Scotch single malt

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
Filtru
 • Balvenie - Scotch single malt whisky 17 y.o - 0.7L, Alc: 43% Balvenie - Scotch single malt whisky 17 y.o - 0.7L, Alc: 43%

  Balvenie - Scotch single malt whisky 17 y.o - 0.7L, Alc: 43%

  În 1893 William Grant a achiziționat un vechi conac în regiunea scoțiană Speyside și l-a modificat pentru a face loc unor instalații de distilare. Noua distilerie din limitele orașului Dufftown a fost numită The Balvenie, iar în același an William a început producția de whisky.

   

  În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce whisky-uri single malt cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă.

   

  Pentru a crea The Balvenie DoubleWood de 17 ani Maestrul David C. Stewart a revenit la una dintre cele mai cunoscute sortimente create în cariera sa - un whisky maturat consecutiv în două tipuri de butoi, ce oferă băuturii acel finish lemnos.

   

  Această tehnică este esențială pentru varianta Double Wood: prima dată whisky-ul este maturat în butoaie din stejar american, care îi lasă note moi de vanilie dulce, apoi este tras în butoaie din stejar european, pentru arome picante și complexe.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Stejar elegant și complex, cu arome de vanilie, miere și o notă de măr verde.

   

  GUST: Dulceață de fructe, șerbet turcesc, migdale prăjite și scorțișoară. Un strat bogat de caramel, note de stejar și vanilie acoperă papilele și aduc profunzime acestui single malt tradițional.

   

  FINISH: Stejar vanilat, miere și condimente dulci.

   

  678,76 RON
 • Balvenie - Scotch single malt whisky 21 y.o - 0.7L, Alc: 40% Balvenie - Scotch single malt whisky 21 y.o - 0.7L, Alc: 40%
  -35%

  Balvenie - Scotch single malt whisky 21 y.o - 0.7L, Alc: 40%

  În 1893 William Grant a achiziționat un vechi conac în regiunea scoțiană Speyside și l-a modificat pentru a face loc unor instalații de distilare. Noua distilerie din limitele orașului Dufftown a fost numită The Balvenie, iar în același an William a început producția de whisky.

   

  În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce whisky-uri single malt cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă. Dintre producătorii de whisky single malt, The Balvenie, se remarcă prin producția continuă a cinci whisky-uri rare, cu ingrediente naturale și consumabile proprii folosite la distilare, inclusiv turba, care este exploatată local.

   

  The Balvenie PortWood de 21 de ani este obținut dintr-un lot rar de whisky, tras în butoaie folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip port. Din butoiul de port, whisky-ul este degustat cu regularitate de Maestrul David C. Stewart pentru a-i asigura un nivel optim de maturare, dezvoltare și conservare a caracteristicilor originale obținute în urma distilării.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum de fructe și note de stafide, urmate de o notă de alune prăjite.

   

  GUST: Rafinat și remarcabil, acest whisky se așază pe papile cu textura sa cremoasă, bogată în note de fructe, miere și mirodenii.  

   

  FINISH: Lung, delicat, cu aromă de alune.

   

  Preț normal: 924,65 RON

  Special Price 603,04 RON

  (-321,61 RON)
 • Cardhu - Scotch single malt whisky gold reserve - 0.7L, Alc: 40% Cardhu - Scotch single malt whisky gold reserve - 0.7L, Alc: 40%

  Cardhu - Scotch single malt whisky gold reserve - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Cardhu a fost construită în 1811 în regiunea scoțiană Speyside, de John și Helen Cumming, care a produs whisky ilegal până în 1824 când a primit licență pentru producția de distilate. Helen și nora sa au fost primele femei la conducerea unei distilerii și au facut eforturi continue de a redefini aromele și caracterul whisky-ului din prezent.

   

  După ce distileria a început producția cu încuviințarea autorităților, calitatea whisky-ului a crescut, la fel și cantățile, iar Cardow, așa cum a fost numit inițial, a devenit unul dintre expresiile autentice ale regiunii Speyside.

   

  Cardhu a făcut parte din wshiky-urile oferite lui John Walker de la faimoasa companie Johnnie Walker. Până la sfârșitul secolului Cardhu era deja una dintre cele mai respectabile distilerii din regiunile scoțiene. 

  Whisky-urile Cardhu sunt în prezent exponente ale stilului fin, dulce, ușor de abordat, produse în stilul Speyside, și populare în rândul brand-urilor din portofoliul grupului Diageo.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Timid și moale la început, de o finețe rară, cu parfum de fructe: coajă de mere roșii sau de portocale, pere proaspete și zahăr din orz amestecat cu marzipan. Notele de citrice în bomboane la cutie, o bază din malț de cereale, ceva caramel și note emergente de ciocolată cu lapte. Mult mai târziu apar aromele de fructe tropicale, mult măr roșu și o urmă de fum.

   

  GUST: Arome mai intenste și mai seci decât în miros. Textură fină, cu dulceața inițială întrruptă de portocalele ușpr amărui. Gustul de mineral sec, cedrul aromat și cacao sunt notele de mijloc. Cu puțină apă este mai dulce, mai puțin condimentat și la fel de robust.

   

  FINISH: Gustul final este mediu, cald, cu note de piper. Puțin astringent de la mentol, tanini din cocos proaspăt și note vegetale de iarbă.

   

  213,80 RON
 • Cragganmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40% Cragganmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Cragganmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Cragganmore a fost fondată în 1869 de catre "Big" John Smith, care deși avea doar 36 de ani, acumulase o experiență impresionată, din postura de manager al unor distilerii celebre precum Glenlivet sau Macallan. Distileria se află într-un fertil triunghi de hotar, între munte și mare, cunoscut drept Grădina Scoției, iar un alt avantaj existent încă de la construcție este proximitate de calea ferată Strathspey.

   

  Cu toate că se află aproape de Râul Spey, producătorul alege să folosească apa curată și bogată în minerale din pârâul Cragan, lângă care se află distileria. Apa este folosită la amestecul de fermentare (asămănător cu cel de bere dar fără hamei), care este lăsat să fiarbă în vasele din lemn de pin european din care rezultă aroma fină și complexă a băuturii.

   

  După fermentare, amestecul este distilat în cele două alambicuri din cupru cu un design diferit de cele clasice pentru că oferă un alcool fin ce contribuie la spectrul aromatic al produsului final. Maturarea expresiilor Cragganmore are loc în cele trei depozite construite în 1925 în care se găsesc peste 360.000 de butoaie din stejar, asezonate cu bourbon, sherry și port. După maturare whisky-urile sunt îmbuteliate în orașul Leven.

   

   

  ASPECT: Auriu. Strălucitor.

   

  MIROS: Aromat și floral. Parfumul de ierburi aromate, salată de fructe, alune bine prăjite și fân proaspăt, aproape verde.

   

  GUST: Cremos, bogat, cu arome de drupe, castane fierbinți, nucă, migdale și ceva note efemere din fructe de pădure.

   

  FINISH: Gustul final este persistent, afumat și piperat.

   

  180,58 RON
 • Glen Elgin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43% Glen Elgin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Glen Elgin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Aflată în Scoția, regiunea Speyside, distileria Glen Elgin a fost construită la sfârșitul secolului al XIX -lea. Distileria din limitele cătunului Fogwatt a avut o activitate întreruptă și de evoluția industriei de whisky până în 1906 când a fost vândută.

   

  Producția a fost reluată în anii 1920 și produs whisky pentru cunoscuta etichetă White Horse a irlandezului James Logan Mackie.

   

  Fructuozitatea este elementul definitoriu al whisky-urilor Glen Elgin – o fructuozitate luxuriantă obținută din amestecul de cereale pure, fermentate mult timp și distilate cu răbdare în cele 6 alambicuri pentru cel mai fin și complex whisky din Speyside.

   

   

  ASPECT: Auriu-strălucitor.

   

  MIROS: Arome de cereale, malț, cafea espresso (puțin afumată) și fagure de miere.

   

  GUST: Moale, cu aromă de malț, cu puțin unt sărat întins pe pâine cu stafide sultana. Note dulci de cappuccinno.

   

  FINISH: Lung, cu note de orz și ovăz copt.

   

  227,93 RON
 • Glenfiddich - Scotch single malt whisky IPA - 0.7L, Alc: 43% Glenfiddich - Scotch single malt whisky IPA - 0.7L, Alc: 43%

  Glenfiddich - Scotch single malt whisky IPA - 0.7L, Alc: 43%

  Glenfiddich este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich poveste începe în 1886, cu William Grant care a început să construiască împreună cu familia sa prima propria distilerie. Cei zece membrii ai familiei Grant au pus piatră pe piatră timp de un an, apoi au denumit distileria Glenfiddich, din galeză Valea Cerbului (Valley of the Deer).

   

  De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru creația lui William Grant.

   

  Glefiddich IPA este un single malt ținut la maturare în butoaie folosite la producția de bere IPA (Indian Pale Ale). Un whisky single malt maturat în butoi de bere este un experiment unic în lumea whisky-ului scoțian, iar cei care au avut această idee sunt Maestrul Brian Kinsman și berarul / antreprenorul Seb Jones. Aromele din cele două băuturi aduc în această sticlă o parte mai mare din cultura și ideile scoțienilor din Speyside și poate fi o experiență plăcută pentru cei cu gusturi neconvenționale.

   

   

  ASPECT: Chihlibar închis cu ușoară tentă aurie.

   

  MIROS: Nasul este înconjurat de aromele fructate din mere verzi, pere Wiliams și flori vesele de primăvară. Aici apar și notele complementare de hamei și ierburi verzi.

   

  GUST: Vibrant, cu note de citrice urmate de vanilie cremoasă și note de hamei proaspăt.

   

  FINISH: Dulceață persistentă și doar o urmă de hamei verde.

   

  256,75 RON
 • The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
  -15%

  The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%

  The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

   

  Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison, a fost închisă în 1965, când a avut loc un al doilea boom în industria whisky-ului, la nivel mondial.

   

  După mai mult de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este un single malt creat în stilul original al regiunii Speyside din secolul al XIX - lea: malț persistent și mult fum de turbă.  

   

   

  ASPECT: Galben-deschis, strălucitor.

   

  MIROS: Cu toate că produs cu multă turbă, această aromă compusă din vegetale uscate și pământ, dispare în scurt timp pentru a face loc notelor de banană, cireșe și vanilie.

   

  GUST: Pe papile, Curiositas de 10 ani aduce o esență de lemn și vegetație arsă. Este sec, lemnos și uleios. Turba este îmblânzită de alcool, nucșoară și condimente de patiserie, iar după câteva secunde se simt și aromele de banană și vanilie. Cele mai persistente arome, în afară de turbă, sunt ceșe de ierburi piele și trabuc.

   

  FINISH: Lung, dulce-amărui. Note de lemn și turbă amorțite de alcoolul puternic.

   

  Preț normal: 169,61 RON

  Special Price 144,17 RON

  (-25,44 RON)
 • The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%
  -24%

  The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%

  The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

   

  Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison, a fost închisă până în 1965, când a avut loc un al doilea boom în industria whisky-ului, la nivel mondial.

   

  După mai mult de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri tradiționale scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este Peated Temporis, care păstrează rețeta de producție din secolul al XIX-lea, și este maturat în patru butoaie:  de bourbon, nou - de stejar, de sherry Pedro Ximenez și de vin roșu.

   

  Dupa 21 de ani de învechire în cele patru butoaie din distileria BenRiach, whisky-ul Peated Temporis este o băutură complexă, cu arome specifice de fructe, mirodenii și fum, într-o paletă impresionantă.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Se disting note de pară caramelizată, note lemnoase, ușoare note ierboase și fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide și gem de prune.

   

  GUST: Rotund și catifelat, la început se regăsesc aromele de fructe roșii uscate, portocală, lemn și fum, continuat cu arome de stafide, pară și miere.

   

  FINISH: Aromele de măr, ciocolată neagră, piper, chimion, mentă, fum și nucșoară preiau controlul și fac ca finish-ul să fie lung, fructat, cremos și afumat.

   

  Preț normal: 636,28 RON

  Special Price 483,57 RON

  (-152,71 RON)
 • Chapter 7 - Scotch single malt whisky Speyside - 0.7L, Alc: 46% Chapter 7 - Scotch single malt whisky Speyside - 0.7L, Alc: 46%
  -8%

  Chapter 7 - Scotch single malt whisky Speyside - 0.7L, Alc: 46%

  Chapter 7 este un brand de îmbuteliere a băuturilor de tip whisky, creat în 2014, în Elveția. Ideea din spatele acestui proiect unic este aceea de a îmbutelia whisky de la diferite distilerii din Scoția, cunoscute și mai puțin cunoscute, sau de la alte brand-uri care au în proprietate single malt-uri sau blend-uri rare.

   

  Eticheta acestui whisky scoțian păstrează misterul asupra distileriei din care provide, însă menționează regiunea în care a fost produs (Spyside), faptul că provine din butoaie selecte și că a fost îmbuteliat fără filtrare la rece.

   

  Cu aceste trei mențiuni Chapter 7 Speyside promite un single malt autentic scoțian, cu arome naturale, robuste, oferite de compușii nefiltrați și eleganța unui distilat maturat tradițional în butoaie de stejar.  

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proaspăt și vibrant. Se face remarcat prin notele de malț, măr copt și citrice. Spre final se disting note balsamice.

   

  GUST: Echilibrat, cu aromele de măr galben, pepene și banană.

   

  FINISH: Mediu, discret, cu note de stejar.

   

  Preț normal: 198,09 RON

  Special Price 182,56 RON

  (-15,53 RON)
 • Chapter 7 - Scotch single malt whisky Tomatin - 0.7L, Alc: 63.2% Chapter 7 - Scotch single malt whisky Tomatin - 0.7L, Alc: 63.2%
  -26%

  Chapter 7 - Scotch single malt whisky Tomatin - 0.7L, Alc: 63.2%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai.

   

  Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Vibrant și proaspăt, cu note delicate de lime, ienupăr și anason urmate de note de piper roz.

   

  GUST: Lime-ul își face simțită prezența încă de la început, fiind urmat de aromele de piersică și ananas.

   

  FINISH: Lung și ușor dulceag. Aroma persistentă de lime.

   

  Preț normal: 216,66 RON

  Special Price 159,32 RON

  (-57,34 RON)
 • Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43% Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  În 2014, lotul de Tomatin 12 ani a fost actualizat cu o îmbuteliere de 43% față de procentul anterior de 40%. Acest single malt de la vechea distileriei situată în peisajul înalt al Scoției este ținut peste 11 ani în butoaie de stejar, apoi ultimele 6 - 9 luni este finisat în butoaie de vin sherry Oloroso.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Untul se face remarcat la început, dar în scurt timp este acoperit de stafide și migdale.

   

  GUST: Stejarul se confruntă cu vanilia și menta proaspătă. Printre toate acestea se simte siropul de ghimbir turnat pe coji de portocale uscate.

   

  FINISH: Chifle cu coacăze, o notă din gem de zmeură și orz.

   

  199,21 RON
 • Bowmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40% Bowmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Bowmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Bowmore este produs din 1779 de distileria cu cea mai veche licență de producție din Scoția regiunea Islay și are unul dintre cele mai vechi depozite de maturarea a scotch-ului. Seiful Nr. 1 este este depozitul legendar în care whisky-urile Bowmore sunt maturare de peste 240 de ani.

   

  Numeroși proprietari au continuat producția de whisky prin vremuri bune și grele, au folosit distileria pentru operațiunile din Al Doilea Război Mondial, apoi au primit în 1980 vizita Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Din 2014 distileria și brand-ul aparțin grupului japonez Suntory.

   

  Bowmore este recunoscut pentru expresiile produse doar cu ingrediente naturale după metode dovedite de secole, dar și pentru ediții extrem de rare, cum ar fi un single malt lansat în 2012 după o maturare de 54 de ani. Lotul de 12 ani reprezintă esența brand-ului și unul dintre cele mai populare single malt-uri din gama Bowmore.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Fum de lemn ars și cenuță deschid simțurile pentru aroma de bergamotă, coajă de lămâie și ceva fân proaspăt. Apare și nota florală ce dorește să supună un fum din iarbă uscată de toamnă.  

   

  GUST: O structură minunantă, rotundă, chiar dulce, la început. Se dezvoltată ușor pe papile și relevă note de vanilie, fum din lemn aromat și turbă intensă.

   

  FINISH: Lung. Cu siguranță afumat și maritim - gustul final aduce puțină sare de mare, un ton sec iarbă și o urmă de citrice.

   

  179,69 RON
 • Chapter 7 - Benrinnes, Scotch single malt whisky 18y.o - 0,7L, Alc: 52.1% Chapter 7 - Benrinnes, Scotch single malt whisky 18y.o - 0,7L, Alc: 52.1%
  -26%

  Chapter 7 - Benrinnes, Scotch single malt whisky 18y.o - 0,7L, Alc: 52.1%

  Chapter 7 este un brand de îmbuteliere a băuturilor de tip whisky, creat în 2014, în Elveția. Ideea din spatele acestui proiect unic este aceea de a îmbutelia whisky de la diferite distilerii din Scoția, cunoscute și mai puțin cunoscute, sau de la brand-uri care au avut în proprietate whiskey-urile sau amestecurile de whisky cumpărate și îmbuteliate în sticlele Chapter 7.

   

  Whiskey-urile single malt Chapter 7 au primit un punctaj de 91.6 în cartea Jim Murray’s Whiskey Bible (Biblia mondială a whiskey-ului), un ghid despre cele mai bune whiskey-uri, publicat în 2014 de scriitorul Jim Murray. În același ghid, Chapter 7 a primit pentru ediția Tormore 1995 o „medalie de aur lichid”, iar în ediția din 2017, Chapter 7 Peatside 2009 a primit două medalii de la Jim Murray. Aceste recenzii au adus popularitate și apreciere pentru whisky-urile Chapter 7, prezent în marile magazine fizice și online, din Europa și America de Nord.

   

  Chapter 7 Benrinnes, maturat 18 ani, este produs în distileria Benrinnes din Scoția, regiunea Speyside (Aberlour), cunoscută pentru băuturile de tip scotch, produse sub diferite denumiri încă din 1826.

  Numit de cunoscători un whisky cu tendințe indie, Chapter 7 Benrinnes este un scotch maturat într-un singur butoi de bourbon, timp de 18 ani, și îmbuteliat în doar 267 de sticle.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Malț, unt, și note de mere amestecate cu miere.

   

  GUST: Note fructate, urmate de nectar de mere și bucați de piersică coaptă la cuptor.

   

  FINISH: Finish slab, cu notă de ciocolată dulce.

   

  Preț normal: 594,27 RON

  Special Price 436,97 RON

  (-157,30 RON)
 • Chapter 7 - Glen Moray Scotch single malt whisky 25yo - 0,7L, Alc: 57% Chapter 7 - Glen Moray Scotch single malt whisky 25yo - 0,7L, Alc: 57%
  -26%

  Chapter 7 - Glen Moray Scotch single malt whisky 25yo - 0,7L, Alc: 57%

  Chapter 7 este un brand de îmbuteliere a băuturilor de tip whisky, creat în 2014, în Elveția. Ideea din spatele acestui proiect unic este aceea de a îmbutelia whisky de la diferite distilerii din Scoția, cunoscute și mai puțin cunoscute, sau de la brand-uri care au avut în proprietate whiskey-urile sau amestecurile de whisky cumpărate și îmbuteliate în sticlele Chapter 7.

   

  Whiskey-urile single malt Chapter 7 au primit un punctaj de 91.6 în cartea Jim Murray’s Whiskey Bible din 2014 (Biblia mondială a whiskey-ului), un ghid anual despre cele mai bune whisky-uri, publicat de scriitorul Jim Murray. În același ghid, Chapter 7 a primit pentru ediția Tormore 1995 o „medalie de aur lichid”, iar în ediția din 2017, Chapter 7 Peatside 2009 a primit două medalii. Aceste recenzii au adus popularitate și apreciere pentru whisky-urile Chapter 7, prezente în marile magazine fizice și online, din Europa și America de Nord.

   

  Chapter 7 Glen Moray, este un scotch dintr-un singur tip de malț, ținut la maturat timp de 25 de ani într-un singur butoi, folosit anterior la păstrarea bourbon-ului. Elvețienii de la Chapter 7 au îmbuteliat acest whisky în doar 218 sticle, ce oferă un produs autentic, exclusivist, bogat în arome de vanilie.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Note fructate slabe dintr-un amestec de pere, ce deschid drumul aromei de migdale prăjite cu tente de ciocolată și miere.

   

  GUST: Note florale din apă parfumată cu petale de trandafiri, caprifoi, biscuiți tradiționali scoțieni și cuișoare.

   

  FINISH: Superior. Lung și echilibrat.

   

  Preț normal: 804,75 RON

  Special Price 591,73 RON

  (-213,02 RON)
 • Auchentoshan - Scotch single malt whisky Three Wood - 0.7L, Alc: 43% Auchentoshan - Scotch single malt whisky Three Wood - 0.7L, Alc: 43%

  Auchentoshan - Scotch single malt whisky Three Wood - 0.7L, Alc: 43%

  Auchentoshan este un nume din limba străveche a scoţienilor (gaelica), compus din Achadh an Oisein, ce se traduce prin „colțul câmpului”. Distileria Auchentoshan a fost ridicată în 1823 în Scoţia, în comitatul istoric Dumbarton, de Throne, un inginer din oraşul Greenock.

   

  Pe parcursul secolului al XIX-lea, distileria Auchentoshan a fost oferit cele mai bune whisky-uri din regiunea inferioră a Scoţiei. Schimbările la conducerea companiei care deţinea distileria şi evenimentele istorice care au oprit activitatea, cum ar fi bombardamentul german din Al Doilea Război Mondial, nu au fost de ajuns pentru a impiedica popularitatea şi tradiţia de peste 100 de ani în producţia de whisky. După anii 1990, când distileria a fost cumpărată de grupul japonez Suntory, Auchentoshan a diversificat gama de produse şi a revenit printre cele mai mari brand-uri de whisky, distribuite la nivel mondial.

   

  Auchantoshan Three Wood a fost lansat în 2002 şi este un whisky inedit, maturat în trei tipuri de butoaie. Mai întai în stejar american ex-bourbon, de la care primeşte arome de citrice şi vanilie, apoi în butoaie Oloroso sherry, care ajută la definirea gustului său plăcut. În final este transferat în butoaie de sherry Pedro Ximenez, pentru a-i contura culoarea specială şi caracterul complex şi intens fructat.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar strălucitor cu tonuri aurii.

   

   

  MIROS: Three Wood este definit de maturarea în butoaie de sherry, care ăi oferă un parfum de coacăye negre, zahăr brun, portocale, prune şi note de struguri lăsaţi la uscat după macerare, sau stoarcere în presă.

   

  GUST: Fructat şi siropos. Bogat în arome de alune de pădure, cu note de scorţişoară şi lămâie. O aroma finală de caramel se suprapune profilului complex, oferit deja de celelalte arome.

   

  FINISH: Proaspăt şi fructat, neted, cu o dulceaţă echilibrată, extrasă din lemnul de stejar în care a fost maturat.

   

  229,97 RON
 • The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43% The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%
  -7%

  The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%

  The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.

   

  Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison, a fost închisă în 1965, când a avut loc un al doilea boom în industria whisky-ului, la nivel mondial.

   

  După mai mult de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este un single malt învechit timp de un deceniu în butoaie de bourbon din stejar american și butoaie de vin fortifiat Sherry confecționate din stejar spaniol.   

   

   

  ASPECT: Chihlimbar-auriu.

   

  MIROS: Plin de prospețime, combină perfect notele de fructe verzi, mandarină, vanilie, citrice și mentă cu cele de orz. Ultimele note sunt cele de cacao, chimion și migdale.

   

  GUST: Catifelat și echilibrat, aduce în prim plan note de miere, caramel și stafide completate mai apoi de note de portocală, cocos, nuci, mere coapte și subtile note de chimion. Vanilia și turta dulce oferă o idee despre aromele prezente la final.

   

  FINISH: Scurt dar placut, cu note de miere, ciocolată, caramel și cocos.

   

  Preț normal: 164,82 RON

  Special Price 153,00 RON

  (-11,82 RON)
 • Highland Park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Highland Park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
  -3%

  Highland Park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

   

  Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney. 

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.  

   

  GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale macinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.  

   

  FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și așchii de lemn.

   

  Preț normal: 185,28 RON

  Special Price 179,19 RON

  (-6,09 RON)
 • Talisker - Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 45.8%

  Talisker - Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 45.8%

  Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și exportul de whisky.

   

  La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu standard înalt de calitate. 

   

  Un whisky produs în distileria de pe insula Sky, maturat minim 10 ani în butoaie din stejar american. Acest lot este parte din gama single malt-urilor clasice din portofoliul Diageo şi este apreciat în toată lumea pentru tradiţia şi excelenţa dovedită în procesul de distilare şi maturare.

   

   

  ASPECT: Auriu închis.

   

  MIROS: Proaspăt, cuprinzător, uşor de remarcat prin mirosul de fum ce scoate la suprafaţă dulceața din coapte şi coajă de măr. Notele fructate sunt urmate de note rapide de sare marină, peşte afumat şi alge.

   

  GUST: Turbă şi boabe de piper aruncate într-un foc de tabără, de unde se ridică şi note de saramură urmate de orz uscat. Registrul aromatic se schimbă uşor cu aromele mai joviale ale diferitelor fructe de livadă, aflate într-un echilbru natural.   

   

  FINISH: Lung, cu note de lemn ars şi malţ ars cu o bază dulceagă (din cereale sau poate din fructe). 

   

  219,83 RON
 • Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 1L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 1L, Alc: 40%
  -27%

  Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 1L, Alc: 40%

  Glenfiddich este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich poveste începe în 1886, cu William Grant care a început să construiască împreună cu familia sa prima propria distilerie. Cei zece membrii ai familiei Grant au pus piatră pe piatră timp de un an, apoi au denumit distileria Glenfiddich, din galeză Valea Cerbului (Valley of the Deer).

   

  De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru creația lui William Grant.

   

  Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și, cel mai important, spiritul și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european pentru arome lemnoase ce definesc priceperea producătorului scoțian.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată, de stejar tânăr.  

   

  GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile note de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.

   

  FINISH: O notă moale dar persistentă de malț și lemn umed.

   

  Preț normal: 213,25 RON

  Special Price 155,00 RON

  (-58,25 RON)
 • Longmorn - Scotch single malt whisky 16yo - 0.7L, Alc: 48% Longmorn - Scotch single malt whisky 16yo - 0.7L, Alc: 48%

  Longmorn - Scotch single malt whisky 16yo - 0.7L, Alc: 48%

  Distileria aflată în regiunea Speyside a fost construită în 1893 de John Duff, Charles Shirres și George Thomson. Primul dintre aceștia era recunoscut la acea vreme ca un renumit distilator și, printre altele, fost manager al distileriei Glendronach.

   

  Distileria Longmorn și-a continuat activitatea peste 130 de ani și prin toate epocile a produs permanent whisky sub eticheta proprie, dar și pentru blend-uri renumite cum este Chivas Regal. Asemenea multor distilerii scoțiene, Longmorn aduce o parte din tradiția locului prin producția de whisky doar cu ingrediente locale. Apa este adusă din apropiere, din izvorul Burnside, orzul vine din Moray iar turba de pe dealul Mannoch, aflat tot în apropiere de distilerie.

   

  Maturarea expresiilor se poate face în parte la depozitul de la marginea orașului, însă majoritatea whisky-ului este maturat în butoaiele din stejar aflate în depozitele din Keith și Mulben, ale grupului Pernod Ricard, care deține și distileria Longmorn.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Parfumat, lemnos, cu notă de patiserie dulce, condimente dulci și stafide.

   

  GUST: Se deschide cu note de pere, stejar ars și puțină cremă de vanilie sau ecler cu umplutură de vanilie.

   

  FINISH: Lemnos și condimentat. Puțin sec.

   

  340,33 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă