Scotch single malt

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Vechime: 21 ani Eliminare
 • Aberfeldy - Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L, Alc: 40% Aberfeldy - Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Aberfeldy - Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Brendul Dewar a fost creat de John Dewar, în 1846, iar compania sa îi poartă numele. Creat ca urmare a unei atente selecţii de malţuri, Dewars este unul dintre cele mai apreciate whisky-uri din Scotia. Din secolul 19, când a luat fiinţă, până în prezent, familia Dewar a mai cumpărat şi alte distilerii din Scotia, printre care şi Aberfeldy.
  772,43 RON
 • The GlenDronach - Parliament Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L The GlenDronach - Parliament Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L

  The GlenDronach - Parliament Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L

  Distileria GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier cu fler de afacerist care a ridicat distileria GlenDronach lângă proprietatea sa, numită Boynsmill, aflată în Scoția. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus componentele de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire (Highland).

   

  GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de Stat. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului cu origini îndepărtate din Highland, districtul faimos în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.

   

  Acest lot de whisky a fost numit Parliament după colonia sau ‘parlamentul’ de corvide care și-au facut cuiburi în copacii aflați lângă distileria GlenDronach, de aproape 200 de ani.

   

   

  ASPECT: Ambră închisă cu luciul unui lemn de cireș.

   

  MIROS: Un mix delicat din fructe de toamnă, din care se remarcă murele și prunele roși răscoapte. Maturarea în butoaie de sherry (Oloroso), i-au oferit acele tonuri ale vinului fortifiat spaniol, însoțite de dulceață din portocale zaharisite.

   

  GUST: Arome evidente de sherry și sos de ciocolată amară, amestecate natural cu budincă din prune. Toate aceste arome sunt amestecate cu note picate de scorțișoară, ienibahar și nucșoară. Cei 21 de ani de maturare i-au oferit acestui whisky o corpolență definită de taninuri fine, extrase din același butoi folosit la maturarea vinului spaniol Oloroso.

   

  FINISH: Lung, persistent, aromat și revigorant.

   

  589,05 RON
 • Balvenie - Scotch single malt whisky 21 y.o - 0.7L, Alc: 40% Balvenie - Scotch single malt whisky 21 y.o - 0.7L, Alc: 40%

  Balvenie - Scotch single malt whisky 21 y.o - 0.7L, Alc: 40%

  În 1893 William Grant a construit distileria The Balvenie, în Scoția, regiunea Speyside, în micul orășel Dufftown. Grant a reuși să convertească un vechi conac într-o distilerie impresionantă, apoi a început producția cu o echipă de zeci de oameni, în același an.

   

   În următorii ani, fondatorul și-a folosit experiența deja acumulată în lumea băuturilor distilate pentru a produce wjhisky-uri cu respectarea tradiției de secole a regiunii Speyside. Generații de-a rândul au folosit și folosesc în continuare rețetele și metodele vechi, ajutate în mică măsură de tehnologia modernă. Dintre producătorii de whisky single malt, The Balvenie, se remarcă prin producția continuă a cinci whisky-uri rare, cu ingrediente naturale și consumabile proprii folosite la distilare, inclusiv turba, care este crescută și exploatată local.

   

  The Balvenie PortWood de 21 de ani este obținut dintr-un lot rar de whisky, tras în butoaie folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip port. Din butoiul de port, whisky-ul este degustat cu regularitate de Maestrul David C. Stewart pentru a-i asigura un nivel optim de maturare, dezvoltare și conservare a caracteristicilor originale obținute în urma distilării.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum de fructe și note de stafide, urmate de o notă de alune prăjite.

   

  GUST: Rafinat și remarcabil, acest whisky se așează pe papile cu textura sa cremoasă, bogată în note de fructe, miere și mirodenii.  

   

  FINISH: Lung, delicat, cu aromă de alune.

   

  804,05 RON
 • Glenfiddich - Scotch single malt whisky 21 yo - 0,7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky 21 yo - 0,7L, Alc: 40%
  -14%

  Glenfiddich - Scotch single malt whisky 21 yo - 0,7L, Alc: 40%

  Maturat cu răbdare timp de 21 de ani la distilerie, este un whisky tradițional Speyside, bogat și copt, cu notele noastre semnate de Glenfiddich.
  Finisind butoaiele de 21 ani vechi din Caraibe, se trezește lichidul, îndemnându-l cu note extra extragetice de ghimbir, smochin, tei și banane și o căldură de caramelă picantă vibrantă, ridicându-l de la ceva grozav la ceva extraordinar.

  Preț normal: 715,94 RON

  Special Price 615,40 RON

  (-100,54 RON)
 • The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%

  Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

  Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
  Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
  Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.
  636,28 RON
 • The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%
  -15%

  The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%

  In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
  In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

  Aspect: Galben auriu.
  Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
  Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.

  Preț normal: 581,09 RON

  Special Price 493,93 RON

  (-87,16 RON)
Grilă Listă