Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Alb Extra Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, creat de oenologul francez Jerome Barret. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare și învechire la sticlă timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un spumant extravagant, o adevărată delectare și recompensă cu iz de citrice, proaspete ca într-un parfum pur.

     

    GUST: Gustul dăruiește aceeași aromă gentilă de citrice, completată de mineralitatea consistentă, obținută natural în vinăria Purcari. Post gustul este fructat, lung și echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pui, rață, pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C.

     

  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Buchetul aduce note proaspete de trandafir și mandarine coapte.

     

    GUST: Cupajul aduce o textură ușoară cu aromă de drupe, echilibrate în post gust de citrice proaspete cu aciditate slabă, dar persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună alături de preparate din pește, salate condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Sauvignon Blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii) și cisterne din oțel inoxidabil (pentru vinurile albe), montate în pivnița vinăriei. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinul oferă arome caracteristice soiului franțuzesc cu o personalitate cizelată de terroir-ul românesc. Cele mai evidente sunt aromele de ierburi, fân proaspăt, ardei gras și flori de soc.

     

    GUST: Degustat la temperatura recomandată este inconfundabil vegetal, fructat și bine acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de salate cu legume proaspete și preparate din carne de curcan, pui cu legume la grătar, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

     

  • Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Galben pal, culoarea paiului, luminos și strălucitor.

     

    MIROS: Fructat, cu arome de piersică, salcâm și citrice foarte coapte

     

    GUST: Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrată, care lasă impresia de proaspăt și verde. Gustul fructat evocă nectarine. Mai târziu apar note de flori de salcâm și miere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fructe de mare, pește, risotto, paste cu sosuri albe, preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se întindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Riesling-ul de pe domeniul Vlădoi aduce un parfum simplu, proaspăt și puternic de flori, mai cu seamă flori de tei și fân proaspăt cosit.

     

    GUST: La gust este revigorant prin aromele de citrice, coajă de lămăie și pere în pârg. Mineralele solului dobrogean se simt în acest vin așa cum se simte și aciditatea plăcută ce îl recomandă la o masă de prânz.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la salate, preparate din carne albă, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

     

    Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar franțuzesc.

     

    Acest Chardonnay face parte din gama Trapiche Vineyards și este obținut din soiul Chardonnay, cultivat ecologic (asemenea tuturor soiurilor de pe domeniile Trapiche), în Mendoza, la poalele munților Anzi, într-un climat privilegiat, hrănit de apa pură și temperaturi propice oferite de soarele fermecător al Americii de Sud.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de mere roșii și fructe exotice, în special ananas copt.

     

    GUST: Aromele de fructe și acidiatea generoasă îi oferă prospețime și intensitate scurtă - tipic unui vin din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul scurt al vinului este ideal la mesele cu preparate ușoare, paste cu sosuri simple și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, VIOGNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un trio de soiuri albe franceze cu arome revigorante de litchi și ananas.

     

    GUST: Alături de aromele de fructe exotice sunt cele ale florilor din pomi fructiferi, flori albe de primăvară și fructe de livadă, bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu salate, legume la grătar, preparate condimentate, pește, fructe de mare și alte delicii culinare pe bază de carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare galben-iasomie cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Nasul e dominat de flori de primăvară, miere, vanilie, pere și nuci proaspete. 

     

    GUST: Aciditatea peste medie, specifică soiului, e însoțită de un atac suplu, floral, și apoi de un gust cu note complexe de citrice. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate cu gust delicat, tarte, brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

  • Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5% Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    Purcari - Spumant Cuvee Grande Vintage Extra Brut + 2 pahare - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT BLANC, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN SPUMANT ALB EXTRA BRUT. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Acest lot special, numit grande cuvée, păstrează stilul classic al spumantelor inspirate de tradiția producătorilor francezi printr-un cupaj de Chardonnay, Pinot Blanc și Pinot Noir, din cea mai bună recoltă a anului 2016. Aceste vinuri spumante au fost create și pentru a onora munca de aproape 200 de ani a oenologilor Purcari, dedicați să ofere lumii vinuri frumoase și nobile.

     

    Așa cum ne-au obișnuit și în cazul celorlalte două spumante din gamă, în Purcari, albul extra brut este obținut prin metoda clasică de fermentare, iar pentru acest vintage, maturarea a fost realizată la sticlă timp de 18 luni. Un vin de colecție ce oferă posibilitatea de a fi admirat peste ani.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii aurii. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Un buchet revigorant, o explozie de prospețime, care invocă fără timiditate un amestec de fructe verzi și o mineralitate revigorantă.

     

    GUST: Arome clare de fructe, mineralitate ce aduce veselie pe papile și multe bule ce se contopesc plăcut cu alcoolul fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant ușor învechit, excelent ca aperitiv, sau alături de preparatele cu carne de pește și scoici. Îl recomandăm și la deserturi ușoare

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi originea sa, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin cu arome selecte din soiul Șarbă, cultivat în podgoria din Cotești. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească aduce prospețimea florilor de salcâm, parfumul din fagure de miere și pere românești, dulci și răcoritoare.

     

    GUST: Pe papile este la fel: floral și fructat, pus în evidență de corpolența aromelor și aciditatea persistentă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru serile calde de vară în care poate fi savurat ușor alături de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Sauvignon Blanc și-a găsit de multă vreme locul printre soiurile cultivate în regiunea cu denumire de origine controlată Marlborough. Încă din anii 1970 vinificatorii neozeelandezi cultivă Sauvignon Blanc și produc vinuri cu personalitate unică, oferită în mare parte de terroir. Stilul vinurilor obținute din acest soi variază de la cele ușoare cu arome de citrice și fructe tropicale până la cele dominate de vegetale / ierburi aromate.

     

     

    ASPECT:Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din fructe tropicale, drupe și o notă scurtă de citrice.

     

    GUST: Se păstrează fructele tropicale, pentru care pun în evidență ananasul, urmat de piersici zemoase, lămâie verde și iarbă proaspăt cosită. Evident, este un vin ușor acidulat, mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    50,19 RON
  • Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12% Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12%

    Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

     

    GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

  • Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Pentru acest Chardonnay select, producția începe cu strugurii recoltați în August, presați ușor pentru mustul care este lăsat să se așeze și să macereze cu cojile, la temperaturi scăzute, timp de 12 ore. Producția continuă cu o metodă clasică de decantare, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel. Vinul este apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Auriu expresiv, strălucitor.

     

    MIROS: Arome tipice de fructe intense din soiul Chardonnay, completat cu note bine-meritate de lemn tare.

     

    GUST: Un vin rotund, cu arome de fructe mediteraneene, mineral și persistent în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pui cu cartofi, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste servite cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 238,48 RON

    Special Price 202,71 RON

    (-35,77 RON)
  • Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb  (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb  (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Petite Helena 2018, este un vin alb, în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Chardonnay (proaspăt) 40%, Chardonnay maturat în butoaie din stejar 30% și Șarbă 30%.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay-ul baricat aduce aromele de fructe exotice, pere zemoase și coajă de lime, iar Șarba aduce esența florilor parfumate de grădină. Notele finale sunt cele de vanilie și scorțișoară, lăsate de baric.

     

    GUST: Vinul are o corpolență surprinzătoare, onctuoasă, egalată de aciditatea și alcoolul bine integrat. Post gustul este lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul Vrancei este o companie potrivită la mesele cu pui, pește, fructe de mare și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    124,95 RON
  • Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5% Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori albe și fructe tropicale, caracteristic unui vin spumant obținut prin metoda Charmat.

     

    GUST: Gustul aduce un iz de grădină cu pomi fructiferi și verdețuri aromate, așa cum se poate găsi în zona aflată la mică altitudine din Transilvania, localitatea Sâniacob.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    VIN ALB SEC. Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri crescut în cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.

     

     

    ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradition oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.

     

    MIROS: Datorită climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice și piersică, ca o pereche elegantă, ce oferă un exemplu de arome proaspete și echilibrate.

     

    GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria franceză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    89,96 RON
  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea.

     

    Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitarea în lădițe, vinificarea tradițională şi maturarea în butoaie din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.

     

    MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).

     

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare plină de arome peristente și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 249,90 RON

    Special Price 212,42 RON

    (-37,48 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă