Alte soiuri

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L

    Lechburg - Pinot Grigio BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Pinot Grigio oferă un buchet de arome dulci din fructe coapte, dar și arome amare din migdale și sâmburi de caisă.

     

    GUST: Fresh, fructat și foarte plăcut datorită acidității echilibrate. Post gust mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la mesele cu aperitive și meniuri ușoare cu pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C

     

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L

    D. Vladoi - Anca-Maria - Tamaioasa Romaneasca 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromele ușor sălbatice alte anticului soi muscat și miere de tei, definesc parfumul vinului obținut din 100% Tămâioasă Românească în crama Domeniului Vlădoi din Murfatlar.

     

    GUST: Pe papile, Tămâioasa aduce arome de portocale, coji de portocale și ananas. Aromele de citrice îl fac ușor amărui, dar revigorant ca un tonic gândit să ocupe simțurile și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul este fructat și mineral, de aceea îl recomandăm la aperitive, preparate din bucătăria asiatică, condimentate generos, brânzeturi cu mucegai și brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Riesling, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Riesling, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Riesling, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI / OLTENIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina Riesling, este un vin tânăr, obținut din soiul german, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente în pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Galben pal.

     

    MIROS: Un vin tânăr, persistent, chiar îndrăzneț prin aromele de fructe exotice (reiese intensitatea dulce a bananei) și flori de citrice.

     

    GUST: Un vin demisec, cu un corp zvelt de fructe și flori albe de portocal și lime, echilibrat, puțin acidulat și generos în final.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinarte oferă o variantă potrivită pentru un vin ușor, pentru sezonul cald, când poate fi servit la prânz, sau seara, la preparate din carne albă, fructe de mare sau salate proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticla de la 12 până la 24 de luni).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 -  0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 -  0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Stârmina din Tămâioasă Românească este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Un parfum intens de flori și plante aromatice, ce se relaxează în pahar, libere și sălbatice ca acel colț de natură din care se trag.

     

    GUST: Arome intense de flori de salcâm, flori albe și trandafiri uscați. Toate aceste flori sunt înconjurate de aroma unei grădinițe cu mentă sălbatică și busuioc, ce își găsesc locul în post gustul lung și curat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Tămioasa Românească este un soi demidulce, de aceea îl recomandăm la mese cu aperitive, preparate mediteraneene, preparate asiatice condimentate și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L

    Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURI: SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14% 

     


    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    Pentru vinurile Gitana și mai ales pentru acest Saperavi, strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, doar acțiunea drojdiilor indigene. Aceste procese permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată.

     

     

    ASPECT: Roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii. 

     

    MIROS: Aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată. 

     

    GUST: Gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat, prelung, cu note de piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Potențial de maturare de până la 7 ani).


     

    215,52 RON
  • Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    Galicea Mare - Pinot Grigio 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei. În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare.

     

    Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare. Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou, vinuri de pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare de pământ cultivat cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu accente verzui.

     

    MIROS: Aromă intensă de pere proaspete și zemoase.

     

    GUST: La gust revin aromele de fructe la care s-a adăugat doar un praf de condimente. Un vin echilibrat, cu note din coajă de lămâie, drupe și lămâi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu prospețime aparte, potrivit la meniuri cu pește prăjit cu legume, fructe de mare cu sos ușor, sau sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L

    Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GALICEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vificator al Cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou, vinuri de pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare de pământ cultivat cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini franceze, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Martha este un vin sleșfuit ca o siluetă feminină dedicată bărbaților. Formele sale se traduc în arome de fructe și flori de salcâm, puțin dulci și ademenitoare.

     

    GUST: GUST: Deși boabele sale coapte sunt ușor închise, Pinot Gris surprinde prin aromele sale de lămâie, lime și mere verzi. Apoi vine rândul Tămâioasei, un soi cultivat pentru prima dată de strămoșii greci, care aduce în acest vin arome proaspete de miere și trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mese cu pește (somon, ton), fructe de mare și brânză maturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L

    Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asconi este o afacere de familie, originară din Republica Moldova, care si-a ridicat primele instalații de producție în 1994. În 10 ani de la fondare, Asconi a plantat peste 500 de hectare de vie în apropierea satului Geamăna, din raionul Anenii Noi, la o distanță de 10 kilometri de vinărie.

     

    Pe terenurile din Republica Moldova, Asconi cultivă soiuri populare din Europa Centrală: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc, Muscat, Riesling, Malbec, Pinot Noir, și soiuri cultivate în Europa de Est, cum ar fi Fetească Albă si Fetească Neagră.

     

    În vinăria Asconi este folosită tehnologie modernă și metode de vinificare tradițională, pentru vinuri albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Maturarea vinurilor roșii are loc în butoaie din stejar american, unguresc și francez, iar majoritatea vinurilor albe sunt proaspete, cu excepția a două soiuri (Chardonnay și Riesling), care sunt fermentate sau maturate în stejar.

     

     

    ASPECT: Rubiniu granat, limpede.

     

    MIROS: Malbec este un soi de origine franceză, consistent și sofisticat în orice parte a lumii. Varianta de Malmbec de la Asconi, bucură simțurile cu un parfum natural de mure, prune, cireșe negre și condimente.

     

    GUST: În vinăria Asconi, majoritatea vinurilor sunt maturate, iar Malbec este încă un exemplu de vin monosoi roșu, îmbogățit de cele 12 luni petrecute în barique-uri din stejar. Perioada de maturare păstrează perfect aromele proaspete, vioaie, de fructe roșii, textura cu tanini moi și aciditate potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Malbec se face remarcat la mesele cu preparate din vânat, ciuperci, fasole și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L

    Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ȘARBĂ, PLĂVAIE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Gama Epicentrum este inspirată de cuvântul grecesc care descrie intensitatea și zbuciumul pământului roditor din Vrancea. Meleagurile deplasate des de energia și neliniștea venită din adâncuri oferă struguri sănătoși și bogați în arome, ce se amestecă armonios pentru a oferi o licoare definită de calm și relaxare necesare în efortul de a echilibra forțele naturii și trăirile interioare ale omului.     

     

     

    ASPECT: Galben pai, deschis.

     

    MIROS: Șarba și Plăvaie, două soiuri românești cupajete într-un vin cu parfum bine definit, de citrice înconjurate de o horă compusă din flori albe, pure și rare.

     

    GUST: Pe papile, vinul este însuflețit de note de citrice și piersici, la care se dezvăluie, spre final, note discrete de măr verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la o rețetă de pui cu legume condimentate, gătite la tigaie în stil mexican, piept de pui cu legume în frigăruie, paste cu fructe de mare (midii, melci, calamari, sepii, caracatițe, scoici), clătite cu brânză și cheesecake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018 Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiuri franceze și le vinifică tradițional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a obține vinuri de excepție.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Are o culoare de un galben-auriu, deschis, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspăt, plăcut fructat (mere verzi și citrice), cu ușoare accente de fum.

     

    GUST: Seducător, proaspăt și plăcut, este ușor fructat și intens floral. Gust remanent persistent și citric. Un vin lejer și răcoritor.

    ASOCIERE CULINARĂ: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv, în amestec cu un lichior de coacăze negre după rețeta clasicului Kir, sau lângă aperitive și antreuri din fructe de mare și pește, și asezonate cu mamaliguță, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.

     


    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

    60,21 RON
  • Corcova Reserve - Syrah 2016 -  0.75L Corcova Reserve - Syrah 2016 -  0.75L

    Corcova Reserve - Syrah 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu vișiniu puternic cu ușoare reflexii violacee.

     

    MIROS: Un Syrah calm ce își etalează notele puternice de fructe, urmate de note lemnoase, bine integrate, mulțumită maturării în butoaie de stejar românești și franțuzești.

     

    GUST: Elegant, puțin experimentat de aromele de condimente (piper, cuișoare, nucșoară), întrepătrunse cu un ton de ciocolată fină. Se fac simțiți și taninii catifelați, apoi totul evoluează către notele finale de pielărie și pâine prăjită.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Nelipsit la mesele cu carne roșie gătită la cuptor, în sosuri condimentate / cu vin și ciuperci sălbatice (sau trufe), vânat mic (iepure), și brânzeturi fine, maturate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L

    Casa Olteanu - Gramma Feteasca Alba 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.4%

     

    VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de Gramma din cele trei soiuri, iar din 2012 au încheiat un parteneriat de export al vinurilor Gramma pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Verde gălbui cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un vin cu parfum din note proaspete și delicate de fructe și miere.

     

    GUST: Se păstrează prospețimea din fructe albe și exotice, coapte, însoțite de notele dulci de miere, dominate instant de gustul sec și o aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează simțurile la mese cu carne de vânat, ciuperci (hribi), preparate cu sos alb, brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Prince Stirbey - Novac 2017 - 0.75L Prince Stirbey - Novac 2017 - 0.75L

    Prince Stirbey - Novac 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NOVAC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice, cu origini franceze.

     

    Novac este rezultatul științei de încrucișare a două soiuri din zone asemănătoare, Negru Vartos din România și Saperavi din Georgia. Acest soi unic leagă două regiuni viticole din Europa și este pretențios atât în lucrare cât și în vinificare. Cerințele și grija necesitată pentru soiul Novac, este recompensată de un vin elegant cu note fine, adânc și complex, asemenea personalității care îi dă numele.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Novac-ul anului 2017 se face remarcat prin note fine de fructe, picante, ce se ridică semeț mai ceva ca parfumul unui Pinot Noir clasic. Nasul este surprins de aroma fructelor roșii și confiate cu note picante.  

     

    GUST: Bolta palatină este inundată de o licoare echilibrată, rotundă, cu tanini moi, discreți și aciditate plăcută ce se liniștește pe măsură ce trec minutele. În final revin fructele roșii mai mult confiate și puțin mai condimentate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Novac este un vin excelent și chiar dacă strugurele este pretențios, aromele vinului, în schimb, sunt tolerante și potrivite la orice preparate din bucătăria românească cu carne de porc, vânat și brânzeturi tradiționale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L

    Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

    Gamele din portofoliul Oprișor sunt inspirate de mituri și legende din folclorul românesc. La fel este și rusalca, un pește care se tranforma în femeie și colinda pe malul lacurilor în căutarea unor bărbați pe care să îi atragă în adâncuri.

     

     

    ASPECT: Galben verzui.

     

    MIROS: Rusalca Albă este o uniune sensibilă a două soiuri franceze și germane, cupajate cu atenție pentru a concentra parfumul de flori și tonurile minerale, extrase din pământul Olteniei.

     

    GUST: Un vin tânăr, spontan și armonios mulțumită parfumului de flori proaspete și citrice. Apar fructele, cu aromă de ananas, ușor întreruptă de flori soc și întremată de lime și pepene galben. Post gustul este lung, răcoritor, puțin astringent, marcat de ardei verde, din nou busuioc și arome amestecate dulci- amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, cu arome proaspete, răcoritoare, potrivit la meniuri sofisticate, cât și la preparate ușoare din carne albă, pește la grătar și paste garnisite cu ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L
    -10%

    LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ, RHEINRIESLING

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Cuvee X 2017 este un vin alb obținut dintr-un cupaj unic de patru soiuri cu origini în Lumea Veche. Din Franța Sauvignon Blanc și Chardonnay, din Germania Riesling din Valea Rinului, ambele cu cu arome de fructe albe și citrice. Cupajul este desăvârșit de soiul românesc Fetească Albă, cu arome vegetale de iarbă sau flori de câmp.

     

     

    ASPECT:  Galben deschis cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un cupaj fantastic și elegant de soiuri albe cu arome minunate de citrice și amestec perfect de fructe (mere, grepfrut, banană). Pe același fond sunt prezente și note vegetale de fân proaspăt cosit.

     

    GUST: Gustul este proaspăt, ușor taninos, structurat cu eleganță din arome de piersică, miere și pomelor, cu un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne albă (pui, curcan, miel) și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 70,69 RON

    Special Price 63,62 RON

    (-7,07 RON)
  • Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una din cramele familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu fermecător, aproape opac.

     

    MIROS: Luxuriant, multifațetat de aromele amestecate ale fructelor roșii de livadă, cum ar fi cireșele și prunele, cu note de scorțișoară piperată.

    GUST: Cald și puțin învolburat. Aromele neliniștite de fructe sunt și mai puternice. Sunt prezenți și tanini, care se păstrează echilibrați până la final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de aperitive cu brânză maturată, preparate din carne de porc și vită, puțin condimentate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 124,36 RON

    Special Price 105,71 RON

    (-18,65 RON)
  • Cantine San Giorgio - Sentieri Infinity, Bianco di Puglia 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Sentieri Infinity, Bianco di Puglia 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Sentieri Infinity, Bianco di Puglia 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, MALVASIA, FIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Cantine San Giorgio este una din cramele familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Proaspăt și fructat.

     

    GUST: Sentieri Infinity este revigorant, simplu și potrivit în orice zi de vară. Sunt prezente notele intense de fructe tropicale (ananas), și fructe de livadă (piersici).  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pește și fructe de mare. Plăcut și după desert cu fructe (salate, tarte, torturi).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 36,41 RON

    Special Price 30,95 RON

    (-5,46 RON)
  • Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay di Puglia 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri l-au convins pe Eugenio Tinazzi să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Fructat și energizant de la primele adieri.

     

    GUST: În orice parte a lumii, vinul de Chardonnay aduce un parfum proaspăt de fructe. La fel este și pentru regiunea italiană Puglia, ce îi oferă vinului o mică efervescență cu aromă de piersici și limetă. Un vin bine echilibrat, sec și puțin mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mese cu pui, pește, fructe de mare, meniuri vegetariene și gustări cu brânzeturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 52,36 RON

    Special Price 44,51 RON

    (-7,85 RON)
  • Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie 2018 - 0.75L, Alc: 12% Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie 2018 - 0.75L, Alc: 12%
    -15%

    Tinazzi - Coresei, Pinot Grigio delle Venezie 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome dulci din piersici zemoase, ananas și note de flori albe.

     

    GUST: Proaspăt și elegant prin aromele fructate, echilibrate, cu un final mătăsos și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitv. Perfect pentru mesele ușoare de vară, cu preparate rapide din pește și homari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 27,82 RON

    (-4,91 RON)
  • Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

    Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii strălucitoare.

     

    MIROS: Proaspăt și delicat, vinul de Tămâioasă aduce mult din aromele fructelor cu pulpă albă, coapte și zemoase: piersici și caise, struguri pestriți și ananas, migdale și vanilie.

     

    GUST: Vinul aduce dulceața generoasă a strugurilor, urmată de dulceața din portocale, caise, fructe exotice uscate, din nou ananas, apoi litchi. Zaharurile sunt echilibrate de aciditate, care se simte bine în final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O plăcere de savurat sec, ca un desert, sau alături de produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă