Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Yushan - Blended Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Yushan - Blended Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yushan - Blended Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yushan Blended Malt Whisky este produs în Taiwan, la distlieria Nantou.

     

    Pentru toate etichetele Yushan este folosită o instalație de tip Forsyth, denumită astfel după scoțianul Alexander Forsyth, care a produs echipamente pentru distilerii faimoase încă din anii 1890.

     

    Yushan este un tribut adus celui mai înalt munte din Taiwan, de la care a fost împrumutat numele. Aromele distilatelor de orz, folosite pentru acest blend au fost dezvoltate de maturarea în butoaie din stejar pătrunse de bourbon și sherry.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și shery oferă arome clasice de cereale dulci, caramel, fructe uscate, ananas și mango.

     

    GUST: Caramelul și fructele exotice sunt echilibrate de gust dulce din miere proaspătă.

     

    FINISH: Post gust ascuțit, puțin astringent, lăsat de alcoolul fin și dulceag.

     

    279,65 RON
  • Jim Beam - Honey Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 32.5% Jim Beam - Honey Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 32.5%

    Jim Beam - Honey Bourbon Whiskey - 0.7L, Alc: 32.5%

    La sfârșitul secolului al XVIII-lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, a produs pentru prima dată whiskey american.

     

    De șapte generații familia Beam produce whiskey în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoarea lui Jim B. Beam, omul care a depus toate eforturile necesare pentru reluarea producției după perioada grea traversată de companie.

     

    Jim Beam Honey este un amestec delicios de lichior de miere și bourbon clasic Jim Beam. Dulce, dar nu prea dulce, Honey este cea mai bună alegere pentru cei care doresc un bourbon dulce, sec, ori un ingredient original pentru cocktail-uri.

     

     

    ASPECT: Auriu, intens, strălucitor.

     

    MIROS: Dulce, cu note de lemn și o urmă de vanilie.

     

    GUST: Note dulci din miere și flori se unesc armonios cu distilatul redus la 32.5% volum.

     

    FINISH: Dulce și puțin sec.

     

    76,40 RON
  • Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40% Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40%

    Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40%

    În 1897, în timp ce căuta un loc perfect pentru noua sa distilerie în valea Speyside din Scoția, John Hopkins a descoperit un mic râu numit Granty Burn, ce oferea o apă limpede și cristalină. Hopkins a știut că această sursă de apă va fi un ingredient perfect pentru un single malt pur și a început construcția distileriei.

     

    Cu pagoda ce stă mândră printre vârfurile copacilor din peisajul pitoresc al văii Speyside, distileria lui Hopkins rămâne după 120 de ani un loc în care tradiția si simplitatea naturii ghidează mâna omului să producă un single malt clasic, dar și special.

     

    Această expresie este un single malt pur, maturat timp de 10 ani atât în butoaie din stejar american, folosite la producția de bourbon, cât și în butoaie selecte, asezonate cu vin fortifiat sherry. Disponibil în toată lumea, acest whisky este unul dintre cele clasice, apreciate și premiate la concursuri renumite, cum ar fi San Francisco World Spirits Competition, unde a primit medalia de aur în cadrul ediției din 2006.

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Proaspăt, intens, cu note de portocală, mandarină și măr fiert. Nuanțe de stejar, mentă și condimente anunță o delectare pentru papilele gustative.

     

    GUST: Un scotch de o corpolență medie, cu note de malț, orz dulce și rumenit, lemn dulce și ierburi uscate ce aduc acea impresie de turbă (pământie).

     

    FINISH: Persistent, cu o notă de caramel și puțin fum.

     

    131,91 RON
  • Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky D.E. - 0.7L, Alc: 40% Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky D.E. - 0.7L, Alc: 40%

    Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky D.E. - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria de la Lochnagar a fost înființată în 1845 în regiunea Highland și este una dintre cele mai mici din întreaga Scoție, iar producția de whisky pentru eticheta proprie este restrânsă.

     

    Alături de single malt-urile proprii Royal Lochnagar produce și loturile speciale pentru blend-urile Johnny Walker Blue Label și Black Label. Distileria din Highland se află în apropiere de domeniul Balmoral, iar în urmă cu mai bine de 130 de ani era vizitată adesea de Regina Victoria. În prezent etichetele brand-ului Royal Lochnagar poartă cu mândrie aprobări oficiale din partea marilor monarhi ai Regatului Unit al Marii Britanii.

     

    Whisky-ul este obținut din orz local și apă pură din izvorul aflat la poalele munților Cairngorn. Distilarea are loc după metoda tradițională, urmată de maturarea în butoaie din stejar. Această expresie, numită Distillers Edition, este maturată în butoaie asezonate cu vin alb Muscat. Butoiul de maturare asezonat de vinul alb oferă acele arome caracteristice de strugure verde și vegetale, cum ar fi frunzele și flori din vița de vie.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Distillers Edition are un parfum intens de flori de viță de vie, lăsat de maturarea în butoi din stejar.

     

    GUST: Pe papile este fin și rotund, cu arome de malț, condimente și cereale dulci rumenite în cuptoarele mari ale distileriei.

     

    FINISH: Mediu, cu note de malț.

     

    263,11 RON
  • Yamazakura - Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Yamazakura - Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yamazakura - Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.

     

    Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.

     

    Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Aromă din flori de portocal și note de stejar pământiu.

     

    GUST: Pe papile aduce arome de fructe proaspete, biscuiți cu caramel sărat și prune verzi.

     

    FINISH: Mediu spre lung, cu note de vanilie.

     

    281,67 RON
  • Jim Beam - Red Stag Bourbon Whiskey Black Cherry - 0.7L, Alc: 40% Jim Beam - Red Stag Bourbon Whiskey Black Cherry - 0.7L, Alc: 40%

    Jim Beam - Red Stag Bourbon Whiskey Black Cherry - 0.7L, Alc: 40%

    La sfârșitul secolului al XVIII-lea, familia Böhm din Germania, a imigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a schimbat numele în Beam. În anul 1795, familia Beam, stabilită în statul Kentucky, în orașul Clermont, a produs pentru prima dată whiskey american.

     

    De șapte generații familia Beam produce whiskey în micul orășel din sudul țării. După perioada grea a Prohibiției americane, în 1943, whiskey-ul clasic a primit numele care îl va face faimos: Jim Beam. Numele a fost ales în onoarea lui Jim B. Beam, omul care a depus toate eforturile necesare pentru reluarea producției după perioada grea traversată de companie.

     

    Produs cu experiența de 200 de ani a producătorului american, Jim Beam Apple este un amestec perfect echilibrat de lichior de vișine și bourbon din Kentucky. Gustul acrișor al acestui sortiment este ușor de savurat sec, în amestec cu cola sau cu ceai rece și limonadă.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Aroma Red Stag aduce aromele clasice de bourbon și o notă din brandy de vișine.

     

    GUST: Vanilie, lemn tare și dulceață proaspătă din vișine.

     

    FINISH: Mediu, cu o notă de lemn și o tușă de fructe roșii.

     

    79,49 RON
  • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

     

    Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

     

    Acest whisky Single Malt Tomatin fost îmbuteliat după maturarea în butoaie de stejar american. După 15 ani în care whisky-ul a fost ținut în contact cu lemnul de esență tare, profilul aromatic se remarcă prin aromele principale de fructe caramelizate, condimente, lemn de pom fructifer și flori.

     

     

    ASPECT: Auriu cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Expresia de 15 ani este ca o briză de primăvară ce aduce un parfum ce răcorește și pișcă subtil. Volum de 46 % alcool este cel care oferă o energie îndulcită cu note de caramel și flori de liliac proaspăt tăiate.

     

    GUST: Se lasă și mai descoperit pe papile, cu textura fină, puțin dulce și puțin condimentată.  

     

    FINISH: În ultima parte a degustării mai apar câteva note timide de lemn rindeluit și ceva caramel.

     

    249,90 RON
  • Islay Mist - Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Islay Mist - Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Islay Mist - Scotch Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Blend-ul Islay Mist a fost creat în anii 1920 cu ocazia aniversării a 21 de ani a tânărului Lord Margadale. Cei care au organizat petrecerea au hotărât să creeze un blend special pentru invitați, așa că un single malt de la distileria Laphroaig ar fi fost prea greu pentru toate gusturile. Pentru a fi pe placul tuturor, același Laphroaig a fost amestecat cu gamă de whisky-urile single malt din Highland, inclusiv Glenlivet. La mestecul de single malt-uri a fost adăugat și un grain whisky din regiunea Lowland.

     

    Rezultatul a fost atât de popular încât producătorii au hotărât să comercializeze un blend asemănător denumit Islay Mist, un scotch de lux, care a ajuns să fie respectat de cunoscători.

     

    Pentru blend-ul actual rețeta creată în urmă cu 100 de ani a rămas neschimbată.  Laphroaig a rămas nucleul acestui amestec, obținut la distileria cu același nume din cereale scoțiene și apă pură. Blend-ul este preferat pentru aroma de turbă, oferită de metoda tradițională de producție de pe Islay, respectată de distileria Laphroaig încă din secolul al XIX-lea.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Dominat de aroma vegetalelor uscate și pământii (turbă), ierburi sălbatice și melasă.

     

    GUST: Bine echilibrat de fructe uscate, dulceață de prune damson și fum din ierburi de câmp.

     

    FINISH: Lung, luxuriant, cu note de tabac și marochin.

     

    212,21 RON
  • The Matsui - Single Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Single Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui - Single Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Single Malt, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: O aromă proaspătă, florală, acompaniată de vanilie dulce, condimente și o notă de cocos.

     

    GUST: Delectează cu textura mătăsoasă, note persistente de stejar, scorțișoară, ghimbir și puțin ardei chili, echilibrat de caramel dulce.

     

    FINISH: Caramel fin alături de flori de stejar, tutun și păstăi de vanilie.

     

    698,17 RON
  • Glen Moray - Classic Scotch Single Malt Whisky + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Glen Moray - Classic Scotch Single Malt Whisky + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

    Glen Moray - Classic Scotch Single Malt Whisky + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

    Glen Moray este unul dintre whisky-urile scoțiene cele mai cunoscute și are o lungă și bogată istorie. În distileria Glen Moray, aflată în inima regiunii Speyside, a început producția de whisky în 1897 după ce fusese înainte o veche fabrică de bere numită Elgin West Brewery.

     

    Conform registrelor din arhivă, pe 13 septembrie 1897, echipa distileriei a produs primul lot de whisky, iar cu excepția unei scurte pauze în timpul Marelui Război, whisky-ul Glen Moray este oferit lumii de peste 120 de ani. Modernizări și instalații suplimentare, inovații și expresii noi maturate în butoaie selecte, toate au adus mai multă apreciere pentru Glen Moray în lumea întreagă.

     

    Whisky-ul este produs din apă pură din râul Lossie și orz mălțuit local. Distilarea are loc în alambicuri tradiționale din cupru pentru cel mai fin alcool, iar maturarea are loc în butoaie de bourbon confecționate din stejar american dar și în butoaie din stejar european ce oferă băuturii acel caracter clasic și echilibrat, specific regiunii Speyside.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Expresia clasică oferă arome de citrice, caramel onctuos și biscuiți tradiționali scoțieni.

     

    GUST: Dulceață din malț și caramel, arome de coacăze negre și citronelă.

     

    FINISH: Calm și cald, cu note de portocală caramelizată și condimente.

     

    Pachetul conține sticla de whisky Glen Moray Clasic Single Malt, de 0.7L, + 2 pahare de sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Glen Moray.

     

    128,88 RON
  • Whyte & Mackay - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40% Whyte & Mackay - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%

    Whyte & Mackay - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%

    Whyte & Mackay este compania fondată în 1884 în Scoţia, Glasgow, de afaceriştii Charles Mackay şi James Whyte. Distileria care le poartă numele se află pe malul râul Clyde, cunoscut pentru faimosul şantier naval al oraşului.

     

    După 1918, compania care deţinea distileria şi brand-ul s-a concentrat pe piaţa internă, iar după zeci de ani de activitate şi multe companii care au deţinut brand-ul, Whyte & Mackay rămâne un whisky scoţian cu tradiţie.

     

    Whyte & Mackay este un amestec clasic din 41 de whisky-uri, single malt, maturate separat. Blendul final este maturat în butoaie de sherry. La amestec se adaugă din nou o cantitate de whisky şi este lăsat a doua oară la maturat. A treia maturare oferă un profil aromatic intens, complex, sofisticat şi echilibrat.  

     

     

    ASPECT: Mahon-auriu, cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Parfumul este cald, atrăgător cu tuşe de marzipan, miere de Manuka, caramel şi zahăr brun Demerara. Urmează note de ananas glazurat, cidru de măr şi praline de ciocolată.

     

    GUST: La gust, blend-ul debutează cu un arome moi şi încântătoare de fructe tropicale, sirop de trandafir, urme de portocală caramelizată şi fursecuri macaroons. Siropul de piersici, lemnul dulce şi marmelada de Sevilia sunt aromele care anunţă sfârşitul degustării.

     

    FINISH: Lung, fructat şi elegant.

     

    71,40 RON
  • Yushan - Signature Bourbon Cask GB - 0.7L, Alc: 46% Yushan - Signature Bourbon Cask GB - 0.7L, Alc: 46%

    Yushan - Signature Bourbon Cask GB - 0.7L, Alc: 46%

    Yushan Signature Bourbon Cask este un whisky single malt, produs în Taiwan, la distileria Nantou.

     

    Pentru toate etichetele Yushan este folosită o instalație de tip Forsyth, denumită astfel după scoțianul Alexander Forsyth, care a produs echipamente pentru distilerii faimoase încă din anii 1890.

     

    Yushan este un tribut adus celui mai înalt munte din Taiwan, de la care a fost împrumutat numele, iar aromele distilatului pur, obținut din orz, sunt șlefuite exclusiv de butoaie din stejar în care a fost păstrat bourbon. După maturare, whisky-ul este îmbuteliat fără filtrare la rece (chill filtering), cu un volum de 46% alcool.   

     

     

    ASPECT: Auriu

     

    MIROS: Yushan aduce simțurilor arome frumoase ce inspiră un loc înconjurat de lemn tânăr și uscat, miere proaspătă, piersici adunate într-un coș de vară, cremă de vanilie și plăcintă cu mere.

     

    GUST: Caramelul fin, vanilia și coaja de lămâie amestecată cu piper aduc tușele de mijloc ale tabloului aromatic început anterior.   

     

    FINISH: Pe final apare o notă de mandarină cu o tușă de nucșoară.  

     

    297,50 RON
  • The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    The Kurayoshi Pure Malt Whisky este produs de compania Matsui Shuzou în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

     

    Pentru această expresie, whisky-ul de producție proprie a fost amestecat cu whisky scoțian apoi tras în butoaie de stejar japonez unde a fost lăsat la maturare sub influența temperaturilor montane, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este acest blend de 12 ani.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Blend-ul aduce o aromă de portocală flambată și citronelă proaspătă cu o notă de pâine cu secară.

     

    GUST: Aromă consistentă de orz, cu flori proaspete în plan secund. Pe măsură ce respiră, blend-ul aduce note de măr și struguri albi.

     

    FINISH: Lime și ghimbir cu o nuanță de fum tare.

     

    730,07 RON
  • Glenfarclas - Team Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% Glenfarclas - Team Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

    Glenfarclas - Team Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

    Distileria Glenfarclas, aflată în centrul regiunii Speyside, în apropiere de orașul Iverness, a devenit cunoscută după a fost cumpărată de John Grant în 1865. După achiziție Grant s-a ocupat și de alte afaceri lăsând distileria în seama lui John Smith (fondatorul distileriei Cragganmore). După plecarea lui Smith, John Grant a lăsat distileria fiului său George, iar în prezent, după șase generații, familia Grant deține în continuare distileria și brand-ul Glenfarclas.

     

    Toate resursele necesare producției de whisky se află lângă clădirea distileriei încă de la fondare. Pentru producție este folosită apă curată din râul Ben Rinnes și orz din culturile locale.

     

    Orzul este distilat de două ori în instalațiile originale, iar fiecare expresie este definită de maturarea în cele mai bune butoaie de stejar, folosite anterior la maturarea vinului sherry Oloroso. Butoaiele sunt selectate de la o vinărie spaniolă ce colaborează direct cu familia Grant. 

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Maturarea în butoaie de sherry oferă un parfum delicat de fructe roșii dulci, miere și lemn.

     

    GUST: Fructat și ușor dulce mulțumită stejarului asezonat. O notă de vin sherry se amestecă cu esența de lemn, o astringență diluată se dezvoltă scurt pe papile.

     

    FINISH: Lung și cald, cu note de lemn și vin sherry, fructat.

     

    224,11 RON
  • Clontarf - Black Irish Classic Blend - 0.7L, Alc: 40% Clontarf - Black Irish Classic Blend - 0.7L, Alc: 40%

    Clontarf - Black Irish Classic Blend - 0.7L, Alc: 40%

    Whiskey-ul irlandez Clontarf este denumit după una dintre cele mai cunoscute bătălii din istoria Irlandei. În vara anului 1014, într-o zi de vineri, aproape de Dublin, în Clontarf, armata regelui irlandez Brian Boru a învins armata invadatoare a vikingilor, iar supraviețuitorii au fost goniți înapoi pe mare.

     

    După această luptă ce definește spiritul irlandez de 1000 de ani, a fost creat brand-ul Clontarf, produs la distileria din Comitatul Cork din cele mai bune ingrediente și după cele mai tradiționale metode. Aromele naturale și complexe din Clontarf sunt oferite de un amestec de orz, porumb și apă pură de izvor.

     

    Orzul malțuit este uscat și amestecat cu orz nemălțuit. Amestecul este distilat de trei ori în alambicuri tradiționale din cupru de mari dimensiuni. Distilatul este filtrat prin cărbune de stejar adus din pădurile Irlandei, aflate sub influența oceanului Atlantic. Și butoaiele de maturare sunt influențate de atmosfera marină, care oferă whiskey-ului o aromă curată, pură și distinctă, desăvârșită după minim 4 ani.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Arome fine de stejar ars, cu note de caramel și malț proaspăt.

     

    GUST: Fin, cu note dulci-acrișoare din cremă de vanilie, lemn de stejar condimentat, caramel și puțin malț sec.

     

    FINISH: Lung, cu note de lemn bine pătruns de alcool. Sec.

     

    92,82 RON
  • Knockando - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Knockando - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Knockando - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Whisky-ul Knockando este produs la distileria construită în 1898 de John Tytler Thomson în regiunea scoțiană Speyside. În galică, Knockando înseamnă "micul deal negru" și este numele originar al localității în care se află distileria construită după specificațiile inginerului Charles Doig, iar acest fapt este doar una dintre calitățile distileriei.

     

    Cea de-a doua calitate este că distileria Knockando a fost prima din Scoția construită cu iluminat electric și tehnologie modernă pentru toate etapele de producție.

     

    Whisky-urile Knockando sunt produse încă la fondarea distileriei numai din ingrediente naturale: orz mălţuit, drojdie şi apă pură din izorul Cardnach, aflat în apropiere. Această expresie a fost distilată în 1999, așa cum este menționat pe etichetă, apoi a fost maturată timp de 15 ani în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Parfum lemnos, dulce, din păstăi de vanilie, flori de citrice și orz intens.

     

    GUST: La gust se simte mai condimentat. Notele de scorțișoară și piper negru se grăbesc să ajungă repede pe papile.

     

    FINISH: Urmează notele de miere și gem de mure care slăbesc condimentele și aduc o notă de malț onctuos.

     

    254,90 RON
  • Suntory Chita - Japanese Single Grain Whisky GB - 0.7L, Alc: 43% Suntory Chita - Japanese Single Grain Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

    Suntory Chita - Japanese Single Grain Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

    Whisky-ul japonez Suntory Chita este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.

     

    Inspirat de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.

     

    În 1972, Keizo Saji, al doilea Maestru în amestecuri de la compania Suntory, a construit o distilerie aproape de marginea peninsulei Chita. Folosit inițial în blend-urile cunoscute Suntory, după ani de cercetare și perfecționare whisky-ul de la distileria Chita a fost lansat cu etichetă proprie.

     

     

    ASPECT: Auriu-strălucitor.

     

    MIROS: Chita aduce arome de zahăr ars, cardamom, miere de acacia și trandafir înflorit.

     

    GUST: Pe papile este delicat, cu note de mentă și miere.

     

    FINISH: Clar, persistent, marcat de stejar condimentat, note dulci și amărui.

     

    305,47 RON
  • Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul obține licență de producție și astfel apare whisky-ul numit Glenguin. Mai târziu, la distileria din Dumgoyne, George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei.

     

    Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber fără fum de turbă și distilat în instalații cu funcționare continuă.

     

    Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilari complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate.   Maturararea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.

     

     

    ASPECT: Auriu, natural, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din ulei concentrat de cocos, coajă de lămăie (răzuită) și biscuiți scoțieni.

     

    GUST: Simțurile sunt delectate de complexitatea aromelor luxuriante. În prim plan este mărul gazurat cu caramel gras, dulce, scorțișoară fină, ghimbir, portocală și aluat simplu de biscuiți.

     

    FINISH: Concluzia aduce o notă de sherry și stejar. Un scotch foarte bine echilibrat.

     

    242,17 RON
  • Aberlour - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Aberlour - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Aberlour - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    James Fleming a fondat distileria Aberlour în 1879, într-un loc seren din regiunea Speyside, în satul Aberlour. De la început, Fleming a folosit cereale locale și apă curată de izvor, scursă de pe versantul cu piatra de granit roz a muntelui Ben Rinnes pentru a obține cea mai fină băutură din regiune.

     

    În acest loc special, darurile naturii și pasiunea fondatorului pentru cel mai bun single malt s-au unit armonios într-un wshisky cu personalitate. Echipa Aberlour produce în distileria din inima naturii aceleași whisky-uri din apă curată și malț, maturat în butoaie din stejar după meșteșugul vechi de 140 de ani.

     

    Varianta de 12 ani este un exemplu excelent al profilului clar, citric, oferit de noul distilat Aberlour, finisat de o dublă maturare. Butoaiele tradiționale de stejar, păstrunse de aromele elegante ale vinului Sherry, sunt folosite cu mare efect pentru a lăsa acestui whisky arome subtile și echilibrate.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: Fin și rotund, cu note fructate de măr roșu.

     

    GUST: Se strecoară ușor pe papile unde lasă aromele de vin Sherry, urmate de alte arome fructate, echilibrate de multă ciocolată.

     

    FINISH: Cald și lung. Dulce și condimentat.

     

    263,49 RON
  • King of Scots - Scotch Blended Whisky 0.7L, Alc: 40% King of Scots - Scotch Blended Whisky 0.7L, Alc: 40%

    King of Scots - Scotch Blended Whisky 0.7L, Alc: 40%

    Blend-ul King of Scots are o istorie ce începe în 1886 și a fost readusă în atenția publicului în 1948. După război Fred Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Britanice, a fondat compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta King of Scots în Europa şi SUA.

     

    Acest blend distins cu o moștenire cunoscută încă din anii 1940, este produs după proporții știute doar de câțiva membrii și colaboratori apropiați ai familiei Laing.

     

    Astăzi, sticla cu eticheta ce reproduce leul roșu de pe blazonul casei regale scoțiene oferă un blend realizat din whisky-uri alese de însuși Maestrul în amestecuri Fred Laing.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Caramel și condimente, un amestec clasic, ce evoluează în note de citrice și lemn dulce.

     

    GUST: Dulce ca un punch de fructe coapte, completat de caramel și puțină vanilie.

     

    FINISH: Persistent, cu note de vanilie și condimente dulci.

     

    34,87 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă