Alte soiuri
-
Lamblin & Fils
Lamblin Fils - Muscat Pays DOC, blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT
ALC: 12%
VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.
Soiul varietal Muscat este recoltat și presat direct cu utilaj pneumatic pentru mustul ce este apoi decantat static la rece. Fermentarea alcoolică are loc în condiții controlate, la temperaturi cuprinse între 14 - 16°C. Ultima fază a vinificării este scurta maturare pe drojdie ce îi oferă mai multă complexitate organoleptică.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Generos în arome de fructe verzi și fructe proaspete.
GUST: Acidulat, cu note de struguri verzi și cârcei, o tușă de minerale și remanență scurtă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive, sparanghel, fructe de mare, stridii, pepene galben, deserturi (biscuiți, fondant de ciocolată), salate de fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,01 RON Începând cu: 26,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Pinot Grigio de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru vinurile din gama Nocturne, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet proaspăt și revigorant.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Limpede și strălucitor.
MIROS: Buchet aromatic de mare finețe, în care aromele de pere, mere și piersici se împletesc cu accente florale subtile și mineralitate discretă. Note delicate de citrice și ierburi aromatice sporesc rafinamentul și profunzimea percepției olfactive.
GUST: Atacul este proaspăt și echilibrat, cu aciditate fină care pune în valoare aromele fructate și mineralitatea subtilă. Textura delicată se contopește cu nuanțe ierboase și fructe galbene coapte, generând un echilibru elegant între corp și prospețime. Finalul este persistent, clar și plin de rafinament, lăsând o impresie memorabilă pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate delicate de pește alb, fructe de mare, salate cu verdețuri aromatice sau brânzeturi proaspete cu textură fină, evidențiind armonia dintre vin și gastronomie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.
Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea producătorului, iar rezultatul este măsurat în vinuri de calitate, pentru toate gusturile, proaspete sau maturate în butoaie de stejar pentru a dezvolta un buchet cu arome complexe.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Buchet de pere zemoase, mere verzi și piersici, completate de nuanțe florale fine și accente citrice subtile, care conferă prospețime și eleganță olfactivă.
GUST: Atacul este suplu și catifelat, cu fructe albe coapte și citrice bine integrate. Aciditatea fină aduce vitalitate și prospețime, iar finalul este persistent, armonios și delicat, cu tușe florale și fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive delicate, salate ușoare, preparate din pește, fructe de mare sau gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13.4%
VIN ALB SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945.
La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Foarte aromat și elegant, cu o mulțime de arome naturale din caprifoi, acacia și struguri de masă proaspeți.
GUST: Pe papile este ușor, dar echilibrat, acidulat și vibrant prin aromele de miere, cacia, fructe exotice, piersici coapte și alte ierburi aromate. Gustul final lung aduce din nou pe simțuri echilibrul aromatic al fructelor dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: La un prânz relaxant, la o cină sau la orice ocazie, este o alegere potrivită la preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
55,93 RON Începând cu: 50,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.
Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.
Almaviva Puente Alto este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot) și Carmenere, cel mai răspândit soi din regiunile viticole ale statului Chilian. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Almaviva Puente Alto aduce același caracter fascinant al vinului de terroir chilian, reprezentat în această expresie prin dansul armonios al notelor de coacăze negre, alte fructe de pădure, vanilie, cacao, lemn dulce și condimente uscate.
GUST: Catifelat de taninii fructați și condimentați, ce întrețin subtil o notă pământie și aduce un gust final lung, sec bine echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj chilian la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.322,29 RON Începând cu: 1.157,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.
Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.
Almaviva Puente Alto 2022 este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon 72%, Carmenere 23%, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 1%). Vinul este maturat timp de 20 luni în butoaie noi și butoaie asezonate din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu intens, aproape opac, cu reflexii violacee.
MIROS: Arome complexe și intense de fructe negre (coacăze, mure, cireșe negre), note de cedru, tutun, ciocolată neagră, mentă proaspătă și condimente dulci (vanilie, cuișoare). De asemenea, se pot simți note subtile de grafit și pământ reavăn.
GUST: Corp plin, opulent, cu o textură catifelată și taninuri fine, dar structurate. Gustul reproduce aromele percepute la miros, cu o explozie de fructe negre coapte, integrate perfect cu note de stejar, ciocolată și condimente. Aciditate echilibrată, care conferă prospețime și un final lung, persistent și elegant, cu o notă minerală distinctă.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate complexe din carne roșie, precum antricot de vită la grătar, friptură de miel cu ierburi aromatice, vânat sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
1.141,27 RON Începând cu: 998,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta di Biserno
Tenuta di Biserno - Bibbona Super Tuscan Wine Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.
Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.
Bibbona este un blend creat în stilul Bordeaux, și este cel mai apreciat vin dintre toate cele produse pe domeniul Biserno. După recoltă, strugurii sunt selecționați pe bandă, apoi desciorchinați, și ținuți separat în funcție de tarlaua de pe care au fost aduși. Fermentarea strugurilor are loc timp de 3-4 săptămâni în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 28°C. Fermentare malolactică spontană are loc în butoaie din stejar, cât și în cisterne din oțel. Pentru maturare vinurile sunt ținute timp de 15 luni în butoaie din stejar franțuzesc, dintre care 70% sunt noi. După alegerea atentă a blend-ului, vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens și vibrant ca o nestemată.
MIROS: Buchetul aduce arome elegante de ierburi și mirodenii parfumate, fructe negre de pădure dulci, note de cafea proaspătă, blat dulce și tușe de lemn, dezvăluind anii petrecuți în butoaie.
GUST: Echilibrat, matur, cu taninuri fine și o prospețime care amintește de bucuria de notele fructate, și remanența lungă și savuroasă. Un vin deosebit, cu potențial de evoluție.
ASOCIERE CULINARĂ: Impresionează la orice masă cu friptură de vită sau miel la grătar sau la cuptor, preparate din carne de vânat mare, paste cu sos de roșii sau ragu de carne, lasagna și, bineînțeles, brânzeturi, mai ales cele tradiționale italiene (Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Gorgonzola), savurate la sfârșitul mesei sau în timpul gustările dintre mese.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
968,00 RON Începând cu: 847,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta di Biserno
Tenuta Di Biserno - Bibbona Super Tuscan Wine Rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.
Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.
Bibbona este un blend creat în stilul Bordeaux și este cel mai apreciat vin dintre toate cele produse pe domeniul Biserno. După recoltă, strugurii sunt selecționați pe bandă, desciorchinați, presați ușor și fermentați alcoolic în cisterne din inox conice la temperatura de 28°C timp de 3-4 săptămâni. Un procent de 85% din vin este lăsat să fermenteze malolactic în butoaie de lemn, iar restul de 15% urmează același proces în cisterne de oțel. Butoaiele folosite sunt 85% noi și 15% la a doua umplere. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 6 luni, după care este comercializat.
ASPECT: Rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet cu note de ierburi uscate, lucernă și rozmarin, armonios completate de cireșe și vanilie.
GUST: Se dezvăluie papilelor cu note suplimentare de fructe roșii și note uscate din cacao brut. Aciditate echilibrată, postgust lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată, un vin perfect pentru friptură de vită sau miel la grătar sau la cuptor, preparate din carne de vânat mare, paste cu sos de roșii sau ragu de carne, lasagna și, bineînțeles, brânzeturi, mai ales cele tradiționale italiene (Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Gorgonzola), savurate la sfârșitul mesei sau în timpul gustărilor dintre mese.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.064,80 RON Începând cu: 931,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Angelus
Chateau Angelus - Carillon d'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Angélus este un domeniu viticol din Franța, în regiunea Bordeaux, Saint-Émilion Saint-Émilion, recunoscut pentru vinurile excepționale. Asemenea multor domenii din Franța, Angélus este un loc stăpânit încă din Evul Mediu, iar istoria sa stabilește prezența familiei Boüard de Laforest pe domeniu în 1782.
Și pentru că reperele acestor locuri sunt stabilite pe secole, Château Angélus a început să producă vinuri la începutul secolului trecut, în 1909, iar în secolul XXI, anul 2012, a primit clasificarea Premier Grand Cru Classé A, ce-a mai înaltă treaptă de calitate din Saint-Émilion.
În 2023, proprietarii au îndeplinit obiectivul de conversie la agricultura și cultivarea organică, iar astăzi Stéphanie de Boüard-Rivoal, a opta generație de vinificator al domeniului Angélus, ne oferă vinuri de calitate, cupaje roșii obținute în principal din soiurile Merlot și Cabernet Franc, cu adaosuri mici de Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet complex, elegant care nu promite nimic mai mult decât ceea ce oferă, într-o manieră inițial rustică și neasumată, cu arome de zmeură, prune roșii, tonuri dulci de clei și trufe.
GUST: Pe papile este cărnos, corpolent, dar și vibrant, mulțumită taninurilor proaspeți, extrași din stejar, persistenți, care asigură un postgust lung și ușor sărat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru o cină romantică, momente de reflexie sau o masă împodobită cu preparate din care roșie la grătar (cotlet de vită, antricot), miel cu sos de vin roșu, preparate din carne de pasăre (pui, rață, bibilică), paste cu sosuri bogate, ori meniuri deosebite din carne de vânat, cum ar fi fazan cu ciuperci sălbatice sau trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
975,74 RON Începând cu: 853,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lafite Rothschild
Chateau Lafite Rothschild - Carruades De Lafite Pauillac AOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Numele Lafite este menționat pentru prima dată într-un document ce datează din 1234. Existența celor din familia Lafite se întinde pe următorii ani și sunt parte a istoriei medievale a Franței iar, descendenții din familia Ségur sunt primii care încep să cultive struguri în secolul al XVII-lea.
Vinurile Lafite au ajuns în secolul al XVIII-lea în Anglia, apoi la curtea Regelui francez și a nobililor, unde a fost foarte apreciat și popularizat. În 1855, după Expoziția Universală de la Paris, primele reglementări legate de clasificarea vinurilor franțuzești au încadrat Château Lafite în categoria first growth (premier cru), cel mai bun calificativ de calitate al unui vin din zona Médoc (Bordeaux). La 8 august 1868, Château Lafite a fost cumpărat de Baronul James de Rothschild, iar activitatea lor a continuat pănă în 1940.
După război, baronii de Rothschild au reconstruit domeniul și au continuat producția vinurilor de Lafite Rothschild. Numele acestui cupaj provine de la parcele de pământ de pe platoul Carruades, de unde sunt recoltate soiurile de struguri, vinificate prin metoda tradițională din Bordeaux. Strugurii sunt fermentați alcoolic în cuve de stejar, ciment și oțel inoxidabil. În funcție de tipul cuvei, mustul este recirculat pentru a extrage taninurile și culoarea, iar perioada totală de macerare este de aproximativ 20 de zile. După fermentarea malolactică, vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc, unde este lăsat la maturare timp de 16 luni.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Foarte parfumat, cu arome de tutun dulce, coacăze negre, lemn de cedru și ciocolată neagră, oferite de maturare.
GUST: Corpolență medie, cu arome clare și intense de coacăze negre, coajă de portocale și piersici. Postgust lung, taninos, cu potențial de învechire.
ASOCIERE CULINARĂ: Carruades este un vin elegant, atemporal, potrivit la mesele cu preparate din carne roșie gătite în special la grătar, meniuri cu carne de pasăre, inclusiv vânat, alte specialități cum ar fi risotto de ciuperci, alte rețete cu trufe și sosuri bogate, și nelipsitele brânzeturi franțuzești, tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.950,52 RON Începând cu: 1.706,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Beychevelle
Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ROȘU. În regiunea Bordeaux, unde viticultura se întinde pe mii de ani, mica localitate Saint-Julien este locul unde începe povestea Chateau Beychevelle la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când primul Duce de Épernon a devenit proprietarul domeniului. Proprietatea imensă a ducelui se află aproape de malul râului Gironde, de aceea, în momentul în care ambarcațiunile treceau prin dreptul ei, navigatorii coborau pânzele în semn de respect pentru nobil, care avea și gradul de amiral. Acest obicei a inspirat vasul cu provă de grifon de pe etichetă și numele domeniului: din gasconă, Bêcha vêla, tradus în franceza uzuală ”baisse voile” (coboară velele), apoi Beychevelle.
Din cei 250 de hectare ce aparțin domeniului Château Beychevelle, aproximativ 90 de hectare sunt cultivate cu viță de vie, iar restul sunt ocupați de pășuni și pădure. Vițele de vie au, în medie, vârsta de 30 de ani și au dezvoltat un sistem de rădăcini adânci și extinse pentru a se hrăni bine chiar și în perioadele de secetă. Soiurile roșii tradiționale ocupă domeniul în următoarele proporții: 57% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 3% Petit Verdot.
Anul 2021 a început cu o iarnă ușoară, fără precipitații, dar vița de vie se află într-un microclimat protejat de estuarul râului Gironde. Primăvara și vara au adus ploi generoase și temperaturi sub media climatologică. Aceste condiții ar fi putut cauza apariția mucegaiului pe culturi, însă echipa tehnică a viticultorului a folosit metode specifice pentru a păstra calitatea strugurilor. Saint-Julien Grand Cru Classe este un cupaj din cele trei tradiționale, la care se adaugă Cabernet Franc. Vinul este maturat în 70% butoaie noi din stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este o explozie de fructe roșii rumenite de soarele toamnei. Delectează prin prospețimea și echilibrul aromelor de fragi, zmeură și coacăze negre - cu tușe acrișoare.
GUST: Pe papile, aduce tanini mătăsoși, ecouri de fructe negre gătite la foc pentru dulceață, și o tușă de lemn. Postgust lung și savuros, cu o notă pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Structura intensă îl recomandă la mesele cu preparate din carne de vită (de la fripturi pe grătar la cele gătite lent la cuptor), preparate din carne de miel, pasăre de casă sau vânat, fructe de mare, precum și alte mâncăruri condimentate din gastronomia asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
636,94 RON Începând cu: 557,33 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cos d'Estournel
Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU. În regiunea Bordeaux, unde viticultura se întinde pe mii de ani, mica localitate Saint-Julien este locul unde începe povestea Chateau Beychevelle la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când primul Duce de Épernon a devenit proprietarul domeniului. Proprietatea imensă a ducelui se află aproape de malul râului Gironde, de aceea, în momentul în care ambarcațiunile treceau prin dreptul ei, navigatorii coborau pânzele în semn de respect pentru nobil, care avea și gradul de amiral. Acest obicei a inspirat vasul cu provă de grifon de pe etichetă și numele domeniului: din gasconă, Bêcha vêla, tradus în franceza uzuală ”baisse voile” (coboară velele), apoi Beychevelle.
Din cei 250 de hectare ce aparțin domeniului Château Beychevelle, aproximativ 90 de hectare sunt cultivate cu viță de vie, iar restul sunt ocupați de pășuni și pădure. Vițele de vie au, în medie, vârsta de 30 de ani și au dezvoltat un sistem de rădăcini adânci și extinse pentru a se hrăni bine chiar și în perioadele de secetă. Soiurile roșii tradiționale ocupă domeniul în următoarele proporții: 57% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 3% Petit Verdot.
După cea mai secetoasă vară din 1960 până în prezent și arșița la care au fost supuse culturile, în mod deloc surprinzător au oferit rod bun, amintind de rezistența naturală a soiurilor originale, provenite din zone ca Orientului Mijlociu sau Mesopotamia, unde clima deșetică este mai dură decât seceta europeană.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Cupajul anului 2022, este excepțional, prin intensitatea aromelor de flori și fructe proaspete.
GUST: Delectează papilele cu eleganța florală și dulceața de caoacăze negre și zmeură, echilibrate de nuanțe acrișoare de cireșe și vișine pe un fond cu alcool bine integrat. Cu cât stă mai mult pe papile cu atât dezvoltă note mai intense de mirodenii și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, potrivit la mesele cu ăreparate din carne roșie: vită (de la fripturi pe grătar la cele gătite lent la cuptor), miel, vânat sau păsări de casă, fructe de mare, precum și alte mâncăruri condimentate din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
735,68 RON Începând cu: 643,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Calon Segur
Chateau Calon Segur - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTEPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Calon Ségur este un domeniu din regiunea viticolă Bordeaux, în mica localitate Saint-Estèphe, cu denumire de origine controlată. În istorie, domeniul a fost deținut încă din secolul al XII-lea, ceea ce înseamnă peste 900 de ani în care proprietatea a fost deținută de familiile Gascq, Ségur, Dumoulin, Lestapis și Gasqueton, cea mai recentă dintre acestea vânzând proprietatea către grupul Crédit Mutuel Arkéa.
În parteneriat cu o altă companie franceză, s-au făcut investiții în renovarea și modernizarea cramei pentru producția de vinuri. Pe cele 55 de hectare de viță de vie, înconjurate de ziduri medievale de piatră, sunt cultivate soiuri ce au primit înalta clasificare de calitate Fifth Growth în 1855 la Expoziția Universală de la Paris.
În aceste locuri cu semnificație istorică profundă, Château Calon Ségur produce trei cupaje premium. Eticheta principală, Château Calon Ségur Saint-Estephe Grand Cru Classe, este un cupaj de patru soiuri tradiționale ale regiunii Bordeaux, vinificate prin macerare de 18 până la 21 de zile, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Vinul este maturat timp de 20 de luni în butoaie noi din stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un vin franțuzesc creat fără compromis, intens și elegant, cu un buchet țesut minuțios din arome fructate de coacăze negre, afine, cedru și pin (oferite de maturarea îndelungată).
GUST: Se revarsă pe papile cu un stil clasic, anunțat de taninuri cizelate, mai clare. Prospețimea echilibrată, aromele fructate și un ton ușor salin, aduc un postgust lung, ușor lemnos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru preparate din carne de vită (file mignon, mușchi la grătar sau la cuptor), pulpă de miel la cuptor sau tocăniță de miel, vânat mare, în special căprioară și porc mistreț, confit de rață și preparate cu ciuperci sau trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de minimum 10 ani).
1.111,26 RON Începând cu: 972,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Canon
Chateau Canon - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Canon este o altă parte importantă a regiunii Bordeaux, mai exact din Saint-Émilion. Domeniul Canon, inițial parte din podgoriile Clos Saint Martin, a fost separat și cumpărat în 1760, de Jacques Kanon, un corsar care a mărit suprafața proprietății și a construit castelul inițial. Domeniul a fost deținut de mai multe familii, inclusiv familia Fournier, înainte să ajungă în 1996 la actualul proprietar, familia Wertheimer, care deține și faimosul brand de modă și cosmetice Chanel.
Château Canon este al doilea domeniu viticol al grupului Chanel, situat pe estuarul râului Gironde. În oglindă se află Château Rauzan-Ségla, primul domeniu cumpărat de Chanel în 1994. Viticultura tradițională oferă răbdare timpului, iar tehnologia modernă și cele mai bune pivnițe cu butoaie potrivite pentru perfecționarea vinurilor oferă, în fiecare ediție și în fiecare sticlă, o experința completă a vinului franțuzesc recunoscut în toate părțile lumii.
După un an caracterizat de o iarnă blândă, urmată de sezoanele cu temperaturi ridicate și secetă, vinificatorii au stabilit proporțiile de 75% Merlot și 25% Cabernet Franc pentru vinul anului 2022. Strugurii au fost fermentați alcoolic în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată. Pentru maturare sunt folosite 50% butoaie noi din stejar, inclusiv patru budane.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Acest vin le are pe toate. Un buchet sofisticat, cu arome de influențate de solul calcaros. Parfumul florilor de primăvară proaspăt culese, al narciselor și al fructelor roșii suculente, seduce simțurile și stârnește pofta de mai mult.
GUST: Pe papile înflorește armonios cu arome de cireșe și grepfrut roz, efervescent. Textura mătăsoasă este completată de ecourile finale ale taninilor lemnoși, asigurând o remanență impresionantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru un festin cu preparate din carne roșie, precum miel la cuptor, mușchi de vită, căprioară sau rață (potârniche, fazan sau cocoș de munte), tocănițe din carne roșie, preparate cu trufe sau ciuperci (porcini, shiitake), și brânzeturi (Comté sau Brie maturat).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de până la 20 de ani).
1.300,99 RON Începând cu: 1.138,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cheval Blanc
Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2021 - 0.75L, ALC: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Încă de acum 600 de ani, pământul de pe domeniu Château Cheval Blanc este cultivat cu struguri pentru viticultură, iar vița de vie este plantată constant de peste 2000 de ani, din timpul Imperiului Roman. Actuala așezare respectă planul stabilit prima dată la mijlocul secolului al XIV-lea.
Situată în localitatea Saint-Emilion, la extremitățile teritoriului Pomerol, acest domeniu beneficiază de varietatea naturală a terroir-ului din regiunea viticolă Bordeaux. Solul este un mozaic cu straturi fine de clei, nisip și piatră fină pe unele loturi ale domeniului ce însumează 42 de hectare.
Alături de tipicitatea fiecărui lot de pământ, cu soluri diferite, este vița de vie, cu vârste diferite și soiuri diverse, însă păstrate după tradiția franceză și cultivate constant de sute de ani. Pe domeniul Château Cheval Blanc terenul este ocupat în principal de Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon. Alături de acestea, procente mici din domeniu este cultivat cu soiurile albe Sauvignon Blanc și Semillon.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu ton violet.
MIROS: Cu un procent mai mare de Cabernet Franc, acest cupaj clasic de Bordeaux oferă arome de fructe, cu accent pe afine, o notă florală de violete, liliac, ierburi proaspete și o notă scurtă de stejar.
GUST: Pe papile, este rotund, cu structură puternică și tanini bine integrați. Postgust lung oferit de aromele de fructe, cu alcool bine integrat și o tușă de lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate din carne roșie, carne de pasăre și vânat, specialități cu trufe, ciuperci și sosuri consistente.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
4.227,26 RON Începând cu: 3.698,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cheval Blanc
Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Încă de acum 600 de ani, pământul de pe domeniu Château Cheval Blanc este cultivat cu struguri pentru viticultură, iar vița de vie este plantată constant de peste 2000 de ani, din timpul Imperiului Roman. Actuala așezare respectă planul stabilit prima dată la mijlocul secolului al XIV-lea.
Situată în localitatea Saint-Emilion, la extremitățile teritoriului Pomerol, acest domeniu beneficiază de varietatea naturală a terroir-ului din regiunea viticolă Bordeaux. Solul este un mozaic cu straturi fine de clei, nisip și piatră fină pe unele loturi ale domeniului ce însumează 42 de hectare.
Alături de tipicitatea fiecărui lot de pământ, cu soluri diferite, este vița de vie, cu vârste diferite și soiuri diverse, însă păstrate după tradiția franceză și cultivate constant de sute de ani. Pe domeniul Château Cheval Blanc terenul este ocupat în principal de Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon. Alături de acestea, procente mici din domeniu este cultivat cu soiurile albe Sauvignon Blanc și Semillon.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: În Saint-Emilion, solul este format din aluviuni cuaternare, cu pietriș și argilă, în proporții aproape egale, care oferă soiurilor o dezvoltare armonioasă și arome proaspete de fructe roșii și flori.
GUST: Intensitatea și complexitatea vinului sunt amintite când atacă papilele gustative cu arome mătăsoase de coacăze negre, afine, vișine, o notă amară de ciocolată și stejar rumenit. Postgustul este lung, marcat de taninuri lemnoase.
ASOCIERE CULINARĂ: Profilul robust al acestui vin îl face potrivit pentru multe preparate din carne roșie, precum miel la cuptor, mușchi de vită, căprioară sau rață (potârniche, fazan sau cocoș de munte), tocănițe din carne roșie, preparate cu trufe sau ciuperci (porcini, shiitake), și brânzeturi (Comté, Cheddar maturat, brânză cu mucegai albastru).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
5.188,48 RON Începând cu: 4.539,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cos d'Estournel
Chateau Cos d'Estournel - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTEPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Château Cos d’Estournel este situat în marea regiune viticolă Bordeaux, la nord de Médoc, pe dealurile rustice din Saint-Estèphe. Pe acest domeniul, cultura franceză se împletește cu influențele orientale ale unui palat de Maharajah, pus în evidență de pagode semețe, interioare exotice și opulente. Toate acestea sunt meritul primului proprietar, Louis-Gaspard d'Estournel, un aventurier și călător pasionat, care a moștenit pământul și a construit palatul în 1791 cu elemente exotice ale arhitecturii și culturii Estice.
Domeniul este deținut de Michel Reybier din anul 2000, iar vinurile produse aici, cu denumire de origine controlată Saint-Estèphe, sunt unele dintre cele mai bune oferite de viticultura acestei zone. Vinurile se disting prin cupajele unice, create în fiecare an din aceleași soiuri, diferențiate de condițiile terroir-ului și misiunea vinificatorului de a captura în permanență frumusețea și excelența stilului francez.
Asemenea unui călător singuratic care a traversat toate mările lumii, Cos d'Estournel pare un vin foarte discret, plin de secrete și intrigant. Apoi se destinde, aduce arome, note și tușe ce inspiră imaginea unui oraș îndepărtat, piețe cu mii de secrete, sărbători cu voie bună și femei cu forme voluptoase. Aromele, culorile și gustul sunt dezvăluite încet ca niște amintiri frumoase. Un vin echilibrat, cuceritor, aflat la granița dintre reținut și senzual.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Soiurile din carecompun acest cupaj provin din viță de vie cu o vechime medie de 55 de ani, de aceea proporțiile oferă în fiecare ediție arome intense de ceai negru, piper negru și expresii de fructe roșii dezlănțuite după maturare și învechire.
GUST: Remarcabil, cu arome de coacăze negre și vișine pe un fond cald, mătăsos, echilibrat de note minerale. Vinul are un postgust lung, cu taninuri lemnoase și fructe dulci-acrișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Fie că îl serviți acum sau la maturitate deplină, acest excelent cupaj de Bordeaux este recomandat alături de aperitive reci cu mezeluri și brânzeturi maturate, sau platouri de tip charcuterie. Este recomandat și cu preparate din carne de vită, miel și vânat mare.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
1.297,12 RON Începând cu: 1.134,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cos d'Estournel
Chateau Cos d'Estournel - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU. În regiunea Bordeaux, unde viticultura se întinde pe mii de ani, mica localitate Saint-Julien este locul unde începe povestea Chateau Beychevelle la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când primul Duce de Épernon a devenit proprietarul domeniului. Proprietatea imensă a ducelui se află aproape de malul râului Gironde, de aceea, în momentul în care ambarcațiunile treceau prin dreptul ei, navigatorii coborau pânzele în semn de respect pentru nobil, care avea și gradul de amiral. Acest obicei a inspirat vasul cu provă de grifon de pe etichetă și numele domeniului: din gasconă, Bêcha vêla, tradus în franceza uzuală ”baisse voile” (coboară velele), apoi Beychevelle.
Din cei 250 de hectare ce aparțin domeniului Château Beychevelle, aproximativ 90 de hectare sunt cultivate cu viță de vie, iar restul sunt ocupați de pășuni și pădure. Vițele de vie au, în medie, vârsta de 30 de ani și au dezvoltat un sistem de rădăcini adânci și extinse pentru a se hrăni bine chiar și în perioadele de secetă. Soiurile roșii tradiționale ocupă domeniul în următoarele proporții: 57% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 3% Petit Verdot.
După cea mai secetoasă vară din 1960 până în prezent și arșița la care au fost supuse culturile, în mod deloc surprinzător au oferit rod bun, amintind de rezistența naturală a soiurilor originale, provenite din zone ca Orientului Mijlociu sau Mesopotamia, unde clima deșetică este mai dură decât seceta europeană.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Cupajul anului 2022, este excepțional mulțumită aromelor intense de flori și fructe proaspete.
GUST: Delectează papilele cu eleganța florală și dulceața de coacăze negre și zmeură, echilibrate de nuanțe acrișoare de cireșe și vișine pe un fond cu alcool bine integrat. Cu cât stă mai mult pe papile cu atât dezvoltă note mai clare de mirodenii și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, potrivit la mesele cu preparate din carne roșie: vită (la grătar sau la cuptor), miel, vânat sau păsări de casă, fructe de mare, precum și alte mâncăruri condimentate din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C.
1.906,96 RON Începând cu: 1.668,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Coutet
Chateau Coutet - Barsac AOC, Sauternes Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: BARSAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DULCE. Château Coutet este un domeniu cu origini medievale, construit inițial ca o fortăreață, în regiunea Bordeaux. În Barsac, producția de vin atribuită domeniului Coutet este atestată încă din 1643, când Charles Le Guérin, Lord de Coutet, a ridicat o podgorie care a pus mica așezare pe harta viticolă a zonei Sauternes. Vinurile Château Coutet din Barsac au primit (alături de Médoc și Graves) înalta clasificare de calitate First Growth în 1855, la Expoziția Universală de la Paris, organizată la inițiativa lui Napoleon al III-lea.
După mai multe familii care au deținut domeniul, în 1977 Château Coutet a fost cumpărat de familia Baly, care dezvoltă domeniul și gamele de vinuri de patru decenii, timp în care anumite ediții au câștigat mai mult prestigiu și recunoaștere la nivel mondial. Terroir-ul din Barsac se află în Triunghiul de Aur, o porțiune cu podgorii influențate de trei mari forțe naturale: oceanul Atlantic la vest, râul Garonne la est și marea pădure Landes, aflată în sud. Terroir-ul este diferit în fiecare dintre cele trei puncte cardinale. Alături de soluri și temperaturi, alchimia viticolă a domeniului se folosește și de Botrytis cinerea, o ciupercă care este lăsată să se dezvolte pe struguri pentru a transforma aromele și a concentra zahărul din struguri.
Vinul anului 2022 este rezultatul unei munci care începe cu mult înainte de a turna primele picături în pahar. Producătorul testează și supraveghează atent fructele pe parcursul a două luni, septembrie și octombrie. În acest răgaz, are loc o curățare a viei de struguri uscați din vară, apoi urmează patru recolte parțiale, care oferă struguri cu diferite concentrații de zahăr și diferite stări: de la cei copți și proaspeți, la cei răscopți și cei care prezintă ciuperca Botrytis la sfârșit de octombrie, când se încheie recolta. Acest cupaj este compus din Sémillon 94%, Sauvignon Blanc 5% și Muscadelle 1%. Fermentarea strugurilor are loc în butoaie, iar maturarea durează 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc, fiind urmată de îmbuteliere în iunie 2024.
ASPECT: Galben, cu reflexii aurii, elegante.
MIROS: În buchet, recunoaștem aroma dulce de dulceață de gutui și smochine și note uscate de vanilie, completate de ghimbir, lămâie conservată și cremă de lămâie.
GUST: Pe papile, este ușor onctuos și dulce, cu aciditate moderată, note de citrice și marmeladă de portocală, drupe, și un ton de condiment ce lasă pe papile o remanență consistentă. Un vin cu potențial de învechire îndelungată.
ASOCIERE CULINARĂ: Este delicios alături de aperitive sau degustări cu brânzeturi (specialități cu mucegai albastru), precum și la deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
305,89 RON Începând cu: 267,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Coutet
Chateau Coutet - Barsac AOC, Sauternes Premier Grand Cru Classe 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: BARSAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DULCE. Château Coutet este un domeniu cu origini medievale, construit inițial ca o fortăreață, în regiunea Bordeaux. În Barsac, producția de vin atribuită domeniului Coutet este atestată încă din 1643, când Charles Le Guérin, Lord de Coutet, a ridicat o podgorie care a pus mica așezare pe harta viticolă a zonei Sauternes. Vinurile Château Coutet din Barsac au primit (alături de Médoc și Graves) înalta clasificare de calitate First Growth în 1855, la Expoziția Universală de la Paris, organizată la inițiativa lui Napoleon al III-lea.
După mai multe familii care au deținut domeniul, în 1977 Château Coutet a fost cumpărat de familia Baly, care dezvoltă domeniul și gamele de vinuri de patru decenii, timp în care anumite ediții au câștigat mai mult prestigiu și recunoaștere la nivel mondial. Terroir-ul din Barsac se află în Triunghiul de Aur, o porțiune cu podgorii influențate de trei mari forțe naturale: oceanul Atlantic la vest, râul Garonne la est și marea pădure Landes, aflată în sud. Terroir-ul este diferit în fiecare dintre cele trei puncte cardinale. Alături de soluri și temperaturi, alchimia viticolă a domeniului se folosește și de Botrytis cinerea, o ciupercă care este lăsată să se dezvolte pe struguri pentru a transforma aromele și a concentra zahărul din struguri.
Vinul anului 2022 este rezultatul unei munci care începe cu mult înainte de a turna primele picături în pahar. Producătorul testează și supraveghează atent fructele pe parcursul a două luni, septembrie și octombrie. În acest răgaz, are loc o curățare a viei de struguri uscați din vară, apoi urmează patru recolte parțiale, care oferă struguri cu diferite concentrații de zahăr și diferite stări: de la cei copți și proaspeți, la cei răscopți și cei care prezintă ciuperca Botrytis la sfârșit de octombrie, când se încheie recolta. Acest cupaj este compus din Sémillon 94%, Sauvignon Blanc 5% și Muscadelle 1%. Fermentarea strugurilor are loc în butoaie, iar maturarea durează 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc, fiind urmată de îmbuteliere în iunie 2024.
ASPECT: Galben, cu reflexii aurii, elegante.
MIROS: În buchet, recunoaștem aroma dulce de dulceață de gutui și smochine și note uscate de vanilie, completate de ghimbir, lămâie conservată și cremă de lămâie.
GUST: Pe papile, este ușor onctuos și dulce, cu aciditate moderată, note de citrice și marmeladă de portocală, drupe, și un ton de condiment ce lasă pe papile o remanență consistentă. Un vin cu potențial de învechire îndelungată.
ASOCIERE CULINARĂ: Este delicios alături de aperitive sau degustări cu brânzeturi (specialități cu mucegai albastru), precum și la deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
611,78 RON Începând cu: 535,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR