Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin rosu Eliminare
  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin consistent încă de la primele arome ce se ridică din pahar. Pentru început se strecoară în față fructele roșii, bine coapte, apoi evoluează în gemuri de prune și cireșe, note minerale și condiment dulce.

     

    GUST: Pe papile se simte maturarea în butoaie din lemn de stejar, evidentă și prin tanini moi. Procentul de alcool este impresionant, însă bine integrat, rafinat ca la un porto. Final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, lemnos și condimentat este pus în valoare de carne roșie la grătar, preparate tradiționale românești, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13% Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinarte - Avenue Negru de Dragasani 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN FRIZZANTE ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Avenue Negru de Drăgășani este un vin care depășește convențiile prin felul în care este oferit publicului, dar soiul de struguri Negru de Drăgășani ține aproape o parte din tradiția viticulturii din Muntenia. Sticla are o formă elegantă, transparentă, cu dop negru. Vinul este produs din strugurii recoltați în septembrie, desciorchinați, presați și lăsați să fermenteze cu drojdie selecționată în cisterne din oțel.

     

     

    ASPECT: Roșu de burgundia cu reflexii clare de rubin, cu perlaj slab.

     

    MIROS: Un vin roșu, proaspăt, expresiv, cu arome de fructe roșii.

     

    GUST: Perlajul rar aduce vigoare și valuri aromatice de afine și coacăze negre, pe un fond de alcool bine integrat. Finalul aduce o astringență lungă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un recomandat alături de preparate ușoare de vară și deserturi cremoase.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare roșu-violet.

     

    MIROS: Aromele sale complexe variază într-un spectru larg, de la cireșe și coacăze negre, până la cele picante de piper mentolat și capsicum.

     

    GUST: Mineral, cu un corp rotund cu taninuri echilibrate, specifice soiului, completate și rotunjite de timpul petrecut în baricuri.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5% Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Brancoveanu - Vin cupaj rosu sec 2012 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brâncoveanu este un cupaj roșu produs de vinăria Alexandrion din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, cultivate în zona cu Denumire de Origine Controlată (DOC) Dealu Mare.

     

    Vinul este rezultatul anului de recoltă 2012 și este numai bun pentru cei care doresc un cupaj roșu, baricat, cu arome intense.

     

    Alexandrion a decis să ofere acestui vin numele marelui Domnitor ca o trimitere la ruinele pivniței sale ce datează din secolul al XVII-lea, ascunsă multă vreme în peisajul comunei Merei (județul Buzău).

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Buchetul aduce la suprafață semnătura fructelor de pădure lăsate de Cabernet Sauvignon și note de ciocolată întreținute cu finețe de prințul moștenitor Merlot, în alianță cu Feteasca Neagră.

     

    GUST: Acest trio este bine echilibrat și păstrează aromele de coacăze negre și mure cu post gust ușor amărui, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu mezeluri, carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vitel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.

     

    GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (M+CS+FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (M+CS+FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Girboiu - Constantin - Cupaj rosu (M+CS+FN) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Constantin 2016 este un vin roșu în ediție limitată, super premium, obținut din cele mai bune loturi din Cotești. Cupajul de Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30% și Fetească Neagră 30% este maturat în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și captivant.

     

    MIROS: Constantin se lasă lin în pahar și aproape imediat împarte buchetul elegant de fructe roșii și negre (zmeură, prune, coacăze negre și cireșe). Complexitatea organoleptică este rezultatul maturării în baricuri noi, din stejar franțuzesc, care își aduc aportul prin notele de vanilie, scorțișoară, tutun și pielărie.

     

    GUST: Vinul acoperă cu răbdare papilele și se arată echilibrat, cu aciditate potrivită și taninuri catifelate, dar persistente. Corpul vinului este peste media fraților mai tineri, iar post gustul se lasă dominat de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat, brânzeturi maturate, cum este specialitatea Comté. La desert, acest vin este potrivit alături de sufleu de ciocolată neagră sau lava cake.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) 6 buc. x 0.75L Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) 6 buc. x 0.75L

    Mosia Tohani - Caseta Apogeum Feteasca Neagra (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) 6 buc. x 0.75L

    După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. În perioada interbelică vinurile din Tohani sunt legate de viața Principelui Nicolae al României, iar după 1989 această parte a țării au devenit din nou un loc de interes pentru viticultori.

     

    Începând cu anul 2000 terenurile din Tohani au fost privatizate. Noi proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care oferă cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate, în 2012 Moșia Tohani a devenit furnizor al Casei Regale.

     

    Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani.

     

    Pachetul conține 6 sticle de vin de 0.7L Mosia Tohani, din soiul Fetească Neagră, cu anii de producție consecutivi: 2011,2012,2013,2014,2015 și 2016. 

     

    3.949,96 RON
  • Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Acest vin este produs din struguri Aglianico recoltați din podgoria familiei Tinazzi, aflată în regiunea Puglia, orașul Carosino. Strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și lăsați fermenteze cu macerație timp de 8-10 zile, la temperatura de 22-24 °C. După fermentarea alcoolică vinul este maturat între 3 și 5 luni în butoaie de stejar din Franța și Statele Unite ale Americii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un parfum discret, seducător prin aromele sale de fructe roșii, coapte: cireșe și zmeură.

     

    GUST: Pe papile vinul păstrează aromele de fructe roșii și dezvăluie un post gust intens, bine structurat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu preparate din carne de vită, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,40 RON

    (-9,43 RON)
  • Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13% Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    Acest vin este obținut din soiul Malvasia Nera, un strugure cu pielița neagră, cultivat în podgoria familiei Tinazzi din regiunea Puglia și folosit adesea pentru cele mai bune monosoiuri și cupaje tradiționale.

     

    Malvasia Nera Pruneo Freddo este obținut din struguri macerați la rece cu carbon, timp de 24-48 de ore. Fermentarea alcoolică și macerarea prelungită are loc timp de 2-3 zile, la temperaturi cuprinse între 18-20 °C, urmată de o presare ușoară.

     

     

    ASPECT: Din metoda de vinificare modernă rezultă un vin roșu deschis, amortizat în parte doar de culoarea sticlei.

     

    MIROS: Aromele de prune, mure îmbinate cu note de flori – ce aduc o schimbare frumoasă -  și condimente slabe ce completeză buchetul.

     

    GUST: Corpolent și plin de caracter, vinul își păstrează multe dintr aromele suprinse de nas și oferă un post gust fructat, persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat să îi mulțumească pe majoritatea celor au inspirația să îl aleagă. Poate fi savurat la mesele cu preparate din carne albă, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

    Preț normal: 62,32 RON

    Special Price 52,97 RON

    (-9,35 RON)
  • Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

     

    Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    Pe acest vin select au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri a fost macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile au fost asamblate. Cupajul final a fost maturat în butoaie din stejar timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Roșu granat, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet împrospătat de fructe negre (afine, mure, cireșe amare) și lemn dulce oferit de scurta maturare în butoi din stejar.

     

    GUST: Pe papile se dezmorțesc aceleași note de fructe uscate, echilibrate treptat de note minerale, lemn de cedru și nucșoară. Textura este catifelată, cu taninuri moi ce aduc un post gust armonios, puțin piperat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere elegantă pentru mesele cu carne de miel, în special cele cu cotlet în crustă de fistic și sos de afine, antricot de vită și cocoșel la cuptor. Pentru o masă bogată, completată de brânzeturi ce îi vor pune în evidență aromele, recomandăm specialitățile cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla). La desert îl puteți servi alături de ciocolată amară și fructe negre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de cel puțin 10 ani).

     

  • Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru cupajul roșu Abstract, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, totul începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Pentru Merlot maturarea a avut loc doar în cisterne, iar celelalte două soiuri au fost maturat separat în baricuri din stejar timp de 18 luni, apoi cupajate cu pricepere într-un un vin rafinat și elegant.   

     

     

    ASPECT: Roșu intens

     

    MIROS: Fiecare dintre cele trei soiuri contribuie la personalitatea complexă a cupajului: Cabernetul aduce vigoare, Merlot aduce note dulci, iar Feteasca aduce feminitatea complexă ce desăvârșește vinul. Notele de fructe negre prezintă un buchet clasic, dezvoltat de contimente ce duc spre partea mai sobră, lemnoasă, dăruită de stejar.  

     

    GUST: Pe papile este corpolent, fructat de vișine amărui, mure și coacăze negre. O notă de vanilie se interpune scurt înainte de a reveni condimentele ce dau senzația unui tonic. Taninurile proaspete din post gust păstrează notele de fructe și notele lemnoase de baric.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat alături de preparate din carne roșie (miel, porc, vită, vânat), paste cu sosuri roșii și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Trantu - Daima - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, acest monosoi de Fetească Neagră ia naștere în vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Mustul de Fetească Neagră maturat în vase de inox este cupajat cu must din același soi maturat la baric (65-70%). Din cele două loturi maturate diferit a rezultat un vin echilibrat, energic dar și matur, cu arome fine și consistente.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii scurte de rubin.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, vegetale uscate, pământii, urmate de note foarte scurte de lemn umed.

     

    GUST: Pe papile se păstrează frumos fructele roșii, ce se rezumă încet la note de prune uscate, afumate, cacao și doar puțin stejar. Taninurile tinere aduc un post gust vioi, lung, echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi extraordinar alături de preparate tradiționale din carne (sărmăluțe, tochitură), porc, vită și vânat la grătar, paste și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome fine de fructe roșii, cu notă de cireșe amare, mure și vișine, urmate de vanilie.

     

    GUST: Intens și cald, cu corp mediu și tanini concentrați, dar echilibrați. Un vin puternic cu post gust aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Polo este recomandat alături de preparate tradiționale din Toscana (paste, risotto cu ciuperci sau trufe), carne de porc la grătar și brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    Preț normal: 411,26 RON

    Special Price 349,57 RON

    (-61,69 RON)
  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

     

    GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2% 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 16.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinuri roșii din crama 1000 de Chipuri sunt obținute prin macerare și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C, pentru a se obține culoarea, aromele caracteristice și taninurile. În cazul acestui Shiraz, produs din recolta anului 2014, maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 24 de luni, urmate de alte 12 luni de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un monosoi aparent impunător, cu note complexe de fructe de pădure, ușor macerate, și o notă de lemn tare.

     

    GUST: Shiraz-ul are pe papile un corp greu, arome robuste, ușor octuoase, de gem de fructe de pădure și ciocolată. Finalul este lung, dominat de fructe macerate și note pământii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deloc opulent, dar serios cu cei care doresc un vin roșu premium, la mesele cu feluri principale din carne roșie la cuptor sau la grătar, mâncăruri condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și esență de lemn.

     

    GUST: Fructele roșii se dezvăluie a fi cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturarea la butoaie de tip baric. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, aproape opac.

     

    MIROS: Un buchet fin din fructe roșii de pădure și fructe de livadă, în special prune, urmate de o notă de vegetale uscate, pământii.

     

    GUST: Prunele afumate și notele de lemn verde sunt completate de nota minerală a pământului bogat din Transilvania. Notele finale și post gustul rămân sunt marcate de taninuri echilibrați și consistenți, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un companion potrivit alături de preparate din carne de porc, condimentate, carne de vită și curcan.

     

  • Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9% Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Epiphanie este în prezent o gamă dedicată soiului Fetească Neagră, vinificat cu tehnologie modernă și maturată 12 luni la baric nou din stejar francez. Vinul oferă un buchet select ce va fi o revelație uimitoare pentru iubitorii vinurilor roșii din soi românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este specific strugurilor de Fetească Neagră, culeși târziu, cu arome bine așezate de fructe negre de pădure, prună uscată și note slabe de condimente și cafea.

     

    GUST: Așa cum se dorește de la vinul de Fetească Neagră, gustul este plin, cu tanini vioi și arome de gemuri din fructe dulci, surprinzătoare pentru un vin sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de preparatele din carne de vânat (talie mare) și brânzeturi învechite cu mucegai nobil. La desert face față cu mândrie prăjiturilor cu ciocolată neagră și fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

  • Avincis - Cuvee Grandiflora  (CS+M+ND) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Grandiflora  (CS+M+ND) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Avincis - Cuvee Grandiflora (CS+M+ND) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexe de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brisket de vită, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă