Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
Filtru
 • Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
  -22%

  Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria în care se produce Old Pulteney a fost contruită în 1826 de James Henderson. Clădirea se află în cel mai nordic punct al Scoției, în micul orășel Wick. Distileria folosește o mare parte din instalațiile vechi și depozitul tradițional, expus la atmosfera marină, valurile și vântul rece din nord.

   

  Toate aceste condiții șlefuiesc fiecare butoi de whisky și îl transformă, așa cum se întâmplă cu micul oraș portuar din Scoția. De la acorduri subtile de pe coastă la aroma clară de apă sărată, profilul whisky-urilor Old Pulteney oferă o impresie clară despre locul în care este creat.

   

  Un excelent Single Malt al distileriei din Highlands, lansat în 2018 și premiat în scurt timp pentru aromele fine, împărțite în două spectre și bine echilibrate prin maturare de maestrul Old Pulteney.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Intens și echilibrat. Generos prin aromele de fructe uscate, mere coapte și citrice, cu o notă dulce din miere și vanilie ce fac puțină zarvă pe fundal.

   

  GUST: Se simt note clare de condimente și prăjitură cu straturi de ciocolată și caramel irezistibil.

   

  FINISH: Inevitabil apare și o notă de sare grunjoasă, ce anunță finalul acestui single malt.

   

  Preț normal: 458,15 RON

  Special Price 359,48 RON

  (-98,67 RON)
 • J & B Rare - Reserve Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% J & B Rare - Reserve Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -17%

  J & B Rare - Reserve Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  În 1749, italianul Giacomo Justerini, fiul unui producător de băuturi alcoolice din Bologna și George Johnson, un investitor englez din Londra, au fondat compania Johnson & Justerini.

   

  De la început, compania a încheiat colaborări profitabile cu producători de băuturi alcoolice din regiunile și orașele Europei Centrale. În 1831 un descendent al lui George Johnson vinde afacerea lui Alfred Brooks. Astfel, compania este redenumită Justerini & Brooks.

   

  După 270 de ani de comerț și distribuție de băuturi alcoolice, Justerini & Brooks rămâne unul dintre marii furnizori ai Europei, și desfășoară operațiuni în 50 de state din lumea întreagă. Portofoliul companiei Justerini & Brooks include unele dintre cel mai bune și cele mai rare vinuri și whisky-uri din lume.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Expresia de 15 ani aduce un parfum dominat de malț condimentat, fructe și vegetale.

   

  GUST: Cercetat cu atenție și puțină răbdare, blend-ul aduce note de piper, toffe, smochine coapte și alune bine rumenite. Vegetalele parfumate aduc acum o infuzie, asemenea unui ceai asiatic, presărat cu scorțișoară și vanilie.

   

  FINISH: Condimentat, tare, cu o notă de verdeață uscată, pământie.

   

  Preț normal: 175,28 RON

  Special Price 145,05 RON

  (-30,23 RON)
 • Johnnie Walker - Green Label Scotch Blended Malt Whisky 15 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 43% Johnnie Walker - Green Label Scotch Blended Malt Whisky 15 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 43%
  -25%

  Johnnie Walker - Green Label Scotch Blended Malt Whisky 15 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 43%

  Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere într-o prăvălie mixtă, unde vindea și blend-uri de whisky. 

   

  Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a creat logo-ul bărbatului în costum care pășește hotărât, tot atunci a lansat expresiile cu etichetă roșie și neagră. 

   

  Eticheta verde oferă o dovadă a măiestriei în arta amestecului de whisky single malt din Scoţia. Whisky-uri din regiunile Speyside, Highland, Lowland, dar şi din partea insulară, nici unul la fel ca celălalt, maturate cel puţin 15 ani în butoaie din stejar american şi european, sunt amestecate cu atenţie, în stilul inconfudabil al brandului Johnnie Walker.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Eticheta aduce acel parfum curat de iarbă proaspăt cosită, fructe proaspete, amestecate cu piper, vanilie intensă şi lemn de santal.

   

  GUST: La gust, aroma vegetală de plantă evoluează spre lemn de stejar şi cedru. Mirosul lemnului, alături de aromele de fructe de livadă, fructe exotice şi flori, recreează acea atmosferă a grădinii de vară.  

   

  FINISH: În final, expresia fructată şi vegetală se transformă în fum, cu note de turbă şi sare de mare.

   

  Pachetul conține sticla de whisky Johnnie Walker Green Label 15 ani, de 0.7L, + 2 pahare de sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Johnnie Walker.

   

  Preț normal: 289,05 RON

  Special Price 215,42 RON

  (-73,63 RON)
 • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  Acest whisky Single Malt Tomatin fost îmbuteliat după maturarea în butoaie de stejar american. După 15 ani în care whisky-ul a fost ținut în contact cu lemnul de esență tare, profilul aromatic se remarcă prin aromele principale de fructe caramelizate, condimente, lemn de pom fructifer și flori.

   

   

  ASPECT: Auriu cu reflexii de chihlimbar.

   

  MIROS: Expresia de 15 ani este ca o briză de primăvară ce aduce un parfum ce răcorește și pișcă subtil. Volum de 46 % alcool este cel care oferă o energie îndulcită cu note de caramel și flori de liliac proaspăt tăiate.

   

  GUST: Se lasă și mai descoperit pe papile, cu textura fină, puțin dulce și puțin condimentată.  

   

  FINISH: În ultima parte a degustării mai apar câteva note timide de lemn rindeluit și ceva caramel.

   

  249,90 RON
 • Knockando - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Knockando - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Knockando - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Whisky-ul Knockando este produs la distileria construită în 1898 de John Tytler Thomson în regiunea scoțiană Speyside. În galică, Knockando înseamnă "micul deal negru" și este numele originar al localității în care se află distileria construită după specificațiile inginerului Charles Doig, iar acest fapt este doar una dintre calitățile distileriei.

   

  Cea de-a doua calitate este că distileria Knockando a fost prima din Scoția construită cu iluminat electric și tehnologie modernă pentru toate etapele de producție.

   

  Whisky-urile Knockando sunt produse încă la fondarea distileriei numai din ingrediente naturale: orz mălţuit, drojdie şi apă pură din izorul Cardnach, aflat în apropiere. Această expresie a fost distilată în 1999, așa cum este menționat pe etichetă, apoi a fost maturată timp de 15 ani în butoaie din stejar.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Parfum lemnos, dulce, din păstăi de vanilie, flori de citrice și orz intens.

   

  GUST: La gust se simte mai condimentat. Notele de scorțișoară și piper negru se grăbesc să ajungă repede pe papile.

   

  FINISH: Urmează notele de miere și gem de mure care slăbesc condimentele și aduc o notă de malț onctuos.

   

  254,90 RON
 • Togouchi - Japanese Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L Togouchi - Japanese Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L

  Togouchi - Japanese Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L

  Togouchi este un whisky produs de compania japoneză Chugoku Jozo, fondată în 1918 pentru producția principală de sake. După de zeci de ani în care a produs tradiționalul sake, distileria din provincia Hiroshi, orașul Hatsukaichi, și-a dezvoltat gama de produse cu alte băuturi alcoolice: vinuri spumante, lichior, gin și whisky.

   

  Seriozitatea și rigoarea japoneză se aplică fără compromis și în cazul whisky-urilor aduse din Europa. Maeștrii japonezi șlefuiesc aromele puternice ale regiunilor scoțiene pentru iubitorii de whisky din Japonia sau din alte state ale lumii.

   

  După realizarea amestecului, whisky-urile sunt maturate în butoaie de stejar, plasate într-un tunel feroviar (din orașul Togouchi), transformat în spațiu de depozitare cu temperatură constantă de 15°C și umiditate de 80%.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Arome subtile de blat dulce, scorțișoară și pere. Se simt și note de pământ uscat (lemn și vegetale uscate).

   

  GUST: Lotul de 15 ani este compus din whisky-uri din Scoția și Canada, transformate într-un blend cu arome de malț și alune, completate de lapte cu ciocolată și chimen.

   

  FINISH: Mediu spre lung. Aromele de piper negru, vanilie și turbă se dezvăluie simțurilor pentru o clipă, de ajuns pentru lăsa o impresie memorabilă.

   

  805,23 RON
 • Johnnie Walker - Green Label Scotch Blended Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Johnnie Walker - Green Label Scotch Blended Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
  -26%

  Johnnie Walker - Green Label Scotch Blended Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere într-o prăvălie mixtă, unde vindea și blend-uri de whisky. 

   

  Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a creat logo-ul bărbatului în costum care pășește hotărât, tot atunci au lansat expresiile cu etichetă roșie și neagră. 

   

  Eticheta verde oferă o dovadă a măiestriei în arta amestecului de whisky single malt din Scoţia. Whisky-uri din regiunile Speyside, Highland, Lowland, dar şi din partea insulară, nici unul la fel ca celălalt, maturate cel puţin 15 ani în butoaie din stejar american şi european, sunt amestecate cu atenţie, în stilul inconfudabil al brandului Johnnie Walker.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Eticheta aduce acel parfum curat de iarbă proaspăt cosită, fructe proaspete, amestecate cu piper, vanilie intensă şi lemn de santal.

   

  GUST: La gust, aroma vegetală de plantă evoluează spre lemn de stejar şi cedru. Mirosul lemnului, alături de aromele de fructe de livadă, fructe exotice şi flori, recreează acea atmosferă a grădinii de vară.  

   

  FINISH: În final, expresia fructată şi vegetală se transformă în fum, cu note de turbă şi sare de mare.

   

  Preț normal: 221,02 RON

  Special Price 164,32 RON

  (-56,70 RON)
 • Dimple - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 1L, Alc: 43% Dimple - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 1L, Alc: 43%

  Dimple - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 1L, Alc: 43%

  Dimple, sau Haig Dimple cum mai este cunoscut în lumea întreagă, este cel mai vechi scotch și poate cel mai vechi whisky din lume. Istoria Haig whisky începe în 1824 cu John Haig și distileria Cameronbridge. Cu aceste începuturi modeste whisky-urile lui Haig au devenit cele mai apreciate în lumea întreagă, apoi brand-ul căzut în uitare acum 30 de ani după ce familia Haig a vândut drepturile către diferite multinaționale din industria băuturilor alcoolice.

   

  În cele din urmă, distileria Cameronbrige, unde este produs whisky-ul din blend-urile Dimple, a ajuns parte din grupul Diageo și este din nou una dintre cele mai cunoscute din lume.   

   

  Dimple Haig a fost creat la sfârșitul secolului al XIX -lea și a devenit varianta mai sofisticată al expresiei standard produsă de Haig, cunoscută în S.U.A. sub numele de Dimple Pinch. Blend-ul este obținut din single malturi de la distilerii scoțiene renumite, printre care Glenkinchie și Linkwood și e maturat 15 ani în butoaie de bourbon.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Arome de caramel și condimente, completate de citrice proaspete. Puțină apă / gheață dezvoltă notele consistente ale acestui blend rafinat.

   

  GUST: Surprinzător de tare, la început, apoi mai fin, cu gust slab de malț afumat și note dulci de caramel.

   

  FINISH: Scurt și cuprinzător, cu aceleași note de caramel pe un fundal dominat de stejar.

   

  274,60 RON
 • Dimple - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Dimple - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -31%

  Dimple - Scotch Blended Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dimple, sau Haig Dimple cum mai este cunoscut în lumea întreagă, este cel mai vechi scotch și poate cel mai vechi whisky din lume. Istoria Haig whisky începe în 1824 cu John Haig și distileria Cameronbridge. Cu aceste începuturi modeste whisky-urile lui Haig au devenit cele mai apreciate în lumea întreagă, apoi brand-ul căzut în uitare acum 30 de ani după ce familia Haig a vândut drepturile către diferite multinaționale din industria băuturilor alcoolice.

   

  În cele din urmă, distileria Cameronbrige, unde este produs whisky-ul din blend-urile Dimple, a ajuns parte din grupul Diageo și este din nou una dintre cele mai cunoscute din lume.   

   

  Dimple Haig a fost creat la sfârșitul secolului al XIX -lea și a devenit varianta mai sofisticată al expresiei standard produsă de Haig, cunoscută în S.U.A. sub numele de Dimple Pinch. Blend-ul este obținut din single malturi de la distilerii scoțiene renumite, printre care Glenkinchie și Linkwood și e maturat 15 ani în butoaie de bourbon.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Arome de caramel și condimente, completate de citrice proaspete. Puțină apă / gheață dezvoltă notele consistente ale acestui blend rafinat.

   

  GUST: Surprinzător de tare, la început, apoi mai fin, cu gust slab de malț afumat și note dulci de caramel.

   

  FINISH: Scurt și cuprinzător, cu aceleași note de caramel pe un fundal dominat de stejar.

   

  Preț normal: 274,62 RON

  Special Price 190,50 RON

  (-84,12 RON)
 • Springbank - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Springbank - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Springbank - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria Springbank a fost construită în 1828, iar în același an a fost operațională cu licență și deținută de familia Mitchel. După 1900 până în anii 1920 multe distileri din Campbeltown afectate de perioada nefavorabilă a industriei și au fost închise una după alta. Springbank și Glen Scoția au reușit să păstreze distileriile funcționale și în anii 1980 au revenit la prosperitate.

   

  Astăzi Springbank, este una dintre puținele distilerii care oferă whisky-ul autentic al zonei Cambeltown, atât pentru eticheta proprie cât și pentru alte etichete. Mulțumită procesului de producție unde toată munca este manuală, iar echipa distileriei controlează totul: mălțuirea, măcinarea și amestecul orzului cu apă, fermentarea, distilarea în alcool fin de cea mai bună calitate și maturarea în butoaie de stejar aflate în depozitul de lângă distilerie.

   

  Ca o furtună ce mătură coasta Kintyre, acest single malt este complex, împunător și totuși unul dintre cele mai delicioase expresii din Cambeltown. Îl puteți savura oricând, după ce luați masa, alături de un trabuc. Un adevărat clasic, nefiltrat la rece, cu aromele naturale rezultate din distilare, păstrate și completate frumos după o maturare de 15 ani.

   

   

  ASPECT: Auriu închis cu tentă de cupru.

   

  MIROS: Parfum dulce din zahăr Demerara, ciocolată neagră, blat dulce de prăjitură, migdale, caramel și stejar.

   

  GUST: Cremos, cu gust remanent de stafide, ciocolată neagră, smochine, marzipan, alune braziliene și un praf din păstăi uscate de vanilie.

   

  FINISH: Persistent, cu note de stejar și vin sherry ce se joacă frumos cu tușe de piele nouă.

   

  542,64 RON
 • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 46% Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 46%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai.

   

  Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Prezintă o aroma de malț unic bogat și elegant,

   

  GUST: Arome intens fructate ce se dezvoltă în gură împreună cu unele condimente mai robuste, ce emană dintr-o combinatie de butoaie de stejar din America și Europa.

   

  FINISH: Lung, condimentat.

   

  212,87 RON
 • Glencadam - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Glencadam - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Glencadam - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Whisky-ul Glencadam a fost produs pentru prima dată în distileria construită în 1825 în orașul scoțian Brechin, regiunea Highland. Între 1827 și 1891 distileria a fost deținută de David Scott și descendenții săi, care au închiriat instalațiile altor producători. După mai bine de 110 ani de la fondare, în 2003, distileria Glencadam a fost cumpărată de Angus Dundee, companie scoțiană fondată în 1950 și cunoscută pentru producția și distribuția de whisky.

   

  Whisky-ul Glencadam este produs din orz scoțian, apă pură de izvor din sursă locală și drojdie. Amestecul cerealelor, fermentarea, distilarea în alambicuri vechi din cupru și maturarea sunt procese tradiționale scoțiene desfășurate de eschipa distileriei pentru fiecare expresie.

   

  Whisky-ul de 15 ani a fost lansat în 2005, este primul single malt produs în distileria Glencadam și primul whisky comercializat sub numele distileriei.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Arome evidente de fructe zemoase, drupe și păstăi de vanilie amestecate cu citrice și alune prăjite.

   

  GUST: Dulce și cremos, cu valuri de arahide zaharisite și panna cota, urmate de note dulci din măr uscat, nucșoară și praf de cacao.

   

  FINISH: Perfect echilibrat, cu aromă de budincă și scorțișoară.

   

  383,18 RON
 • Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -27%

  Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. După ce membrii clanului au devenit proprietarii distileriei în 1867, au pus capul de cerb pe fiecare sticlă de whisky. În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs tradițional sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson, un distilator profesionist cu experiență de aproape 50 de ani.

   

  Lansat în anul 2007, sortimentul Dalmore 15 ani este apreciat în special datorită profilului său aromatic deosebit, perfect echilibrat. Secretul caracterului său armonios se datorează în mare parte procesului specific de maturare, care constă în doua etape. Single malt-ul este supus unei învechiri inițiale de 12 ani în butoaie din lemn de stejar alb, asezonate cu bourbon, urmând ca ultimii 3 ani să îi petreacă în butoaie de sherry Apostoles, Amoroso și Matusalem Oloroso. Înainte de îmbuteliere, conținutul tuturor butoaielor este amestecat pentru a crea acest sortiment expresiv, ideal pentru cei care preferă un whisky elegant și aromat.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Lotul de 15 ani reamintește de istoria îndelungată a casei scoțiene prin aromele intense, bine definite, de marmeladă, scorțișoară și nucșoară.

   

  GUST: Parfumul trezește interesul pentru complexitatea acestui whisky. După maturarea în butoaie asezonate cu diferite stiluri de sherry, whisky-ul scoțian așază pe papile aromele dulci de mandarină, vanilie, ghimbir și mere decojite.

   

  FINISH: Portocală caramelizată și ciocolată neagră.

   

  Preț normal: 478,43 RON

  Special Price 346,90 RON

  (-131,53 RON)
 • Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whiskey din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Double Cask de 15 ani este un single malt echilibrat, creat prin maturarea armonioasă în două butoaie de stejar de cea mai bună calitate. Stejarul american asezonat cu sherry Oloroso aduce aroma de vanilie delicată, iar stejarul European oferă condimente fine ce completează caracterul dulce și cald al unuia dintre cele mai bune whisky-uri din lume.  

   

   

  ASPECT: Auriu-caramel.

   

  MIROS: Fructe uscate, caramel și vanilie cu stejar fin și mere coapte la cuptor. Parfumul este echilibrat de notele de miere și ciocolată.

   

  GUST: Stafide clasice și stafide Sultana cu note de vanilie, condimente din butoiul de stejar și citrice.

   

  FINISH: Cald, cu note de ghimbir, urmat de caramel și citrice. Textura finală este cremoasă și persistentă.

   

  785,40 RON
 • Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -36%

  Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Cardhu a fost construită în 1811 în regiunea scoțiană Speyside, de John și Helen Cumming, care a produs whisky ilegal până în 1824 când a primit licență pentru producția de distilate. Helen și nora sa au fost primele femei la conducerea unei distilerii și au făcut eforturi continue de a redefini aromele și caracterul whisky-ului din prezent.

   

  După ce distileria a început producția cu încuviințarea autorităților, calitatea whisky-ului a crescut, la fel și cantățile, iar Cardow, așa cum a fost numit inițial, a devenit unul dintre expresiile autentice ale regiunii Speyside.

   

  Cardhu a făcut parte din whisky-urile oferite lui John Walker care deținea brand-ul Johnnie Walker. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea Cardhu era deja una dintre cele mai respectabile distilerii din regiunile scoțiene. 

  Whisky-urile Cardhu sunt în prezent exponente ale stilului fin, dulce, ușor de abordat, produse în stilul Speyside, și populare în rândul brand-urilor din portofoliul grupului Diageo.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Note timide de fructe și o varitate de condimente ce vor fi descoperite mai târziu. Ușor învârtit în pahar eliberează note clare de vanilie și fructe tropicale. În scurt timp apar arome de fructe uscate și blat de prăjitură. Puțină apă dezvoltă aromele whisky-ului și la miros pare mai acidulat. 

   

  GUST: Încă reținut și bine texturat, aproape vâscos. Răcoritor apoi piperat, ușor ars, apoi devine complex. Încă dulce, dar acum dulceața vine din caramel, ciocolată și zahăr ars. Apa aduce mai multă dulceață și acidul aproape că dispare.

   

  FINISH: Fin, ușor și sec, cu note atrăgătoare de ciocolată amară. Gustul final durează puțin însă aduce și o idee de fum.

   

  Preț normal: 305,44 RON

  Special Price 195,26 RON

  (-110,18 RON)
 • Glenlivet - French Oak Reserve - Scotch Single Malt Whisky 15yo GB - 0.7L, Alc: 40% Glenlivet - French Oak Reserve - Scotch Single Malt Whisky 15yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Glenlivet - French Oak Reserve - Scotch Single Malt Whisky 15yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  În 1822 George Smith distila cereale ilegal în Valea Livet. În anul 1824 fondatorul a obținut licență pentru producția de distilate, fiind primul din Glenlivet care avea această formalitate. Înconjurat de foștii colegi care produceau whisky ilegal și contrabandiști care amenințau să îl ardă cu tot cu distilerie, Smith și-a continuat activitățile de zi cu zi înarmat cu o pereche de pistoale cu cremene.

   

  Astfel s-a ridicat distileria Glenlivet, iar producția a sporit considerabil în următorii 50 de ani. Descendenții lui Smith au dus afacerea mai departe prin dezvoltarea unei game și parteneriate de succes în Scoția. În anii 1950 Glenlivet a fost cel mai popular whisky din Statele Unite ale Americii, iar 70 de ani mai târziu, în noul secol, sub tutela Maestrului Alan Winchester, Glenlivet merge mai departe cu respectarea dorinței fondatorului de a produce un whisky cu spirit de inovație și modernism.

   

  Lotul de 15 ani are un caracter bogat și exotic mulțumită procesului de maturare selectivă. The Glenlivet a fost unul dintre primii producători care a maturat whisky în butoaie din stejar, iar cele mai bun lemn este adus din regiunea Dordogne din sud vestul Franței, unde este folosit adesea de localnici la maturarea coniacului. Densitatea scăzută a acestui lemn permite whisky-ului să ajungă adânc în doage, iar maturarea controlată asigură o intensitate potrivită a condimentelor extrase de distilat. 

   

   

  ASPECT: Galben deschis, vibrant, strălucitor.

   

  MIROS: Cremos, bogat și gras ca untul proaspăt.

   

  GUST: Fructe dulci, coapte și răscoapte, nuci și condimente delicate, într-un carusel aromatic ce va uimi orice iubitor de whisky.

   

  FINISH: Prelung, concentrat pe arome de migdale și condimente.

   

  199,10 RON
 • Macallan - Triple Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Triple Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Triple Cask Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Acest whisky face parte din gama celor single malt, ținute la maturat în trei tipuri de butoaie: butoi din stejar european, butoi din stejar american asezonat cu sherry și butoi din stejar american folosit la păstrarea bourbon-ului. După uniunea celor trei tipuri de butoaie și 15 ani de răbdare Triple Cask este un whisky sublim, încărcat de arome pure și elegante de citrice și ciocolată.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Se deschide cu parfum gentil de trandafir și praf de scorțișoară.

   

  GUST: Multă ciocolată, ca într-o bombonerie elevețiană, note de portocală și stafide moi se lasă cu voioșie pe papile.

   

  FINISH: Persistă cu delicatețe aroma de portocală și ceva note de fructe uscate.

   

  602,44 RON
 • Balvenie - Scotch Single Malt Whisky, Single Barrel 15 yo GB - 0.7L, Alc: 47.8% Balvenie - Scotch Single Malt Whisky, Single Barrel 15 yo GB - 0.7L, Alc: 47.8%

  Balvenie - Scotch Single Malt Whisky, Single Barrel 15 yo GB - 0.7L, Alc: 47.8%

  În 1893 William Grant a achiziționat un vechi conac în regiunea scoțiană Speyside și l-a modificat pentru a face loc unor instalații de distilare. Noua distilerie din limitele orașului Dufftown a fost numită The Balvenie, iar în același an William a început producția de whisky.

   

  În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce whisky-uri single malt cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă.

   

  Dintre producătorii de whisky single malt, The Balvenie, se remarcă prin producția continuă a cinci whisky-uri rare, cu ingrediente naturale și consumabile proprii folosite la distilare, inclusiv turba, care este exploatată local.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Fructe uscate peste care se suprapune o aromă din unt de arahide.

   

  GUST: Bogat, cu stejar elegant și ceva mirodenii.

   

  FINISH: Lung. Sec ca un vin sherry.

   

  423,96 RON
 • Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -40%

  Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Glenfiddich este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich poveste începe în 1886, cu William Grant care a început să construiască împreună cu familia sa prima propria distilerie. Cei zece membrii ai familiei Grant au pus piatră pe piatră timp de un an, apoi au denumit distileria Glenfiddich, din galeză Valea Cerbului (Valley of the Deer).

   

  De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru creația lui William Grant.

   

  Expresia de 15 ani este produsă prin tehnici inventate de Maestrul distileriei pentru a obține arome calde și condimentate, transformate prin alchimia sistemului solera. Whisky-ul maturat în butoate de stejar european asezonate cu sherry și în butoaie noi din stejar este tras în butoiul solera, de mare capacitate. Acest butoi de inspirație spaniolă și portugheză este folosit constant din 1998, este secretul pioneratului în industria de whisky și creatorul aromelor interesante care au adus această etichetă printre cele mai bine vândute single malt-uri din portofoliul Glenfiddich.     

   

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu. Strălucitor.

   

  MIROS: Pentru început se remarcă notele elegante de drupe, măr copt și condimente oferite natural de butoiul asezonat cu vin spaniol. Toate acestea completate natural de note lemnoase, atribuite și butoiului solera.

   

  GUST: Un amestec intens de fructe uscate, cacao, păstăi de scorțișoară uscată și lemn dulce.

   

  FINISH: Lung, aromat, complex.

   

  Preț normal: 248,65 RON

  Special Price 149,38 RON

  (-99,27 RON)
 • Dalwhinnie - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43% Dalwhinnie - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43%
  -32%

  Dalwhinnie - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Dalwhinnie este un whisky produs în Scoția, în micul orășel cu același nume aflat la mare altitudine între regiunile Highland și Speyside. Distileria în care se produce acest whisky a fost construită în 1897 de John Grant, George Sellar și Alexander Mackenzie, afaceriști, distilatori cunoscuți și creatori ai altor brand-uri de renume.

   

  Locația unică ce permite producătorului să clasifice whisky-ul drept Highland dar și Speyside a fost aleasă în secolul al XIX-lea pentru sursa de apă și turbă. Nici o altă distilerie nu are acces la apa pură din râul Lochan-Doire-Uaine, colectată din zăpada topită și ploile dese ce cad pe dealurile Drumochter. Un alt ingredient ce oferă caracterul unic whisky-urilor Dalwhinnie este turba locală, folosită tradițional la afumarea / uscarea malțului și efectul său aromatic inconfundabil ce se păstrează foarte bine în fiecare expresie.

   

  După zeci de ani de activitate distileria construită de John Grant oferă în continuare expresiile Dalwhinnie, autentice, apreciate și premiate internațional.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Fermecător prin aroma de caramel, salată de fructe, nectarine dulci și cremă de vanilie. Personalitatea acestui scotch se deschide pe măsură ce este lăsat să respire, cu note din flori de măr, caprifoi, coajă de măr, pară și doar puțin fum.

   

  GUST: Malțul dirijează celelalte note de nuci înmuiate în miere și blat dulce cu vanilie. Fumul fin se remarcă printre cereale și devine puțin picant.

   

  FINISH: Lung, cu note de malț și nucă.

   

  Preț normal: 271,56 RON

  Special Price 184,40 RON

  (-87,16 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă