Scotch single malt

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  1. Isle of Jura - Superstition S.E. Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 43% Isle of Jura - Superstition S.E. Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 43%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky. În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în instalații dintre cele mai înalte, existente în toate regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.

     

    Jura amintește prin această expresie de oamenii superstițioși din trecut și de insula pe care mai există încă pietre și însemne antice lăsate de celți. Fiecare sticlă este marcată cu unul dintre acele însemne, iar fiecare pahar de Jura Prophecy este un toast către obiceiurile antice ale celor care au fost strămoșii scoțienilor.

     

     

    ASPECT: Mahon intens cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de fenoli ușori cu nuanțe subtile de miere și condimente. Vaporii rafinați dau impresia generală de distilat dulce și afumat.

     

    GUST: Căldura de pe papile eliberează aromele de condimente, miere, pin vioi și turbă.

     

    FINISH: Aceleași note de condimente și fum, rotunjite de maturarea în butoaie de bourbon.

     

    188,85 RON
  2. Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40% Speyburn - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB, 0.7L - Alc: 40%

    În 1897, în timp ce căuta un loc perfect pentru noua sa distilerie în valea Speyside din Scoția, John Hopkins a descoperit un mic râu numit Granty Burn, ce oferea o apă limpede și cristalină. Hopkins a știut că această sursă de apă va fi un ingredient perfect pentru un single malt pur și a început construcția distileriei.

     

    Cu pagoda ce stă mândră printre vârfurile copacilor din peisajul pitoresc al văii Speyside, distileria lui Hopkins rămâne după 120 de ani un loc în care tradiția si simplitatea naturii ghidează mâna omului să producă un single malt clasic, dar și special.

     

    Această expresie este un single malt pur, maturat timp de 10 ani atât în butoaie din stejar american, folosite la producția de bourbon, cât și în butoaie selecte, asezonate cu vin fortifiat sherry. Disponibil în toată lumea, acest whisky este unul dintre cele clasice, apreciate și premiate la concursuri renumite, cum ar fi San Francisco World Spirits Competition, unde a primit medalia de aur în cadrul ediției din 2006.

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii de chihlimbar.

     

    MIROS: Proaspăt, intens, cu note de portocală, mandarină și măr fiert. Nuanțe de stejar, mentă și condimente anunță o delectare pentru papilele gustative.

     

    GUST: Un scotch de o corpolență medie, cu note de malț, orz dulce și rumenit, lemn dulce și ierburi uscate ce aduc acea impresie de turbă (pământie).

     

    FINISH: Persistent, cu o notă de caramel și puțin fum.

     

    131,91 RON
  3. Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Aberlour - Scotch Single Malt Whisky Non Chill 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
    -7%

    James Fleming a fondat distileria Aberlour în 1879, într-un loc seren din regiunea Speyside, în satul Aberlour. De la început, Fleming a folosit cereale locale și apă curată de izvor, scursă de pe versantul cu piatra de granit roz a muntelui Ben Rinnes pentru a obține cea mai fină băutură din regiune.

     

    În acest loc special, darurile naturii și pasiunea fondatorului pentru cel mai bun single malt s-au unit armonios într-un whisky cu personalitate. Echipa Aberlour produce în distileria din inima naturii aceleași whisky-uri din apă curată și malț, distilat tradițional și maturat în butoaie din stejar după meșteșugul vechi de 140 de ani.

     

    Varianta de 12 ani este un exemplu excelent al profilului clar, citric, oferit de noul distilat Aberlour, finisat de o dublă maturare. Butoaiele de stejar păstrunse de aromele elegante ale vinului Sherry, sunt folosite cu mare efect pentru a lăsa acestui whisky arome consistente și echilibrate.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu.

     

    MIROS: Fin și rotund, cu note fructate de măr roșu.

     

    GUST: Se strecoară ușor pe papile unde lasă aromele de vin Sherry, urmate de alte arome fructate, echilibrate de ciocolată.

     

    FINISH: Cald și lung. Dulce și condimentat.

     

    Preț normal: 203,49 RON

    Special Price 189,98 RON

    (-13,51 RON)
  4. Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40% Cardhu - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
    -27%

    Distileria Cardhu a fost construită în 1811 în regiunea scoțiană Speyside, de John și Helen Cumming, care a produs whisky ilegal până în 1824 când a primit licență pentru producția de distilate. Helen și nora sa au fost primele femei la conducerea unei distilerii și au făcut eforturi continue de a redefini aromele și caracterul whisky-ului din prezent.

     

    După ce distileria a început producția cu încuviințarea autorităților, calitatea whisky-ului a crescut, la fel și cantățile, iar Cardow, așa cum a fost numit inițial, a devenit unul dintre expresiile autentice ale regiunii Speyside.

     

    Cardhu a făcut parte din whisky-urile oferite lui John Walker care deținea brand-ul Johnnie Walker. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea Cardhu era deja una dintre cele mai respectabile distilerii din regiunile scoțiene. Whisky-urile Cardhu sunt în prezent exponente ale stilului fin, dulce, ușor de abordat, produse în stilul Speyside, și populare în rândul brand-urilor din portofoliul grupului Diageo.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Eticheta de 12 ani aduce note de vârf din fructe, mai ales pere, note vegetale din ierburi scoțiene, rășină vegetală și nucă glazurată cu miere. Notele de cereale mălțuite, lemn condimentat și lemn ars se deschid cu puțină apă și ridică misterul aromelor ce stau la început ascunse de simțuri.

     

    GUST: Bine echilibrat, cu textură catifelată, aduce pentru moment alcoolul fin și aromele dulci, proaspete, cu un efect sec, pronunțat.

     

    FINISH: Lung și sec, cu note de fum.

     

    Pachetul conține sticla de whisky Cardhu 12 ani, de 0.7L, + 2 pahare de sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Cardhu.

     

    Preț normal: 224,79 RON

    Special Price 164,11 RON

    (-60,68 RON)
  5. Singleton of Dufftown - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 1 pahar + ice ball - 0.7L, Alc: 40% Singleton of Dufftown - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 1 pahar + ice ball - 0.7L, Alc: 40%

    În orașul scoțian Dufftown echipa Singleton spune că ”Roma a fost construită pe șapte dealuri și Dufftown stă pe șapte distilerii”. Această expresie se referă la Glendullan, cea de-a șaptea distilerie construită în Dufftown, aproape de râul Dullen, pe dealurile Convall.

     

    Distileria Glendullan a fost fondată în 1897 de compania William Williams & Sons, din Aberdeen. Încă din primii ani de activitate compania au avut acces la o linie de cale ferată proprie pentru transportul whisky-ului și mașinării de producție puse în mișcare de râul Fiddich.

     

    Parte din grupul Diageo, distileria Glendullan menține în funcțiune instalații speciale, vechi de zeci de ani, pentru a produce whisky-uri delicate cu un profil unic, definit de aroma merelor verzi. Majoritatea whisky-urilor single malt produse în Glendullan sunt maturate în butoaie de stejar în care a fost ținut bourbon american, ce oferă arome de dulceață și alune. Cealaltă parte a whisky-urilor sunt maturate în butoaie din stejar asezonate cu sherry, ce oferă arome elegante de fructe, specifice vinului fortifiat de origine spaniolă.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Proaspăt și ușor cu parfum de fructe și note clare din esență de piele naturală, lemn de santal și vanilie

     

    GUST: Maturarea în stejar american pătruns de bourbon aduce un profil interesant, ușor de savurat mulțumită aromelor de mirodenii urmate de fructe / citrice, stafide și vanilie, cu o notă finală de miere.

     

    FINISH: Cremos și fin.

     

    Pachetul conține sticla de whisky Singleton of Dufftown 12 ani, de 0.7L, + 1 pahar de sticlă, de tip tumbler, + 1 formă pentru gheață cu însemnele brand-ului Singleton of Dufftown.

     

    184,53 RON
  6. Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
    -29%

    Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul obține licență de producție și astfel apare whisky-ul numit Glenguin. Mai târziu, la distileria din Dumgoyne, George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei.

     

    Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber fără fum de turbă și distilat în instalații cu funcționare continuă.

     

    Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilari complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate.   Maturararea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.

     

     

    ASPECT: Auriu, natural, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din ulei concentrat de cocos, coajă de lămăie (răzuită) și biscuiți scoțieni.

     

    GUST: Simțurile sunt delectate de complexitatea aromelor luxuriante. În prim plan este mărul gazurat cu caramel gras, dulce, scorțișoară fină, ghimbir, portocală și aluat simplu de biscuiți.

     

    FINISH: Concluzia aduce o notă de sherry și stejar. Un scotch foarte bine echilibrat.

     

    Preț normal: 242,17 RON

    Special Price 170,98 RON

    (-71,19 RON)
  7. Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L Longrow Peated - Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L

    Longrow este produs la distileria Springbank, fondată în 1828 în Scoția, în orașul Campbeltown, pe locul în care Archibald Mitchell producea ilegal whisky în urmă cu doar câțiva ani. După cinci generații, familia Mitchell își respectă istoria și meșteșugul de a crea cele mai bune whisky-uri în orașul considerat mult timp capitala mondială a scotch-ului.

     

    Whisky-urile Longrow, asemenea altor brand-uri produse în distileria Springbank, este obținut cu muncă și supraveghere continuă. Toți membrii echipei au acces în orice moment la distilerie, la spațiile de maturare, depozitare și la orice lot de whisky, pentru a oferi tuturor o băutură de calitate și arome naturale, deosebite.

     

    Longrow Peated este un whisky cu aromă vegetală de turbă și aromă de malț afumat cu turbă. Aromele de vegetale uscate și pământ scoțian străbat cu hotărâre simțurile ca un fum ce înalță pe coșul unui cuptor vechi din Campbeltown.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Cremă de vanilie și fum dulce (ca de bezea arsă), ierburi și doar o tentă de fructe ce se dezvoltă timid după câteva minute.

     

    GUST: Incredibil de echilibrat, intens și cremos cu o notă naturală de ierburi pe care le găsiți atârnate într-o afumătoare de plafar. Și fumul de turbă este prezent, mereu, ca un val constant ce curăță bolta palatină.

     

    FINISH: Lung. Aroma de turbă este simțită mult timp, sau cel puțin atât cât să devină o experiență memorabilă.

     

    263,50 RON
  8. Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    În 1789, John Stewart și Robert Robertson au construit această distilerie numită Aldour în regiunea Highland, orășelul scoțian Pitlochry. Afacerea lor nu a avut succes și la scurt timp au închis distileria. În 1825 Robertson a extins și redeschis distileria sub numele Blair Athol.

     

    În perioada antebelică Blair Athol a fost cumpărată de proprietarul Arthur Bell & Sons, iar Blair athol era înclus în blend-ul lui Bell. O scurtă perioadă de pauză după 1945 și distileria a reluat producția.

     

    Blair Athol este acum parte grupul Diageo, iar whisky-ul produs este comercializat cu etichetă proprie, dar este inclus și în blend-ul Bell's, aflat printre cele mai cunoscute în Marea Britanie. Whisky-ul este produs din orz mălțuit, fermentat și distilat în alambicurile originale din cupru, în formă de pară, cu capacitate de 12,000 de litri. În ultimele faze de producție whisky-ul este tras în diferite butoaie din stejar montate în cele două depozite din piatră ale distileriei, unde umezeala și temperatura scăzută sunt condiții propice ale maturării tradiționale.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Arome de alune și vin sherry. Puțină turbă deschide apetitul pentru acest scotch clasic.

     

    GUST: Corp mediu, dominat de malț. Puțin dulce și citric.

     

    FINISH: Aici apare acel mult așteptat fum din turbă. Finalul aduce note amărui și seci.

     

    291,55 RON
  9. Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46% Clynelish - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 46%
    -24%

    Clynelish este una dintre distileriile scoțiene apărute la începutul secolului al XIX-lea în regiunea Highland. Distileria Clynelish a fost ridicată pe pământul populației mutate în alte regiuni ale Scoției de Ducele de Sutherland. Această perioadă mai puțin benefică din istoria orășelului scoțian a lăsat în urmă distileria Clynelish, care a început să câștige o reputație abia din 1896 când a fost cumpărată, în parte, de afaceriști locali.

     

    În 1968, distileria originală a fost extinsă cu instalații și aparatură modernă ce constituiau o a doua distilerie numită Clynelish B. Whisky-urile Clynelish au fost produse încă de la început cu resurse locale: apă, orz și turbă, folosită în cantități mari și prezentă în aroma expresiilor produse până în 1983. Ulterior, Clynelish a fost comercializat cu etichetă proprie de Grupul Diageo, iar în ultimii ani a fost parte și din dezvoltarea brand-ului Johnny Walker ca unul dintre furnizorii de single malt-uri.

     

    Profilul whisky-urilor Clynelish, în frunte cu expresia maturată 14 ani, prezintă o caracteristică unică, rezultată din procesele naturale de producție ale distileriei. În instalații, pe componentele care captează vaporii de alcool se depun uleiuri (care dacă nu sunt curățate), lasă în alcool o aromă naturală de ceară. În mod obișnuit acele uleiuri sunt curățate cand se face mentenanța distileriei, însă pentru obține din nou acel în whisky cu aromă de ceară, distilatorii lasă distilatul să fie pătruns de ulei ce oferă o esență specială de ceară, completată de turbă, fructe și condimente.

     

     

    ASPECT: Auriu-strălucitor.

     

    MIROS: Aromă de citrice zemoase, în special mandarine și clementine. O notă de fum face introducerea băuturii pe papile.

     

    GUST: Textură subțire, clară, intensă. Arome de portocală și aciditate fină. Apare și aroma de stejar, urmat de fructe, vanilie și piele ceruită.

     

    FINISH: Persistent. Apar note dulci și amărui urmate de stejar condimentat.

     

    Preț normal: 291,53 RON

    Special Price 222,07 RON

    (-69,46 RON)
  10. Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
    -18%

    Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

     

    Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs tradițional sub îndrumarea Maestrului Richard Paterson, un distilator profesionist cu experiență de aproape 50 de ani.

     

    Expresia Dalmore 12 ani este un whisky complex si elegant, cu un caracter specific regiunii Highland. Single malt-ul este învechit primii 9 ani în butoaie din lemn de stejar alb în care a fost ținut bourbon, urmând ca în ultimii 3 ani, jumatate din cantitatea totală să fie transferată în butoaie de sherry. Astfel băutura își îmbogățește profilul cu arome discrete de fructe, împrumutate din soiurile roșii ale vinului fortifiat sherry. Dalmore 12 ani este o alegere potrivită pentru cei care preferă un whisky complex.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens.

     

    MIROS: Whisky-urile Dalmore sunt adesea caracterizate de un parfum rezumat la trei grupuri aromatice. În acest caz, butoaiele de bourbon american și cele de sherry au lăsat în whisky un parfum generos de citrice, ciocolată și condimente.

     

    GUST: Citricele se desfac în arome de portocale de Sevilia, fructele sunt definite de prune uscate, iar condimente se dezvăluie a fi vanilie uscată.

     

    FINISH: Vanilia ușor rumenită face trecerea către note mai groase de cafea prăjită și ciocolată neagră.

     

    Preț normal: 277,51 RON

    Special Price 228,63 RON

    (-48,88 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă