Vinuri noi
-
DeMatei
Crama DeMatei - Patima Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.
Feteasca Neagră, soiul reprezentativ al zonei Dealu Mare, este recoltat după o mică parcelă de 3.5 hectare plantată în 1986 pe Dealul Dumbala. Solul argilos cu textură luto-nisipoasă este propice viței de viei ce oferă o producție medie de 4500 - 5000 de Kg per hectar. După recoltarea manuală a strugurilor are loc vinificarea clasică în cisterne din oțel. Vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie din stejar, apoi îmbuteliat și ținut în depozitul cramei încă 24 de luni înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfum din magiun de prune, cireșe negre și un amestec delicios de ciocolată amară și tutun proaspăt uscat.
GUST: Aciditate ridicată, taninuri robuste și o structură bine așezată. Post gust fructat, lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, pentru mesele generoase cu friptură de porc, preparate tradiționale românești de sărbătoare, din carne miel și porc, alte rețete cu legume la grătar și brânzeturi maturate. La desert este potrivit cu ciocolată neagră și papanași cu dulceață de vișine.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 8 ani).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - BonOm ES Virgil Iantu - Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Davino BonOm Sauvignon Blanc este o ediție specială creată în parteneriat cu Virgil Ianțu, cântăreț și prezentator român. Vinul este maturat pe depozit de drojdie fină în cisterne din oțel inoxidabil timp de 7 luni, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Galben - verzui, strălucitor.
MIROS: BonOm aduce un profil aromatic sofisticat și energic prin aromele de fructe galbene dulci și citrice.
GUST: Pe papile se dezvoltă armonios și păstrează ritmul aromatic al ansamblului de fructe de livadă și citrice, acompaniate de condimente fine, dezvoltate prin metoda Sur Lie.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Sauvignon Blanc elegant la mesele cu preparate din carne de pui, friptură de viţel în sos alb și diferite preparate cu somon sălbatic și scoici în sos de vin.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
87,73 RON Începând cu: 78,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Rose (Sy+FN+CS) 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roz intens, cu reflexii deschise.
MIROS: Arome de grapefruit, cireșe de mai, căpșuni și flori de magnolie, completate de o adiere subtilă de lavandă.
GUST: Proaspăt și revigorant, cu o aciditate plăcută susținută de fructele regăsite în miros.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, preparate din pește, paste și salate ușoare de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Alb Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzui.
MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte, precum piersici și caise, flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea de patru luni în butoaie mari de stejar.
GUST: Corp mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust lung, cu accente minerale subtile.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
66,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben pai, limpede.
MIROS: Arome intense de flori albe și galbene, cum ar fi soc și narcise, urmate de note exotice de fructe galbene precum mango și papaya.
GUST: Savuros, echilibrat și armonios, cu aciditate bine integrată care susține corpul amplu. Postgustul este lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate mediteraneene, fructe de mare, pește și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii de granat..
MIROS: Arome de fructe negre coapte, precum coacăze, cireșe negre și prune uscate, însoțite de note subtile de piper negru, tutun și piele, cu o adiere de pământ proaspăt. Aceste arome sunt oferită de fermentarea cu drojdii sălbatice și maturarea de aproximativ 18 luni în butoaie din stejar.
GUST: Vin plin și catifelat, cu taninuri bine integrate și aciditate medie spre ridicată. Aromele de fructe negre se regăsesc și în gust, completate de note de ciocolată neagră și cafea prăjită. Postgust lung, cu alcool bine integrat, și note de cireșe coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
106,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier.
ASPECT: Roz somon, strălucitor.
MIROS: Buchet proaspăt, în care se disting note de fructe roșii (căpșuni, zmeură) și flori delicate, cu o ușoară adiere aromatică de fructe de pădure.
GUST: Vinificarea în demisec aduce o textură cu aciditate echilibrată și o dulceață discretă din fructe roșii dulci-acrișoare; alcoolul este bine integrat, iar finalul este mediu spre scurt.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive, salate proaspete, preparate cu fructe de mare sau pește slab, și pentru momente relaxate la soare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem alb 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Galben pal, limpede, cu efervescență scurtă.
MIROS: Arome proaspete de mere verzi şi portocală, suprapuse peste un fond delicat de flori de soc şi câteva accente vegetale uşoare.
GUST: Fructat şi tonic, note citrice şi de mere verzi ce evoluează către un postgust uşor vegetal, cu o aciditate revigorantă şi gust final scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potriveşte excelent cu preparate din peşte alb la grătar, fructe de mare, pui în sos uşor, brânzeturi semitari sau salate rafinate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - R.R. Alb Dulce 2021 - 0.75L, Alc: 10%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 10%
VIN ALB DULCE. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Galben auriu luminos, cu reflexe verzui, limpede și strălucitor.
MIROS: Buchet intens de fructe coapte, precum piersică și caisă, îmbogățit cu note florale de iasomie și accente minerale fine.
GUST: Textură catifelată, cu o dulceață echilibrată de zaharuri, susținută de o aciditate proaspătă. Arome de fructe galbene și citrice se împletesc armonios, oferind un final persistent și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate asiatice sau indiene picante, foie gras, brânzeturi cremoase sau deserturi cu fructe exotice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12 °C.
75,78 RON Începând cu: 68,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
90,75 RON Începând cu: 81,68 RON
+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome așezate și foarte calme de fructe confiate, susținute cu note de prune proaspete, prune uscate și cacao.
GUST: Pe papile aduce o defilare a aromelor de fructe roșii și fructe negre de pădure, acoperite cu o glazură subțire de ciocolată. Post gust firesc de lung cu nuanțe scurte de stejar, lăsate de maturare, și astringența naturală a soiului roșu Cabernet Sauvignon.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la preparatele dulci, în special tort cu ciocolată neagră împodobit cu vișine și cireșe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Sapiens Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție. Așa cum se procedează pentru toate vinurile Purcari, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Cupajul este realizat din două soiuri roșii: Cabernet Sauvignon 90% și Saperavi 10%.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Asemenea ființei după care este denumit, Sapiens rose este complex, surprins de contradicții apoi echilibrat, cu arome dominante de căpșuni, zmeură și alte poame roșii sălbatice.
GUST: O parte a profilului alunecă spre note proaspete, reci, cealaltă parte aduce arome de fructe dulci, pentru un post gust mediu spre lung, din nou echilibrat și din nou surprinzător.
ASOCIERE CULINARĂ: Plăcerea unei mese de amiază sau de seară, cu preparate mediteraneene, ori pizza.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Perelada - Chivite
Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L x 3, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, MERLOT, GARNACHA, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
ASPECT: Roșu-granat, cu accente purpurii.
MIROS: Acest vin a fost maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar pentru a oferi în buchet rafinamentul european și culoarea soiurilor spaniole Tempranilo şi Garnacha. Merlot şi Syrah se alătură pentru a oferi împreună arome de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.
GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare, cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).
165,17 RON+ 1,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Negru de Dragasani 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Seduce simțurile cu un buchetul energic și dulce de fructe negre coapte, precum mure și coacăze, completate de nuanțe subtile de condimente dulci și flori uscate.
GUST: Pe papile, vinul se prezintă cu o dulceață bine echilibrată și o aciditate fină, ce susține structura sa. Notele de fructe negre și condimente se împletesc armonios, creând o senzație catifelată și un gust final persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu deserturi pe bază de fructe roșii, brânzeturi maturate sau preparate din carne de vânat, evidențiind complexitatea și dulceața vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
78,65 RON Începând cu: 70,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Soare Rose (CF + CS) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Vinarte Soare este un cupaj de Cabernet Franc 60% și Cabernet Sauvignon 40%. Când strugurii au gradul optim de coacere are loc recolta și vinicarea în rose, ce păstrează aromele și prospețimea soiurilor. Culoare este obținută prin macerarea scurtă, fără extragerea taninurilor. Vinul este ținut în cisterne sub presiune fără a lua contactul cu aerul, apoi este stabilizat și îmbuteliat.
ASPECT: Roz pal, cu reflexii portocalii.
MIROS: Buchetul este dominat de parfumul florilor de primăvară, acompaniat de cireșe, zmeură și căpșuni.
GUST: Savurat sec, aduce pe papile aciditatea echilibrată, prospețime și fenoli structurați. În completare o notă din coajă de grepfrut, ce se păstrează bine în postgust, unde reapare o tușă florală.
ASOCIERE CULINARĂ: Merită savurat rece, alături de sashimi, fructe de mare la grătar, preparate din carne de pui și curcan, gustări cu brânzeturi și fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
59,99 RON Începând cu: 53,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Perelada - Chivite
Perelada - Chivite Coleccion 125 Blanco 2020 - 0.75L x 3, Alc: 14%
REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiurile clasice ale Lumii Vechi (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la împlinirea a 125 de ani de la primul export de vin (realizat în 1860). Producția vinului începe cu recolta manuală și transpotul în lădițe, pentru a păstra boabele intacte până la cramă. După o scurtă macerare boabele sunt presate ușor și doar mustul ravac este tras în butoaie de 225 de litri unde este fermentat alcoolic. Vinul proaspăt este lăsat la maturare pe drojdie timp de aproximativ 12 luni.
ASPECT: Galben-pal, cu accente verzui.
MIROS: Colección 125 Blanco păstrează standardul de calitate și eleganța gamei prin ediția anului 2020. Buchetul delectează cu arome de fructe albe coapte, note din flori proaspete de salcâm și citrice împletite armonios cu note de lemn.
GUST: Pe papile aduce corpolența firească a unui Chardonnay fermentat și maturat pe drojdie în butoaie din stejar. Onctuozitatea vinului este egalată de aciditate și notele fructate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate ce poate fi păstrat pentru învechire, ori savurat la mesele cu preparate din carne de peşte la cuptor, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate. Este o alegere inspirată și la preparatele vegetariene sau vegane cât şi la gustările cu brânzeturi tari şi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
710,90 RON Începând cu: 622,04 RON+ 1,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Garda DOP, Bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: GARDA DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.
Tenuta Valleselle Garda este produs în zona cu Denumire de Origine Protejată Garda, cunoscută mai bine pentru vinurile roșii și rose, pentru lacul cu același nume, dar și pentru acest cupaj alb obținut din soiurile Garganega, Trebbiano și Chardonnay. La jumătatea lunii septembrie, când strugurii ajung la maturitate deplină în podgoriile selecționate ale zonei, are loc recoltarea și vinificarea în cisterne din oțel inoxidabil.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de fructe tropicale, dintre care se remarcă persistența ananasului copt, completat din partea florală buchetului.
GUST: Proaspăt, armonios, cu note de fructe și gust final floral, ușor mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparatele din carne albă, inclusiv pește, și tradiționalele paste, pentru o cină italiană autentică.
37,75 RON Începând cu: 33,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Feteasca Neagra demisec - 0.75L, Alc: 13.5%
REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Gama Băiatu’ în iarbă de la Sarica Niculițel este născută dintr-o colaborare specială cu artistul PUYA. Atât vinurile, cât și etichetele lor transmit personalitatea și autenticitatea stilului său, îmbinând spiritul liber cu bucuria momentelor simple. „Atunci când te uiți la raft ești un enolog serios...La primul pahar ești un somelier...După ce se duce prima sticlă te apuci de dans, chiar dacă nu știi să dansezi. Râzi, plângi, povestești ce vrei și, mai ales, ce nu vrei. Ce să mai…ești de-al nostru! Băiatu’ în iarbă, de pe meleagurile Sălăjeanului. Un vin de cramă băut de domni, bun pentru orice doamnă.”
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Intens și atrăgător, cu note de fructe roșii coapte (vișine, cireșe, coacăze), completate de nuanțe de prune uscate, piper negru și accente delicate de flori de câmp.
GUST: Catifelat și rotund, cu taninuri blânde și o dulceață discretă ce echilibrează foarte bine aciditatea. Fructele roșii și negre sunt dominante, susținute de aluzii condimentate și o tentă subtilă de ciocolată amăruie. Final plăcut, persistent și ușor mătăsos.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de pasăre la cuptor, brânzeturi semimaturate, paste cu sosuri roșii sau deserturi cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
31,46 RON Începând cu: 28,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA RIPASSO DOP VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Valpolicella Ripasso DOP Superiore este obținut din trei soiri roșii locale, vinificate după metoda clasică a regiunii. Strugurii sunt sdrobiți și desciorchinați, apoi lăsați la macerare și fermentare timp de 8-10 zile la temperatura de 22-26°C.
La sfârșitul lunii decembrie, vinul proaspăt este dezvoltat prin metoda Ripasso. Prin această metodă se pornește a doua fermentare după ce se adăugă în cisterna cu vin un supliment de pielițe de la strugurii cupajului Amarone, care aduce mai multă corpolență prin tanini, antocianine și polifenoli. În final vinul este maturat timp de 12 luni în butoaie mari din lemn de stejar din Franța și America.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: O experiență aromatică deosebită, mulțumită aromelor de prune și cireșe amare, pe un fond scurt cu note note de vanilie și cacao.
GUST: Intens, echilibrat, cu tanini moi, rotunjiți de maturare, note fructe acrișoare și o tușă lemnoasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prparate gurmande din carne de vită, oaie sau miel, risotto sau paste, gătite după numeroasele rețete tradiționale italiene.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
101,64 RON Începând cu: 88,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Primitivo Puglia IGP rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet complex și seducător, cu note de prune coapte, căpșuni sălbatice și stafide, însoțite de ușoare accente de scorțișoară și ciocolată neagră.
GUST: Puternic și bine structurat, cu taninuri fine și o aciditate echilibrată. Aromele de mure și cireșe negre, se îmbină armonios cu nuanțe de cafea și vanilie pentru un gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, precum friptură de vită, costițe de porc sau burgeri gourmet. Se potrivește de asemenea cu paste cu sosuri bogate, precum ragu sau ciuperci sălbatice, precum și cu brânzeturi afumate sau maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,34 RON Începând cu: 44,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR