Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Colinele Dobrogei Eliminare
  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea (CS) 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Doar pe plaiurile noastre se remarcă acest strugure prin finețea și opulența aromelor de cireșe negre și coacăze, cu note efemere de cafea și tabac.

     

    GUST: Gustul se apropie de un monosoi de Bordeaux. Se remarcă în special corpolența și taninii bine integrați după 6 luni de maturare la baric nou și la a doua folosință, confecționat din stejar crescut în pădurile Franței.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru ocazii speciale, unde se servesc cele mai gustoase fripturi de vită, miel / oaie, gustări cu mezeluri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9% Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Sarica Niculitel - Epiphanie 2017 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnici nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuril apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri din România, Franța și Germania.

     

    Epiphanie este în prezent o gamă dedicată soiului Fetească Neagră, vinificat cu tehnologie modernă și maturată 12 luni la baric nou din stejar francez. Vinul oferă un buchet select ce va fi o revelație uimitoare pentru iubitorii vinurilor roșii din soi românesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este specific strugurilor de Fetească Neagră, culeși târziu, cu arome bine așezate de fructe negre de pădure, prună uscată și note slabe de condimente și cafea.

     

    GUST: Așa cum se dorește de la vinul de Fetească Neagră, gustul este plin, cu tanini vioi și arome de gemuri din fructe dulci, surprinzătoare pentru un vin sec. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit alături de preparatele din carne de vânat (talie mare) și brânzeturi învechite cu mucegai nobil. La desert face față cu mândrie prăjiturilor cu ciocolată neagră și fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

Grilă Listă