Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 12
  2. 13
  3. 14
  4. 15
  5. 16
Grilă Listă
Filtru
  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Soave DOP Coresei 2022 - 0.75L, Alc: 12% Tinazzi - Soave DOP Coresei 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Tinazzi

    Tinazzi - Soave DOP Coresei 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SOAVE DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje roșii, albe și rose.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un cupaj alb lejer, cu note de măr verde, pară verde și o tușă de vanilie.

     

    GUST: Proaspăt, echilibrat, cu aceleași note de fructe verzi, completate de citrice și aciditate răcoritoare. Post gust scurt, sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Soave Coresei este un cupaj alb pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește slab, fructe de mare, cât și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Rose Mary - Prosecco DOC, Rose - 0.75L, Alc: 11% Rose Mary - Prosecco DOC, Rose - 0.75L, Alc: 11%

    Rose Mary

    Rose Mary - Prosecco DOC, Rose - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NERO

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ROSE EXTRA BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat. 

     

    Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon (spumă) la o temperatură controlată.

     

    În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT: Roz-piersică.

     

    MIROS: Buchet proaspăt, fructat, cu note de mure și trandafir sălbatic.

     

    GUST: Arome de strugurii roșii, nectarine și alte drupe coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, preparate din pește și alte feluri de carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    39,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Castellum Dracula - Rose (FN + M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Castellum Dracula - Rose (FN + M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Legendary Dracula

    Castellum Dracula - Rose (FN + M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula rose, obținut din soiurile Fetească Neagră și Merlot.  La fel ca toate vinurile de calitate, povestea acestui cupaj începe cu recoltarea manuală și sortarea strugurilor, urmată de desciorchinare și presarea boabelor.

     

     

    ASPECT: Roz cu o ușoară tentă portocalie.  

     

    MIROS: Buchetul este un spectacol natural al aromelor de căpșune, piersici, mure și grepfrut roz cu note tropicale din fructul pasiunii, mango și litchi.

     

    GUST: Echilibrat, așezat, cu taninuri delicate ce păstrează corpolența și oferă un postgust mediu, fructat și cremos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ce poate deveni favoritul meselor cu paella și fructe de mare, brânzeturi Camembert și Brie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Principe Dracula - Busuioaca de Bohotin DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Principe Dracula - Busuioaca de Bohotin DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Legendary Dracula

    Principe Dracula - Busuioaca de Bohotin DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Produs de Legendary Dracula, Legend of Dracula Sauvignon Blanc este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Huși, Moldova.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, se află și viţa de vie, cu tradiție ce se întinde pe mii de ani.

     

    Vinurile de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile Moldovei, sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roz intens.

     

    MIROS: Buchet armonios cu aromă dominantă de trandafir și o notă de busuioc.

     

    GUST: Foarte fructat, aduce gustul pe pară coaptă pe papile, și se păstrează notele florale, ce evoluează mai clar spre trandafir roșu. Postgust lung și aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate condimentate și desert cu prăjituri dulci-acrișoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Brunello di Montalcino este vinul etalon al producătorului italian Il Poggione și este obținut exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din cea mai veche viță de vie a podgoriei. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15-20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 36 de luni și învechire la sticlă timp de câteva luni. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromă rustică din amestec de fructe de pădure, o notă cărnoasă de prune coapte, nucă, piper și ierburi aromatice.

     

    GUST: Arome lungi de tartă cu fructe roșii, tanini proaspeți și puțin acid. Tonul ierbos de fundal este suplimentat de tutun, piper și sare. Post gust lung, cu aceeași aromă gustoasă de tartă cu fructe.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, cu potențial de învechire la sticlă. Recomandat la preparatele din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    139,69 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Cuvee Maxence Riesling de Rin DOC, demidulce 2022 - 0.5L, Alc: 12.5% Serve - Cuvee Maxence Riesling de Rin DOC, demidulce 2022 - 0.5L, Alc: 12.5%

    SERVE

    Serve - Cuvee Maxence Riesling de Rin DOC, demidulce 2022 - 0.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvée Maxence 2022 este un vin demidulce obținut din struguri Riesling de Rin, recoltați manual din viile Cramei SERVE situate în zona Cherba, Dealu Mare. Strugurii sunt lăsați în vie și culeși târziu, când dezvoltă arome intense și un conținut ridicat de zahăr. Fermentarea alcoolică are loc timp de 3 săptămâni, la temperaturi controlate între 16 și 17°C, sub supravegherea enologului Aurel Rotarescu. După fermentare, vinul este maturat timp de 5 luni în baricuri franțuzești, ceea ce i-a conferit complexitate și o textură catifelată.

     

     

    ASPECT: Galben-pai intens, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Nasul este expresiv și delicat, cu arome de citrice confiate, pere coapte și flori albe, completate de accente ușoare de piersică și măr verde. Buchetul este plin de finețe, echilibrat și persistent.

     

    GUST: Pe papile, vinul se arată armonios și catifelat, cu o aciditate fină care susține structura și prospețimea. Fructele albe și citricele se împletesc cu nuanțe florale și o ușoară dulceață care echilibrează gustul, iar finalul este persistent și plăcut, cu impresii de fructe coapte și miere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de deserturi cu fructe, prăjituri ușoare, brânzeturi fine sau preparate asiatice ușor dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Generatii Rose Pinot Grigio 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Generatii Rose Pinot Grigio 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Generatii Rose Pinot Grigio 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

    Vin maturat în barrique franțuzesc minim 3 luni.

     

     

    ASPECT: Roz elegant, cu nuanțe de trandafir.

     

    MIROS: Pinot Grigio 2022 aduce simțurilor aromele naturale de bomboane din cu arome de căpșuni, mure, alte fructe roșii de pădure, acoperite cu zahăr vanilat.

     

    GUST: Pe papile aduce o textură echilibrată, cu arome suplimentare de drupe coapte și citrice, urmate de avocado într-un post gust lung și mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose creat pentru mesele cu stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, fileu de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Mosii de iarna Sarba 2022 - 0.75L, Alc: 13% Folklore - Mosii de iarna Sarba 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Folklore

    Folklore - Mosii de iarna Sarba 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Pelin aduce pe etichetă o mască viu colorată care reprezintă Moșii de Iarnă, o tradiție populară care îi amintește pe cei trecuți în eternitate. Prin procesiunile de Pomenire ținute de Biserică într-o zi de sâmbătă, sufletele celor amintiți sunt ajutate să se bucure de fericirea eternă.

     

    Folklore extinde gama de vinuri cu Moșii de Iarnă, o ediție dedicată unei sărbători tradițională românească, cu rădăcini adânci în spiritualitatea populară și în calendarul creștin-ortodox.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum floral intens, cu note de flori de soc și salcâm, completate de accente citrice - lămâie, grapefruit - și o subtilă amprentă de piersică albă.

     

    GUST: Proaspăt și elegant, cu aciditate vioaie și arome suculente de citrice și mere verzi. Finalul este lung, ușor mineral, cu o delicatețe florală persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește minunat cu pește alb la grătar, fructe de mare, salate proaspete și brânzeturi tinere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro Rosato Salento IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro Rosato Salento IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro Rosato Salento IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Acest vin este obținut din struguri Negroamaro, macerați la rece timp de 12-24 de ore. După macerare strugurii sunt presați ușor, iar mustul rezultat este fermentat alcoolic în cisterne la temperaturi cuprinse între 14-16°C., timp de 10-15 zile. Maturarea are loc pentru scurtă durată în aceleași cisterne din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Plăcut și delicat, cu arome fructate de cireșe, prune și note de condimente dulci, concentrate de lemn dulce și scorțișoară.  

     

    GUST: Proaspăt, rotund și armonios. Gust final fructat, sec, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose proaspăt pentru sezonul cald, recomandat rece, alături de preparate din pește și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2016 - 0.75L, Alc: 15% Il Poggione - Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Riserva Vigna Paganelli este produs exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din podgoria I Paganelli, cea mai veche de pe domeniu, plantată în 1964. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul timp de 20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi baricarea de lungă durată în contact cu stejar franțuzesc și învechire la sticlă. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Din vița de vie plantată în urmă cu aproape 60 de ani, pruducția prețioasă ne oferă un Sangiovese luxuriant, ușor rigid la început, cu note de prune uscate, piele tăbăcită, și o desfilare rapidă de ierburi și condimente, printre care măghiran, tarhon și busuioc.

     

    GUST: Un profil aromatic cu o evoluție constantă, ce aduce în această primă fază de învechire note de fructe dulci, tanini fini și minerale ce stau foarte retrase, dar pot evolua către note clare în viitor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de colecție, cu potențial de învechire. Potrivit la mesele cu carne roșie, inclusiv vânat, cu ciuperci sau trufe și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Brunello di Montalcino este vinul etalon al producătorului italian Il Poggione și este obținut exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din cea mai veche viță de vie a podgoriei. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15-20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 36 de luni și învechire la sticlă timp de câteva luni. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet complex, unde cireșele negre și prunele coapte se împletesc cu note dulci de condimente, lemn fin de stejar și delicate accente de petale de trandafir uscat, evocând rafinament și profunzime.

     

    GUST: Gustul este plin și catifelat, cu taninuri fine, aciditate echilibrată și un postgust lung care amintește de fructele negre, condimentele calde și subtilitatea lemnului, oferind o experiență memorabilă și armonioasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați-l alături de fripturi suculente de vită sau vânat, brânzeturi maturate, risotto cu trufe sau paste cu sosuri bogate, pentru a evidenția complexitatea și profunzimea aromelor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 15 ani). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Concerto di Fonterutoli - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Concerto di Fonterutoli - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Concerto di Fonterutoli - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Strugurii, culeși manual, sunt fermentați alcoolic în cisterne de oțel inoxidabil, la o temperatură controlată (26-28°C.). Fermentarea este urmată de o macerare 14-18 zile pentru a extrage aromele și structura. Ulterior, vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar de tip Tonneaux (pentru Sangiovese) și baricuri (pentru Cabernet Sauvignon). După maturarea în butoaie, vinul este finisat încă 3 luni în cisterne de ciment. Această metodă de maturare combinată conferă vinului complexitate, eleganță și un caracter persistent, înainte de a fi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac.

     

    MIROS: Buchet complex și profund, cu arome de cireșe negre, mure și note de eucalipt. Se disting accente de condimente dulci, vanilie și tutun.

     

    GUST: Rotund și catifelat, cu o structură impresionantă și taninuri fine, elegante. Aromele de fructe de pădure, ciocolată neagră și cuișoare se contopesc perfect. Finalul este lung, persistent, cu o notă minerală.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din vânat, carne de vită la cuptor și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Belguardo Tirrenico Maremma Toscana Rosso DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Mazzei - Belguardo Tirrenico Maremma Toscana Rosso DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mazzei

    Mazzei - Belguardo Tirrenico Maremma Toscana Rosso DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, GRENACHE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.

     

    Zona viticolă Belguardo este permanent influențată de Mare Tireniană, de aceea un vin aparte, numit  Tirrenico, oferă o altă perspectivă asupra viticulturii italiene. Anul 2022 a beneficiat de un climat cald, completat de diferențe semnificative de temperatură între zi și noapte, ceea ce a permis strugurilor să atingă o maturitate optimă. Fermentare alcoolică se face clasic, în cisterne din oțel, la temperatura de 28°C. cu macerare pe 20 de zile. Maturarea are loc timp de 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 de litri.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu o strălucire vibrantă.

     

    MIROS: Arome bogate de fructe negre coapte, precum coacăze și mure, completate de note de ierburi mediteraneene, condimente dulci și o tușă de tutun.

     

    GUST: Rustic și ușor mineral, cu taninuri ferme, dar catifelate și o aciditate proaspătă. Aromele de fructe se regăsesc în gust, alături de note lemnoase bine integrate și o mineralitate specifică solului Maremmei. Finalul este lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de vită la grătar sau la cuptor, vânat (mistreț), preparate tradiționale toscane și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 8 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Tenuta Belguardo Maremma - Super Tuscan Wine - Rosso Riserva DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Mazzei - Tenuta Belguardo Maremma - Super Tuscan Wine - Rosso Riserva DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mazzei

    Mazzei - Tenuta Belguardo Maremma - Super Tuscan Wine - Rosso Riserva DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.

     

    Acest cupaj este compus din 85% Cabernet Sauvignon și 15% Cabernet Franc, provenit din vițe de vie vechi de 24 de ani cultivate în soluri de gresie din Grosseto, la o altitudine de 70-130 de metri. Strugurii sunt recoltați manual, fermentați alcoolic la temperatura de 28-30°C. Vinul este lăsat  cu pielițe la macerare timp de 16 zile, apoi maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 de litri (70% noi). Maturarea finală are loc timp de 4 luni în cisterne de ciment, apoi vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii granat.

     

    MIROS: Complex și plin, cu arome de fructe negre (coacăze, cireșe negre), note picante de la stejar și o tentă elegantă de tutun și ciocolată neagră, tipice soiurilor Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.

     

    GUST: Mătăsos și seducător, cu taninuri fine și bine integrate. Aromele de fructe negre sunt completate de note de condimente, o notă minerală (pământie), specifică solului de gresie și calcar. Finalul este lung, catifelat și persistent, cu un gust plăcut de cireșe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar sau la cuptor, inclusiv vânat și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Zisola Doppiozeta Sicilia Noto Rosso DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13% Mazzei - Zisola Doppiozeta Sicilia Noto Rosso DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Mazzei

    Mazzei - Zisola Doppiozeta Sicilia Noto Rosso DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Zisola este o proprietate a familiei Mazzei, achiziționată în anul 2000. Proprietatea se află în zona rurală a orașului Noto, în sud-estul Siciliei, o regiune cu o puternică tradiție viticolă și o climă ideală. Aici, Mazzei a adus experiența și filozofia sa de a produce vinuri de înaltă calitate, respectând în același timp soiurile de struguri locale și terroir-ul sicilian. Terroirul este caracterizat de soluri calcaroase, bogate în argilă roșie, care sunt perfecte pentru viticultură. Zona beneficiază de o climă mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni blânde. Apropierea de mare contribuie la o ventilație constantă, care previne bolile viței de vie și favorizează coacerea soiurilor locale, cum ar fi Nero d'Avola, considerat "regele" soiurilor de struguri siciliene.

     

    Zisola Doppiozeta 2021 este un vin roșu produs 100% din struguri Nero d’Avola, culeși manual în septembrie de pe vițe vechi de 22 de ani. Mustul este fermentat alcoolic la 28-30°C. în cisterne din oțel inoxidabil, apoi vinul este lăsat să macereze timp de 16-18 zile. Maturarea are loc timp de 16 luni în butoaie mici de stejar franțuzesc, dintre care 50% sunt noi. În final, vinul este finisat 4 luni în cisterne de ciment, apoi este îmbuteliat fără filtrare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex și elegant, cu arome de fructe negre coapte, gem de mure și prune uscate, completate de note de condimente dulci (vanilie, cuișoare) de la stejar, tutun, ciocolată neagră și pământ umed.

     

    GUST: Corp plin și o structură impresionantă, cu taninuri, catifelate, dar prezente. Gustul reflectă aromele de fructe de pădure și condimente, cu o aciditate echilibrată care îi conferă prospețime. Finalul este lung, persistent și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel, vânat), tocănițe cu sosuri consistente, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minumum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi di Gavi DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi di Gavi DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi di Gavi DOCG 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: GAVI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORTESE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Produs în mica localitate Gavi (Piemonte), Franco Fiorina este un vin obținut din soiul alb Cortese, ce reamintește de experiența italienilor în lumea vinurilor albe de calitate premium. Gavi di Gavi este un vin cu tradiție și este o alegere ideală pentru cei care doresc un monosoi alb, generos în arome, jovial și pregătit pentru orice provocare culinară. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Soiul Cortese este un melanj de arome energice și proaspete ce amintesc de flori și fructe cu pulpă albă, din peisajul deluros al micului sătuc Gavi, aflat între munți și mare, între marile orașe antice ale Italiei.

     

    GUST: Pe papile se simt aromele de pere și mere verzi, gutuie, citrice, ce ii dau o scurtă astringență, flori de câmp și minerale. Gust final scurt, ușor fructat, sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate din carne albă și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Caloian Zinfandel Alb 2024 - 0.75L, Alc: 12.8% Crama Oprisor - Caloian Zinfandel Alb 2024 - 0.75L, Alc: 12.8%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Caloian Zinfandel Alb 2024 - 0.75L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZINFANDEL ALB

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Zinfandel este un soi roșu cultivat și apreciat îndeosebi pentru vinurile din regiunile viticole italiene, cum este Puglia, unde este cunoscut și sub numele de Primitivo, cat și în regiuni viticole din SUA, unde este al doilea cel mai cultivat soi din podgoriile statului California. În România primul hectar cultivat cu acest soi s-a aflat pe domeniul ce aparține cramei Oprișor și în prezent este vinificat în alb într-o ediție limitată ce face parte din gama Caloian.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet elegant de flori albe, mere verzi și piersici crude, completat de note subtile de citrice și o nuanță fină de ierburi aromatice. Aromele se conturează într-o expresie proaspătă și luminoasă.

     

    GUST: Textură suplă și echilibru armonios între fructuozitate și aciditate. Gust de măr verde, pere și lămâie confiată, cu o ușoară tușă minerală care adaugă profunzime. Final curat și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Legend of Dracula - Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Legend of Dracula - Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Legendary Dracula

    Legend of Dracula - Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD NICOREȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Produs de Legendary Dracula, Nobilis Dracula Băbească Neagră este obținut 100% din struguri cultivați în regiunea extinsă numită generic Dealurile Munteniei.

     

    Băbeasca Neagră este are la origini vița sălbatică vitis vinifera ssp.sylvestris, este dăruită de selecția naturii și este cunoscută sub multe nume în regiunile viticole ale Europei de Est. Deși este plasat departe în timp, în perioada geto-dacilor, prima mențiune atestată a soiului este plasată în secolul al XIV-lea.

     

    În anii ’50 ai secolului trecut soiul roșu a rămas definitiv sub numele actual, comercializat la pepiniera Istrița din Buzău. În România Băbeasca este al doilea cel mai răspândit soi roșu autohton, după Fetească Neagră.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfum din fructe roșii de livadă, mai ales vișine și cireșe, completate de prune uscate și afumate pe lojniță,

     

    GUST: Aciditate echilibrată, corp rotund, tanini fructați, dulci-acrișori. Postgust lung, ușor afumat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bun pentru șuete și mese îmbelșugate cu preparate din carne de curcan și pui. Pentru o degustare ce pune în valoare aromele sale tonice, brânzeturile maturate sunt cea mai bună alegere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Feteasca Alba DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Folklore - Feteasca Alba DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Folklore

    Folklore - Feteasca Alba DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Vinul de Fetească Albă aduce pe etichetă o mască tradițională românească ce simbolizează Malanca. Întâlnită în nordul Moldovei, tradiția are loc în ajunul Anului Nou, când un grup de personaje în frunte cu un băiat îmbrăcat în haine de mireasă, merge pe la toate casele unde locuiesc fetele virgine. Conduse de un singur colindător, personajele pun în scenă diferite jocuri (capra, căprioara, calul, frumoasa și urâtul), iar fetele nemăritate se îmbracă în straie de sărbătoare și aduc tuturor preparate dulci.

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Energic, cu note de ananas proaspăt și alte fucte exotice, dulci.

     

    GUST: Gust de fructe galbene și note vegetale echilibrate de aciditatea naturală. Postgust mediu, fructat, cu alcool bine integrat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele cu preparate din carne albă, pește slab, crustacee și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 12
  2. 13
  3. 14
  4. 15
  5. 16
Grilă Listă