Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Buchetul aduce note proaspete de trandafir și mandarine coapte.

     

    GUST: Cupajul aduce o textură ușoară cu aromă de drupe, echilibrate în post gust de citrice proaspete cu aciditate slabă, dar persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună alături de preparate din pește, salate condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Rose 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCA, PINOT NOIR, BLAUFRANKISCH

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Trei soiuri cu origini diferite se completează frumos și oferă din primele momente de aerare acele arome, mult așteptate, de fructe roșii, din care se remarcă zmeura și căpșună sălbatică.

     

    GUST: Kolna rose este ușor corpolent mulțumită soiului Blaufrankish, bogat în arome de fructe dăruite de Pinot Noir, puternic și astringent prin soiul Cadarcă. În post gust este fructat, cu persistență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest vin pentru mesele cu preparate ușoare din carne și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinul oferă arome caracteristice soiului franțuzesc cu o personalitate cizelată de terroir-ul românesc. Cele mai evidente sunt aromele de ierburi, fân proaspăt, ardei gras și flori de soc.

     

    GUST: Degustat la temperatura recomandată este inconfundabil vegetal, fructat și bine acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de salate cu legume proaspete și preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

  • Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Sărut este o uniune a pietrei și a pământului, creația artistului Brâncuși și inspirația artiștilor din crama Segarcea, pentru un cupaj din soi românesc și franțuzesc. Fuziunea soiurilor aduce și o fuziune a stilului de vinificare: folosirea metodei de macerației peliculare de 3-6 ore, urmată de presarea la rece și fermentarea lentă a mustului în cisterne din oțel timp de aproape 30 de zile. Vinul obținut este o împletire a celor două soiuri, dar și o personalitate distinctă ce transformă ideea în materie și simbolismul în arome delicate și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul oferă arome delicate de cireșe albe, petale de trandafir, piper și frunze uscate.

     

    GUST: Corpolent în primele secunde ale degustării, mulțumită aromelor de fructe roșii echilibrate de o aciditate potrivită. Un cupaj vioi, cu gust final lung alimentat de astringența naturală a celor două soiuri roșii.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat alături de aperitive cu mezeluri uscate, fructe de mare, preparate din carne albă, pizza și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Galben pal, culoarea paiului, luminos și strălucitor.

     

    MIROS: Fructat, cu arome de piersică, salcâm și citrice foarte coapte

     

    GUST: Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrată, care lasă impresia de proaspăt și verde. Gustul fructat evocă nectarine. Mai târziu apar note de flori de salcâm și miere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fructe de mare, pește, risotto, paste cu sosuri albe, preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    32,13 RON
  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se întindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Riesling-ul de pe domeniul Vlădoi aduce un parfum simplu, proaspăt și puternic de flori, mai cu seamă flori de tei și fân proaspăt cosit.

     

    GUST: La gust este revigorant prin aromele de citrice, coajă de lămăie și pere în pârg. Mineralele solului dobrogean se simt în acest vin așa cum se simte și aciditatea plăcută ce îl recomandă la o masă de prânz.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la salate, preparate din carne albă, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin consistent încă de la primele arome ce se ridică din pahar. Pentru început se strecoară în față fructele roșii, bine coapte, apoi evoluează în gemuri de prune și cireșe, note minerale și condiment dulce.

     

    GUST: Pe papile se simte maturarea în butoaie din lemn de stejar, evidentă și prin tanini moi. Procentul de alcool este impresionant, însă bine integrat, rafinat ca la un porto. Final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, lemnos și condimentat este pus în valoare de carne roșie la grătar, preparate tradiționale românești, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

     

    Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar franțuzesc.

     

    Acest Chardonnay face parte din gama Trapiche Vineyards și este obținut din soiul Chardonnay, cultivat ecologic (asemenea tuturor soiurilor de pe domeniile Trapiche), în Mendoza, la poalele munților Anzi, într-un climat privilegiat, hrănit de apa pură și temperaturi propice oferite de soarele fermecător al Americii de Sud.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de mere roșii și fructe exotice, în special ananas copt.

     

    GUST: Aromele de fructe și acidiatea generoasă îi oferă prospețime și intensitate scurtă - tipic unui vin din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul scurt al vinului este ideal la mesele cu preparate ușoare, paste cu sosuri simple și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, VIOGNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un trio de soiuri albe franceze cu arome revigorante de litchi și ananas.

     

    GUST: Alături de aromele de fructe exotice sunt cele ale florilor din pomi fructiferi, flori albe de primăvară și fructe de livadă, bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu salate, legume la grătar, preparate condimentate, pește, fructe de mare și alte delicii culinare pe bază de carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare galben-iasomie cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Nasul e dominat de flori de primăvară, miere, vanilie, pere și nuci proaspete. 

     

    GUST: Aciditatea peste medie, specifică soiului, e însoțită de un atac suplu, floral, și apoi de un gust cu note complexe de citrice. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate cu gust delicat, tarte, brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

  • Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13% Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN FRIZZANTE ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Avenue Negru de Drăgășani este un vin care depășește convențiile prin felul în care este oferit publicului, dar soiul de struguri Negru de Drăgășani ține aproape o parte din tradiția viticulturii din Muntenia. Sticla are o formă elegantă, transparentă, cu dop negru. Vinul este produs din strugurii recoltați în septembrie, desciorchinați, presați și lăsați să fermenteze cu drojdie selecționată în cisterne din oțel.

     

     

    ASPECT: Roșu de burgundia cu reflexii clare de rubin, cu perlaj slab.

     

    MIROS: Un vin roșu, proaspăt, expresiv, cu arome de fructe roșii.

     

    GUST: Perlajul rar aduce vigoare și valuri aromatice de afine și coacăze negre, pe un fond de alcool bine integrat. Finalul aduce o astringență lungă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un recomandat alături de preparate ușoare de vară și deserturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Sauvignon Blanc și-a găsit de multă vreme locul printre soiurile cultivate în regiunea cu denumire de origine controlată Marlborough. Încă din anii 1970 vinificatorii neozeelandezi cultivă Sauvignon Blanc și produc vinuri cu personalitate unică, oferită în mare parte de terroir. Stilul vinurilor obținute din acest soi variază de la cele ușoare cu arome de citrice și fructe tropicale până la cele dominate de vegetale / ierburi aromate.

     

     

    ASPECT:Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din fructe tropicale, drupe și o notă scurtă de citrice.

     

    GUST: Se păstrează fructele tropicale, pentru care pun în evidență ananasul, urmat de piersici zemoase, lămâie verde și iarbă proaspăt cosită. Evident, este un vin ușor acidulat, mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    50,19 RON
  • Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare roșu-violet.

     

    MIROS: Aromele sale complexe variază într-un spectru larg, de la cireșe și coacăze negre, până la cele picante de piper mentolat și capsicum.

     

    GUST: Mineral, cu un corp rotund cu taninuri echilibrate, specifice soiului, completate și rotunjite de timpul petrecut în baricuri.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5% Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brâncoveanu este un cupaj roșu produs de vinăria Alexandrion din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, cultivate în zona cu Denumire de Origine Controlată (DOC) Dealu Mare.

     

    Vinul este rezultatul anului de recoltă 2012 și este numai bun pentru cei care doresc un cupaj roșu, baricat, cu arome intense.

     

    Alexandrion a decis să ofere acestui vin numele marelui Domnitor ca o trimitere la ruinele pivniței sale ce datează din secolul al XVII-lea, ascunsă multă vreme în peisajul comunei Merei (județul Buzău).

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Buchetul aduce la suprafață semnătura fructelor de pădure lăsate de Cabernet Sauvignon și note de ciocolată întreținute cu finețe de prințul moștenitor Merlot, în alianță cu Feteasca Neagră.

     

    GUST: Acest trio este bine echilibrat și păstrează aromele de coacăze negre și mure cu post gust ușor amărui, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu mezeluri, carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vitel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Pentru acest Chardonnay select, producția începe cu strugurii recoltați în August, presați ușor pentru mustul care este lăsat să se așeze și să macereze cu cojile, la temperaturi scăzute, timp de 12 ore. Producția continuă cu o metodă clasică de decantare, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel. Vinul este apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Auriu expresiv, strălucitor.

     

    MIROS: Arome tipice de fructe intense din soiul Chardonnay, completat cu note bine-meritate de lemn tare.

     

    GUST: Un vin rotund, cu arome de fructe mediteraneene, mineral și persistent în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pui cu cartofi, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste servite cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 238,48 RON

    Special Price 202,71 RON

    (-35,77 RON)
  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.

     

    GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă