Vinuri noi
-
Far Niente
Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.7%
VIN ALB SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.
După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.
După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.
ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzi.
MIROS: Buchet complex, cu note de piersici, caise, flori albe și un ușor caracter de stejar fin. Aromele sunt intense, elegante, cu subtilă mineralitate.
GUST: Plin, rotund, cu aciditate echilibrată care menține prospețimea. Aromele de fructe coapte se combină cu notele fine de stejar și aduc un gust final onctuos, persistent, caracteristic unui Chardonnay maturat.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu pește gras, pui la grătar, brânzeturi maturate sau preparate cremoase tartinabile.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
718,26 RON Începând cu: 628,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Acest Chardonnay varietal este produs din struguri culeși manual în lădițe de 10 kilograme la jumătatea lunii septembrie. La crama strugurii sunt desciorchinați și sortați cu atenție apoi răciți la 4°C. și lăsați la macerație peliculară timp de 2-3 ore. După această fază strugurii sunt presați pentru a se obține mustul ce este colectat și lăsat să se limpezească după metoda gravitațională. Fermentarea alcoolică are loc la 14°C. timp de minim 14 zile în cisternele din oțel inoxidabil ale domeniului Bogdan. Maturarea are loc cu drojdia fină în cisterne timp de minimum 2 luni, perioadă în care se face și batonaj zilnic.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu tentă verzuie.
MIROS: Aromatic fin și elegant, cu note de pară coaptă, piersici și flori albe, la care se adaugă tușe subtile de unt, vanilie și migdale prăjite.
GUST: Rotund și onctuos, cu textură catifelată. Echilibru între fructuozitate și o mineralitate delicată, completat de un final persistent, cremos și rafinat.
ASOCIERE CULINARĂ: Pește gras (somon, ton), carne albă la cuptor, risotto cu fructe de mare, pui cu sosuri cremoase sau brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Tiranno, Malvasia Nera Salento IGP 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Pentru acest vin este selecționat soiul Malvasia Nera din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Pubgia, este selecționat, zdrobit, desciorchinat, macerat și fermentat la temperatura controlată de 22-26°C timp de 8 - 10 zile.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe negre coapte, cireșe amare, prune și mure, completate de note de condimente dulci, ciocolată neagră și vanilie. În fundal se resimt tonuri discrete de tutun și lemn nobil.
GUST: Pe papile, vinul se dezvăluie rotund, corpolent și mătăsos, cu taninuri bine șlefuite și o structură elegantă. Fructele negre se împletesc cu nuanțe de condimente și cacao, oferind un echilibru perfect între dulceața naturală a fructului și robustețea specifică regiunii.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu carne roșie la grătar, vânat, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri bogate de roșii și ierburi mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
93,90 RON Începând cu: 82,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cheval Noir
Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.
Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.
Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Buchet complex și sofisticat, cu note de cireșe negre, prune coapte și coacăze, completate de accente de condimente dulci, cacao și ușoare nuanțe de tutun și cedru.
GUST: Pe papile este corpolent și bine structurat, cu taninuri fine și mătăsoase care îi conferă eleganță. Fructele negre coapte se împletesc cu note de vanilie și ciocolată, iar finalul este lung și armonios, cu o notă subtilă de lemn dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri intense, pentru a-i pune în valoare complexitatea și profunzimea.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).
255,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Arome proaspete și florale, cu note evidente de flori de soc și citrice, însoțite de accente minerale și erbacee, tipice soiului.
GUST: Gust echilibrat și armonios, cu aciditate susținută și corp ușor; final curat și revigorant, cu o persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fructe de mare, pește alb la grătar, salate verzi, brânzeturi proaspete și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
39,33 RON Începând cu: 35,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Floral, delicat, cu arome de fructe roșii, note de vanilie și pere galbene din livezile provensale.
GUST: Alintă papilele cu note mai vioi de fructe roșii, rafinate în căpșune și completate de grepfut roz ce aduce un gust final lung, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O cină în doi sau o petrecere în grădină este momentul de strălucire pentru acest vin, fie că îl savurați simplu sau cu preparate din carne de porc, carne de pasăre, crustacee, dar și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
97,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.
ASPECT: Roșu Rubiniu.
MIROS: Un Cabernet clasic, bogat în arome de fructe roșii dulci și acrișoare. Cireșe negre, mure și dude roșii oferă prima impresie despre acest vin al anului 2020.
GUST: Rotund, bine strucurat și delicat prin aromele de coacăze negre, alte fructe roșii de pădure și ierburi aromate. Post gust mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparatele din vită, miel sau vânat la grătar sau la grill, preparate condimentate, ciuperci la tigaie și degustări cu brânzeturi maturate și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
DeMatei
Crama DeMatei - Patima Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.
Feteasca Neagră, soiul reprezentativ al zonei Dealu Mare, este recoltat după o mică parcelă de 3.5 hectare plantată în 1986 pe Dealul Dumbala. Solul argilos cu textură luto-nisipoasă este propice viței de viei ce oferă o producție medie de 4500 - 5000 de Kg per hectar. După recoltarea manuală a strugurilor are loc vinificarea clasică în cisterne din oțel. Vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie din stejar, apoi îmbuteliat și ținut în depozitul cramei încă 24 de luni înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfum din magiun de prune, cireșe negre și un amestec delicios de ciocolată amară și tutun proaspăt uscat.
GUST: Aciditate ridicată, taninuri robuste și o structură bine așezată. Post gust fructat, lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, pentru mesele generoase cu friptură de porc, preparate tradiționale românești de sărbătoare, din carne miel și porc, alte rețete cu legume la grătar și brânzeturi maturate. La desert este potrivit cu ciocolată neagră și papanași cu dulceață de vișine.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Davino BonOm Sauvignon Blanc este o ediție specială creată în parteneriat cu Virgil Ianțu, cântăreț și prezentator român. Vinul este maturat pe depozit de drojdie fină în cisterne din oțel inoxidabil timp de 7 luni, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Galben - verzui, strălucitor.
MIROS: BonOm aduce un profil aromatic sofisticat și energic prin aromele de fructe galbene dulci și citrice.
GUST: Pe papile se dezvoltă armonios și păstrează ritmul aromatic al ansamblului de fructe de livadă și citrice, acompaniate de condimente fine, dezvoltate prin metoda Sur Lie.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Sauvignon Blanc elegant la mesele cu preparate din carne de pui, friptură de viţel în sos alb și diferite preparate cu somon sălbatic și scoici în sos de vin.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
87,73 RON Începând cu: 78,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Rose (Sy+FN+CS) 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roz intens, cu reflexii deschise.
MIROS: Arome de grapefruit, cireșe de mai, căpșuni și flori de magnolie, completate de o adiere subtilă de lavandă.
GUST: Proaspăt și revigorant, cu o aciditate plăcută susținută de fructele regăsite în miros.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, preparate din pește, paste și salate ușoare de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Alb Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzui.
MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte, precum piersici și caise, flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea de patru luni în butoaie mari de stejar.
GUST: Corp mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust lung, cu accente minerale subtile.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
66,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben pai, limpede.
MIROS: Arome intense de flori albe și galbene, cum ar fi soc și narcise, urmate de note exotice de fructe galbene precum mango și papaya.
GUST: Savuros, echilibrat și armonios, cu aciditate bine integrată care susține corpul amplu. Postgustul este lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate mediteraneene, fructe de mare, pește și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii de granat..
MIROS: Arome de fructe negre coapte, precum coacăze, cireșe negre și prune uscate, însoțite de note subtile de piper negru, tutun și piele, cu o adiere de pământ proaspăt. Aceste arome sunt oferită de fermentarea cu drojdii sălbatice și maturarea de aproximativ 18 luni în butoaie din stejar.
GUST: Vin plin și catifelat, cu taninuri bine integrate și aciditate medie spre ridicată. Aromele de fructe negre se regăsesc și în gust, completate de note de ciocolată neagră și cafea prăjită. Postgust lung, cu alcool bine integrat, și note de cireșe coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
106,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier.
ASPECT: Roz somon, strălucitor.
MIROS: Buchet proaspăt, în care se disting note de fructe roșii (căpșuni, zmeură) și flori delicate, cu o ușoară adiere aromatică de fructe de pădure.
GUST: Vinificarea în demisec aduce o textură cu aciditate echilibrată și o dulceață discretă din fructe roșii dulci-acrișoare; alcoolul este bine integrat, iar finalul este mediu spre scurt.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive, salate proaspete, preparate cu fructe de mare sau pește slab, și pentru momente relaxate la soare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - R.R. Alb Dulce 2021 - 0.75L, Alc: 10%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 10%
VIN ALB DULCE. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Galben auriu luminos, cu reflexe verzui, limpede și strălucitor.
MIROS: Buchet intens de fructe coapte, precum piersică și caisă, îmbogățit cu note florale de iasomie și accente minerale fine.
GUST: Textură catifelată, cu o dulceață echilibrată de zaharuri, susținută de o aciditate proaspătă. Arome de fructe galbene și citrice se împletesc armonios, oferind un final persistent și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate asiatice sau indiene picante, foie gras, brânzeturi cremoase sau deserturi cu fructe exotice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12 °C.
75,78 RON Începând cu: 68,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
DeMatei
Crama DeMatei - Patima Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.
ASPECT: Galben‑pal cu străluciri verzui.
MIROS: Aromele se deschid cu flori albe și soc, continuate de note de citrice proaspete și accente ierboase care definesc un buchet complet seducător.
GUST: Ușor onctuos, cu dulceață discretă și aciditate echilibrată. Fructele galbene și nuanțele florale se armonizează cu subtilități ierboase și mineralitate cu o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pui la cuptor, fructe de mare și crustacee, brânzeturi semimaturate, paste ușoare și deserturi delicate precum tarte cu fructe sau cheesecake; ideal și ca aperitiv sofisticat.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
90,75 RON Începând cu: 81,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Pastoral apropie simțurile de vinurile tradiționale dulci, cu arome fructate. Coacăze negre, coapte, prune afumate pe lojniță, ciocolată neagră și o tușă de vanilie ce inspiră maturarea în butoaie din stejar.
GUST: Textura de mătase, țesută din arome de fructe negre și taninuri șlefuite de stejar, pe un fundal cu alcool perfect integrat. În postgust aduce nuanțe de fructe confiate și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru momente de reflexie și mese de zi cu zi, unde se înțelege grozav cu deserturi bogate în ciocolată neagră, torturi cu fructe de pădure și chiar degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Sapiens Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție. Așa cum se procedează pentru toate vinurile Purcari, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Cupajul este realizat din două soiuri roșii: Cabernet Sauvignon 90% și Saperavi 10%.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Sapiens rose este o reflexie a terroirului armonios prin siajul aromelor de fructe roșii de sezon, dintre care se disting tonuri de căpșuni, zmeură și fructe de pădure.
GUST: Proaspăt și echilibrat, cu aciditate vibrantă care susține arome de fructe roșii și citrice. Gustul final este curat și revigorant, lăsând o senzație de prospețime persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele aperitive, salate verzi cu brânzeturi de capră, carpaccio de somon, preparate pe bază de pui la grătar sau sushi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Sforile din Fințești trag din nou simțurile către un buchet construit meticulos din arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, completate de note fine de vanilie și ciocolată neagră.
GUST: Rotund și complex, cu taninuri suple și echilibrate, care susțin un postgust lung și elegant, dominat de fructe coapte și accente subtile de condimente dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune alături de preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
290,40 RON Începând cu: 261,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchet delicat, cu nuanțe de căpșuni coapte și piersici suculente, învăluite în accente florale subtile.
GUST: Proaspăt și echilibrat, cu o aciditate fină și o textură catifelată, însoțită de un postgust ușor fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR