, se îmbină armonios cu nuanțe de cafea și vanilie pentru un gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, precum friptură de vită, costițe de porc sau burgeri gourmet. Se potrivește de asemenea cu paste cu sosuri bogate, precum ragu sau ciuperci sălbatice, precum și cu brânzeturi afumate sau maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,34 RON Începând cu: 44,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativa Busuioaca de Averesti rose, DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Rose cu tentă de foiță de ceapă.
MIROS: Un parfum delicat de busuioc verde, puțin cimbrișor, flori de câmp și citrice.
GUST: Notele de flori cu puțină miere și grepfrut aduce o textură consistentă, dar echilibrată. Gustul final este ușor dulce, apoi amărui / sec prin notele vegetale.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose la orice masă cu preparate dulci-acrișoare și desert (chec, prăjituri și torturi).
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Junior Busuioaca de Averesti DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Pentru Diamond Junior sec strugurii sunt culeși manual, la primele ore ale dimineții, în perioada când au concentrație de 195g/L conținut de zahăr. Strugurii sunt desciorchinați, fără zdrobire, răciți la 10°C, apoi lăsați la macerat în presă timp de 6 ore. După decantarea gravitațională de 24 de ore, mustul este tras în vase de 2000 de litri unde fermentează la temperatura de 12°C. timp de 18 zile.
ASPECT: Roz-trandafiriu.
MIROS: Un rose de calitate, proaspăt, oferit de un soi autentic, românesc, cu arome de flori și busuioc.
GUST: Se dezvoltă notele de fructe albe și flori. Perele și trandafirul aduc originalitatea organoleptică și un post gust mediu, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru cei care preferă vinurile rose și o alegere potrivită la mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8°C.
54,45 RON Începând cu: 49,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Junior Busuioaca de Averesti DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Pentru Diamond Junior sec strugurii au fost culeși manual, la primele ore ale dimineții, în perioada când au atins 195g/L conținut de zahăr. Strugurii au fost desciorchinați, fără zdrobire, răciți la 10°C., apoi lăsați la macerat în presă timp de 6 ore. După decantarea gravitațională de 24 de ore, realizată pentru a îndepărta pielițele, mustul a fost tras în vase de 2000 de litri unde a fermentat la temperatura de 12°C. timp de 18 zile.
ASPECT: Roz-trandafiriu.
MIROS: Vinificată în sec, Busuioaca aduce note mai scurte de flori și pere coapte.
GUST: Pe papile vinul este delicat și oferă aceleași note de flori și fructe, ce dezvoltă nota clasică de busuioc, apoi o notă mai consistentă, apropiată de mosc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose proaspăt potrivit la mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8°C.
54,45 RON Începând cu: 49,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Plavaie DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PLĂVAIE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Folklore Plăvaie prezintă “Dansul Ursului”, un obicei vechi și actual la satele românești, ținut iarna de sărbători. Dansul ursului simbolizează moartea și renașterea timpului, iar această simbolistică este legată și de credința geto-dacilor, care vedeau în urs un animal sacru, cu puteri vindecătoare.
ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.
MIROS: Parfum din flori de tei și de măr deschid simțurile și le răcoresc cu o naturalețe completă.
GUST: Pe papile se descoperă aromele de caise coapte, note de piper alb și alte condimente. Postgust mediu, verde, puțin cumpătat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurat la 12°C. se înțelege de minune cu salate, carne albă, preprate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Amarose Negroamaro Rosato Salento IGP 2021 - 0.75l, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Amarose este unul dintre vinurile rose, rare în portofoliul Tinazzi, obținut din 100% struguri din soiul Negroamaro, recoltați din zona Taranto. Recolata este macerată la rece timp de 12-24 de ore, apoi boabele sunt presate ușor și lăsate să fermenteze la temperatura de 14 - 16°C. timp de 10 zile.
ASPECT: Roz pal.
MIROS: Note persistente de cireșe și rodie coaptă, completate delicat cu note de flori sălbatice.
GUST: Proaspăt, rotund și echilibrat, cu note de fructe roșii, dulci-acrișoare, ce se păstrează pe simțuri în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele mezeluri crud uscate, brânzeturi proaspete, paste și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.
Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Buchetul este ușor rustic, cu arome de fructe roșii și mirodenii orientale.
GUST: Echilbrat și aromat, cu arome de cireșe negre, afine, mure, note acrișoare de coacăze, dulceață de smochine și cuișoare. Postgust lung, cu un ton rustic, condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex și bine așezat, recomandat la mesele cu preparate din carne roșie, inclusiv vânat și brânzeturi fine, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
77,28 RON Începând cu: 69,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BLAUFRAENKISCH
VOL. ALC.: 14.2%
VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
LacertA rose este obținut prin vinificarea în alb a soiului Blaufraenkisch, un strugure cu pieliță neagră, originar din Slovenia și cultivat preponderent în regiunile viticole din Europa Centrală. Rose-ul obținut din acest soi este generos, vioi și ușor de savurat, mulțumită aromelor sale fructate ce oferă o experiență răcoritoare în serile călduroase de vară.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Delicat, cu arome de zmeură, trandafir și condimente.
GUST: Pe papile vinul rose de Blaufraenkisch este acidulat, cu note scurte de citrice și fructe de pădure. Post gust mediu, condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose, sec, recomandat la mesele ușoare cu salate, pește și paste cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
61,01 RON Începând cu: 54,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB DULCE. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Kolna Tămâioasă Românească dulce este obținută din struguri culeși la stafidire, cand este concentrata cantitatea de zahar și, parțial, cu boabe pe care s-a dezvoltat botrytis. Fermentația alcoolică a strugurilor se face cu drojdii naturale în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată.
ASPECT: Galben-pal, auriu, strălucitor.
MIROS: Buchet dulce, cu tonuri de citrice și caise.
GUST: Vinificarea în dulce îi oferă textura unui nectar, cu arome de miere, flori de tei și flori de salcâm proaspete. Aciditate mică și postgust lung, dulce și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru a fi servit ca aperitiv, ori la desert, alături de plăcintă cu brânză dulce sau la gustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Pinot Grigio DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
Vinul din Pinot Grigio este obținut din struguri recoltați manual, selecționați, desciorchinați și presați ușor. După decantarea naturală ce îndepărtează sedimentele, urmează o fermentare de lungă durată în cisterne din beton. Maturarea are loc în același tip de recipient, în amestec cu drojdia fină, timp de 5 până la 7 luni.
ASPECT: Galben intens, cu reflexii de cupru.
MIROS: Parfum de pere galbene, mere golden și pepene galben deschid apetitul pentru un Pinot Grigio al terroir-ului rece din Transilvania.
GUST: Papilele sunt răcorite de amestecul fructat și alcoolul bine integrat în structura vinului. Postgust scurt și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă la aperitive și preparate ușoare cu pui, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
53,01 RON Începând cu: 47,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - Triptic alb (FR+FA+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
Triptic este produs din soiurile Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră. Mustul ravac din aceste trei soiuri românești este limpezit gravitațional la temperatură scăzută apoi fermentat alcoolic la 14-16°C. Pentru a oferi complexitate aromatică și eleganță acestui cupaj, proporția de Fetească Neagră a fost maturată timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar franțuzesc.
ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.
MIROS: Din solul argilos cu depozite cohilifere, foarte asemănător cu acela din Bordeaux, cele două soiuri albe, completate de unul roșu, aduc aceeași eleganță prin aromele de dulceață de piersici și boabe de piper roșu, proaspăt.
GUST: Pe papile este onctuos, cu note bine definite de fructe albe de livadă, o notă lemnoasă și astringentă din păstăi de vanilie întregi, uscate. Vanilia și alte mirodenii se întrec să stea pe simțuri la final și aduc un gust final mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj deosebit, dar ușor de savurat la orice masă cu preparate din pește și pasăre, garnisite cu sosuri condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
84,70 RON Începând cu: 76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-foiță de ceapă.
MIROS: Proaspăt ca o dimineață de vară, cu parfum de flori proaspete și fructe cu o dulceață amorțită.
GUST: Pe papile se păstrează spectrul floral, din care se desface o notă mai clară de trandafir. Postgust grăbi, ușor dulce și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Degustat la temperatura recomandată aduce aromele potrivite la mâncărurile cu piept de pui, spanac și rucola, pește, fructe de mare înăbușite și stropite cu unt.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.
38,72 RON Începând cu: 34,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 201 - Rosu (CS+M+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Produs în anul 2022, Tarla 201 Gourmet duce mai departe tradiția viticulturii din Dealu Mare, măiestria și pasiunea vinificatorilor noștri prin excelentul cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul dăruiește arome elegante și consistente de cafea proaspăt măcinată, tutun uscat, păstăi de vanilie și prune răscoapte.
GUST: Catifelat și echilibrat, cu note de ciocolată amară, mirodenii și vanilie cu o remanență impresionantă, pe un fond întreținut de alcoolul bine integrat și tanini rotunjiți.
ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele îmbelșugate cu prepparate din carne de pasăre, în special friptură de curcan sau gâscă, cât și alte preparate clasice și tradiționale din carne de porc și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
102,85 RON Începând cu: 92,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Cabernet Franc Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii de granat.
MIROS: Fructe roșii dulci, coapte și răscoapte, completate foarte discret de note lemnoase și condimentate.
GUST: Arome de fructe roșii susținute de tanini moi, maturi, tușe de stejar și condimente uscate, ce oferă un post gust lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin de rezervă, maturat în baricuri de stejar (cu potențial de învechire la sticlă) la mesele cu preparate din carne de porc, vită și curcan, ușor condimentate și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
244,42 RON Începând cu: 219,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Blaufrankisch DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Vinul obținut din soiul roșu Blaufränkisch, numit și Burgund Mare, este rar întâlnit în România. Cu toate acestea, în podgoria din Miniș acest soi este cultivat și vinificat dinainte de 1989. Balla Geza continuă tradiția mai puțin cunoscută a soiului roșu cu origini în centrul Europei, și ne oferă vinul anului 2020, cu arome fructate, catifelate și desăvârșite prin maturare în butoaie de stejar și învechire la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un soi de terroir rece, cu arome vegetale, ce evoluează în note florale de violete.
GUST: Consistent, cu arome de fructe de pădure, agrișe crude și cireșe completate de condimente lăsate de maturare. Aciditatea și alcoolul bine integrat aduc un gust final lung, cu note vegetale.
ASOCIERE CULINARĂ: Blaufränkisch 2020 poate fi savurat ușor la mesele cu preparate din carne de curcan, rață, paste cu trufe și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Pinot Gris DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD-DOP MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Un Pinot Gris foarte limpede și proaspăt, cu arome de pere, caise și citrice întrpătrunse cu note de migdale crude.
GUST: Acidulat, cu note de citricele și migdalele ce dau onctuozitate și remanență amăruie în acelasși timp. Post gust scurt, energic.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat mereu rece, acest vin este potrivit la mesele cu preparate din carne de pește, salată mexicană, mâncăruri cu ciuperci și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
45,98 RON Începând cu: 41,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2013
REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.
Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.
În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Nasul este delectat cu aromele delicate de zmeură și mure, completate cu note de cafea rece și caramel.
GUST: Almaviva este un vin roșu cu taninuri robuste, echilibrat de note de vanilie și piper. Vinul a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc și păstrează cu eleganță liniile generale ale vinului creat pentru prima dată în urmă cu 20 de ani.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
871,20 RON Începând cu: 762,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR