Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Vechimea: 14 ani Eliminare
 • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L

  Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  Această variantă de whisky Single Malt Tomatin fost îmbuteliată după un proces de maturare în butoaie de bourbon și în butoaie de vin portughez Tawny, folosite timp de 50 de ani. Cele două tipuri de lemn au oferit whisky-ului Tomatin arome naturale și elegante, apreciate și medaliate la numeroase concursuri internaționale și ghiduri dedicate celor mai bune whisky-uri din lume.

   

   

  ASPECT: Ambră, deschisă, limpede.

   

  MIROS: Un parfum puternic, dar echilibrat, oferite de o reminiscentă uniune de fructe roșii de pădure și struguri roșii. Se simt și esențe de vanilie și stejar, cu o notă de piper alb.  

   

  GUST: Parfumul ne-a facut introducere, însă gustul ne spune întreaga poveste: Urmează arome de căpșuni învelite în ciocolată amară, migdale și nuci, blat dulce de prăjitură, uns cu gem și frișcă. Note de mijloc lemnoase, fără îndoială stejar.

   

  FINISH: Lung. Fructat.

   

  338,69 RON
 • Glenmorangie - Quinta Ruban Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Glenmorangie - Quinta Ruban Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Glenmorangie - Quinta Ruban Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.

   

  De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate prin distilarea malțurilor naturale și maturare.

   

  Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie din lemn de stejar, aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A., asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi Sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), Porto sau Bourbon clasic.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și port oferă arome de ciocolată neagră cu mentă, note fructate din mandarine, portocale de Sevilia, lemn dulce, nucă, piper și nucșoară.

   

  GUST: Ciocolata neagră, menta și nuca învăluie bolta palatină cu textura mătăsoasă și pregătesc papilele pentru aromele de trandafir, rahat turcesc și portocale spaniole.

   

  FINISH: Lung, mătăsos, cu aromă intensă de ciocolată neagră cu mentă și note de portocală.

   

  279,92 RON
 • Oban - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 43% Oban - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 43%
  -22%

  Oban - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Ajunși la frontiera isulelor Hebride în 1793, frații John și Hugh Stevenson au găsit o insulă ce nu avea mai mult decât un port și pământ măturat de vânt. În același an, cei doi au adus un miez de civilizație prin fabrica de bere Oban (citiți OH-bin), un nume venit din galeză tradus în ‘micul golf’. În 1794, frații Stevenson au construit și distileria de whisky. Toate acestea s-au întâmplat înainte de fondarea oficială orașului scoțian Oban, care s-a ridicat în jurul distileriei înconjurându-i zidurile cu fiecare deceniu.

   

  Distileria Oban a rămas la fel de peste 200 de ani: cădirea nu a fost extinsă, și este una dintre cele mai mici din Scoția, instalațiile sunt cele originale și în perfectă stare de funcționare, iar rețeta și metodele au rămas așa cum au fost lăsate de familia Stevenson. Pe parcursul anilor distileria și brand-ul au trecut în proprietatea multor companii. Astăzi face parte din Grupul Diageo și oferă lumii unele dintre cele mai rafinate whisky-uri din regiunea Highland.

   

  Pentru fiecare expresie, echipa Oban folosește apă pură dintr-un lac natural aflat la doar 4 Km depărtare, orz adus din regiunea Speyside și turbă din multe zone al Scoției. Producția are loc fără grabă, fără compromis și cu multă atenție. După amestecul cerealelor, fermentarea și distilare în alambicurile vechi din cupru, whisky-ul este maturat în funcție de expresia dorită. Pentru eticheta de 14 ani, una dintre cele mai cunoscute ale producătorului scoțian, whisky-ul este maturat în butoaie din stejar alb american.

   

   

  ASPECT: Auriu-strălucitor.

   

  MIROS: Parfum de portocale proaspete, lămâi și pere cu note sare marină și puține vegetale uscate și pământii.

   

  GUST: Aromă de smochine răscoapte, chiar uscate, mirodenii și malț ușor afumat cu turbă.

   

  FINISH: Lung, fin, lemnos și puțin sărat.

   

  Preț normal: 304,82 RON

  Special Price 238,12 RON

  (-66,70 RON)
 • Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46% Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%
  -24%

  Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Clynelish este una dintre distileriile scoțiene apărute la începutul secolului al XIX-lea în regiunea Highland. Distileria Clynelish a fost ridicată pe pământul populației mutate în alte regiuni ale Scoției de Ducele de Sutherland. Această perioadă mai puțin benefică din istoria orășelului scoțian a lăsat în urmă distileria Clynelish, care a început să câștige o reputație abia din 1896 când a fost cumpărată, în parte, de afaceriști locali.

   

  În 1968, distileria originală a fost extinsă cu instalații și aparatură modernă ce constituiau o a doua distilerie numită Clynelish B. Whisky-urile Clynelish au fost produse încă de la început cu resurse locale: apă, orz și turbă, folosită în cantități mari și prezentă în aroma expresiilor produse până în 1983. Ulterior, Clynelish a fost comercializat cu etichetă proprie de Grupul Diageo, iar în ultimii ani a fost parte și din dezvoltarea brand-ului Johnny Walker ca unul dintre furnizorii de single malt-uri.

   

  Profilul whisky-urilor Clynelish, în frunte cu expresia maturată 14 ani, prezintă o caracteristică unică, rezultată din procesele naturale de producție ale distileriei. În instalații, pe componentele care captează vaporii de alcool se depun uleiuri (care dacă nu sunt curățate), lasă în alcool o aromă naturală de ceară. În mod obișnuit acele uleiuri sunt curățate cand se face mentenanța distileriei, însă pentru obține din nou acel în whisky cu aromă de ceară, distilatorii lasă distilatul să fie pătruns de ulei ce oferă o esență specială de ceară, completată de turbă, fructe și condimente.

   

   

  ASPECT: Auriu-strălucitor.

   

  MIROS: Aromă de citrice zemoase, în special mandarine și clementine. O notă de fum face introducerea băuturii pe papile.

   

  GUST: Textură subțire, clară, intensă. Arome de portocală și aciditate fină. Apare și aroma de stejar, urmat de fructe, vanilie și piele ceruită.

   

  FINISH: Persistent. Apar note dulci și amărui urmate de stejar condimentat.

   

  Preț normal: 291,53 RON

  Special Price 222,07 RON

  (-69,46 RON)
 • The Arran - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46% The Arran - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

  The Arran - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Arran este un brand de whisky produs pentru prima dată în Scoția, pe insula Arran, în urmă cu 25 de ani. Pentru construcția distileriei Lochranza au fost considerate multe locații, însă poziția actuală, aproape de râul Loch na Davie este cea mai bună alegere pentru că oferă apă pură și limpede, necesară unui distilat de calitate.

   

  Lansat în 2010, Port Cask Finish este un lot maturat în două tipuri de butoaie pentru bogăție aromatică și finish cu note diverse, armonioase. În total, acest whisky a fost maturat opt ani în butoaie de stejar apoi în butoaie de stejar asezonate cu vin Porto, cei îi oferă acel gust final lemnos, complex.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum de vanilie, citrice și fructe uscate.

   

  GUST:  Orz dulceag, pere, stafide și scorțișoarp.

   

  FINISH: Lung, cald, fructat.

   

  238,00 RON
 • Auchentoshan - Scotch Single Malt Whisky Cooper's Reserve 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Auchentoshan - Scotch Single Malt Whisky Cooper's Reserve 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Auchentoshan - Scotch Single Malt Whisky Cooper's Reserve 14 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Auchentoshan este un nume din limba străveche a scoţienilor (gaelica), compus din Achadh an Oisein, ce se traduce prin „colțul câmpului”. Distileria Auchentoshan a fost ridicată în 1823 în Scoţia, în comitatul istoric Dumbarton, de Throne, un inginer din oraşul Greenock.

   

  Pe parcursul secolului al XIX-lea, distileria Auchentoshan a fost oferit cele mai bune whisky-uri din regiunea inferioră a Scoţiei.

   

  După anii 1990, când distileria a fost cumpărată de grupul japonez Suntory, Auchentoshan a diversificat gama de produse şi a revenit printre cele mai mari brand-uri de whisky, distribuite la nivel mondial.

   

  Whisky-ul Auchentoshan de 14 ani a fost creat pentru a fi comercializat pentru cei care călătoresc, şi a fost numit Cooper’s Reserve. După maturarea în butoaie spaniole de sherry Oloroso şi în butoaie de sherry aduse  din America de Nord, maestrul distileriei Auchentoshan vă oferă un whisky cu arome de arahide yaharisite, fructe uscate şi vanilie cremoasă.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Arahide şi alune pădure pisate şi amestecate cu sos de caramel. Tuşe din ulei de portocală şi rulou cu pastă de smochine, proaspăt scos din cuptor.

   

  GUST: Mai multe fructe, mai complex - multe stafide, smochine şi portocală suculentă. Bine echilibrat de aroma de vanilie şi nuci, cu o notă de stejar.

   

  FINISH: Nuci, lapte cu ciocolată şi, din nou, acel ton de stejar.

   

  286,45 RON
 • Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky AL 14 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky AL 14 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky AL 14 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Credeti că o inimă de bourbon nu poate purta un singur suflet de malț? Bourbon Barrel Reserve,de 14 ani, oferă unic o sofisticare netedă a Scoției cu lovitura dulce din Kentucky.
  Vanilie, zahar brun, pere proaspete si mere
  172,87 RON
 • Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
  -35%

  Balvenie - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  În 1893 William Grant a achiziționat un vechi conac în regiunea scoțiană Speyside și l-a modificat pentru a face loc unor instalații de distilare. Noua distilerie din limitele orașului Dufftown a fost numită The Balvenie, iar în același an William a început producția de whisky.

   

  În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce whisky-uri single malt cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă.

   

  The Balvenie Caribbean Cask este un whisky maturat în butoaie tradiționale timp de 14 ani, apoi finisat în butoaie de rom caraibian. Pentru a crea acel finish ideal, maestrul David C. Stewart, a ținut un amestec propriu de romuri din Indiile de Vest în butoaie din stejar american, apoi a golit butoaiele și a tras acest whisky pentru maturare.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Parfum bogat și dulce de caramel combinat cu note de fructe proaspete.

   

  GUST: Rotund, cu note de vanilie, lemn dulce de stejar și profil fructat, care se dezvoltă armonios odată cu trecerea anilor.

   

  FINISH: Moale și lung.

   

  Preț normal: 391,72 RON

  Special Price 253,03 RON

  (-138,69 RON)
Grilă Listă