Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Lechinta - Transilvania Eliminare
  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    32,13 RON
  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 -  0.75L, Alc: 13%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Buchetul aduce note proaspete de trandafir și mandarine coapte.

     

    GUST: Cupajul aduce o textură ușoară cu aromă de drupe, echilibrate în post gust de citrice proaspete cu aciditate slabă, dar persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună alături de preparate din pește, salate condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.

     

    GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5% Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc:  11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori albe și fructe tropicale, caracteristic unui vin spumant obținut prin metoda Charmat.

     

    GUST: Gustul aduce un iz de grădină cu pomi fructiferi și verdețuri aromate, așa cum se poate găsi în zona aflată la mică altitudine din Transilvania, localitatea Sâniacob.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale cum ar fi (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

    Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie.

     

    MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

     

    GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file după rețete Mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești, dar și soiuri internaționale.

     

    Unexpected este un vin obținut fără intenție. În timpul fermentaţiei pentru vinul clasic de Sauvignon Blanc, temperatura din cisterne a crescut necontrolat. Vinul a fost încercat şi cu toate ca a fost o greşeală, profilul aromatic i-a inspirat pe cei din crama Liliac să îl păstreze și să îi ofere o etichetă aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Seducător, intens, ca un vin din Lumea Nouă, surprizător prin parfumul de fructele de livadă și fructe exotice cu nuanțe ce așteaptă să fie descoperite în gust.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc în stilul rustic, tradiţional, care defilează cu aromele sale de fructe exotice, crescute prin toate colțurile lumii, tonuri vegetale şi migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu cei care vor preparate gurmande și gourme. În orice caz, recomandăm acest vin la mese cu pui, curcan, pește (biban, păstrav, cod, calcan, halibut), fructe de mare, brânză și cașcaval, sparanghel, verdețuri sotate și lasagna vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

Grilă Listă