Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Ţara de Origine: Italia Eliminare
  • Bottega - Prosecco Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5% Bottega - Prosecco Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5%

    Bottega - Prosecco Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / TARA: LOMBARDY / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinaria Bottega are o lungă și interesantă istorie ce definește identitatea actuală a brandului și oferă produse de calitate superioară. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Glera și Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în zona Prosecco, cu Denumire de Origine Controlată. În lunile septembrie și august cele două soiuri sunt culese din viile hrănite de solul bogat în minerale și alți nutrienți. Strugurii din fiecare soi sunt desciorchinați și presați ușor, apoi mustul este filtrat și lăsat să fermentat în cisterne din oțel.

     

    Mustul din Glera este amestecat cu drojdie și lăsat să fermenteze în cisterne din inox. Pentru Pinot Noir fermentația mustului în prezența cojilor are loc pentru 12-16 ore. Această macerare permite vinului să preia aromele și culoarea rose, necesară cupajului. Cele două vinuri sunt amestecate și fermentate a doua oară după metoda Martinotti, la temperatura de 15-16°C., timp de 2 luni.

     

     

    ASPECT: Rose strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Note delicate de flori, mai cu seamă iasomie, soc și boboc de trandafir, urmate de pere și piersici galbene. La vârf se simte și o notă foarte slabă de condimente.

     

    GUST: Pe papile este proaspăt și gustos. Cupajul aduce prin efervescența sa toate acele note de flori, fructe și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco Rose este nelipsit la mesele cu răcituri, pește crud (tartar, carpaccio), cicoare roșie, risotto cu cârnați italienești sau file de porc cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    113,32 RON
  • Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Pentru acest Chardonnay select, producția începe cu strugurii recoltați în August, presați ușor pentru mustul care este lăsat să se așeze și să macereze cu cojile, la temperaturi scăzute, timp de 12 ore. Producția continuă cu o metodă clasică de decantare, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel. Vinul este apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Auriu expresiv, strălucitor.

     

    MIROS: Arome tipice de fructe intense din soiul Chardonnay, completat cu note bine-meritate de lemn tare.

     

    GUST: Un vin rotund, cu arome de fructe mediteraneene, mineral și persistent în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pui cu cartofi, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste servite cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 238,48 RON

    Special Price 202,71 RON

    (-35,77 RON)
  • Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Acest vin este produs din struguri Aglianico recoltați din podgoria familiei Tinazzi, aflată în regiunea Puglia, orașul Carosino. Strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și lăsați fermenteze cu macerație timp de 8-10 zile, la temperatura de 22-24 °C. După fermentarea alcoolică vinul este maturat între 3 și 5 luni în butoaie de stejar din Franța și Statele Unite ale Americii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un parfum discret, seducător prin aromele sale de fructe roșii, coapte: cireșe și zmeură.

     

    GUST: Pe papile vinul păstrează aromele de fructe roșii și dezvăluie un post gust intens, bine structurat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu preparate din carne de vită, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,40 RON

    (-9,43 RON)
  • Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13% Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    Acest vin este obținut din soiul Malvasia Nera, un strugure cu pielița neagră, cultivat în podgoria familiei Tinazzi din regiunea Puglia și folosit adesea pentru cele mai bune monosoiuri și cupaje tradiționale.

     

    Malvasia Nera Pruneo Freddo este obținut din struguri macerați la rece cu carbon, timp de 24-48 de ore. Fermentarea alcoolică și macerarea prelungită are loc timp de 2-3 zile, la temperaturi cuprinse între 18-20 °C, urmată de o presare ușoară.

     

     

    ASPECT: Din metoda de vinificare modernă rezultă un vin roșu deschis, amortizat în parte doar de culoarea sticlei.

     

    MIROS: Aromele de prune, mure îmbinate cu note de flori – ce aduc o schimbare frumoasă -  și condimente slabe ce completeză buchetul.

     

    GUST: Corpolent și plin de caracter, vinul își păstrează multe dintr aromele suprinse de nas și oferă un post gust fructat, persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat să îi mulțumească pe majoritatea celor au inspirația să îl aleagă. Poate fi savurat la mesele cu preparate din carne albă, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

    Preț normal: 62,32 RON

    Special Price 52,97 RON

    (-9,35 RON)
  • Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Rosato Negroamaro di Salento 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Rosato Negroamaro di Salento 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Rosato Negroamaro di Salento 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Acest vin este produs din struguri Negroamaro, macerați la rece timp de 12-24 de ore. Urmează o presare ușoară, iar mustul rezultat ce este tras în cisterne pentru fermentarea alcoolică la 14-16°C., oprită după 10-15 zile. Maturarea are loc pentru scurtă durată în aceleași cisterne din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Note persistente de cireșe și rodie coaptă, înconjurate de notele unor flori nedeslușite dar deosebit de proaspete.

     

    GUST: Un vin proaspăt, echilibrat, cu un final lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere reușită alătuir de preparate cu carne de pește și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 52,84 RON

    Special Price 44,91 RON

    (-7,93 RON)
  • San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome fine de fructe roșii, cu notă de cireșe amare, mure și vișine, urmate de vanilie.

     

    GUST: Intens și cald, cu corp mediu și tanini concentrați, dar echilibrați. Un vin puternic cu post gust aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Polo este recomandat alături de preparate tradiționale din Toscana (paste, risotto cu ciuperci sau trufe), carne de porc la grătar și brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    Preț normal: 411,26 RON

    Special Price 349,57 RON

    (-61,69 RON)
  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
    -15%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: VENETO - FRIULI VENEZIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în regiunea Veneto și în provincia Pordenone din regiunea Friuli Venezia Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

    Preț normal: 51,52 RON

    Special Price 43,79 RON

    (-7,73 RON)
  • Rose Mary - Prosecco - 0,75L Rose Mary - Prosecco - 0,75L

    Rose Mary - Prosecco - 0,75L

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat. 

     

    Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon (spumă) la o temperatură controlată.

     

    În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor, cu perlaj bogat.

     

    MIROS: Rose Mary Prosecco impresionează cu aromele sale, pure și libere, de pară, și flori de toate felurile, amestecate într-un buchet impresionant.

     

    GUST: Soiul Glera reușește să ofere o aromă preminant fructată de piersică sau caisă, cu note florale mult amortizate de aciditatea plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    40,66 RON
Grilă Listă