- Pagina Principală /
- Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
- Pagina Principală /
- Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Procesul de vinificație al vinului Concept Frâncușă Baricată 2024 presupune recoltarea strugurilor devreme, urmată de fermentația cu drojdii selecționate pentru păstrarea caracteristicilor soiului. Vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie mari de stejar, conferindu-i complexitate, finețe și note subtile de vanilie și pâine proaspătă.
ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Arome delicate de flori albe și fructe galbene coapte, cu note subtile de vanilie și pâine proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie de stejar.
GUST: Aciditate echilibrată și corp mediu, care susține armonios aromele fructate și lemnoase. Gustul final este elegant și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește slab, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
| Soi strugure | Francusa |
|---|---|
| Ţara de Origine | Romania |
| Regiune | Cotnari - Moldova |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Cotnari |
| An productie | 2024 |
| Culoare | Vin alb |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 11.5% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit alb din soiul / soiurile de struguri Francusa. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
ASPECT: Rose floare de piersic.
MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.
GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
45,39 RON Începând cu: 40,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Sole - Chardonnay Barrique DOP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOP-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.
Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist și poftă de viață.
Sole Chardonnay este produs din struguri selecționați din rândurile de viță cu expunere sudică, ce permite soarelui să bată pe butași și să coacă boabele celui mai cunoscut soi alb din lume. Fermentarea alcoolică se face parțial în butoaie noi din stejar franțuzesc, iar după această fază vinul este agitat în butoaie, prin batonaj, de trei ori pe săptămână pentru a permite drojdiei rămase în vin să dezvolte densitatea și aromele. În continuare vinul este maturat în baricuri din stejar ce au fost arse la interior la intensități diferite, ce influențează caracteristicile organoleptice finale.
ASPECT: Galben-auriu, strălucitor și limpede.
MIROS: Succesul vinului de Chardonnay baricat continuă cu ediția excelentă a anului 2024. Parfumul este ca o sărbătoare pentru simțuri, ochiul este delectat de reflexii aurii, nasul este răsfățat de vanilie, tonuri vibrante de stejar în ritm cu arome de citrice, pepene galben și piersici.
GUST: Pe papile continuă festivitățile cu arome de pară glazurată cu miere, ananas și măr verde. Este onctuos, cu aromă principală de fruct dulce și postgust mediu. Potrivit oricând și pentru toți cei care vor descopere un vin remarcabil.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere perfectă pentru mesele cu preparatele din carne de pasăre (ruladă de pui și curcan la cuptor, cu sos), pește oceanic și crustacee (rac, langustă, homar). Delicios și alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 10 până la 12 ani).
70,18 RON Începând cu: 63,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 10%
VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
După cum se sugerează în denumire, acest vin este obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, lăsați în vie până la primele înghețuri, apoi culeși manual, sortați și macerați la temperatură controlată. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox, la temperaturi scăzute pentru a se stabiliza la o concentrație de 10% volum alcool și 220 de grame de zahăr per litru, în limitele valorilor stabilite pentru vinurile dulci.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchetul este dulce, moderat în primele momente, cu arome de fructe albe, coapte, zarzăre, struguri, ananas copt, alune neprăjite și mirodenii.
GUST: Bolta și papilele sunt delectate de o structură onctuoasă, tipică unui vin din struguri recoltați târziu, dulci, cu note suplimentare de portocale, caise și fructe de la tropice (ananas, litchi). Aciditatea este echilibrată de zaharuri și aromele dulci pentru un gust final lung și licoros.
ASOCIERE CULINARĂ: Dulce, răcoritor și foarte ușor de savurat rece, ca un desert sau alături de produse de patiserie cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,56 RON Începând cu: 52,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Energic, cu aciditatea naturală și definit de aromele de soc și citrice, acest vin oferă prospețimea clasică a soiului alb Sauvignon Blanc din Dealu Mare.
GUST: Textura onctuoasă, caracteristică, este prezentă scurt pe papile, fiind înlocuită de aciditate și note de ierburi proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ce trebuie savurat întotdeauna rece, alături de preparatele din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 Millesimato - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben-pal, limpede, cu perlaj fin.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim la gura paharului pentru a sesiza aromele delicate de citrice şi pere.
GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16°C. permite vinului să îşi păstreze gustul echilibrat, delicat şi sec, cu aciditate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
33,88 RON Începând cu: 29,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Friza Alb 2024 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11%
VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României. Friza alb este obținut din struguri ajunși la maturitate deplină fermentați după metoda Asti pentru saturare cu dioxid de carbon în cisterne presurizate. Perlația vinului obținut prin această metodă este ușoară, cu o presiune cuprinsă între 1 și 2,5 bari, ce completează aromele naturale ale soiului alb.
ASPECT: Galben pal, cu ton auriu și efervescență scurtă.
MIROS: Friza alb aduce prospețimea notelor de flori sălbatice, mere și pere verzi, dulci și acrișoare pe un fond acidulat, răcoritor.
GUST: Fructele de livadă, verzi și coapte, sunt completate cu o notă de fruct tropical. Remanența scurtă lasă pe papile alcoolul discret, notele verzi și minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor cu orice ocazie și perfect vara, la mesele cu salate, preparate picante, sushi și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
35,70 RON Începând cu: 32,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor