Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Categorie: Scotch - Single Malt (Island) Eliminare
  • Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
    -22%

    Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

     

    Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney. 

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.  

     

    GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale macinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.  

     

    FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și așchii de lemn.

     

    Preț normal: 188,98 RON

    Special Price 146,51 RON

    (-42,47 RON)
  • Isle of Jura XOP - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 52.6% Isle of Jura XOP - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 52.6%

    Isle of Jura XOP - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 52.6%

    Distileria Jura a fost ridicată inițial în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apa, distilat obținut din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac liniștit, izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Caramel sărat, biscuți cu arz și caramel cu vanilie.

     

    GUST: Se mențin aromele de biscuiți cu orz, cremă de vanilie și păstăi de vanilie, completate de melasă, banană și fructul pasiunii.

     

    FINISH: Gustul final aduce stejar condimentat, malț uleios, dulce, și o notă persistentă de nectarină.

     

    1.289,16 RON
  • Arran - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Arran - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    Arran - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    Arran este un brand de whisky produs pentru prima dată în Scoția, pe insula Arran, în urmă cu 25 de ani. Pentru construcția distileriei Lochranza au fost considerate multe locații, însă poziția actuală, aproape de râul Loch na Davie este cea mai bună alegere pentru că oferă apă pură și limpede, necesară unui distilat de calitate.

     

    Single malt-ul de 10 ani este bogat și corpolent, o mărturie a îmbinării reușite dintre whisky și aromele vinului rosu, oferite de maturarea în butoaie de vin Porto.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, citrice și fructe uscate, introduc o parte din aromele clasice ale insulei Arran, mai puțin marine, mai mult vegetale.

     

    GUST: Gust de orz dulce, pere, stafide si scorțișoară, cuceresc subtil și aduc o modestie specifică unui distilat maturat simplu timp de 10 ani.

     

    FINISH: Lung, cald, dulceag.

     

    144,83 RON
  • Arran - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Arran - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
    -25%

    Arran - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    Arran este un brand de whisky produs pentru prima dată în Scoția, pe insula Arran, în urmă cu 25 de ani. Pentru construcția distileriei Lochranza au fost considerate multe locații, însă poziția actuală, aproape de râul Loch na Davie este cea mai bună alegere pentru că oferă apă pură și limpede, necesară unui distilat de calitate.

     

    Eticheta de 21 de ani face din acest whisky un produs de bază în portofoliul Arran, și cea mai veche expresie single malt de până acum. Maturarea a avut loc în câteva dintre cele mai vechi butoaie de sherry aflate în depozitul distileriei.   

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Parfumul dezvăluie ușor note de condimente dulci și alune de pădure adunate cu delicatețe din butoiul de stejarul asezonat cu vin fortifiat sherry.

     

    GUST: Arome de ghimbir și ciocolată neagră.

     

    FINISH: Lung. Dulce, condimentat și fructat de portocale amare, alte citrice și ciocolată neagră.

     

    Preț normal: 694,16 RON

    Special Price 519,07 RON

    (-175,09 RON)
  • Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 10 yo, Special Edition - 0.7L, Alc: 40% Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 10 yo, Special Edition - 0.7L, Alc: 40%
    -28%

    Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 10 yo, Special Edition - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

     

     

    ASPECT: Chihlimbbar-auriu.

     

    MIROS: Nuanțe fine de stejar alb, american și aromă dulce de miere.

     

    GUST: Un whisky rafinat, ce se strecoară repede pe papile și aduce caracterul lemnos din stejar tânăr, urmată de tresăriri aromatice din caramel și lemn dulce. Căldura boabelor de cafea prăjite persistă, fără a fi cu adevărat un gust final.

     

    FINISH: Stilul casei Jura este prezent chiar și după 50 de ani de la renaștere prin aromele de lemn și condimente (din butoaie de bourbon), ce rămân în whisky pentru a oferi savoare îndelungată.

     

    Preț normal: 179,49 RON

    Special Price 128,57 RON

    (-50,92 RON)
  • Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
    -34%

    Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. 

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: Arome tropicale de ciocolată, nucă și citrice.

     

    GUST: Miere, banane sărate și zahăr brun cu o nuanță de fum.

     

    FINISH: Gustul final este marcat de aromele dăruite în timpul maturări de butoaiele asezonate cu sherry Oloroso din regiunea spaniolă Andaluzia.

     

    Preț normal: 299,49 RON

    Special Price 197,69 RON

    (-101,80 RON)
  • Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Superstition GB - 0.7L, Alc: 43% Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Superstition GB - 0.7L, Alc: 43%

    Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Superstition GB - 0.7L, Alc: 43%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

     

    Jura amintește prin această expresie de oamenii superstițioși din trecut și de insula pe care mai există încă pietre și însemne antice lăsate de celți. Fiecare sticlă este marcată cu unul dintre acele însemne, iar fiecare pahar de Jura Prophecy este un toast către obiceiurile antice ale celor care au fost strămoșii scoțienilor.

     

     

    ASPECT: Mahon intens cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de fenoli ușori cu nuanțe subtile de miere și condimente. Vaporii rafinați dau impresia generală de distilat dulce și afumat.

     

    GUST: Căldura de pe papile eliberează aromele de condimente, miere, pin vioi și turbă.

     

    FINISH: Aceleași note de condimente și fum, rotunjite de maturarea în butoaie de bourbon.

     

    218,16 RON
  • Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Prophecy GB - 0.7L, Alc: 46% Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Prophecy GB - 0.7L, Alc: 46%

    Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky - Prophecy GB - 0.7L, Alc: 46%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apa, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

     

    Multe dintre expresiile oferite de distileria Jura sunt dedicate unor legende, povești sau elemente ale naturii. Prophecy este dedicat unei legende vechi de secole despre un bătrân clarvăzător care a prezis soarta ultimului membru al familiei Campbell. Bătrânul a spus că acest Campbell va pleca de pe insulă fără niciun ban. În 1938 acest lucru s-a adeverit, iar în prezent scoțienii de la Jura marchează această legendă prin lotul îmbuteliat în sticle cu simbolul ochiului profetic.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: O explozie excepțională de fum din foc de tabără deschide ușor drumul unui spray cu apă sărată de mare și mirodenii.

     

    GUST: Fumul puternic din turbă arsă și sarea de mare aduc primul val de atac, apoi insistă aromele de lemn dulce, scorțișoară condimentată și nucșoară.

     

    FINISH: Gustul final este marcat indubitabil de butoiul folosit la maturarea acestui whisky. Lotul Prophecy a fost maturat în butoaie de bourbon, sherry și butoaie din stejar franțuzesc Limousin. Finalul aduce aceeași intensitate a turbei mulțumită îmbutelierii fără filtrare la rece (non-chill filtered).

     

    329,63 RON
  • Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
    -19%

    Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

     

    Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney.  

     

    Lotul de 10 ani, face parte din aceeași temă a moștenirii lăsate de vikingi, ce stă la baza filosofiei Highland Park. Viking Scar (cicatricea vikingă), are grafica inspirată de arta nordicilor ca un semn de bun augur al influenței acestora asupra oamenilor care trăiesc astăzi pe insula Orkney și pe celelalte teritorii scoțiene, colonizate în urmă cu sute de ani.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: Parfum subtile, influențat de aroma vinului Sherry, echilibrat de ierburi și fum.

     

    GUST: Arome peristente de ghimbir și coajă de portocală. Turbă cu note suplimentare de Sherry îndulcit.   

     

    FINISH: Sare de mare și iarbă, urmate de câteva note lăsate de plate aromatice, frunze de coriandru și boabe de piper negru, zdrobite.

     

    Pachetul include sticla de Whisky Highland Park 10 yo, de 0.7L, + 2 pahare din sticlă cu însemnele brand-ului Highland Park .

     

    Preț normal: 174,45 RON

    Special Price 141,13 RON

    (-33,32 RON)
  • Isle of Jura - The Road  Scotch Single Malt Whisky GB - 1L, Alc: 43.6% Isle of Jura - The Road  Scotch Single Malt Whisky GB - 1L, Alc: 43.6%

    Isle of Jura - The Road Scotch Single Malt Whisky GB - 1L, Alc: 43.6%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    The Road este o expresie din gama Travell Exclusive a producătorului scoțian și, coincidență sau nu, The Road, sau `Drumul` se referă la un drum rural de pe insula Jura, ce începe din sălbăticie și duce către sud acolo unde se află și distileria. Poza cu drumul de pe insulă este imprimată fidel pe cutia cadou și trezește interesul pentru acest scotch, maturat în butoaie de bourbon și în butoaie de vin sherry Pedro Ximénez.

     

     

    ASPECT: Auriu închis.

     

    MIROS: Arome de caise proaspete, bergamotă și melasă din trestie de zahăr.

     

    GUST: Rotund, complex, cu aromă de cafea prăjită, fistic proaspăt rumenit și scorțișoară.

     

    FINISH: Mediu, cu note de stejar tare, pătruns adânc de vin aromat și alcool bine intregrat.

     

    259,06 RON
  • Isle of Jura - Journey Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Isle of Jura - Journey Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
    -25%

    Isle of Jura - Journey Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Journey (Călătoria), este o expresie de bază a producătorului scoțian și a fost creată pentru a sărbători acel spirit al călătoriei, al evoluției, cu tot ceea ce este bun și mai puțin bun, de la fondarea distileriei până la renașterea din 1963. Schimbarea venită după 153 de ani de activitatea a șlefuit caracterul celor de pe insulă și calitatea fiecărui whisky produs de atunci până în prezent.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: Încântă cu arome discrete de vanilie, citrice și o urmă de fum.

     

    GUST: Aromele fructate sunt continuate de pere, condimentele se mențin prin scorțișoara ușor lemnoasă, urmată de nuci pecan și puțin caramel.

     

    FINISH: Journey este maturat în butoaie de bourbon, ce lasă în urmă o aromă persistentă de lemn parfumat ușor picant sau amărui.

     

    Preț normal: 173,03 RON

    Special Price 130,46 RON

    (-42,57 RON)
  • Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42% Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    .

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    French Oak (Stejar Francez), este un echilibru perfect întra arome delicate de dulceață, fum fin și condimente ușoare, oferite de butoaie din stejar francez alese manual de echipa distileriei. French Oak e produs și pentru a aduce o expresie cu arome noi, diferite, extrase din butoaiele de lemn, după aceleași tehnici folosite de două secole.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Parfum de pom fructifer și flori proaspete.

     

    GUST: Aromă de pară și portocală caramelizată, lemn dulce și cafea proaspătă.

     

    FINISH: Dulce și ușor picant.

     

    273,70 RON
  • Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 13 yo 212 GB - 0.7L, Alc: 47.5% Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 13 yo 212 GB - 0.7L, Alc: 47.5%

    Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 13 yo 212 GB - 0.7L, Alc: 47.5%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Ediția limitată 212 a fost creată pe a celebra mica comunitate de insula Jura ce numără doar 212 locuitori - și o distilerie. Această etichetă inaugurală este prima din cele (multe), lansate anual și este maturată în butoaie de bourbon, din stejar alb american, și în butoaie din lemn de castan.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Un Single Malt definit de note dulci din prăjitură cu lămâie, scorțișoară și caramel proaspăt.

     

    GUST: Pe papile se arată la fel de savuros, cu note fructate din compot de pere, șerbet și fistic prăjit.

     

    FINISH: Finalul de fructe dulci și alune aduce o parte din esența lemnoasă a stejarului Chinkapin (castan).

     

    637,13 RON
  • Talisker - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Talisker - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.

     

    La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu standard înalt de calitate. 

     

    Aromele fascinante ce transformă fiecare lot de whisky într-un aur lichid sunt obținute prin maturarea în butoaiele de stejar poziționate aproape de malul insulei din arhipelagul Hebridelor Interioare. Whisky-ul Talisker, produs și maturat ‘la mare’ oferă acele arome de sare marină și turbă ce îl includ în categoria celor afumate / maritime, preferate în toate colțurile lumii.

     

     

    ASPECT: Auriu închis.

     

    MIROS: Curat şi proaspăt. Se simt repede note dulci din fructe şi un praf de condimente. Urmează turba şi fumul înconjurate de un parfum de lemn tare (stejar).  

     

    GUST: Textură groasă, complexă. Note de stejar amestecate cu piper negru, boabe de cafea şi fum din lemn de esenţă tare. Apar şi note firave de ienibahar care se strâng alături de alte condimente lemnoase pentru un final consistent.

     

    FINISH: Lung. Ultima expresie aromatică este lăsată de condimentele lemnoase.

     

    759,61 RON
  • Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
    -21%

    Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

     

    Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney.  

     

    Lotul de 10 ani, face parte din aceeași temă a moștenirii lăsate de vikingi, ce stă la baza filosofiei Highland Park. Viking Scar (cicatricea vikingă), are grafica inspirată de arta nordicilor ca un semn de bun augur al influenței acestora asupra oamenilor care trăiesc astăzi pe insula Orkney și pe celelalte teritorii scoțiene, colonizate în urmă cu sute de ani.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: Parfum subtil, influențat de aroma vinului Sherry, echilibrat de ierburi și fum.

     

    GUST: Arome peristente de ghimbir și coajă de portocală. Turbă cu note suplimentare de Sherry îndulcit.   

     

    FINISH: Sare de mare și iarbă, urmate de câteva note lăsate de plante aromatice, frunze de coriandru și boabe de piper negru.

     

    Preț normal: 166,05 RON

    Special Price 130,92 RON

    (-35,13 RON)
  • Highland Park - Wings Of The Eagle Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L Highland Park - Wings Of The Eagle Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L

    Highland Park - Wings Of The Eagle Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L

    Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca, primii stăpâni ai locului, care și-au ridicat casele, și-au lăsat cultura și amprenta veșnică asupra generațiilor care au urmat.

     

    Astăzi, Maestrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney. 

     

    Lotul de 16 ani a primit denumirea de Wings Of The Eagle, iar pe etichetă se află un vultur reprezentat în stilul grafic al strămoșilor vikingi. Echipa Highland Park a ales vulturul pentru a celebra elementele naturii și biodiversitatea de pe insula Orkney. Vântul puternic adus de aripile vulturului de pe etichetă mătură copacii și lasă doar turba, bogată în arome, culeasă, uscată și arsă pentru afumarea butoaielor de whisky. 

     

     

    ASPECT: Auriu strălucitor.

     

    MIROS: Biscuiți, coajă de portocală ceruită, rășină naturală de pin cu o briză subtilă de lemn ars.

     

    GUST: Fumul rămâne pe fundal în timp ce se dezmorțesc notele de vanilie și diferite tipuri de nuci.

     

    FINISH: Unt de migdale, aromă de vegetale ce aduce a tutun uscat și zahăr brun, crocant.

     

    491,86 RON
  • Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
    -28%

    Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

     

    Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney. 

     

    Turba din mlaștina Hobbister, arsă încet, malțul întors manual, butoaiele europene de Sherry și maturarea în climatul temperat sunt părți esențiale din meșteșugul practicat de scoțienii în distileria Highland Park. Tradiția, disciplina și aromele desăvârșite au fost răsplătite de publicația Spirit Journal, care a oferit acestui whisky, în două ocazii separate, titlul de ‘Cea mai bună băutură alcoolică din lume’.

     

     

    ASPECT: Auriu, cu ușoare valențe de chihlimbar.

     

    MIROS: Arome bogate și intense de lemn de stejar, completate de note plăcute de fum.

     

    GUST: Bogat și puternic, cu arome distincte de miere, fum și note lemnoase.

     

    FINISH: La final, lasă o senzație plăcută, catifelată și de lungă durată.

     

    Preț normal: 730,45 RON

    Special Price 522,48 RON

    (-207,97 RON)
  • The Arran - Scotch Single Malt Whisky Port Cask Finish GB - 0.7L, Alc: 50% The Arran - Scotch Single Malt Whisky Port Cask Finish GB - 0.7L, Alc: 50%

    The Arran - Scotch Single Malt Whisky Port Cask Finish GB - 0.7L, Alc: 50%

    Arran este un brand de whisky produs pentru prima dată în Scoția, pe insula Arran, în urmă cu 25 de ani. Pentru construcția distileriei Lochranza au fost considerate multe locații, însă poziția actuală, aproape de râul Loch na Davie este cea mai bună alegere pentru că oferă apă pură și limpede, necesară unui distilat de calitate.

     

    Lansat în 2010, Port Cask Finish este un lot maturat în două tipuri de butoaie pentru bogăție aromatică și finish cu note diverse, armonioase. În total, acest whisky a fost maturat opt ani în butoaie de stejar apoi în butoaie de stejar asezonate cu vin Porto, cei îi oferă acel gust final lemnos, complex.

     

     

    ASPECT:  Auriu închis.

     

    MIROS: Caramel și fructe de pădure, note de gem de mure, prune gogonețe, mentă și orz.

     

    GUST: Cremos, cu note de ghimbir, piper negru, fructe de pădure și cacao.

     

    FINISH: Cald, generos în note de cereale fermentate / patiserie, fursecuri, jeleu de coacăze roșii și condimente.

     

    239,79 RON
  • The Arran - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46% The Arran - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    The Arran - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

    Arran este un brand de whisky produs pentru prima dată în Scoția, pe insula Arran, în urmă cu 25 de ani. Pentru construcția distileriei Lochranza au fost considerate multe locații, însă poziția actuală, aproape de râul Loch na Davie este cea mai bună alegere pentru că oferă apă pură și limpede, necesară unui distilat de calitate.

     

    Single malt-ul de 10 ani este bogat și corpolent, o mărturie a îmbinării reușite dintre whisky și aromele vinului rosu, oferite de maturarea în butoaie de vin Porto.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, citrice și fructe uscate, introduc o parte din aromele clasice ale insulei Arran, mai puțin marine, mai mult vegetale.

     

    GUST: Gust de orz dulce, pere, stafide si scorțișoară, cuceresc subtil și aduc o modestie specifică unui distilat maturat simplu timp de 10 ani.

     

    FINISH: Lung, cald, dulceag.

     

    189,03 RON
  • The Arran - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46% The Arran - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

    The Arran - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%

    Arran este un brand de whisky produs pentru prima dată în Scoția, pe insula Arran, în urmă cu 25 de ani. Pentru construcția distileriei Lochranza au fost considerate multe locații, însă poziția actuală, aproape de râul Loch na Davie este cea mai bună alegere pentru că oferă apă pură și limpede, necesară unui distilat de calitate.

     

    Lansat în 2010, Port Cask Finish este un lot maturat în două tipuri de butoaie pentru bogăție aromatică și finish cu note diverse, armonioase. În total, acest whisky a fost maturat opt ani în butoaie de stejar apoi în butoaie de stejar asezonate cu vin Porto, cei îi oferă acel gust final lemnos, complex.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Parfum de vanilie, citrice și fructe uscate.

     

    GUST:  Orz dulceag, pere, stafide și scorțișoarp.

     

    FINISH: Lung, cald, fructat.

     

    238,00 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă