- Pagina Principală /
- Caraman - Tamam Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
- Pagina Principală /
- Caraman - Tamam Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
Caraman - Tamam Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Cabernet Sauvignon este obținut din strugurii cultivați în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. În acea parte a țării podgoriile sunt înfluențate de clima Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănite de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Cabernet clasic, cu buchet generos în arome de vișine coapte, fructe negre de pădure și ierburi.
GUST: Echilibrat și mătăsos prin tanini și fenoli ce întrețin dulceața și plăcerea din vișine, coacăze negre și piele nouă. Corpolență medie spre lungă, cu un procent de alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roșu potrivit la orice masă cu brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos și tocană de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
| Soi strugure | Cabernet Sauvignon |
|---|---|
| Ţara de Origine | Romania |
| Regiune | Murfatlar - Dobrogea |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Caraman |
| An productie | 2022 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 13.5% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Sauvignon. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Domeniile Cuza
Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L
REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VIN ROSU DULCE. Domeniile Cuza este unul dintre cei mai cunoscuți vinificatori, cu origini în localitatea Alexandru Ioan Cuza din Republica Moldova. După unirea spectaculoasă realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, și intrarea localității cu același nume în hotarele Regatului, localnicii au dezvoltat regiune, însă au mai fost nevoie de multe decenii, până la sfârșitul anilor ‘90 pentru a începe plantații mari cu viță de vie.
Podgoria din Cuza Vodă cuprinde hectare cu viță de vie cu soiuri românești (Fetească Neagră și Rară Neagră), cât și soiuri europene de prestigiu (Cabernet Sauvignon, Saperavi, Sauvignon Blanc și Pinot Noir). În anul 2021 a fost înființată crama Domeniile Cuza, iar portofoliul numeros este compus din vinuri definite de terroir și de om.
Prociano este un vin din soiul roșu Cabernet Sauvignon, cu un procent sportit de bioflavonoide rezultat din procesarea strugurilor și extragerea alcoolului.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome de flori dulci ce inspiră o dulceață de trandafir proaspătă și delicioasă.
GUST: Textura sugerează o corpolență liniștită, cu tanini dulci ce infiripă note de fructe roșii coapte și vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți savura la mesele cu tocană de legume, hummus, falafel sau pizza vegetariană.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Rosu de Petro Vaselo BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Roșu de Petro Vaselo este produs din soiul Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși manual, desciochinați și selecționați pentru presare. Mustul este fermentat alcoolic cu drojdii selecționate în cisterne din oțel inoxidabil timp de 30 de zile. În timpul fermentării malolactice vinul este agitat frecvent prin batonaj pentru o perioadă cuprinsă între 3 - 6 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet cu arome de fructe roșii, bine închegate, ce lasă să scape simțurilor doar note de fructe roșii și negre.
GUST: Note adânci de coacăze și vișine, cu o urmă de macerare adusă de alcoolul bine integrat. Gust final lung, cu o nuanță foarte fină de condimente uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparatele cu trufe, plante aromatice și carne fripră la proțap.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
44,77 RON Începând cu: 40,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Premium Cabernet Sauvignon 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Un monosoi unic din gama Oprișor, acest Cabernet aduce prin aromele sale mostre aromatice din toate anotimpurile, cu elemente, temperaturi și peisaje renăscute, frumoase ori dezolante. Acesta este un vin de înțelepciune, consistent și elegant, ce poartă spre papilele fiecăruia identitatea terroir-ului și pecetea bunului gust.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Un buchet cu arome concentrate de coacăze roșii, vișine și ciocolată neagră.
GUST: Corpolent, cu taninuri de intensități diferite, ce se relevă pe măsură ce vinul respiră în pahar. Taninii aduc un post gust cu alcoool bine integrat, lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex pentru mesele îmbelșugate cu preparate de porc și miel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
142,78 RON Începând cu: 128,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Cabernet Sauvignon de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată și intensă, zahărul natural și aciditatea echilibrată, trei elemente absolut esențiale pentru o fermentare alcoolică ce păstrează și restul atributelor organoleptice oferite de soiul roșu Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Un roșu rubiniu intens, cu reflexi violet.
MIROS: Arome de fructe de pădure negre coapte (mure, coacăze), violete și o notă de piper negru. În plan secund sunt note de vanilie, cafea și tutun, oferite de maturarea în baric.
GUST: Pe papile se reflectă buchetul, prin cu o notă de fructe negre proaspete și o aciditate plăcută care echilibrează taninurile. Gust final lung și persistent, cu note de vanilie și condimente, lăsând în urmă o senzație plăcută de fructe negre.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie (vițel, miel, vânat), paste cu sosuri roșii intense sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Minima Moralia Recunostinta rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.
ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.
MIROS: Primele adieri sunt cele din fructe acrișoare și amărui, cu un ton uscat, lemnos.
GUST: Pe măsură ce respiră, dezvoltă nuanțe mai plăcute de gemuri din amestec de fructe roșii și negre de pădure: coacăze, vișine și aronia. Postgust lung, sec, pământiu.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon deosebit, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
91,96 RON Începând cu: 82,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Mennini
Crama Mennini - Le Reve Cabernet Sauvignon & Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Mennini a fost înființată în 2012 de Paolo Mennini din Toscana, un profesionist al industriei ce a colaborat în creația vinurilor Valahorum de la crama Tohani. Crama Mennini se află în localitatea Strejesti, parte din zona podgoriei Drăgășani, un loc plin de viață, cu livezi și 300 de hectare de pământ din care peste 70 ocupate cu viță de vie de calitate superioară.
Viticultura modernă practicată de oamenii locului și proprietarii cramei este concentrată pe soiurile autohtone: Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, urmate de soiuri cu renume internațional: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vița de vie replantată, aflată în producție pentru Mennini oferă peste 1 milion de litri de vin
LE RÊVE cupaj roșu este obținut prin vinificarea parțială cu pieliță scufundată în must pentru a se extrage taninurile și parțial cu perforare pentru o extracție bună a culorii. Fermentarea cu pieliță scufundată continuă timp de 15 zile la temperaturi cuprinse între 28 - 28°C. În primele faze ale macerării vinul este recirculat în cisternă pentru tanini moi și culoare mai stabilă. Maturarea vinului se face în butoaie mici din stejar timp de 12 luni, urmată de îmbuteliere și învechire timp de 3 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe roșii, în special vișine și coacăze negre completate cu note de tutun verde și cacao.
GUST: Rotund, cu tanini armonioși ce susțin aromele de fructe roșii și un post gust lung, condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu potrivit la mesele cu preparate din carne de miel, vânat și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea timp de cel puțin 30 de minute).
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Perfect Simplu Cabernet Franc DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Pentru acest vin, echipa Catleya a cules strugurii și i-a sortat manual. Înainte de fermentare strugurii au fost macerați timp de 10 zile pentru a se extrage culoare și aromele. Fermentarea alcoolică are loc cu drojdii locale, iar după acest proces vinul este macerat cu pielițe din nou pentru păstrarea taninurilor. Urmează fermentarea malolactică și maturarea de 10 luni (80% în cisterne și 20% în baricuri din stejar românesc cu ardere medie).
ASPECT: Roșu-violet.
MIROS: Arome de fructe roșii, note de macerare și taninuri.
GUST: Un melanj din multe arome de fructe roșii, de la cireșe și coacăzele negre, până la condimente și taninuri finale, rotunjite de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
57,48 RON Începând cu: 51,73 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Gama de vinuri Kolna este înspirată de vechile clădiri numite kolne de localnici. În urmă cu mulți ani existau aproape 2000 de astfel de construcții în mijlocul podgoriilor din zona Miniș și erau adesea un loc de întâlnire și socializare. Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este unul dintre vinuri selecte ale podgoriei Miniș, create pentru a sublinia istoria și împortanța viticulturii practicată în această parte a țării.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de drupe roșii și sâmburi lemnoși, oferite de maturarea în butoaie mari din stejar.
GUST: Robust, catifelat, bogat în taninuri consistente și condimente. Un cupaj roșu un procent de alcool bine integrat și post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu pentru bună dispoziție și mese cu de preparate consistente din carne de vită, miel, porc și vânat (căprioară), carne de pasăre și mâncăruri condimentate. După masă îi puteți aprecia aromele alături de brânzeturi moi și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Alexandru DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox, sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Numit după primul nepot al fondatorilor SERVE - Mihaela și Guy de Poix - Alexandru este un vin roșu meșteșugit cu mare pricepere din soiul Cabernet Sauvignon, apoi maturat în baricuri din stejar. Buchetul elegant aduce inconfundabile arome de cireșe coapte, aronia și coacăze negre, printre care se strecoară note de ciocolată neagră și vanilie.
GUST: Pe papile este nestăvilit în intensitatea aromelor de fructe roșii și negre, ce stau la baza structurii. Urmează aceeași ciocolată cu vanilie, dulce și potrivită unui gust final lung, savuros, clasic.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon complex la început, echilibrat după ce este lăsat să respire, recomandat la mesele cu friptură de vită la grătar sau la cuptor, alte preparate din carne roșie, oaie sau vânat și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 - 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de minimum 20 de ani).
116,93 RON Începând cu: 105,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor