Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Categorie: Scotch - Single Malt (Highland) Eliminare
 • Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul obține licență de producție și astfel apare whisky-ul numit Glenguin. Mai târziu, la distileria din Dumgoyne, George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei.

   

  Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber fără fum de turbă și distilat în instalații cu funcționare continuă.

   

  Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilari complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate.   Maturararea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.

   

   

  ASPECT: Auriu, natural, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum din ulei concentrat de cocos, coajă de lămăie (răzuită) și biscuiți scoțieni.

   

  GUST: Simțurile sunt delectate de complexitatea aromelor luxuriante. În prim plan este mărul gazurat cu caramel gras, dulce, scorțișoară fină, ghimbir, portocală și aluat simplu de biscuiți.

   

  FINISH: Concluzia aduce o notă de sherry și stejar. Un scotch foarte bine echilibrat.

   

  242,17 RON
 • Macallan - Lumina Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 41.3% Macallan - Lumina Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 41.3%

  Macallan - Lumina Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 41.3%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Lumina este parte din gama The Quest Collection, unde fiecare expresie a fost creată pentru a inspira o călătorie în lumea single malt-ului rafinat. Această serie a fost șlefuită de butoaie confecționate din stejar european și american, asezonate cu vin fortifiat sherry. Alături de whisky-ul maturat în butoaiele din stejar pătruns de sherry Maestrul a adăugat un whisky maturat în butoaie cu doage asezonate cu bourbon și capace din stejar curat, de tip hogshead. Astfel a rezultat un ansamblu de arome cu rădăcini în Lumea Veche, dar inspirat de Lumea Nouă.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor, într-o sticlă elegantă și cutie ce prezintă frunzele unui arbore sub lumina zilei ca un motiv al naturii și al călătoriei în lumea aromelor fine, pregătite în această expresie.

   

  MIROS: Parfumul de citrice se simte fin și relaxant în primele momente ale călătoriei, iar drumul continuă cu arome dulci de mere, pere, coajă de lămâie, caramel și, mult așteptatul lemn de esență tare, stejarul, ce pare proaspăt tăiat.

   

  GUST: Pe papile se ivesc condimente ușor lemnoase, ghimbir și măr copt, vanilie dulce și aceeași notă de stejar, fină și plăcută.

   

  FINISH: Note finale de fructe și condimente. Sec și persistent.

   

  485,15 RON
 • Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Sherry Oak Cask Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Expresia de 18 ani face parte din gama Sherry Oak, unde fiecare whisky este maturat exclusiv în butoaie asezonate cu sherry, alese cu atenție de cei care se ocupă de maturarea whisky-urilor The Macallan. Acest single malt a fost ținut 18 ani în butoaie de sherry în stilul Oloroso, aduse din zona Jerez, Spania.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Arome de fructe uscate și ghimbir, completate de condimente dulci în frunte cu note de vanilie și scorțișoară.

   

  GUST: Moale și luxuriant, cu note de condimente, cuișoare, portocală și stejar matur (ușor ars).

   

  FINISH: Persistent, cu note de fructe uscate, ghimbir și coajă de portocală.

   

  2.315,98 RON
 • Dalmore - Luceo Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - Luceo Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
  -23%

  Dalmore - Luceo Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. După ce membrii clanului au devenit proprietarii distileriei în 1867, au pus capul de cerb pe fiecare sticlă. Dalmore este un whisky creat cu vigoare și spirit scoțian sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson de aproape 50 de ani.

   

  Luceo este un whisky din colecția denumită Fortuna Meritas și aduce un plus de eleganță prin aromele sale șlefuite în butoaie de bourbon confecționate din stejar american și în butoaie de sherry. Această dublă maturare este specială mulțumită butoaielor de vin sherry în stil Apostoles, întâlnite rar în industria producătorilor de scotch. 

   

   

  ASPECT: Auriu-chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum de prăjitură Madeira, stropită cu coniac, fructe, tartă cu sirop de melasă, migdale pisate și praline de ciocolată.

   

  GUST: Un gust delicios de negresă cu fistic, prune, tartă cu cremă de zahăr ars și alune dulci, cafea columbiană și portocale roșii Sanguinello.

   

  FINISH: Pe final e lung și dulce prin aromele de sirop de arțar, zahăr Demerara, struguri Moscatel și turtă.

   

  Preț normal: 421,14 RON

  Special Price 326,37 RON

  (-94,77 RON)
 • Dalmore - Dominium Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43% Dalmore - Dominium Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Dalmore - Dominium Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. După ce membrii clanului au devenit proprietarii distileriei în 1867, au pus capul de cerb pe fiecare sticlă de whisky. Dalmore este un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson de aproape 50 de ani.

   

  Dominium este un whisky din colecția denumită Fortuna Meritas și aduce un plus de eleganță prin aromele sale șlefuite în butoaie de bourbon confecționate din stejar american și în butoaie de sherry. Această dublă maturare este specială mulțumită butoaielor de tip Matusalem Oloroso, întâlnite rar în industria producătorilor de scotch. 

   

   

  ASPECT: Auriu închis.

   

  MIROS: Parfum de fructe coapte, lemn de santal, tartă cu lămâie, miere și caramel amestecat cu cafea.

   

  GUST: Stafide macerate în vin sherry, cafea pură și prăjitură pufoasă cu bucăți de banană.

   

  FINISH: Fermecător până în ultimele secunde prin notele de sirop dulce, ananas, marmeladă Oxford, ghimbir și curmale.

   

  545,62 RON
 • Dalmore - King Alexander III Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - King Alexander III Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore - King Alexander III Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție de sute de ani și maturat în butoaie din stejar de calitate excepțională sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson.

   

  Acest whisky este dedicat Regelui Alexandru al III-lea, cel care este legat de istoria blazonului Mackenzie, folosit începând cu anul 1867, când membrii clanului au început producția în propria distilerie. Denumit simplu King Alexander III, acest whisky este maturat în șase tipuri de butoaie pentru a crea o experiență cu totul diferită de orice alt lot existent. Totul începe cu un single malt desăvârșit în butoaie de bourbon, butoaie de sherry Matusalem oloroso, butoaie de vin Madeira, Marsala, Port și vin clasic roșu din soiul Cabernet Sauvignon.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis, auriu.

   

  MIROS: Fructe de pădure, flori proaspete și note din fructul pasiunii.

   

  GUST: Papilele sunt delectate cu arome de citrice, păstăi de vanilie, uscate, puțin lemnoase, caramel și migdale pisate.

   

  FINISH: Scorțișoara dulce, nucșoara și ghimbirul aduc un gust final lung și savuros.

   

  911,72 RON
 • Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.2L, Alc: 46% Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.2L, Alc: 46%

  Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.2L, Alc: 46%

  Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul obține licență de producție și astfel apare whisky-ul numit Glenguin. Mai târziu, la distileria din Dumgoyne, George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei.

   

  Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber fără fum de turbă și distilat în instalații cu funcționare continuă.

   

  Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilari complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate.   Maturararea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.

   

   

  ASPECT: Auriu, clar și strălucitor.

   

  MIROS: Dulce, cu arome de caramel și floricele din porumb. Sunt prezente și note de alune cu mere verzi, proaspete, ce se dezvoltă încet.

   

  GUST: Clar, cu arome de mere, ierburi, stejar fin și note de lemn dulce. Puțină apă aduce la suprafață tente din ulei obținut din semințe de in și migdale.

   

  FINISH: Note dulci și malț.

   

  103,14 RON
 • Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
  -22%

  Old Pulteney - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria în care se produce Old Pulteney a fost contruită în 1826 de James Henderson. Clădirea se află în cel mai nordic punct al Scoției, în micul orășel Wick. Distileria folosește o mare parte din instalațiile vechi și depozitul tradițional, expus la atmosfera marină, valurile și vântul rece din nord.

   

  Toate aceste condiții șlefuiesc fiecare butoi de whisky și îl transformă, așa cum se întâmplă cu micul oraș portuar din Scoția. De la acorduri subtile de pe coastă la aroma clară de apă sărată, profilul whisky-urilor Old Pulteney oferă o impresie clară despre locul în care este creat.

   

  Un excelent Single Malt al distileriei din Highlands, lansat în 2018 și premiat în scurt timp pentru aromele fine, împărțite în două spectre și bine echilibrate prin maturare de maestrul Old Pulteney.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Intens și echilibrat. Generos prin aromele de fructe uscate, mere coapte și citrice, cu o notă dulce din miere și vanilie ce fac puțină zarvă pe fundal.

   

  GUST: Se simt note clare de condimente și prăjitură cu straturi de ciocolată și caramel irezistibil.

   

  FINISH: Inevitabil apare și o notă de sare grunjoasă, ce anunță finalul acestui single malt.

   

  Preț normal: 458,15 RON

  Special Price 359,48 RON

  (-98,67 RON)
 • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46% Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 46%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  Acest whisky Single Malt Tomatin fost îmbuteliat după maturarea în butoaie de stejar american. După 15 ani în care whisky-ul a fost ținut în contact cu lemnul de esență tare, profilul aromatic se remarcă prin aromele principale de fructe caramelizate, condimente, lemn de pom fructifer și flori.

   

   

  ASPECT: Auriu cu reflexii de chihlimbar.

   

  MIROS: Expresia de 15 ani este ca o briză de primăvară ce aduce un parfum ce răcorește și pișcă subtil. Volum de 46 % alcool este cel care oferă o energie îndulcită cu note de caramel și flori de liliac proaspăt tăiate.

   

  GUST: Se lasă și mai descoperit pe papile, cu textura fină, puțin dulce și puțin condimentată.  

   

  FINISH: În ultima parte a degustării mai apar câteva note timide de lemn rindeluit și ceva caramel.

   

  249,90 RON
 • Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -12%

  Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  James Fleming a fondat distileria Aberlour în 1879, într-un loc seren din regiunea Speyside, în satul Aberlour. De la început, Fleming a folosit cereale locale și apă curată de izvor, scursă de pe versantul cu piatra de granit roz a muntelui Ben Rinnes pentru a obține cea mai fină băutură din regiune.

   

  În acest loc special, darurile naturii și pasiunea fondatorului pentru cel mai bun single malt s-au unit armonios într-un whisky cu personalitate. Echipa Aberlour produce în distileria din inima naturii aceleași whisky-uri din apă curată și malț, distilat tradițional și maturat în butoaie din stejar după meșteșugul vechi de 140 de ani.

   

  Varianta de 12 ani este un exemplu excelent al profilului clar, citric, oferit de noul distilat Aberlour, finisat de o dublă maturare. Butoaiele de stejar păstrunse de aromele elegante ale vinului Sherry, sunt folosite cu mare efect pentru a lăsa acestui whisky arome consistente și echilibrate.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Fin și rotund, cu note fructate de măr roșu.

   

  GUST: Se strecoară ușor pe papile unde lasă aromele de vin Sherry, urmate de alte arome fructate, echilibrate de ciocolată.

   

  FINISH: Cald și lung. Dulce și condimentat.

   

  Preț normal: 203,49 RON

  Special Price 178,97 RON

  (-24,52 RON)
 • Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky D.E. - 0.7L, Alc: 40% Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky D.E. - 0.7L, Alc: 40%

  Royal Lochnagar - Scotch Single Malt Whisky D.E. - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria de la Lochnagar a fost înființată în 1845 în regiunea Highland și este una dintre cele mai mici din întreaga Scoție, iar producția de whisky pentru eticheta proprie este restrânsă.

   

  Alături de single malt-urile proprii Royal Lochnagar produce și loturile speciale pentru blend-urile Johnny Walker Blue Label și Black Label. Distileria din Highland se află în apropiere de domeniul Balmoral, iar în urmă cu mai bine de 130 de ani era vizitată adesea de Regina Victoria. În prezent etichetele brand-ului Royal Lochnagar poartă cu mândrie aprobări oficiale din partea marilor monarhi ai Regatului Unit al Marii Britanii.

   

  Whisky-ul este obținut din orz local și apă pură din izvorul aflat la poalele munților Cairngorn. Distilarea are loc după metoda tradițională, urmată de maturarea în butoaie din stejar. Această expresie, numită Distillers Edition, este maturată în butoaie asezonate cu vin alb Muscat. Butoiul de maturare asezonat de vinul alb oferă acele arome caracteristice de strugure verde și vegetale, cum ar fi frunzele și flori din vița de vie.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Distillers Edition are un parfum intens de flori de viță de vie, lăsat de maturarea în butoi din stejar.

   

  GUST: Pe papile este fin și rotund, cu arome de malț, condimente și cereale dulci rumenite în cuptoarele mari ale distileriei.

   

  FINISH: Mediu, cu note de malț.

   

  263,11 RON
 • Glenfarclas - Team Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46% Glenfarclas - Team Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Glenfarclas - Team Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria Glenfarclas, aflată în centrul regiunii Speyside, în apropiere de orașul Iverness, a devenit cunoscută după a fost cumpărată de John Grant în 1865. După achiziție Grant s-a ocupat și de alte afaceri lăsând distileria în seama lui John Smith (fondatorul distileriei Cragganmore). După plecarea lui Smith, John Grant a lăsat distileria fiului său George, iar în prezent, după șase generații, familia Grant deține în continuare distileria și brand-ul Glenfarclas.

   

  Toate resursele necesare producției de whisky se află lângă clădirea distileriei încă de la fondare. Pentru producție este folosită apă curată din râul Ben Rinnes și orz din culturile locale.

   

  Orzul este distilat de două ori în instalațiile originale, iar fiecare expresie este definită de maturarea în cele mai bune butoaie de stejar, folosite anterior la maturarea vinului sherry Oloroso. Butoaiele sunt selectate de la o vinărie spaniolă ce colaborează direct cu familia Grant. 

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Maturarea în butoaie de sherry oferă un parfum delicat de fructe roșii dulci, miere și lemn.

   

  GUST: Fructat și ușor dulce mulțumită stejarului asezonat. O notă de vin sherry se amestecă cu esența de lemn, o astringență diluată se dezvoltă scurt pe papile.

   

  FINISH: Lung și cald, cu note de lemn și vin sherry, fructat.

   

  224,11 RON
 • Macallan - Rare Cask Black Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% Macallan - Rare Cask Black Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
  -22%

  Macallan - Rare Cask Black Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Rare Cask Black este o expresie ieșită cu totul din tiparele clasice ale whisky-ului scoțian The Macallan. Pentru această expresie au fost folosite single malt-uri extrase din peste 100 de butoaie păstrate cu grijă la întuneric în depozitul distileriei. Single malt-urile au perioade diferite de maturare, însă fiecare dintre acestea a fost ales de Maestrul doar atunci ca a fost gata să contribuie cu note de fum, ce se găsesc foarte rar într-un whisky din gamele producătorului scoțian.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Aromă clasică din fum de turbă. O inbinare armonioasă între fructe uscate, nucșoară, ghimbir și currmale finisate frumos de stejarul butoiului de maturare. Urmează și note de smochine și stafide, corpolente dar dulci.

   

  GUST: Gustul sec din fum se așază serios pe papile, apoi relaxează cu note mai ușoare de stejar.

   

  FINISH: Lung și fructat, cu o notă de fum din lemn tare.

   

  Preț normal: 2.347,87 RON

  Special Price 1.825,80 RON

  (-522,07 RON)
 • Macallan - Terra Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43.8% Macallan - Terra Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43.8%

  Macallan - Terra Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43.8%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Terra este parte din gama The Quest Collection, unde fiecare expresie a fost creată pentru a inspira o călătorie în lumea single malt-ului rafinat. Această serie a fost șlefuită de butoaie aduse din două colțuri ale lumii: Spania și Statele Unite ale Americii. Creatorii acestei expresii au folosit butoaie ale celor mai buni meșteri dogari, confecționate din stejar european în care a fost păstrat sherry, alături de butoaie din stejar american în care a fost păstrat bourbon.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor, într-o sticlă elegantă și cutie ce prezintă scoarța unui arbore ca un motiv al naturii și al aromei de lemn tare în care a fost maturat scotch-ul.

   

  MIROS: Fructe uscate, temperate de coaja ușor amăruie a citricelor, caramel și ghimbir fin. Aici apare și o aromă de stejar ajuns la maturitate în pădurile de origine.

   

  GUST: Fructe dulci (confiate) și tonuri subtile de măr copt. Pe papile se simte textura complexă și prospețime menținută după o maturare scurtă dar echilibrată.

   

  FINISH: Mediu, marcat de fructe confiate, condimente și note lemnoase / pământii.

   

  741,49 RON
 • Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch Single Malt Whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43% Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch Single Malt Whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%
  -39%

  Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch Single Malt Whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%

  Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.

   

  De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea cerealelor naturale și maturare.

   

  Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie de stejar aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A, asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), port sau bourbon clasic.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), oferă arome de condimente, stafide glazurate cu ciocolată fină, dulceață din fagure de miere și caramele de casă cu lapte.

   

  GUST: Delicios, dulce, cu arome de stafide sultana macerate în sherry, straturi de portocală, nucă și caramel. Aromele fructate și condimentele oferă simțurilor căldura și complexitatea aromatică rotunjită de maturarea finală în butoaie de stejar asezonate de vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung și satisfăcător, cu note de portocală condimentată și alune de pădure glazurate cu ciocolată.

   

  Preț normal: 309,40 RON

  Special Price 188,36 RON

  (-121,04 RON)
 • Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
  -16%

  Macallan - Rare Cask Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primiii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Rare Cask este un single malt compus din whisky-uri trase din 16 butoaie cu stiluri diferite de sherry, alese de Maestrul Bob Dalgarno. O mare parte din butoaiele folosite sunt la prima umplere, de aceea au șlefuit băutura într-un single malt autentic, bogat în arome dulci și condimentate.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Parfum bogat în condimente specifice vinului fortifiat: stafide glazurate cu ciocolată și prune ținute în vin sherry. Puțină apă adăugată în pahar aduce un val răcoritor de pepene verde.

   

  GUST: Malț gras, îmbibat în vin oloroso și amestecat bine cu piper negru. Note de condimente de iarnă și miere cu infuzie de cimbru.

   

  FINISH: Turtă dulce, stejar bătrân, ulei de portocală și zmeură suculentă.

   

  Preț normal: 1.470,84 RON

  Special Price 1.240,21 RON

  (-230,63 RON)
 • Glenglassaugh - Torfa Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50% Glenglassaugh - Torfa Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%
  -24%

  Glenglassaugh - Torfa Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 50%

  Distileria Glenglassaugh a fost construită în 1875 în Scoția, în partea de sud a golfului Sandend, la inițiativa Colonelul James Moir. Începând cu 1892 distileria a fost achiziționată de diferite companii cunoscute în lumea whisky-ului scoțian și operată până în 1986 când a fost închisă. După mai bine de 20 de ani, un grup de investitori au reînceput producția de whisky, iar în 2013 compania care deține distileria BenRiach a preluat-o cu scopul de a aduce din nou faimă vechiului brand de whisky scoțian.

   

  Whisky-ul Glenglassaugh este produs din orz scoțian de ce-a mai bună calitate, iar metoda de distilare urmează tradiția regiunii Highland. Glenglassaugh se numără printre cele câteva distilerii vechi unde instalațiile sunt controlate doar de oameni, ce lucrează în echipă pentru a oferi un caracter unic fiecărui lot prin maturarea în butoaie de stejar de cea mai bună calitate.

   

  Printre numeroasele loturi de whisky ale distileriei Glenglassaugh, se află și Torfa, o expresie obținută din malț de orz cu aromă intensă de turbă. Pentru a obține un whisky cu aromă de turbă / fum de turbă, echipa distileriei usucă malțul în cuptoare speciale infuzate cu aceast mix de vegetale uscate și materie organică, culeasă din împrejurimi și folosită de peste 200 de ani în producția de whisky scoțian.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Vioi, dulce, cu miros de fum din lemn tare și suc de lămâie amestecat cu sare de mare. Dulceața reapare prin aromele de fructe și caise zaharisite, încălzite de ghimbir și boabe de piper mărunțite.

   

  GUST: Un whisky destul de articulat pentru volumul său de 50%. Fum dulce de turbă îmbibată de apă sărată, pepene, coji zaharisite și mere roșii coapte la cuptor deschid pofta pentru acest lot, care nu dispare de pe papile înainte de a oferi și alte arome interesante. Biscuții cu ovăz, notele de miere din ierburi și condimentele din cutie din lemn pentru trabucuri, completează paleta de arome ce oferă băuturii acel echilibru în fața aromei grele de fum.

   

  FINISH: Puțin ascuțit, dar elegant, armonios și foarte personal prin notele finale de turbă sărată și fructe condimentate.

   

  Preț normal: 187,57 RON

  Special Price 143,49 RON

  (-44,08 RON)
 • Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L
  -25%

  Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. După ce membrii clanului au devenit proprietarii distileriei în 1867, au pus capul de cerb pe fiecare sticlă.

   

  În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție de sute de ani și maturat în butoaie din stejar de calitate excepțională, pentru a oferi fiecărui lot un profil aromatic select. Dalmore este un whisky creat cu vigoare și spirit scoțian, sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson, de aproape 50 de ani.

   

   

  ASPECT: Maturarea în butoaie americane de bourbon și butoaie Matusalem de Sherry (Oloroso), oferă acestui whisky o culoare naturală de ambră închisă, cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: Primele arome aduc aminte de o băutură caldă, preparată în casă,  cu vanilie, cicolată neagră, suc de portocale și un praf de scorțișoară.

   

  GUST: Revine ciocolata neagră, citricele, acum mai dulci, echilibrate de cafea proaspăt măcinată, nucșoară și ceva vegetal, fenicul, taragon sau lemn dulce.

   

  FINISH: Lung. Bogat în arome de citrice și zahăr.  

   

  Preț normal: 763,30 RON

  Special Price 570,49 RON

  (-192,81 RON)
 • Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L

  Tomatin - Scotch Single Malt Whisky 14 yo GB - 0.7L

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  Această variantă de whisky Single Malt Tomatin fost îmbuteliată după un proces de maturare în butoaie de bourbon și în butoaie de vin portughez Tawny, folosite timp de 50 de ani. Cele două tipuri de lemn au oferit whisky-ului Tomatin arome naturale și elegante, apreciate și medaliate la numeroase concursuri internaționale și ghiduri dedicate celor mai bune whisky-uri din lume.

   

   

  ASPECT: Ambră, deschisă, limpede.

   

  MIROS: Un parfum puternic, dar echilibrat, oferite de o reminiscentă uniune de fructe roșii de pădure și struguri roșii. Se simt și esențe de vanilie și stejar, cu o notă de piper alb.  

   

  GUST: Parfumul ne-a facut introducere, însă gustul ne spune întreaga poveste: Urmează arome de căpșuni învelite în ciocolată amară, migdale și nuci, blat dulce de prăjitură, uns cu gem și frișcă. Note de mijloc lemnoase, fără îndoială stejar.

   

  FINISH: Lung. Fructat.

   

  338,69 RON
 • Loch Lomond - Scotch Single Malt 18 yo GB - 0.7L Loch Lomond - Scotch Single Malt 18 yo GB - 0.7L
  -22%

  Loch Lomond - Scotch Single Malt 18 yo GB - 0.7L

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow. În anii următori distileriile au fost extinse pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

  În urmă cu 18 ani, un lot de whisky Loch Lomond a fost pus la maturare în cele mai bune butoaie din stejar, alese de Tommy Wallace, Maestrul distileriei la acea vreme. Astfel, whisky-ul din orașul scoțian a fost pus la păstrare, lăsat în grija timpului și a naturii care au reușit să evidențieze aromele de lemn și fum de turbă.

   

   

  ASPECT: Arămiu, cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: După 18 ani de maturare whisky-ul Loch Lomond satisface curiozitatea cu arome de măr verde și grepfrut, unite înaintea tonurilor de caprifoi și lemn de stejar matur.

   

  GUST: Gustul este bogat și simetric. Pe papile se simt mai bine notele elegante de stejar ușor ars și lemn parfumat de tutun. Spre final, aromele lemnoase lasă locul celor fructate, de mere și agrișe.

   

  FINISH: Lung, complex. Un whisky special care lasă în urmă arome de ceai uscat și frunze de tutun, echilibrate de fum de turbă și lemn.

   

  Preț normal: 306,43 RON

  Special Price 238,00 RON

  (-68,43 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă