Alte soiuri

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5% Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Recas - Solo Quinta Rose 2019 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, NOVAC, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Solo Quinta sunt create de puterea imaginației și a dragostei pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Fie că sunt vinuri albe sau rose, în fiecare an este realizat un cupaj între patru soiuri albe și unul roșu vinificat în alb, care este schimbat în funcție de strugurii cu cea mai bună performanță din fiecare sezon.

     

    Cele cinci soiuri din Solo Quinta își aduc laolaltă toate aromele intense. Deși pot lăsa impresia că nu se înțeleg, soiurile sunt vinificate aproape separat, de aceea lasă în final un buchet închegat și apropiat de tiparele clasice.  

     

     

    ASPECT: Roz deschis.

     

    MIROS: Puțină tihnă și multă concentrare dezvăluie treptat arome de fructe roșii (fragi și grepfrut), și arome curate din flori (orhidee și trandafir).

     

    GUST: Cele cinci soiuri își aduc rând pe rând aromele într-un gust complex, intens, specific unui vin matur. La gust, fragii lasă loc și aromelor de grepfrut, portocale roșii și rodie. Aromele de fructe, alcoolul și aciditatea sunt în echilibru aproape perfect. Post gustul este lung, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparate din carne de curcan la cuptor, ruladă de pui, salate cu pește, preparate din bucătăria asiatică și brânzeturi semitari. Bun și alături de prăjituri cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13,5% Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13,5%

    Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13,5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică de rodie.

     

    MIROS: Rara Neagră este un soi care iese ușor în evidență prin colajul îndrăzneț și deloc pretențios al aromelor complexe cu accente de ciocolată și prune.

     

    GUST: După un moment de repiro, necesar pentru acest monosoi roșu baricat timp de 6 luni, își face apariția gustul plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Fructele roșii și nuanțe fine de stejar se anunță subtil în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de un biftec din carne de porc, un șnițel suculent și carne de vită la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5% Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5%

    Serve - Terra Romana - Milenium cupaj rosu (ME+CS+FN) Magnum 2013 - 1.5L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Terra Romana - Millenium Roșu este o expresie a tuturor aromelor ce însoțesc sentimentele frumoase din ultimele zile calde ale toamnei și primele zile ale sezonului rece. Fructele de pădure, fructele de livadă și condimentele, pregătesc pentru o atmosferă mai rece, ce poate fi încălzită de iubirea de viață, începută cu un vin roșu, pasional.   

     

    GUST: Complex și robust Milenium Roșu este un vin ce îmbină aroma fructelor negre coapte, cicolata neagră, scorțișoara și vanilie din primele băuturi calde ale sezonului, cafeaua din fiecare dimineață, stafidele și mustul ce anunță toamna, în toate drepturile ei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, aciditatea potrivită, tanini puternici și alcoolul bine integrat sunt ingredientele potrivite pentru preparate cu carne roșie de vită, miel sau vânat, brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată neagră. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

  • Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro di Salento 2017 - 0.75L, Alc: 14% Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro di Salento 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro di Salento 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una din cramele familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile casei Tinazzi.  

     

    Cantine San Giorgio este vinăria ce a aparținut unei cooperative din 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai complexe dintre vinurile italiene din regiunea Puglia. Malvasia Nera, Zinfandel, Primitivo, Negroamaro del Salento și Fiano sunt principale soiuri folosite pentru vinuri monosoi și cupaj, cu profiluri aromatice moderne, pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchet fin de fructe negre, în special coacăze negre și zmeură.

     

    GUST: Un vin tradițional din soiul Negroamaro, crescut special pentru vinuri de calitate superioară, în regiunea viticolă Puglia din Italia. Elegant cu arome de fructe roșii, aciditate moderată și taninuri dulci. Corp fin cu post gust foarte aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu aperitive ușoare, carne de porc și vită, gătite la grătar sau la tigaie, paste italiene cu sos de tomate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE:15 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticla de 5 până la 10 ani).

     

    Preț normal: 45,82 RON

    Special Price 38,95 RON

    (-6,87 RON)
  • Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12% Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    Villa Radus - Cuvee Batos 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Ușor timid, dar delicat, Cuvee Batos împarte un parfum dominat inconfundabil de caracterul fructat de citrice dulci și amăruir de lime, specific soiului de strugure alb Sauvignon Blanc.

     

    GUST: Un vin natural, fructat și floral. Aroma de citrice concurează cu aroma unui suc, sau infuzie din flori de soc. Dulceața din fructe și mineralele ocupă cu măsură egală simțurile, până la final, și se păstrează în post-gust.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aciditatea acestui vin îl aduce aproape de preparate cu pui, pește și scoici, cu legume proaspete, salate și ierburi aromatice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • LacertA - Cameleon Red 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% LacertA - Cameleon Red 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LacertA - Cameleon Red 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, BLAUFRAENKISCH

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cameleon Red este un construit din aromele împrumutate de fiecare dintre cele trei soiuri: Cabernet Sauvignon împrumută fără voie aroma sa vegetală, Merlot-ul îl definește cupajul cu aroma de zmeură, iar Blaufraenkisch păstrează esența de lemn și compot de vișine.

     

    GUST: Pe papilele gustative cupajul este fructat, rotund și echilibrat de maturarea parțială în barrique din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cameleon red este o alegere inspirată la mesele cu carne de porc, vită, oaie, bine condimentate. Bun și la deserturi cu brânză, nuci, sau fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • LacertA - Cameleon White 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% LacertA - Cameleon White 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    LacertA - Cameleon White 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un cupaj din cinci soiuri, din care patru franțuzești și unul românesc, reușit, delicat, cu arome vegetale și florale.

     

    GUST: Aromele vegetale se păstrează intense și bine integrate cu alcoolul, aciditatea și zahărul ce se diluează ușor în final. Post gust de durată medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cameleon White este una dintre alegerile potrivite pentru mâncăruri cu carne albă (pui, găină, curcan), pește, fructe de mare, sau brânzeturi proaspete cu mucegai alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • LacertA - Cameleon Pink 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% LacertA - Cameleon Pink 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    LacertA - Cameleon Pink 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

     

    ASPECT: Roz, foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un rose proaspăt, cu arome de căpșuni și nuanțe din fructe exotice.

     

    GUST: Gust este revigorant mulțumită aromelor din fructe, moi, delicate și ușor îndulcite de zahărului rămas în urma fermentării. Un vin sec, rotund, mulțumită zahărului rămas după fermentare și perioada scurtă de învechire la sticlă.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin indicat în locul unui aperitiv, sau la mesele cu carne roșie (vită, viţel, porc, miel, oaie, raţă, gâscă), mâncăruri din bucătăria asiatică sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Serafim - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% Serafim - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Serafim - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

    Serafim este unul dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Galben verzui.

     

    MIROS: Feteasca Albă de la Serafim este un vin alb, bogat în arome naturale de narcise și polen. Notele de mijloc rămân cele din flori (soc și mentă), urmate de citrice.

     

    GUST: Aromele de fructe și flori sunt elegante, echilibrate, pe măsura buchetului simțit anterior. Post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din soi românesc potrivit cu aperitive, pui ușor picant, pește și multe alte feluri ușor condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5% Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RISELING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Pentru Sirena Dunării din Riesling strugurii sunt recoltați manual în lădițe din plastic, sunt lăsați în prezența unui mucegai nobil Botrys Cinerea, desciorchinați fără să fie zdrobiți, apoi trecuți întregi prin prese mecanice. Mustul este amestecat cu drojdie selecționată și fermentat în cisterne de mică capacitate, la temperatura controlată. Fermentația este finalizată în barrique-uri din stejar francez timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un vin cu parfum floral, amestecat cu fructe uscate, bucăți de caramel, miere și flori de tei.

     

    GUST: Sirena Dunării atrage asemenea ființei legendare, însă recompensa este una cu totul plăcută: arome de fructe, flori, dulceață, corp onctuos și textură complexă ce scaldă bolta palatină și oferă concluzia unui vin savuros, încântător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de foie gras sau brânzeturi puternic aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Gitana - Classico - Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Gitana - Classico - Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Gitana - Classico - Saperavi 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    Classico Saperavi este o poveste interesantă, spusă cu ajutorul aromelor simple, dar elegante ale vinului produs în Republica Moldova. Soiul este originar din Giorgia, este cultivat în regiunea Valul lui Traian, este vinificat tradițional, iar licoarea este maturată în amfore de lut. Anual, este produs unul dintre cele mai bune vinuri ale pământului moldovenesc, nedespărțite de natură și înzestrate cu aromele cele mai fine pe care omul le oferă omului cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Culoarea vinului Saperavi stârnește curiozitatea de a aduce vinul mai aproape de nas, moment în care se fac simțite arome excelente de fructe roșii, ce duc curiozitatea mai departe.

     

    GUST: Pe papile, Saperavi excelează prin fructele roșii (cu note de frișcă), care urcă în sinusuri și aduc o căldură fină dintr-un amestec de piper negru și roșu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de clasă, ce se ridică la nivelul celor produse în regiunea franceză Bordeaux. Calitățile aromatice ale soiului îl fac potrivit la meniuri cu carne de miel, vânat, cu legume proaspete, și brânzeturi casice, tari sau semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    72,95 RON
  • Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Gitana - Premium - Manastirea Riesling 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    Înspirat de un lăcaș sfânt numit Rohrbach unde era produs vin în urmă cu mult timp, echipa Gitana a decis să cultive Riesling de Rin pe o tarla separată de 5 hectare în satul Romanovca, în apropiere de ruinele mânăstirii. Vinul din lotul separat cu soi Riesling este denumit ‘Mânăstirea’, și se remarcă prin gustul prospăt, fructat și mineral.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cristalin.

     

    MIROS: Mânăstirea este un vin de Riesling, cu parfum intens de struguri copți, miere, piersică, coajă de lămâie, fân proaspăt cosit și aromă de vegetale (flori de câmp).

     

    GUST: Mai mult vegetal decât fructat, intens și mineral. Este prezent și un amestec final de sare cu iod.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor mineral este potrivit la meniuri cu pâté / foie gras, ton, cod, sau alt pește gătit în sos condimentat, fructe de mare, scoici, sau la orice rețetă de sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    96,19 RON
  • Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND  2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND  2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexii de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Gitana - Classico - Rara Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Rara Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Classico - Rara Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

    Gitana Classico din soiul Rară Neagră este obţinut din struguri recoltaţi manual şi maceraţi natural, în vase de lemn deschise, în prezenţa drojdiilor de producţie locală, fără a controla temperatura de fermentaţie. După macerare, vinul este tras în budane confecţionate din lemn de stejar, unde este lăsat la maturare până la 2 ani. Din toate procesele şi metodele de procesare tradiţională rezultă un vin consistent, complex, cu arome fructate, intense şi pure, pe care le puteţi descoperi la o degustare exclusivă, ori alături de preparate tradiţionale moldoveneşti şi româneşti.  

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Rara Neagră este un soi românesc, care oferă vinului arome de fructe roşii de pădure, cu tonuri de căpşuni şi note citrice, care aduc parfumul o notă specială de prospeţime, uşor latentă dar evidentă pe măsură ce vinul este lasat să respire.

     

    GUST: La gust este definit de intensitate şi complexitate oferită de aromele amestecate de fructe roşii. Alături de fructe este prezentă o aromă de lemn, care se desfăşoară în ultimele momente pe un fundal de fructe uscate, ce se păstrează uşor în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul de Rară Neagră este pregătit pentru multe preparate delicioase din carne de porc (biftec), şniţel şi carne de viţel la cuptor. Acest vin poate fi savurat la fel de uşor şi cu porc, sau vită la grătar.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    47,24 RON
  • Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo doc rosso, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo doc rosso, 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo doc rosso, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ABRUZZO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MONTEPULCIANO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Poggio ai Santi este un brand-urile Tinazzi. Casa Tinazzi este una dintre cele mai respectabile vinării din Italia de peste 50 de ani.Adiţional vinurilor produse la început în orăşelul Lasize, în ultimii ani Tinazzi şi-a extins operaţiunile în Valpolicella și Apulia, unde sunt cultivați struguri din soiuri autohtone, şi sunt produse numeroase monosoiuri şi cupaje, în majoritate blend-uri clasice italiene.

     

    Acest monosoi roşu este obţinut din soiul de strugurii Motepulciano, cultivaţi în cea mai bună podgorie din regiunea Abruzzo (denumire de origine controlată). Strugurii sunt culeşi şi zdrobiţi fără filtrare, pentru a permite mustului să rămână în contact cu pieliţa strugurelui timp de 8-10 zile.

     

    Urmează fermentarea la temperaturi controlate de 24-26º C, în cisterne din inox.Toate aceste procese oferă un vin elegant, complex, ce va ieşi de fiecare dată în evidenţă prin adâncimea şi complexitatea aromelor de fructe roşii şi condimente.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens, plăcut şi seducător.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roşii., cireşe negre macerate, note condimentate, cassis, piele şi flori mediteraneene.

     

    GUST: Pe papile, structura fermă este inmuiată elegant de textura mătăsoasă. Iar dacă acest vin este servit uşor rece, va oferi şi arome îmbietoare de cireşe de primăvară, violete şi marzipan.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se îmbină frumos cu mâncăruri din carne roşie, simple la rotisor sau pe gril. Potrivit şi alături de brânzeturi tinere, tari (Jalsberg), sau moi (Mozzarella proaspată). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 36,65 RON

    Special Price 31,15 RON

    (-5,50 RON)
  • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rose pal, cristalin.

     

    MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

     

    GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

     

    ASPECT: Rose pal.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

     

    GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Tenuta Valleselle - Ripa Magna Corvina Della Provincia Verona 2017- 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Valleselle - Ripa Magna Corvina Della Provincia Verona 2017- 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Tenuta Valleselle - Ripa Magna Corvina Della Provincia Verona 2017- 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  VENETO  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE:  CORVINA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Ripa Magna este un vin obţinut din soiul italian Corvina Veronese crescut in podgoria de pe dealurile însorite ale provinciei Verona. Strugurii sunt lăsaţi să atingă punctul optim de coacere, apoi sunt recoltaţi manual, desciorchinaţi, presaţi, lăsaţi la macerare şi fermentaţi la o temperatură controlată de 22 - 26 °C, timp de 10 zile. Buchetul amplu, caracteristic stilui italian aduce o parte din tradiţia vinurilor din Lumea Veche şi o experienţa unui vin de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex dfromat din arome fine de fructe ro;ii coapte cu note de mirodenii.

     

    GUST: Corp plin, arome uşor astringente de fructe roşii, macerate şi tanini mătăsoşi cu final plpcut. Post gust lun, aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi intens şi sofisticat potrivit la mese cu bucate gătite simplu, la grătar sau înăbuşite, urmate de un platou cu brînzeturi maturate, italiene sau franceze.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20°C.

     

    Preț normal: 108,65 RON

    Special Price 92,35 RON

    (-16,30 RON)
  • Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, vinul cu eticheta Mouton Cadet aduce în continuare popularitate și prestigiu Casei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Parfum de pere caramelizate, păducel, miere, note de piersici, pâine prăjită şi cuişoare.

     

    GUST: Acest cupaj alb clasic al regiunii Bordeaux, are o abordare elegantă, un atac rafinat, cu note de condimente slabe, cum ar fi cuişoare şi cardamom, arome de mijloc bogate şi fine ce duc către arome finale de gemuri din fructe (prune galbene Mirabelle, piersici) şi note minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit în compania brânzeturilor maturate cu mucegai nobil (Roquefort, Bleu des Causses), foie gras și deserturi cu fructe (tarte, torturi, salate).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 11°C.

     

    Preț normal: 123,89 RON

    Special Price 105,31 RON

    (-18,58 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă