Whisky
Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).
Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!
Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Isle of Jura
Isle of Jura - Scotch Single Malt 10 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.
În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Nuanțe fine de stejar alb american și aromă dulce de miere.
GUST: Un whisky rafinat, ce se strecoară repede pe papile și aduce caracterul lemnos din stejar tânăr, urmată de tresăriri aromatice din caramel și lemn dulce. Căldura boabelor de cafea prăjite persistă.
FINISH: Stilul producătorului scoțian Isle of Jura este prezent prin aromele de lemn și condimente ce oferă savoare îndelungată.
Pachetul conține sticla de whisky Jura Single Malt 10 ani, de 0.7L + 2 pahare din sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Isle of Jura.
279,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lagavulin
Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.
Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.
Lotul de 16 ani este un single malt foarte apreciat, cu arome intense de turbă și fum de turbă, tipic pentru Islay. Personalitatea expresiei de 16 ani, definită de arome luxuriante de turbă, a ridicat standard-ul pentru celelalte whisky-uri din gamă, a fost premiată de experți și apreciată de cei care preferă un scotch autentic.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Unul dintre cele mai bine afumate whisky-uri dintre toate produse în prezent pe Islay. Se ridică și aromele foarte concentrate de iod, condimente dulci, sherry bine maturat și vanilie cremoasă.
GUST: Onctuos și luxuriant. Are tot ce se poate cere de la un single malt scoțian: arome de orz încolțit, dulceață din fructe și multă turbă suplimentată de stejar.
FINISH: Lung. Condimentat, cu note de smochine, curmale, fum de turbă și vanilie.
471,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 44%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
Viking Heart de 15 ani este creat de Gordon Motion, maestrul distileriei, care a ales în majoritate whisky maturat în butoaie de stejar european, asezonate cu sherry. Maestrul a amestecat primul lot cu un whisky maturat în butoaie de stejar american asezonate cu sherry. Aceste două loturi au fost unite în final cu o mică cantitate de whisky maturat în butoaie aflate la a doua umplere, ce oferă o textură mai energică și arome netede.
Această expresie este îmbuteliată într-un decantor special din ceramică, inspirat de vechile decantoare în care era comercializat whisky-ul din Orkney în urmă cu 200 de ani. Versiunea modernă a decantorului Viking Heart este produsă din materiale locale, sustenabile. Decantorul aparține partenerilor de la Wade Ceramics, o companie cu tradiție în producția vaselor din ceramică.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Viking Heart este bogat în arome de condimente, zahăr ars, miere din flori sălbatice și scorțișoară mărunțită. Aromele fructate nu se lasă mai prejos și revin cu ananas proaspăt și limonadă proaspătă.
GUST: Pe papile aduce și note dulci de pandișpan cald, alături de aromele de scorțișoară arsă, citrice și vanilie.
FINISH: Lung, cu o notă de condimente, fructe rumenite și alcool bine integrat.
493,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
Turba din mlaștina Hobbister, arsă încet, malțul întors manual, butoaiele de sherry și maturarea în climatul temperat sunt părți esențiale din meșteșugul practicat de scoțienii în distileria Highland Park. Tradiția, disciplina și aromele desăvârșite au fost răsplătite de publicația Spirit Journal, care a oferit acestui whisky, în două ocazii separate, titlul de ‘Cea mai bună băutură alcoolică din lume’.
ASPECT: Auriu, cu ușoare valențe de chihlimbar.
MIROS: Arome bogate și intense de lemn de stejar, completate de note plăcute de fum.
GUST: Bogat și puternic, cu arome distincte de miere, fum și note lemnoase.
FINISH: La final, lasă o senzație plăcută, catifelată și de lungă durată.
740,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glen Moray
Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Glen Moray este unul dintre whisky-urile scoțiene cele mai cunoscute și are o lungă și bogată istorie. În distileria Glen Moray, aflată în inima regiunii Speyside, a început producția de whisky în 1897 după ce fusese înainte o veche fabrică de bere numită Elgin West Brewery.
Conform registrelor din arhivă, pe 13 septembrie 1897, echipa distileriei a produs primul lot de whisky, iar cu excepția unei scurte pauze în timpul Marelui Război, whisky-ul Glen Moray este oferit lumii de peste 120 de ani. Modernizări și instalații suplimentare, inovații și expresii noi maturate în butoaie selecte, toate au adus mai multă apreciere pentru Glen Moray în lumea întreagă.
Whisky-ul este produs din apă pură din râul Lossie și orz mălțuit local. Distilarea are loc în alambicuri tradiționale din cupru pentru cel mai fin alcool. Pentru acestă expresie din gama Heritage, whisky-ul este maturat timp de 15 ani în două tipuri de butoaie: jumătate din perioadă este ținut în butoaie din stejar american în stilul clasic Glen Moray, apoi este maturat în butoaie ce au ținut anterior vin fortifiat sherry Oloroso.
ASPECT: Auriu închis.
MIROS: Expresia de 15 ani aduce pe simțuri mirosul stejarului asezonat cu sherry și caramel cu mult unt. Notele de ciocolată neagră și condimente amestecate dezvoltă interes pentru a explora mai departe aromele acestui scotch.
GUST: Copolent, cu aromă intensă de maturare din lemn pătruns de vin, ciocolată neagră cu condimente și o notă de fum.
FINISH: Stejarul persistă pe simțuri, însă nota de dulceață din fructe se liniștește repede.
202,83 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The GlenDronach
The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Tradiționally Peated este un single malt produs după metoda tradițională, folosită de distilerie în urmă cu aproape 200 de ani. Conform acestei metode malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Acest meșteșug, reluat după o perioadă lungă de timp aduce în prim plan identitatea originală a primei expresii The GlenDronach. Pentru maturare vinul este ținut în butoaie din stejar asezonate cu fin sherry Pedro Ximénez și Oloroso, dar și în butoaie de vin port.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Parfum generos de caramel, melasă, miere arsă și orz afumat de cărbune.
GUST: Citricele sunt în vârful profilului aromatic prin aroma de portocală uscată, completată de melasă, note de cuișoare și fructe de pădure afumate.
FINISH: În final aduce note lungi de lemn dulce și fructe negre, pământii.
234,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nikka
Nikka - From The Barrel Japanese Blended Whisky - 0.5L, Alc: 51.4%
Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an prima dintre cele două distilerii: Yoichi.
În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.
From The Barrel este un blend de whisky-uri de la cele două distilerii Nikka. Uniunea dintre cele două băuturi a fost realizată pentru a obține arome intense și bogate, caracteristice unui “whisky de butoi”, care poate fi apreciat riguros la miros și gust doar de un maestru în amestecuri. Sticla cunoscută a producătorului nipon are design-ul unui mic monolit, ce simbolizează gustul bogat și puternic al băuturii.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Corp mediu, bine echilibrat. Note de flori proaspăt tăiate, fructe proaspete, mirodenii și puțin stejar.
GUST: La gust, corpolența este mai mare, whisky-ul își arată tăria. Se deschid mai bine aromele de condimente de iarnă, caramel, vanilie și fructe.
FINISH: Lung, cald și fructat cu puțin condiment și stejar.
172,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Kavalan
Kavalan - Concertmaster - Port Cask Finish Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.5L, Alc: 40%
Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.
În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.
Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.
ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.
MIROS: Fructe tropicale, miere, vanilie, nucă de cocos și vată de zahăr dulce și pufoasă.
GUST: Corp bogat, dulceață naturală și complexitate.
FINISH: Maturarea în butoaie americane de bourbon și baricuri de Port aduce acel gust final de lemn tare, asezonat de alcool rafinat, dulce și plin de potențial aromatic.
320,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balvenie
Balvenie - Portwood Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
În 1893 William Grant a achiziționat un vechi conac în regiunea scoțiană Speyside și l-a modificat pentru a face loc unor instalații de distilare. Noua distilerie din limitele orașului Dufftown a fost numită The Balvenie, iar în același an William a început producția de whisky.
În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce whisky-uri single malt cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă. Dintre producătorii de whisky single malt, The Balvenie, se remarcă prin producția continuă a cinci whisky-uri rare, cu ingrediente naturale și consumabile proprii folosite la distilare, inclusiv turba, care este exploatată local.
The Balvenie PortWood de 21 de ani este obținut dintr-un lot rar de whisky, tras în butoaie folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip port. Din butoiul de port, whisky-ul este degustat cu regularitate de Maestrul David C. Stewart pentru a-i asigura un nivel optim de maturare, dezvoltare și conservare a caracteristicilor originale obținute în urma distilării.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfum de fructe și note de stafide, urmate de o notă de alune prăjite.
GUST: Rafinat și remarcabil, acest whisky se așază pe papile cu textura sa cremoasă, bogată în note de fructe, miere și mirodenii.
FINISH: Lung, delicat, cu aromă de alune.
1.887,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Pe de o parte netezit de vânt și de ploaie, cu straturi complexe și ecouri infinite, pe de alta energic și impetuos, whisky-ul cu eticheta cerbului sub care stă ștanța celor 40 de ani de maturare, este ceva cu totul excepțional. Glenfiddich 40 este mai mult decât un single malt exemplar, este rezultatul unei metode ce implică răbdare peste decenii. Maeștrii pionieri din distileria Glenfiddich folosesc o metodă numită ”remnant vatting”: din fiecare lot de whisky care ajunge la maturarea de 40 de ani, se ia o parte care este adăugată într-un amestec special în care cel mai vechi whisky poate avea chiar și 80 de ani vechime.
ASPECT: Mahon închis în decantor elegant din cristal, protejat de un suport de jesmonită, sculptat elegant.
MIROS: Straturi consistente și expresive de fructe uscate, ciocolată neagră, cafea prăjită și vișine coapte. Alături de acestea, finalul olfactiv este desăvârșit cu note fine de lemn ars, piele lustruită și cuișoare.
GUST: Luxuriant, mătăsos și extraordinar de neted, cu ecouri aromatice din whisky-uri cu nuanțe știute și neștiute, apărute și dispărute peste ani. Evoluția organoleptică pleacă de aromele clasice de fructe uscate, ajunge la tarte cu fructe de pădure, curmale, stafide și mere aburite, înainte de a revela nota de stejar uscat, cu tușe de ciocolată amară și turbă pământie.
FINISH: Complex, memorabil și deosebit de lung.
43.814,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.
GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.
FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Matsui
The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.
GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.
FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.
690,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Talisker
Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%
Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.
La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit, ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu cel mai înalt standard de calitate.
Port Ruighe (Portree), este numele galic al unui port prosper din trecutul insulei Skye. Acest single malt este creat pentru a reaminti de negustorii scoțieni care au înfruntat cu mare curaj apele învolburate ale oceanului în efortul de păstra comerțul cu vin fortifiat Port. De aceea Port Ruighe este finisat în butoaie din stejar asezonate cu vin Port, ce oferă aromele deosebite din categoria expresiilor Afumate / Maritime.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, închis.
MIROS: Aromele ajung repede simțuri și dezvăluie un profil bine echilibrat și dulce, dar energic, cu note de fum din lemn tare, fructe și prune coapte.
GUST: Sublim, afumat și savuros, cu note de piper ce se transformă în turbă cu tușe pământii, apoi alte note de fum, mirodenii și coacăze negre.
FINISH: Lung, intens, cu atingeri fade de cacao rumenit.
276,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Isle of Jura
Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.
În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
French Oak este un echilibru perfect întra arome delicate de dulceață, fum fin și condimente ușoare, oferite de butoaie din stejar franțuzesc, alese manual de echipa distileriei. French Oak e produs și pentru a aduce o expresie cu arome noi, diferite, extrase din butoaiele de lemn, după aceleași tehnici folosite de două secole.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Parfum de pom fructifer și flori proaspete.
GUST: Aromă de pară și portocală caramelizată, lemn dulce și cafea proaspătă.
FINISH: Dulce și ușor picant.
336,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Auchentoshan
Auchentoshan - Three Wood Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 43%
Auchentoshan este un nume din limba străveche a scoţienilor (gaelica), compus din Achadh an Oisein, ce se traduce prin „colțul câmpului”. Distileria Auchentoshan a fost ridicată în 1823 în Scoţia, în comitatul istoric Dumbarton, de Throne, un inginer din oraşul Greenock.
Pe parcursul secolului al XIX-lea, distileria Auchentoshan a fost oferit cele mai bune whisky-uri din regiunea inferioară a Scoţiei. Schimbările la conducerea companiei care deţinea distileria şi evenimentele istorice care au oprit activitatea, cum ar fi bombardamentul german din Al Doilea Război Mondial, nu au fost de ajuns pentru a impiedica popularitatea şi tradiţia de peste 100 de ani în producţia de whisky. După anii '90, când distileria a fost cumpărată de grupul japonez Suntory, Auchentoshan a diversificat gama de produse şi a revenit printre cele mai mari brand-uri de whisky, distribuite la nivel mondial.
Auchantoshan Three Wood a fost lansat în 2002 şi este un whisky inedit, maturat în trei tipuri de butoaie. Mai întâi în stejar american ex-bourbon, de la care primeşte arome de citrice şi vanilie, apoi în butoaie de sherry Oloroso, care ajută la definirea gustului său plăcut. În final este transferat în butoaie de sherry Pedro Ximenez, pentru a-i contura culoarea specială şi caracterul complex şi intens fructat.
ASPECT: Chihlimbar strălucitor cu tonuri aurii.
MIROS: Three Wood este definit de maturarea în butoaie de sherry, care îi oferă un parfum de coacăze negre, zahăr brun, portocale, prune şi note de struguri lăsaţi la uscat după macerare sau stoarcere în presă.
GUST: Fructat şi siropos. Bogat în arome de alune de pădure, cu note de scorţişoară şi lămâie. O aromă finală de caramel completează cu delicatețe profilul inițial.
FINISH: Proaspăt şi fructat, neted, cu o dulceaţă echilibrată, extrasă din lemnul de stejar în care a fost maturat.
286,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi - Sherry Cask Japanese Single Malt 5 yo GB - 0.5L, Alc: 50%
Producătorul Akashi este cunoscut mai bine pentru fabrica de sake tradițional. În industria producătorilor de whisky din Japonia, Akashi a făcut primii pași în 1984 odată cu punerea în funcțiune a distileriei Eigashima, aflată în prefectura Hyōgo.
Akashi este singurul whisky din lume creat sub supravegherea unui Toji (maestru sake), care folosește aceeași disciplină și răbdare dovedită în arta producției de vin sake pentru a obține un blend de whisky cu profil aromatic special.
Această expresie este produsă la distileria White Oak, din prefectura Hyogo. Single Malt-ul fost maturat timp de 5 ani în butoaie de sherry. Aromele rezultate sunt printre cele mai delicate dintre cele prezente în numeroasele whisky-uri ale producătorului japonez.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Fructe roșii, moi, (stafide, cireșe și puțină zmeură neastâmpărată), urmate de o notă foarte slabă de condimente afumate.
GUST: O aromă de melasă diluată, ceai negru, aromat, stejar și coacăze negre cu ton lemnos/pământiu.
FINISH: Concluzia acestui single malt aduce note de condimente pentru patiserie, ciocolată și marmeladă.
836,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Yamazakura
Yamazakura - Japanese Fine Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Yamazakura este unul dintre whisky-urile produse de compania Sasanokawa Shuzo, în distileria Asaka construită în 2016 în orașul Kōriyama din Prefectura Fukushima.
Produsul care aduce faimă și tradiție 250 de ani companiei Sasanokawa, Shuzo din nord-estul Japoniei, este vinul din orez tradițional, numit Sake. Pe baza experienței și realizărilor din ultimii zeci de ani, japonezii au reușit să facă tranziția către whisky și să câștige popularitate pe piețele din Asia și Europa cu etichetele sale single malt și blended.
Yamazakura este o denumire ce alătură două cuvinte japoneze: ’Yama’, care se traduce în ’munte’ și ’Sakura’ care însemnă ‘cireș’. Această denumire este reflectată de grafica ce se regăsește pe etichetă dar și de profilul delicat al acestui blend, prin aromele principale de flori și fructe de livadă. Fine Blend este obținut din amestecul whisky-urilor de tip malt whisky (produs din orz) și grain whisky (produs dintr-un amestec de cereale ce include porum, grau și orz). Proporțiile exacte după care este realizat mestecul rămâne un secret bine păstrat de maestrul distileriei.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Baza de malt tare aduce un contrast cu aroma de stejar dulce, afumat cu turbă, și o notă de vanilie.
GUST: Suplu, cu note de stejar, zahăr ars, fructe rumenite la cuptor și mirodenii.
FINISH: Finalul aduce fum de turbă, o notă dulce și o tușă de flori.
286,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Small Batch Pure Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.
Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki Pure Malt este un whisky single malt (din orz), produs în Japonia și maturat în butoaie de bourbon (din stejar american), butoaie de sherry (din stejar spaniol) și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome fructe uscate, malț dulce, miere, tămâie și lemn de santal.
GUST: Parfumul exotic inspirat de florile și ierburile unei grădini japoneze este completat pe papile de maltul bogat și complex.
Câteva momente de atenție și se vor perinda pe limbă o varietate de condimente intense, fructe uscate, note de cereale rumenite și o urmă foarte sensibilă de vanilie.
FINISH: Fum subțire, miere și note persistente de lemn tare și tutun.
266,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR