Scotch Single Malt
Scotch whisky este sinonim cu Scotia. Cu o traditie de 500 de ani, arta distilarii whisky-urilor single malt este mostenirea pe care Scotia o lasa lumii. Scotch whisky single malt reprezinta cel mai rafinat si mai apreciat sortiment. Calitatea superioara a bauturii este sugerata chiar in nume: “single malt” face referire la incredientele folosite in producerea bauturii, cat si la procesul in sine. Acest tip de whisky se realizeaza exclusiv din malt de orz si spre deosebire de bauturile blend, care folosesc in proportii diferite sortimente de la mai multe distilerii, un scotch single malt isi are originea intr-o singura distilerie. Astfel, “single” se refera la originea bauturii, adica o singura distilerie, iar “malt” se refera la unicul ingredient folosit in producerea ei.
Pentru a putea fi demn de a purta denumirea de single malt, un whisky trebuie sa respecte cu strictete anumite reguli de productie. Aceste reglementari imbogatesc bautura cu un gust unic, distinct, inconfundabil. Consecventa gustului este piatra de temelie a oricarui scotch single malt.
Orice single malt cu provenienta din Scotia trebuie maturat in butoaie de stejar, pentru cel putin trei ani. Doar 10% dintre whisky-urile de pe piata sunt single malt, iar BeiCeVrei iti ofera acest produs deosebit intr-o garma larga de sortimente. De la branduri exclusiviste la branduri accesibile oricarui buget, calitatea este trasatura definitorie a whisky-urilor single malt. Iti oferim reduceri la o parte din branduri pentru ca tu sa te bucuri de diversitatea aromelor.
Desi whisky-ul single malt se caracterizeaza printr-o trasatura comuna, gusturile sunt diferite, iar diversitatea sortimentelor este uimitoare. Aceasta diversitate are legatura cu regiunea geografica din care provin. Desi Scotia este patria de nastere a bauturii, exista 6 regiuni in cadrul acesteia pe teritoriul carora se produc diferite marci de whisky, fiecare cu un gust specific. Inrudite prin aceeasi metoda de productie, fiecare regiune se distinge, impregnand bauturilor fabricate acolo un gust unic. Cele 6 regiuni care detin suprematia pe piata whisky-urilor single malt sunt: Highlands, Speyside, Islands, Insula Islay, Lowlands si Campbeltown. Regiunea cu cea mai mare densitate de distilerii este Speyside. Jumatate din toate distileriile din Scotia se afla aici si folosesc apa pura, plina de minerale a raului Spey, ce izvoraste din munti, pentru a produce unele dintre cele mai rafinate si iubite marci de whisky single malt precum Macallan. Bauturile ce iau nastere pe plaiurile Speyside sunt recunoscute pentru gustul subtil, rafinat si dulceag.
Atunci cand iti doresti sa gusti ceva cu adevarat deosebit, poti incerca bauturile din zone Islay. Acestea sunt renumite pentru aroma puternica de fum. Aceasta se datoreaza faptului ca maltul este uscat prin folosirea turbei. Fumul se impregneaza in cereale, iar acesta devine semnatura unui scotch whisky single malt din Islay. Incearca un whisky cu adevarat deosebit precum Bruichladdich si experimenteaza gustul unic al regiunii Islay.
Descopera sortimentele pe care ti le punem la dispozitie, bucura-te de preturile reduse, precum si de livrare gratuita. In plus, poti incerca bauturile tale favorite in aceeasi zi prin intermediul serviciului de livrare premium.
BeiCeVrei este magazinul tau online de bauturi unde regasesti cele mai renumite si mai diversificate branduri. Comanda chiar azi si bucura-te cu gustul unic al whisky-ului single malt.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 40 yo GB - 0.7L, Alc: 45.7%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Pe de o parte netezit de vânt și de ploaie, cu straturi complexe și ecouri infinite, pe de alta energic și impetuos, whisky-ul cu eticheta cerbului sub care stă ștanța celor 40 de ani de maturare, este ceva cu totul excepțional. Glenfiddich 40 este mai mult decât un single malt exemplar, este rezultatul unei metode ce implică răbdare peste decenii. Maeștrii pionieri din distileria Glenfiddich folosesc o metodă numită ”remnant vatting”: din fiecare lot de whisky care ajunge la maturarea de 40 de ani, se ia o parte care este adăugată într-un amestec special în care cel mai vechi whisky poate avea chiar și 80 de ani vechime.
ASPECT: Mahon închis în decantor elegant din cristal, protejat de un suport de jesmonită, sculptat elegant.
MIROS: Straturi consistente și expresive de fructe uscate, ciocolată neagră, cafea prăjită și vișine coapte. Alături de acestea, finalul olfactiv este desăvârșit cu note fine de lemn ars, piele lustruită și cuișoare.
GUST: Luxuriant, mătăsos și extraordinar de neted, cu ecouri aromatice din whisky-uri cu nuanțe știute și neștiute, apărute și dispărute peste ani. Evoluția organoleptică pleacă de aromele clasice de fructe uscate, ajunge la tarte cu fructe de pădure, curmale, stafide și mere aburite, înainte de a revela nota de stejar uscat, cu tușe de ciocolată amară și turbă pământie.
FINISH: Complex, memorabil și deosebit de lung.
43.814,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balvenie
Balvenie - Portwood Scotch Single Malt Whisky 21 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
În 1893 William Grant a achiziționat un vechi conac în regiunea scoțiană Speyside și l-a modificat pentru a face loc unor instalații de distilare. Noua distilerie din limitele orașului Dufftown a fost numită The Balvenie, iar în același an William a început producția de whisky.
În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce whisky-uri single malt cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă. Dintre producătorii de whisky single malt, The Balvenie, se remarcă prin producția continuă a cinci whisky-uri rare, cu ingrediente naturale și consumabile proprii folosite la distilare, inclusiv turba, care este exploatată local.
The Balvenie PortWood de 21 de ani este obținut dintr-un lot rar de whisky, tras în butoaie folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip port. Din butoiul de port, whisky-ul este degustat cu regularitate de Maestrul David C. Stewart pentru a-i asigura un nivel optim de maturare, dezvoltare și conservare a caracteristicilor originale obținute în urma distilării.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfum de fructe și note de stafide, urmate de o notă de alune prăjite.
GUST: Rafinat și remarcabil, acest whisky se așază pe papile cu textura sa cremoasă, bogată în note de fructe, miere și mirodenii.
FINISH: Lung, delicat, cu aromă de alune.
1.887,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenglassaugh
Glenglassaugh - Revival Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Distileria Glenglassaugh a fost construită în 1875 în Scoția, în partea de sud a golfului Sandend, la inițiativa Colonelul James Moir. Începând cu 1892 distileria a fost achiziționată de diferite companii cunoscute în lumea whisky-ului scoțian și operată până în 1986 când a fost închisă. După mai bine de 20 de ani, un grup de investitori au reînceput producția de whisky, iar în 2013 compania care deține distileria BenRiach a preluat-o cu scopul de a aduce din nou faimă vechiului brand de whisky scoțian.
Whisky-ul Glenglassaugh este produs din orz scoțian de ce-a mai bună calitate, iar metoda de distilare urmează tradiția regiunii Highland. Glenglassaugh se numără printre cele câteva distilerii vechi unde instalațiile sunt controlate doar de oameni, ce lucrează în echipă pentru a oferi un caracter unic fiecărui lot prin maturarea în butoaie de stejar de cea mai bună calitate.
Revival este primul whisky lansat de distileria Glenglassaugh, după ce a fost oprită producția în 1986. Acest whisky a fost maturat în butoaie de vin roșu și butoaie noi de bourbon. După maturarea inițială, Revival a fost tras din nou în butoaie de sherry Oloroso pentru dublă maturare. Revival este îmbuteliat fără filtrare la rece pentru a se păstra culoarea și aromele fermecătoare lăsate de aerul marin.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Caramel dulce cu note de alune și sherry, ciocolată cu lapte și miere. Fructele sunt prezente prin aromele de prune coapte, fructe roșii de pădure și portocale. Zahărul caramelizat, notele pământii și cele de stejar ars promit o experiență gustativă plăcută.
GUST: Dulce, rotund și cremos. Se păstrează aromele de portocale, prune, cireșele, nuci, ciocolată, acompaniate de miere și mied, sherry și stejar fin, condimentat.
FINISH: Mediu, cu note condimente pentru vin fiert, sherry și caramel.
178,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The BenRiach
The BenRiach - Peated Cask Strength Batch 1 Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L
The BenRiach este numele distileriei fondată în 1898 de John Duff, în Scoția, în inima regiunii Speyside, faimoasă pentru cele mai vechi distilerii de whisky tradițional. La sfârșitul secolului al XIX-lea, The BenRiach se număra printre primele dintre cele 33 de distilerii (22 doar în Speyside), apărute într-un moment de boom al producției de whisky în Scoția.
Distileria BenRiach, a fost afectată de afacerea Pattison și a fost închisă. După redeschidere The BenRiach a revenit în atenția publicului în anii 1960, în timpul celui de-al doilea boom din industria whisky-ului, la nivel mondial, ce a permis dezvoltarea multor brand-uri vechi.
După mai bine de 120 de ani de la fondare, perioade de pauză și numeroși proprietari, distileria The BenRiach oferă în continuare whisky-uri scoțiene de calitate premium. Unul dintre aceste whisky-uri este Peated Cask Strength Batch 1, cu aromă intensă de turbă, fructe și condimente, obținut după metode stabilite încă din 1972, când distileria a revenit la metoda veche de producție cu turbă.
ASPECT: Auriu deschis.
MIROS: Caramel presărat peste mere coapte la foc de tabară, combinat cu boabe de piper alb. Se simt și arome de stejar acoperit de pământ uscat și o notă de turbă ce stă timidă în fundal.
GUST: Un exemplu excelent de arome clasice oferite de distileria BenRiach. Gustul debutează cu arome de mere caramelizate și nectarine coapte. Urmează aroma de fum din ierburi arse, bomboane scoțiene cu lapte și unt și orz înăbușit.
FINISH: Lung. Cald, puțin îndulcit de caramel și puțin amar datorită malțului de ovăz.
278,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Glenmorangie
Glenmorangie - Nectar d'Or Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.
De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea malțurilor naturale și maturare în butoaie din stejar.
Nectar d’Or a fost creat pentru a rememora parfumul dulce și ademenitor al patiseriei, cu toate aromele de prăjituri cu vanilie, fructe și condimente. Pentru a obține această expresie au fost folosite coloanele înalte de distilare, înalte cât girafele, după cum spun cei din echipa Glenmorangie. Cel mai fructat distilat este tras în butoaie din stejar american în care a fost ținut bourbon, apoi în butoaie din stejar, asezonate cu vin alb, dulce, de Sauternes, pentru a oferi acele arome ale patiseriilor cochete din Franța.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Un parfum dulce de ciocolată albă amestecată cu cremă de lămâie și cremă de caramel, ce duc cu gândul la un croissant franțuzesc. Echilibrul este dat de un fundal de condimente amestecate cu zahăr tos.
GUST: Pe papile se simte malțul, puțin lemn, apoi note de blat dulce, biscuiți scoțieni, acoperiți cu scorțișoară și vanilie.
FINISH: Mediu, cu note de malț și lemn pătruns de distilat fin.
217,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The GlenDronach
The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Tradiționally Peated este un single malt produs după metoda tradițională, folosită de distilerie în urmă cu aproape 200 de ani. Conform acestei metode malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Acest meșteșug, reluat după o perioadă lungă de timp aduce în prim plan identitatea originală a primei expresii The GlenDronach. Pentru maturare vinul este ținut în butoaie din stejar asezonate cu fin sherry Pedro Ximénez și Oloroso, dar și în butoaie de vin port.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Parfum generos de caramel, melasă, miere arsă și orz afumat de cărbune.
GUST: Citricele sunt în vârful profilului aromatic prin aroma de portocală uscată, completată de melasă, note de cuișoare și fructe de pădure afumate.
FINISH: În final aduce note lungi de lemn dulce și fructe negre, pământii.
234,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glen Moray
Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 15 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Glen Moray este unul dintre whisky-urile scoțiene cele mai cunoscute și are o lungă și bogată istorie. În distileria Glen Moray, aflată în inima regiunii Speyside, a început producția de whisky în 1897 după ce fusese înainte o veche fabrică de bere numită Elgin West Brewery.
Conform registrelor din arhivă, pe 13 septembrie 1897, echipa distileriei a produs primul lot de whisky, iar cu excepția unei scurte pauze în timpul Marelui Război, whisky-ul Glen Moray este oferit lumii de peste 120 de ani. Modernizări și instalații suplimentare, inovații și expresii noi maturate în butoaie selecte, toate au adus mai multă apreciere pentru Glen Moray în lumea întreagă.
Whisky-ul este produs din apă pură din râul Lossie și orz mălțuit local. Distilarea are loc în alambicuri tradiționale din cupru pentru cel mai fin alcool. Pentru acestă expresie din gama Heritage, whisky-ul este maturat timp de 15 ani în două tipuri de butoaie: jumătate din perioadă este ținut în butoaie din stejar american în stilul clasic Glen Moray, apoi este maturat în butoaie ce au ținut anterior vin fortifiat sherry Oloroso.
ASPECT: Auriu închis.
MIROS: Expresia de 15 ani aduce pe simțuri mirosul stejarului asezonat cu sherry și caramel cu mult unt. Notele de ciocolată neagră și condimente amestecate dezvoltă interes pentru a explora mai departe aromele acestui scotch.
GUST: Copolent, cu aromă intensă de maturare din lemn pătruns de vin, ciocolată neagră cu condimente și o notă de fum.
FINISH: Stejarul persistă pe simțuri, însă nota de dulceață din fructe se liniștește repede.
202,83 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare GB - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.
GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale măcinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.
FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și lemn rindeluit.
230,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 44%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
Viking Heart de 15 ani este creat de Gordon Motion, maestrul distileriei, care a ales în majoritate whisky maturat în butoaie de stejar european, asezonate cu sherry. Maestrul a amestecat primul lot cu un whisky maturat în butoaie de stejar american asezonate cu sherry. Aceste două loturi au fost unite în final cu o mică cantitate de whisky maturat în butoaie aflate la a doua umplere, ce oferă o textură mai energică și arome netede.
Această expresie este îmbuteliată într-un decantor special din ceramică, inspirat de vechile decantoare în care era comercializat whisky-ul din Orkney în urmă cu 200 de ani. Versiunea modernă a decantorului Viking Heart este produsă din materiale locale, sustenabile. Decantorul aparține partenerilor de la Wade Ceramics, o companie cu tradiție în producția vaselor din ceramică.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Viking Heart este bogat în arome de condimente, zahăr ars, miere din flori sălbatice și scorțișoară mărunțită. Aromele fructate nu se lasă mai prejos și revin cu ananas proaspăt și limonadă proaspătă.
GUST: Pe papile aduce și note dulci de pandișpan cald, alături de aromele de scorțișoară arsă, citrice și vanilie.
FINISH: Lung, cu o notă de condimente, fructe rumenite și alcool bine integrat.
493,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Highland Park
Highland Park - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.
Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky obținut în distileria din Orkney.
Turba din mlaștina Hobbister, arsă încet, malțul întors manual, butoaiele de sherry și maturarea în climatul temperat sunt părți esențiale din meșteșugul practicat de scoțienii în distileria Highland Park. Tradiția, disciplina și aromele desăvârșite au fost răsplătite de publicația Spirit Journal, care a oferit acestui whisky, în două ocazii separate, titlul de ‘Cea mai bună băutură alcoolică din lume’.
ASPECT: Auriu, cu ușoare valențe de chihlimbar.
MIROS: Arome bogate și intense de lemn de stejar, completate de note plăcute de fum.
GUST: Bogat și puternic, cu arome distincte de miere, fum și note lemnoase.
FINISH: La final, lasă o senzație plăcută, catifelată și de lungă durată.
740,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lagavulin
Lagavulin - Scotch Single Malt Whisky 16 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Islay este un loc cunoscut pentru numeroasele distilerii construite în secolul al XIX-lea. Una dintre distileriile care au trecut testul timpului a fost ridicată în 1816 de John Johnston în partea de sud, pe coasta Kildalton, între Ardbeg și Laphroaig.
Whisky-ul Lagavulin a devenit mai cunoscut în Marea Britanie după ce John Logan Mackie, un maestru în blend-uri, a cumpărat distileria, iar fiul său Peter a creat faimosul blend White Horse. Cu toate perioadele grele și schimbările traversate de distilerie, whisky-ul Lagavulin rămâne o băutură produsă în stilul tradițional scoțian.
Lotul de 16 ani este un single malt foarte apreciat, cu arome intense de turbă și fum de turbă, tipic pentru Islay. Personalitatea expresiei de 16 ani, definită de arome luxuriante de turbă, a ridicat standard-ul pentru celelalte whisky-uri din gamă, a fost premiată de experți și apreciată de cei care preferă un scotch autentic.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Unul dintre cele mai bine afumate whisky-uri dintre toate produse în prezent pe Islay. Se ridică și aromele foarte concentrate de iod, condimente dulci, sherry bine maturat și vanilie cremoasă.
GUST: Onctuos și luxuriant. Are tot ce se poate cere de la un single malt scoțian: arome de orz încolțit, dulceață din fructe și multă turbă suplimentată de stejar.
FINISH: Lung. Condimentat, cu note de smochine, curmale, fum de turbă și vanilie.
471,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laphroaig
Laphroaig - Select Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Pe teritoriile izolate ale Scoției, unde au apărut distileriile de whisky, se povestește despre călugării irlandezi care au adus pentru prima dată localnicilor știința procesului de distilare. Una dintre vechile distilerii ale zonei Islay a apărut în 1815, în urma eforturilor depuse de fermierii Donald și Alexander Johnston. Distileria a fost numită Laphroaig, după locul în care se afla, și a rămas în familie pentru următorii 139 de ani.
În prezent, distileria se află în același loc în care a fost ridicată – aproape de lacul Laphroaig, pe insula Islay. Distileria și brand-ul Laphroaig aparțin grupului japonez Suntory.
Pentru eticheta Select Maestrul Laphroaig a ales un whisky maturat în trei tipuri de butoaie, printre care se află și cele de sherry Oloroso.
ASPECT: Auriu-strălucitor.
MIROS: Aroma de turbă este prima care se face remarcată. Urmează notele de fructe roșii uscate.
GUST: Pe papile, aromele sunt inversate: se simte prima dată dulceața, apoi tonul sec al aromelor clasice de turbă și lemn ars.
FINISH: Prelung, floral, cu note de marțipan și lime.
187,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Macallan
Macallan - A Night on Earth in Scotland Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
A Night on Earth in Scotland este o ediție limitată, ce face parte din festivitățile Hogmanay, ce au loc în ultimele zile din luna decembrie și cuprinde obiceiuri vechi și superstiții ce pregătesc fiecare familie pentru noul an. Acest whisky inspiră și sentimentele frumoase, bucuria noului an, bucuria schimbării.
ASPECT: Chihlimbar închis, sub eticheta unică a artistei franceze Erica Dorn.
MIROS: Una dintre superstițiile scoțiene amintește de ce trebuie să aducă primul oaspete care intră în casă în prima zi a anului: biscuiți, whisky și cărbuni pentru foc. Din toate acestea se ivește prima dată mațul tare de whisky, apoi cărbune sau fum de cărbune și dulceață din biscuiți, vanilie, unt și măr copt la cuptor.
GUST: Pe papile reapare dulceața din biscuiți scoțieni, vanilie, zahăr ars, portocale confiate și scorțișoară.
FINISH: În final textura are o persistență medie, dulce, mulțumită notelor din caramel și din nelipsiții biscuiți tradiționali scoțieni.
792,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Isle of Jura
Isle of Jura - Scotch Single Malt 10 yo GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.
În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Nuanțe fine de stejar alb american și aromă dulce de miere.
GUST: Un whisky rafinat, ce se strecoară repede pe papile și aduce caracterul lemnos din stejar tânăr, urmată de tresăriri aromatice din caramel și lemn dulce. Căldura boabelor de cafea prăjite persistă.
FINISH: Stilul producătorului scoțian Isle of Jura este prezent prin aromele de lemn și condimente ce oferă savoare îndelungată.
Pachetul conține sticla de whisky Jura Single Malt 10 ani, de 0.7L + 2 pahare din sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Isle of Jura.
279,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Isle of Jura
Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.
În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.
Whisky-urile Jura sunt mai mult decât apă, distilat din orz și drojdie. Ceva esențial din inima insulei ajunge în fiecare sticlă: apa filtrată de cel mai înalt pisc al insulei Jura este colectată dintr-un lac izolat, apoi malțul din grâne este distilat în cele mai înalte instalații din regiunile scoțiene. Maturarea are loc în butoaie din stejar aduse din multe state ale lumii pentru a oferi arome echilibrate, intense, unice pentru fiecare expresie.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Arome tropicale de ciocolată, nucă și citrice.
GUST: Miere, banane sărate și zahăr brun cu o nuanță de fum.
FINISH: Gustul final este marcat de aromele dăruite în timpul maturări de butoaiele asezonate cu sherry Oloroso din regiunea spaniolă Andaluzia.
Pachetul include sticla de Isle of Jura - Scotch Single Malt Whisky 12 yo, de 0.7L + 2 pahare din sticlă, de tip tumbler, cu însemnele brand-ului Isle of Jura.
306,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Knockando
Knockando - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul este produs la distileria construită în 1898 de John Tytler Thomson în regiunea scoțiană Speyside. În galică, Knockando înseamnă "micul deal negru" și este numele originar al localității în care se află distileria construită după specificațiile inginerului Charles Doig, iar acest fapt este doar una dintre calitățile distileriei. Cea de-a doua calitate este că distileria Knockando a fost prima din Scoția construită cu iluminat electric și tehnologie modernă pentru toate etapele de producție.
Producția expresiilor Knockando are loc încă de la fondarea distileriei numai din ingrediente naturale: orz mălţuit, drojdie şi apă pură din izorul Cardnach, aflat în apropiere.
Maturarea ocupă un loc important în definirea celor trei expresii din portofoliu. Maturarea tradițională este și unul dintre avantajele care l-a convins pe creatorul blend-ului J&B Ultima din 1994 să aleagă câteva butoaie de whisky single malt Knockando, alături de alte 127 de expresii selecte.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Se deschide cu un parfum de fructe și flori. Urmează din nou fructele cu note coacăze negre, pâine prăjită, cărbune și o notă de vegetale uscată și cânepă. Puțină apă scoate la suprafață notele de cereale și malț.
GUST: Corp ușor, fin, dulce și plăcut. Puțin sec și acidulat dar destul de complex pentru cei 12 ani de maturare în butoaie de bourbon.
FINISH: Scurt, clar și ușor de savurat.
131,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat