Scotch Single Malt
Scotch whisky este sinonim cu Scotia. Cu o traditie de 500 de ani, arta distilarii whisky-urilor single malt este mostenirea pe care Scotia o lasa lumii. Scotch whisky single malt reprezinta cel mai rafinat si mai apreciat sortiment. Calitatea superioara a bauturii este sugerata chiar in nume: “single malt” face referire la incredientele folosite in producerea bauturii, cat si la procesul in sine. Acest tip de whisky se realizeaza exclusiv din malt de orz si spre deosebire de bauturile blend, care folosesc in proportii diferite sortimente de la mai multe distilerii, un scotch single malt isi are originea intr-o singura distilerie. Astfel, “single” se refera la originea bauturii, adica o singura distilerie, iar “malt” se refera la unicul ingredient folosit in producerea ei.
Pentru a putea fi demn de a purta denumirea de single malt, un whisky trebuie sa respecte cu strictete anumite reguli de productie. Aceste reglementari imbogatesc bautura cu un gust unic, distinct, inconfundabil. Consecventa gustului este piatra de temelie a oricarui scotch single malt.
Orice single malt cu provenienta din Scotia trebuie maturat in butoaie de stejar, pentru cel putin trei ani. Doar 10% dintre whisky-urile de pe piata sunt single malt, iar BeiCeVrei iti ofera acest produs deosebit intr-o garma larga de sortimente. De la branduri exclusiviste la branduri accesibile oricarui buget, calitatea este trasatura definitorie a whisky-urilor single malt. Iti oferim reduceri la o parte din branduri pentru ca tu sa te bucuri de diversitatea aromelor.
Desi whisky-ul single malt se caracterizeaza printr-o trasatura comuna, gusturile sunt diferite, iar diversitatea sortimentelor este uimitoare. Aceasta diversitate are legatura cu regiunea geografica din care provin. Desi Scotia este patria de nastere a bauturii, exista 6 regiuni in cadrul acesteia pe teritoriul carora se produc diferite marci de whisky, fiecare cu un gust specific. Inrudite prin aceeasi metoda de productie, fiecare regiune se distinge, impregnand bauturilor fabricate acolo un gust unic. Cele 6 regiuni care detin suprematia pe piata whisky-urilor single malt sunt: Highlands, Speyside, Islands, Insula Islay, Lowlands si Campbeltown. Regiunea cu cea mai mare densitate de distilerii este Speyside. Jumatate din toate distileriile din Scotia se afla aici si folosesc apa pura, plina de minerale a raului Spey, ce izvoraste din munti, pentru a produce unele dintre cele mai rafinate si iubite marci de whisky single malt precum Macallan. Bauturile ce iau nastere pe plaiurile Speyside sunt recunoscute pentru gustul subtil, rafinat si dulceag.
Atunci cand iti doresti sa gusti ceva cu adevarat deosebit, poti incerca bauturile din zone Islay. Acestea sunt renumite pentru aroma puternica de fum. Aceasta se datoreaza faptului ca maltul este uscat prin folosirea turbei. Fumul se impregneaza in cereale, iar acesta devine semnatura unui scotch whisky single malt din Islay. Incearca un whisky cu adevarat deosebit precum Bruichladdich si experimenteaza gustul unic al regiunii Islay.
Descopera sortimentele pe care ti le punem la dispozitie, bucura-te de preturile reduse, precum si de livrare gratuita. In plus, poti incerca bauturile tale favorite in aceeasi zi prin intermediul serviciului de livrare premium.
BeiCeVrei este magazinul tau online de bauturi unde regasesti cele mai renumite si mai diversificate branduri. Comanda chiar azi si bucura-te cu gustul unic al whisky-ului single malt.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Lagavulin
Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.
Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.
Lotul de 16 ani este un single malt foarte apreciat, cu arome intense de turbă și fum de turbă, tipic pentru Islay. Personalitatea expresiei de 16 ani, definită de arome luxuriante de turbă, a ridicat standard-ul pentru celelalte whisky-uri din gamă, a fost premiată de experți și apreciată de cei care preferă un scotch autentic.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Unul dintre cele mai bine afumate whisky-uri dintre toate produse în prezent pe Islay. Se ridică și aromele foarte concentrate de iod, condimente dulci, sherry bine maturat și vanilie cremoasă.
GUST: Onctuos și luxuriant. Are tot ce se poate cere de la un single malt scoțian: arome de orz încolțit, dulceață din fructe și multă turbă suplimentată de stejar.
FINISH: Lung. Condimentat, cu note de smochine, curmale, fum de turbă și vanilie.
478,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laphroaig
Laphroaig - Select Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Pe teritoriile izolate ale Scoției, unde au apărut distileriile de whisky, se povestește despre călugării irlandezi care au adus pentru prima dată localnicilor știința procesului de distilare. Una dintre vechile distilerii ale zonei Islay a apărut în 1815, în urma eforturilor depuse de fermierii Donald și Alexander Johnston. Distileria a fost numită Laphroaig, după locul în care se afla, și a rămas în familie pentru următorii 139 de ani.
În prezent, distileria se află în același loc în care a fost ridicată – aproape de lacul Laphroaig, pe insula Islay. Distileria și brand-ul Laphroaig aparțin grupului japonez Suntory.
Pentru eticheta Select Maestrul Laphroaig a ales un whisky maturat în trei tipuri de butoaie, printre care se află și cele de sherry Oloroso.
ASPECT: Auriu-strălucitor.
MIROS: Aroma de turbă este prima care se face remarcată. Urmează notele de fructe roșii uscate.
GUST: Pe papile, aromele sunt inversate: se simte prima dată dulceața, apoi tonul sec al aromelor clasice de turbă și lemn ars.
FINISH: Prelung, floral, cu note de marțipan și lime.
183,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - A Night on Earth in Scotland Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
A Night on Earth in Scotland este o ediție limitată, ce face parte din festivitățile Hogmanay, ce au loc în ultimele zile din luna decembrie și cuprinde obiceiuri vechi și superstiții ce pregătesc fiecare familie pentru noul an. Acest whisky inspiră și sentimentele frumoase, bucuria noului an, bucuria schimbării.
ASPECT: Chihlimbar închis, sub eticheta unică a artistei franceze Erica Dorn.
MIROS: Una dintre superstițiile scoțiene amintește de ce trebuie să aducă primul oaspete care intră în casă în prima zi a anului: biscuiți, whisky și cărbuni pentru foc. Din toate acestea se ivește prima dată mațul tare de whisky, apoi cărbune sau fum de cărbune și dulceață din biscuiți, vanilie, unt și măr copt la cuptor.
GUST: Pe papile reapare dulceața din biscuiți scoțieni, vanilie, zahăr ars, portocale confiate și scorțișoară.
FINISH: În final textura are o persistență medie, dulce, mulțumită notelor din caramel și din nelipsiții biscuiți tradiționali scoțieni.
660,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Isle of Jura
Isle of Jura - Scotch Single Malt 10 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.
În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Nuanțe fine de stejar alb american și aromă dulce de miere.
GUST: Un whisky rafinat, ce se strecoară repede pe papile și aduce caracterul lemnos din stejar tânăr, urmată de tresăriri aromatice din caramel și lemn dulce. Căldura boabelor de cafea prăjite persistă.
FINISH: Stilul producătorului scoțian Isle of Jura este prezent prin aromele de lemn și condimente ce oferă savoare îndelungată.
Pachetul conține sticla de whisky Jura Single Malt 10 ani, de 0.7L + 2 pahare din sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Isle of Jura.
279,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Isle of Jura
Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.
În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Arome tropicale de ciocolată, nucă și citrice.
GUST: Miere, banane sărate și zahăr brun cu o nuanță de fum.
FINISH: Gustul final este marcat de aromele dăruite în timpul maturări de butoaiele asezonate cu sherry Oloroso din regiunea spaniolă Andaluzia.
Pachetul include sticla de Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo, de 0.7L + 2 pahare din sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Isle of Jura.
306,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Knockando
Knockando - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul este produs la distileria construită în 1898 de John Tytler Thomson în regiunea scoțiană Speyside. În galică, Knockando înseamnă "micul deal negru" și este numele originar al localității în care se află distileria construită după specificațiile inginerului Charles Doig, iar acest fapt este doar una dintre calitățile distileriei. Cea de-a doua calitate este că distileria Knockando a fost prima din Scoția construită cu iluminat electric și tehnologie modernă pentru toate etapele de producție.
Producția expresiilor Knockando are loc încă de la fondarea distileriei numai din ingrediente naturale: orz mălţuit, drojdie şi apă pură din izorul Cardnach, aflat în apropiere.
Maturarea ocupă un loc important în definirea celor trei expresii din portofoliu. Maturarea tradițională este și unul dintre avantajele care l-a convins pe creatorul blend-ului J&B Ultima din 1994 să aleagă câteva butoaie de whisky single malt Knockando, alături de alte 127 de expresii selecte.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Se deschide cu un parfum de fructe și flori. Urmează din nou fructele cu note coacăze negre, pâine prăjită, cărbune și o notă de vegetale uscată și cânepă. Puțină apă scoate la suprafață notele de cereale și malț.
GUST: Corp ușor, fin, dulce și plăcut. Puțin sec și acidulat dar destul de complex pentru cei 12 ani de maturare în butoaie de bourbon.
FINISH: Scurt, clar și ușor de savurat.
131,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Glenmorangie
Glenmorangie - The Original Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.
De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea malțurilor naturale și maturare în butoaie din stejar.
Ediția clasică de 10 ani, devenită reprezentativă pentru producătorul scoțian, a fost reinventată odată cu apariția etichetei actuale de 12 ani. Acest single malt rămâne expresia aventurilor și tradiției inconfundabile de oferi un whisky cu arome intense, rotujite de o maturare mai lungă cu doi ani, mai îndrăzneț și mai spectaculos.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Arome delicioase de citrice, piersici cozpte, zemoase, armonizate cu o notă timidă de vanilie.
GUST: Papilele sunt impresionate de vanilie caldă și un amestec dulce de flori, miere și fructe.
FINISH: Finalul aduce o senzație aparte, aproape separată, în care se ivesc note de migdale, nucă de cocos și sirop de arțar. Cu totul delicios!
145,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - No.6 Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
The Macallan No.6 aduce tuturor o îmbinare a artelor desăvârșite într-un singur produs, cu adevărat exclusivist. Whisky-ul distileriei din Speyside este protejat de elegantul decantor din cristal creat de Casa Lalique. Această ediție, foarte limitată, aduce un single malt excelent, maturat în butoaie din stejar din Spania, regiunea Jerez de la Frontera, folosite pentru prima dată după ce au ținut anterior vin fortifiat sherry.
ASPECT: Auriu fermecător cu tentă din chihlimbar și străluciri amplificate de decantorul Lalique.
MIROS: Cucerește aproape instant cu un parfum fructat din coajă de măr roșu, coajă de portocală, pandișpan, vanilie și coacăze roșii.
GUST: Textură mătăsoasă de fructe roșii, nedespărțite de notele mai sobre de lemn ars și ghimbir.
FINISH: Lung, cu note de smochine și condimente uscate.
22.100,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
Expresia de 21 de ani este creată din whisky-ul tras din trei tipuri de butoaie: butoaie de sherry, de tip hogshead, la prima umplere, butoaie de bourbon și butoaie aflate la a doua umplere. Această uniune a adus împreună un număr total de doar 55 de butoaie, lăsate la maturat din noiembrie 1998. Acest whisky aduce aromele complexe și reafirmă calitatea oferită de o maturare îndelungată, dusă la capăt așa cum doar scoțienii știu să o facă.
ASPECT: Auriu, cu reflexii de cupru.
MIROS: Parfum de stafide sultana, înghețată cu caramel, fum din ierburi uscate și o notă de lut ars.
GUST: Aroma de fum se simte mai bine, mai intensă, completată de clementine și chimen amestecat cu puțin piper negru. Se adună încet și o notă de stejar matur.
FINISH: Ceai negru, alte vegetale pământii, păstaie de vanilie și lemn dulce.
1.226,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.
GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale măcinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.
FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și așchii de lemn.
183,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ardberg
Ardbeg - Scotch Single Malt Whisky 10yo GB - 0.7L, Alc: 46%
Distileria Ardbeg a fost înființată în 1815 de John Macdougall în Ardbeg (o mică așezare din sudul insulei Islay), și operează cu licență încă din anul construcției.
După perioada grea din 1981 (când distileria a încetat temporar activitatea), în anii 1990 Ardbeg a revenit specaculos în industrie ca unul dintre cei mai mari producători de whisky din Scoția. Din anul 2000 Ardbeg își dezvoltă portofoliul cu etichete noi, este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri și se bucură de recunoaștere și premii la evenimente internaționale și mondiale cu prestigiu.
Identitatea brand-ului fondat în urmă cu peste 200 de ani, împrumută elemente din arta coloniștilor vikingi, iar toți cei implicați în producția whisky-ului păstrează în continuare interesul și fascinația lumii, prin numeroasele whisky-uri, produse cu tradiție și dedicare.
Lotul de 10 ani este adorat în lumea întreagă pentru intensitatea turbei, a fumului, precum și a altor arome complexe, ce pot fi găsite doar într-un single malt. Maturarea de 10 ani are loc în butoaie de stejar afle pe coasta Kildalton a insulei Islay, acolo dobândește aromele caracteristice whisky-urilor maritime, apoi este îmbuteliat fără filtrare la rece pentru a se păstra întreg caracterul complex și rafinat.
ASPECT: Auriu deschis.
MIROS: O explozie de arome frumoase de fructe afumate, turbă infuzată cu lămâie zemoasă și lime acoperit cu ciocolată neagră. Mirosul aduce și note de mentol, piper negru mărunțit și mineral din grafit.
Câteva picături de apă îl deschid îndeajuns cât să lase libere aromele intense de sare marină, rece, lămâie ceruită și lime, urmată de gudron de cărbune, ceară de albine și ace verzi de pin. Vanilia arsă și scorțișoara efervescentă se amestecă cu alune de pădure, caramel și migdale.
GUST: Aromele de turbă se înghesuie pe papile să se facă mai clare, dar își fac loc imediat aromele de lămâie, lime, boabe de piper negru și caramel de casă amestecat bine cu praf de scorțișoară și mirodenii. Apoi revine sare de mare, ca un reflux continuu, unit cu sos de unt și lapte, banană coaptă și coacăze.
Fumul urcă încet să cucerească bolta cu aroma de cappuccino cald și cremă de zahăr ars. Pe măsură ce se lungește gustul și se adâncesc aromele, espresso este mai sec, lemnul este mai dulce, iar fumul aduce în cele din urmă o esență de turbă.
FINISH: În final slăbesc aromele de fum, espresso, anason, migdale rumenite, orz și pară proaspătă.
232,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR