Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Pinot Noir Eliminare
  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru acest rose, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După toate acestea, mustul ravac a fost fermentat în vase din inox la temperatură controlată. A rezultat un vin tânăr, fin cu arome fructate, răcoritor și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă, cu reflexii roz-pal.

     

    MIROS: Parfum lejer cu note de fructe roșii de pădure, fructe de livadă (măr roșu) și miere.

     

    GUST: Un rose de Pinot Noir ce lasă pe papile note caracteristici de fragi și căpșune proaspete, completate de citrice, mai cu seamă grepfrut roz, ce îi oferă o efervescență ușoară, plăcută. Post gustul este revigorant, astringent și lejer, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mai ales în sezonul cald, bine răcit, alături de preparate din carne de pui, pește (somon cu cimbru sau ierburi mediteraneene) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L
    -14%

    Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE BRUT ROSE. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 


    Rose Cuve este obținut din strugurii roșii de Pinot Noir, recoltați din podgorii aflate în sudul și nordul zonei Montagne de Reims din regiunea Champagne. Producția implică desciorchinarea (înainte de vinificare), și macerarea de 48 - 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a permite vinului să extragă culoarea rose și să dezvolte aromele tipice.

     

     

    ASPECT: Seducător, strălucitor, de un roz pal de zmeură, cu accente de somon crud.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, elegant, floral, plăcut fructat, de căpșuni, fraguțe, cireșe și mure.

     

    GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure). Are o corpolență medie și o aciditate ridicată, cu un gust final remanent savuros și lung.

    ASOCIERE CULINARĂ: Datorită eleganței produsului se recomandă asocierea cu preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vită Wagyu din Japonia și homar din America de Nord). Potrivit și la desert, cu un mousse de ciocolată belgiană puțin dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

    Preț normal: 452,20 RON

    Special Price 390,00 RON

    (-62,20 RON)
Grilă Listă