Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome fine de fructe roșii, cu notă de cireșe amare, mure și vișine, urmate de vanilie.

     

    GUST: Intens și cald, cu corp mediu și tanini concentrați, dar echilibrați. Un vin puternic cu post gust aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Polo este recomandat alături de preparate tradiționale din Toscana (paste, risotto cu ciuperci sau trufe), carne de porc la grătar și brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    Preț normal: 411,26 RON

    Special Price 349,57 RON

    (-61,69 RON)
  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

     

    GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2% 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 16.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinuri roșii din crama 1000 de Chipuri sunt obținute prin macerare și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C, pentru a se obține culoarea, aromele caracteristice și taninurile. În cazul acestui Shiraz, produs din recolta anului 2014, maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 24 de luni, urmate de alte 12 luni de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un monosoi aparent impunător, cu note complexe de fructe de pădure, ușor macerate, și o notă de lemn tare.

     

    GUST: Shiraz-ul are pe papile un corp greu, arome robuste, ușor octuoase, de gem de fructe de pădure și ciocolată. Finalul este lung, dominat de fructe macerate și note pământii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deloc opulent, dar serios cu cei care doresc un vin roșu premium, la mesele cu feluri principale din carne roșie la cuptor sau la grătar, mâncăruri condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și esență de lemn.

     

    GUST: Fructele roșii se dezvăluie a fi cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturarea la butoaie de tip baric. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, aproape opac.

     

    MIROS: Un buchet fin din fructe roșii de pădure și fructe de livadă, în special prune, urmate de o notă de vegetale uscate, pământii.

     

    GUST: Prunele afumate și notele de lemn verde sunt completate de nota minerală a pământului bogat din Transilvania. Notele finale și post gustul rămân sunt marcate de taninuri echilibrați și consistenți, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un companion potrivit alături de preparate din carne de porc, condimentate, carne de vită și curcan.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose-uri, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Rose-ul din Cadarcă al anului 2019 este primul vin de acest fel al cramei. Soiul special ales pentru vin rose este o alegere potrivită celor care apreciază notele de fructe roșii și negre, supracoapte.

     

    GUST: Aromele de fructe devin mai clare și, dintre toate, ies în față cireșele negre, amare, și căpșunele sălbatice cu un final anticipat de condimente și flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la o masă cu preparate din carne de porc, Gulaș după rețeta ungurească, paste, pizza și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    VIN ALB SEC. Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri crescut în cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.

     

     

    ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradition oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.

     

    MIROS: Datorită climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice și piersică, ca o pereche elegantă, ce oferă un exemplu de arome proaspete și echilibrate.

     

    GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria franceză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    89,96 RON
  • Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante, de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma aduc în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă de coajă de portocală.

     

    MIROS: Bacanta rose Special Edition este un vin nou al Cramei Gîrboiu - elegant, cu parfum fin de căpșune, piersică, zmeură și grepfrut roz, urmat de note exotice de fructul pasiunii, mango și litchi.

     

    GUST: Aromele de fructe se păstrează pure, textura este cremoasă, minerală și puțin acidulată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de salată Niçoise, Paella cu fructe de mare, homar, ton ȋn crustă de susan, miel cu ierburi Provence, brȃnză Camembert şi Brie

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea.

     

    Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitarea în lădițe, vinificarea tradițională şi maturarea în butoaie din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.

     

    MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).

     

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare plină de arome peristente și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 249,90 RON

    Special Price 212,42 RON

    (-37,48 RON)
  • Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9% Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Epiphanie este în prezent o gamă dedicată soiului Fetească Neagră, vinificat cu tehnologie modernă și maturată 12 luni la baric nou din stejar francez. Vinul oferă un buchet select ce va fi o revelație uimitoare pentru iubitorii vinurilor roșii din soi românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este specific strugurilor de Fetească Neagră, culeși târziu, cu arome bine așezate de fructe negre de pădure, prună uscată și note slabe de condimente și cafea.

     

    GUST: Așa cum se dorește de la vinul de Fetească Neagră, gustul este plin, cu tanini vioi și arome de gemuri din fructe dulci, surprinzătoare pentru un vin sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de preparatele din carne de vânat (talie mare) și brânzeturi învechite cu mucegai nobil. La desert face față cu mândrie prăjiturilor cu ciocolată neagră și fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
    -15%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: VENETO - FRIULI VENEZIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în regiunea Veneto și în provincia Pordenone din regiunea Friuli Venezia Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

    Preț normal: 51,52 RON

    Special Price 43,79 RON

    (-7,73 RON)
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale, arome fructate şi vegetale.

     

    Toate aceste arome ce se regăsesc în monosoiul produs în Valea Loarei prin vinificare în prezenţa drojdiei selecţionate pentru o perioadă de până la 10 luni. Maturarea este realizată tot în prezenţa drojdiei până la 15 luni, după care vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Baron L este un vin ce împarte arome delicate de flori şi vegetale (ardei gras verde, iarbă proaspăt cosită), citrice şi note minerale.

     

    GUST: Pe papile este intens, lejer, elegant, fructat (pere şi mere verzi, agrişe si lămâi, lime şi portocale). Se fac din nou remarcate aromele vegetale de iarbă proaspătă şi asparagus. Per ansamblu vinul este seducător, de o corpolenţă mică, cu aciditate ridicată. Gustul remanent, este lung, citric şi mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate vegetariene, sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon, peşte slab de baltă servit cu sos de lămâie şi varză de Bruxelles. La finalul mesei, îl recomandăm alături de brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 571,20 RON

    Special Price 485,52 RON

    (-85,68 RON)
  • Avincis - Cuvee Grandiflora  (CS+M+ND) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Grandiflora  (CS+M+ND) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Avincis - Cuvee Grandiflora (CS+M+ND) 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexe de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brisket de vită, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

     

  • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale cum ar fi (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

    Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie.

     

    MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

     

    GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file după rețete Mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Moet & Chandon - Sampanie brut imperial rose GB - 0.75L Moet & Chandon - Sampanie brut imperial rose GB - 0.75L
    -38%

    Moet & Chandon - Sampanie brut imperial rose GB - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743.  La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene.

     

    Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria numelui Moët (& Chandon). Șampania la care se taie dopul cu spada este o legendă atribuită lui Bonaparte, care obișnuia să celebreze cu șampanie Moët numeroasele sale victorii militare. 

     

    Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent una dintre cele mai mari părți din regiunea viticolă Champagne.

     

    Pe cei 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite, echipele Moët & Chandon cultivă struguri de calitate superioară din soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de ambră, cu perlaj elegant, ce ridică natural la suprafața paharului.

     

    MIROS: Un buchet fermecător și plin de viață, câștigat din fructe roșii (căpșuni sălbatice, zmeură și cireșe), nuanțe din petale de trandafir și note de condimente (piper negru).

     

    GUST: Parfumul fructat și elegant este vestitorul unui cupaj clasic, realizat din trei mari soiuri proaspete, și alte vinuri, în proporție de 20 - 30%. Vinurile proaspete și cele de rezervă aduc arome bogate, delicate și consistente cupajului final. 

    Pinot Noir este un soi intens, Pinot Meunier este echilibrat, iar Chardonnay este elegant și exclusivist. Acest trio versat aduce un mix suculent din fructe de pădure (căpșuni, zmeură și coacăze), pulpă dulce de piersică și prospețime din petale de izmă, revigorată de o ploaie călduță de toamnă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de vază pe care îl vedem la o masă cu preparate din rață, gâscă, brânză proaspătă de capră, mozzarella, mascarpone, salate și tarte irezistibile cu fructe roșii, proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    Preț normal: 395,64 RON

    Special Price 243,51 RON

    (-152,13 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie Harmony 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Harmony 0.75L

    Laurent Perrier - Sampanie Harmony 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC DEMI-SEC. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    Casa Laurent Perrier a ales pentru această etichetă un cupaj format din Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Proprietățile organoleptice sunt diversificate de amestecul cu vinuri de rezervă din peste 55 de culturi diferite și o compoziție de zahăr din trestie, cu vin din același cuvee. Blend-ul final este pus la păstrare timp de trei ani.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor ca un briliant adus în razele soarelui de dimineață.

     

    MIROS: Doar câteva minute sunt necesare pentru a descoperi notele de fructe uscate (migdale și alune), urmate de arome prăjite, note de miere și rășină de pin.

     

    GUST: Laurent Perrier oferă acel gust complex al șampaniei create cu muncă și dedicare, diferită de majoritatea vinurilor prin notele bogate de fructe (piersică și măr), îmbrățișate de ghimbir puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Această șampanie este creată pe a aduce tot ce e mai bun din meniuri dulci și savuroase. Harmony se înțelege bine cu deserturi și produse de patiserie, care lasă gura apă. 

     

    TEMP. DE SERVIRE:  6 - 8°C

     

    285,60 RON
  • Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold Velvet bag - 0.75L Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold Velvet bag - 0.75L
    -25%

    Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold Velvet bag - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ŞAMPANIE CLASSIC BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.

     

    Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, păstrarea în drojdie, în cele mai bune condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez.

     

    Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu inflexiuni aurii. Perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Foarte puternic si proaspăt, floral (soc, de flori de camp şi tei), vegetal şi fuctat de citrice proaspete.

     

    GUST: Complex, dar lejer şi savuros, extrem de proaspăt, lasă chiar o senzaţie de "crocant", delicat, vegetal şi foarte intens fructat (de grepfrut şi lămâie, de caise şi piersici, mere verzi, ananas, mere golden). Are o foarte bună aciditate, o corpolenţă medie, şi un post gust lung şi intens.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Şampaniile Armand de Brignac se servesc reci, ca aperitiv, sau la antreuri din stridii proaspete, crustacee, fructe de mare, carne de peşte în preparate rafinate (sushi, sashimi, file de peşte pe pat de piure de mazăre şi pesto).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 1.725,50 RON

    Special Price 1.293,00 RON

    (-432,50 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut - Cutie Gold - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut - Cutie Gold - 0.75L, Alc: 12%
    -34%

    Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut - Cutie Gold - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

    La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonnay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.

     

     

    ASPECT:  O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.

     

    MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să evoce natura și arta creației are nevoie de câteva momente pentru a dezvălui și nota lemnoasă din sâmburi de drupe.  

     

    GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome. Post gust lung și satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

    Preț normal: 285,60 RON

    Special Price 189,00 RON

    (-96,60 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă