Scotch single malt

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Vechime: 12 ani Eliminare
 • Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L
  -15%

  Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L

  Brand-ul de whisky Tamdhu a fost creat în 1897 de un grup de afaceriști care au strâns echivalentul a 20 de milioane de lire sterline și au investit în visul de a crea cel mai bun whisky din lume.

   

  Încă de la început, oamenii care se aflau la conducere au ales tot ce era mai bun în acele vremuri: arhitecți, contructori, cea mai bună zonă de pe râul Spey (Speyside), ce-a mai performantă tehnologie de distilare și cele mai bune butoaie de sherry, aduse din Spania.

   

  După mai bine de 50 de ani distileria a fost modernizată, apoi a fost crescută capacitatea de producție în timpul boom-ului de la sfârșitul anilor 1960. În 2010 distileria a fost închisă. Doi mai târziu, Distileriile Ian Macleod au adus din nou lumii whisky-urile Tamdhu Single Malt, maturate în cele mai bune butoaie de sherry.  

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Lotul de 12 ani este bogat și ispititor prin aromele de scorțișoară, dulciuri cu esență de portocală, stejar proaspăt, dulceag, stafide și mentă diluată.

   

  GUST: Un whisky cu textură mătăsoasă. Alunecă ușor și umple cerul gurii cu arome de banană, gem de fructe roșii, turtă de malț și aroma adâncă de strugure, specifică butoiului din stejar în care a fost ținut vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung, plăcut și echilibrat de aroma unui amestec de condimente macinate, fructe uscate și bomboane scoțiene. Printre ultimele arome se dezvăluie și o notă timidă de fum de turbă.

   

  Preț normal: 214,00 RON

  Special Price 181,21 RON

  (-32,79 RON)
 • Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch single malt whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43% Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch single malt whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%

  Glenmorangie - Lasanta Giraffe Scotch single malt whisky 12 yo, Tin - 0.7L, Alc: 43%

  Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.

   

  De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea cerealelor naturale și maturare.

   

  Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie din lemn de stejar aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A., asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi Sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), Porto sau Bourbon clasic.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Maturarea în butoaie de bourbon și sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), oferă arome de condimente, stafide glazurate cu ciocolată fină, dulceață din fagure de miere și caramele de casă cu lapte.

   

  GUST: Delicios, dulce, cu arome de stafide sultana macerate în sherry, straturi de portocală, nucă și caramel. Aromele fructate și condimentele oferă simțurilor căldura și complexitatea aromatică rotunjită de maturarea finală in butoaie de stejar asezonate de vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung și satisfăcător, cu note de portocală condimentată și alune de pădure glazurate cu ciocolată.

   

  309,40 RON
 • Loch Lomond - Scotch single malt 12 yo 0.7L Loch Lomond - Scotch single malt 12 yo 0.7L

  Loch Lomond - Scotch single malt 12 yo 0.7L

  Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.

   

  După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow.

   

  Asemenea altor afaceri cu whisky, Loch Lomond a trecut printr-o perioadă de stagnare în ani 1980. În distilerie a fost reluată activitatea după schimbarea proprietarului și extinderea instalațiilor pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.

   

  Loch Lomond de 12 ani, este un whisky rafinat până la perfecțiune și păstrat în butoaie confecționate din lemn de stejar, aflate la prima sau la a doua trecere, după ce au ținut băuturi cu profil aromatic asemănător, cum ar fi bourbon-ul. După 12 ani de maturare, rezultă un lot excelent, un Single Malt clasic, cu arome de fructe și turbă, păstrat cu grijă și oferit publicului de Michael Henry, tânărul maestru al Grupului Loch Lomond.

   

   

  ASPECT: Arămiu, cu ușoare reflexii aurii.

   

  MIROS: După 12 ani, whisky-ul ridică un parfum plăcut de mere verzi, pere coapte și suc de citrice răcoritor cu note de fundal din cereale aurii.

   

  GUST: Odată ce ajunge pe papilele gustative, Loch Lomond se deschide cu arome de fructe proaspete și blat cald de plăcintă cu lămâie. Din aceste două direcții pornesc notele de pere, suc de citrice, vanilie și biscuiți populari.

   

  FINISH: Mediu, cu arome gentile de fum de lemn și turbă.

   

  164,58 RON
 • Ancnoc - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40% Ancnoc - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40%

  Ancnoc - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40%

  Whisky-ul anCnoc este produs în nord-vestul Scoției, acolo unde se află zona Aberdeenshire, ce include micul sat Knock. Distileria Knockdhu, numită după un deal ce se află în apropiere, a fost construită în 1894 de John Morrison.

   

  Distileria Knockdhu, a fost bine gândită de de Morrison, care a folosit încă de la început orzul și turba de pe câmpiile întinse, apa pură adusă de cascadele mici aflate în dealurile din apropiere și calea ferată a Scoției pentru transportul whisky-ului în toate colțurile regatului.

   

  Aceleași resurse oferite de natură sunt folosite și astăzi cu o abordare modernă ce permite reutilizarea apei și emisii scăzute de carbon. Whisky-ul single anCnoc este obținut prin distilarea orzului în cele două alambicuri din cupru și condensarea alcoolului în instalațiile originale, un lucru rar pentru timpurile moderne, ce oferă o băutură cu profil aromatic distinct, de cea mai bună calitate.  

   

  După distilare, whisky-ul este maturat în butoaie de bourbon, confecționate din stejar american și butoaie de sherry Oloroso din stejar spaniol. Butoaiele se află într-un depozit nou, modern, construit din piatra de granit a vechiului depozit ce oferă temperatură constantă, perfectă pentru maturarea fiecărui lot de whisky anCnoc.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar cu tentă gălbuie.

   

  MIROS: Fin, foarte aromat, cu note de miere și lămâie pe fundal.

   

  GUST: La început se simte dulceața caracteristică de cereale, apoi aduce arome persistente de fructe.

   

  FINISH: Lung, ușor fructat. Un whisky ușor de savurat, dar cu arome complexe, fin dar cu fațete aromatice provocatoare.

   

  159,46 RON
 • Dalmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40% Dalmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care Șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.

   

  Această faptă nobilă a fost recunoscută de Rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. În prezent, Dalmore rămâne un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție de sute de ani și maturat în butoaie din stejar de calitate excepțională, pentru a oferi fiecărui lot un profil aromatic diferit și unic în același timp.

   

  Sortimentul Dalmore 12 ani este un whisky complex si elegant, cu un caracter specific regiunii Highland. Single malt-ul este învechit primii 9 ani în butoaie din lemn de stejar alb pentru bourbon, urmând ca în ultimii 3 ani, jumatate din cantitatea totală să fie transferată în butoaie de sherry. Astfel băutura își îmbogățește profilul aromatic cu arome discrete de fructe, împrumutate din doagele butoaielor de sherry. Dalmore 12 ani este o alegere potrivită pentru cei care preferă un whisky complex, cu un buchet amplu și nuanțat.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens.

   

  MIROS: Whisky-urile Dalmore sunt adesea caracterizate de un parfum rezumat la trei grupuri aromatice. În acest caz, butoaiele de bourbon american și cele de sherry au lăsat în whisky un parfum de citrice, ciocolată și condimente puternice.

   

  GUST: Citricele se desfac în arome de portocale de Sevilia, fructele sunt definite de prune uscate, iar condimente se dezvăluie a fi păstaie de vanilie.

   

  FINISH: Vanilia ușor rumenită face trecerea căte note mai groase de cafea prăjită și ciocolată neagră.

   

  277,51 RON
 • Royal Lochnagar- Scotch single malt whisky 12yo 0.7L, Alc: 40% Royal Lochnagar- Scotch single malt whisky 12yo 0.7L, Alc: 40%

  Royal Lochnagar- Scotch single malt whisky 12yo 0.7L, Alc: 40%

  Distileria de la Lochnagar a fost înființată în 1845 în regiunea Highland și este una dintre cele mai mici din întreaga Scoție. Producția este restrânsă și deci sticlele de Lochnagar sunt destul de rare.

   

  Alături de single malt-urile îmbuteliate cu eticheta brand-ului Royal Lochnagar se află și loturile produse și maturate pentru blended-urile Johnny Walker Blue Label și Black Label. Distileria din Highland se află în apropiere de domeniul Balmoral, iar în urmă cu mai bine de 130 de ani era vizitată de Regina Victoria. În prezent ambalajele brand-ului Royal Lochnagar poartă cu mândrie aprobări oficiale din partea marilor monarhi ai Regatului Unit.

   

  Whisky-ul este obținut din orz local și apă pură din izvorul aflat la poalele munților Cairngorn. Distilarea are loc după metoda tradițională, urmată de maturarea în butoaie din stejar. Această expresie maturată 12 ani oferă arome complexe și potrivite pentru a fi savurat de cunoscători dar și neinițiați. Profilul este puțin afumat și sărat, dar foarte bine echilibrat fiind unul din puținele whisky-uri care nu au nevoie de apă pentru a deschide aromele. Este catifelat și foarte ușor de băut, un adevărat whisky regal.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar deschis.

   

  MIROS: Discret, la început, apoi mai intens, cu arome de fân proaspăt cosit, orz încolțit, stejar și coji de fructe.

   

  GUST: Fum slab, turtă dulce și multe feluri de condimente rumenite. Aroma dulce amintește de zahăr demerara și bomboane proaspete.

   

  FINISH: Arome persistente de iarbă verde și miere.

   

  217,20 RON
 • The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43% The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%
  -9%

  The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Distileria GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria GlenDronach lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.

   

  GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de Stat. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului cu origini îndepărtate din Highland, districtul faimos în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.

   

  Acest single malt a fost maturat 12 ani și îmbuteliat cu toate aromele și compușii naturali (non-chill filtered). Cele mai multe whisky-uri sunt filtrate la o temperatură scăzută (aproximativ 0°C), pentru a îndepărta diferite substanțe, cum ar fi esteri, proteine și acizi. Acest whisky este nefiltrat și păstrează toate acele substanțe ce îi oferă o culoare naturală și arome autentice, câștigate din distilare, apoi maturare îndelungată în butoaie de stejar asezonate cu vin spaniol sherry Pedro Ximenez și Oloroso.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar intens, cu tentă cărămizie.

   

  MIROS: Dulce, cremos, vanilat, cu note de ghimbir. Expresia de 12 ani aduce și aromele băuturilor de iarnă – vin fiert cu scorțișoară și alte mirodenii, pară coaptă.

   

  GUST: Bogat și cremos. Cald, cu arome dulci de sherry și stejar. Papilele sunt acoperite de o textură mătăsoasă cu note de stafide și fructe moi. Ceva mirodenii îi dau un gust lung și sec.

   

  FINISH: Lung, echilibrat, cu note de alune prăjite.

   

  Preț normal: 197,11 RON

  Special Price 179,99 RON

  (-17,12 RON)
 • Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43% Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  După ce au avut în 1825 o altă distilerie, numită Milton, frații Rate au hotărât să rămână aproape de micul sat Pencaitland din East Lothian și au construit în 1837 distileria Glenkinchie. Afacerea fraților a eșuat în 1853 când distileria a fost tranformată în gater. În 1881 a fost reluată producția de whisky, iar în 1890 distileria fost extinsă (în varianta curentă).

   

  După 1914 Glenkinchie a fuzionat cu alte afaceri din industrie, s-a dezvoltat și a devenit parte din ceea ce e astăzi grupul Diageo. Glenkinchie este una dintre distileriile din cele patru colțuri ale Scoției ce oferă whisky-ui single malt folosite în blend-urile Johnny Walker. Multe dintre clădirile și echipamentele vechi ale distileriei se află încă în uz pentru a produce cele mai pure cereale, în frunte cu orzul distilat după tradiția scoțiană în whisky single malt, maturat în butoaiele din depozitul propriu în diferite expresii complexe și rafinate.

   

  Expresia de 12 ani este ce-a mai cunoscută și cea mai loială brand-ului scoțian. Profilul acestui whisky aduce o prezentare reală a stilului din Lowland prin ușurința de savura aromele caracteristice de vegetale cu note de fructe și vin ce fac din acest single malt un bun aperitiv.  

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Aromă ușoară de orz mălțuit, migdale, alune de pădure, miere de manuka și ceară de albine.

   

  GUST: Subțire, foarte fructat, cu arome din fructe gătite, vin dulce și vin Sauternes, coajă de măr și miere. Spre sfârșit devine mai evidentă și aroma de lemn tare, câștigată de whisky după maturarea de 12 ani în butoi din stejar.

   

  FINISH: Mediu, cu note ce aparțin spectrului vegetal: de la uscat-pământiu (turbă), la vegetale verzi și proaspete (iarbă).

   

  217,09 RON
 • Singleton of Dufftown - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40% Singleton of Dufftown - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Singleton of Dufftown - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  ”Roma a fost construită pe șapte dealuri și Dufftown stă pe șapte distilerii”. Această expresie se referă la Glendullan, cea de-a șaptea distilerie construită în Dufftown, aproape de râul Dullen, pe dealurile Convall.

   

  Distileria Glendullan a fost fondată în 1897 de compania William Williams & Sons, din Aberdeen. Încă din primii ani de activitate compania au avut acces la o linie de cale ferată proprie pentru transportul whisky-ului și mașinării de producție puse în mișcare de râul Fiddich.

   

  Parte din grupul Diageo, distileria Glendullan menține în funcțiune instalații speciale, vechi de zeci de ani, pentru a produce whisky-uri delicate cu un profil unic, definit de aroma merelor verzi. Majoritatea whisky-urilor single malt produse în Glendullan sunt maturate în butoaie de stejar în care a fost ținut bourbon american, ce oferă arome de dulceață și alune. Cealaltă parte a whisky-urilor sunt maturate în butoaie din stejar asezonate cu sherry, ce oferă arome elegante de fructe, specifice vinului fortifiat de origine spaniolă.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proaspăt și ușor cu parfum de fructe și note clare din esență de piele naturală, lemn de santal și vanilie

   

  GUST: Maturarea în stejar american pătruns de bourbon aduce un profil interesant, ușor de savurat mulțumită aromelor de mirodenii urmate de fructe / citrice, stafide și vanilie, cu o notă finală de miere.

   

  FINISH: Cremos și fin.

   

  172,65 RON
 • Cragganmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40% Cragganmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Cragganmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Cragganmore a fost fondată în 1869 de catre "Big" John Smith, care deși avea doar 36 de ani, acumulase o experiență impresionată, din postura de manager al unor distilerii celebre precum Glenlivet sau Macallan. Distileria se află într-un fertil triunghi de hotar, între munte și mare, cunoscut drept Grădina Scoției, iar un alt avantaj existent încă de la construcție este proximitate de calea ferată Strathspey.

   

  Cu toate că se află aproape de Râul Spey, producătorul alege să folosească apa curată și bogată în minerale din pârâul Cragan, lângă care se află distileria. Apa este folosită la amestecul de fermentare (asămănător cu cel de bere dar fără hamei), care este lăsat să fiarbă în vasele din lemn de pin european din care rezultă aroma fină și complexă a băuturii.

   

  După fermentare, amestecul este distilat în cele două alambicuri din cupru cu un design diferit de cele clasice pentru că oferă un alcool fin ce contribuie la spectrul aromatic al produsului final. Maturarea expresiilor Cragganmore are loc în cele trei depozite construite în 1925 în care se găsesc peste 360.000 de butoaie din stejar, asezonate cu bourbon, sherry și port. După maturare whisky-urile sunt îmbuteliate în orașul Leven.

   

   

  ASPECT: Auriu. Strălucitor.

   

  MIROS: Aromat și floral. Parfumul de ierburi aromate, salată de fructe, alune bine prăjite și fân proaspăt, aproape verde.

   

  GUST: Cremos, bogat, cu arome de drupe, castane fierbinți, nucă, migdale și ceva note efemere din fructe de pădure.

   

  FINISH: Gustul final este persistent, afumat și piperat.

   

  180,58 RON
 • Glen Elgin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43% Glen Elgin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Glen Elgin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Aflată în Scoția, regiunea Speyside, distileria Glen Elgin a fost construită la sfârșitul secolului al XIX -lea. Distileria din limitele cătunului Fogwatt a avut o activitate întreruptă și de evoluția industriei de whisky până în 1906 când a fost vândută.

   

  Producția a fost reluată în anii 1920 și produs whisky pentru cunoscuta etichetă White Horse a irlandezului James Logan Mackie.

   

  Fructuozitatea este elementul definitoriu al whisky-urilor Glen Elgin – o fructuozitate luxuriantă obținută din amestecul de cereale pure, fermentate mult timp și distilate cu răbdare în cele 6 alambicuri pentru cel mai fin și complex whisky din Speyside.

   

   

  ASPECT: Auriu-strălucitor.

   

  MIROS: Arome de cereale, malț, cafea espresso (puțin afumată) și fagure de miere.

   

  GUST: Moale, cu aromă de malț, cu puțin unt sărat întins pe pâine cu stafide sultana. Note dulci de cappuccinno.

   

  FINISH: Lung, cu note de orz și ovăz copt.

   

  227,93 RON
 • Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43% Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin dacă în 1897 nu era construită distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii care produceau alcool ilegal. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  În 2014, lotul de Tomatin 12 ani a fost actualizat cu o îmbuteliere de 43% față de procentul anterior de 40%. Acest single malt de la vechea distileriei situată în peisajul înalt al Scoției este ținut peste 11 ani în butoaie de stejar, apoi ultimele 6 - 9 luni este finisat în butoaie de vin sherry Oloroso.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Untul se face remarcat la început, dar în scurt timp este acoperit de stafide și migdale.

   

  GUST: Stejarul se confruntă cu vanilia și menta proaspătă. Printre toate acestea se simte siropul de ghimbir turnat pe coji de portocale uscate.

   

  FINISH: Chifle cu coacăze, o notă din gem de zmeură și orz.

   

  199,21 RON
 • Bowmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40% Bowmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Bowmore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 40%

  Bowmore este produs din 1779 de distileria cu cea mai veche licență de producție din Scoția regiunea Islay și are unul dintre cele mai vechi depozite de maturarea a scotch-ului. Seiful Nr. 1 este este depozitul legendar în care whisky-urile Bowmore sunt maturare de peste 240 de ani.

   

  Numeroși proprietari au continuat producția de whisky prin vremuri bune și grele, au folosit distileria pentru operațiunile din Al Doilea Război Mondial, apoi au primit în 1980 vizita Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Din 2014 distileria și brand-ul aparțin grupului japonez Suntory.

   

  Bowmore este recunoscut pentru expresiile produse doar cu ingrediente naturale după metode dovedite de secole, dar și pentru ediții extrem de rare, cum ar fi un single malt lansat în 2012 după o maturare de 54 de ani. Lotul de 12 ani reprezintă esența brand-ului și unul dintre cele mai populare single malt-uri din gama Bowmore.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Fum de lemn ars și cenuță deschid simțurile pentru aroma de bergamotă, coajă de lămâie și ceva fân proaspăt. Apare și nota florală ce dorește să supună un fum din iarbă uscată de toamnă.  

   

  GUST: O structură minunantă, rotundă, chiar dulce, la început. Se dezvoltată ușor pe papile și relevă note de vanilie, fum din lemn aromat și turbă intensă.

   

  FINISH: Lung. Cu siguranță afumat și maritim - gustul final aduce puțină sare de mare, un ton sec iarbă și o urmă de citrice.

   

  179,69 RON
 • Highland Park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Highland Park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
  -3%

  Highland Park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Distileria Highland Park, a fost construită în anul 1798 de Magnus Eunson pe una dintre insulele arhipelagului Orkney, în nord estul coastei Scoțiene. Magnus, un personaj controversat al timpurilor sale, este descendent al coloniștilor vikingi din Norvegia și Danemarca.

   

  Astăzi, maeștrii și profesioniștii care fac parte din echipa Highland Park, își onorează strămoșii vikingi prin tradiție, creație și viziune în fiecare strop de whisky, obținut în distileria din Orkney. 

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proapăt, curat și foarte aromat. Sufletul viking aduce mirosul pământului pe care s-au stabilit omenii din nord în urmă cu multe generații: iarbă, miere și fructe cu dulceață bine echilibrată.  

   

  GUST: Bogat în arome adânci, plăcute. Undeva în straturile de mijloc se face simțită o notă de portocală rumenită pe grill. Urmează pâinea din cereale macinate brut, cu coajă groasă și coca prăjită, ceai din plante verzi și iasomie.  

   

  FINISH: Foarte lung, cu arome de piper și așchii de lemn.

   

  Preț normal: 185,28 RON

  Special Price 179,19 RON

  (-6,09 RON)
 • Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 1L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 1L, Alc: 40%
  -27%

  Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 1L, Alc: 40%

  Glenfiddich este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich poveste începe în 1886, cu William Grant care a început să construiască împreună cu familia sa prima propria distilerie. Cei zece membrii ai familiei Grant au pus piatră pe piatră timp de un an, apoi au denumit distileria Glenfiddich, din galeză Valea Cerbului (Valley of the Deer).

   

  De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru creația lui William Grant.

   

  Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și, cel mai important, spiritul și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european pentru arome lemnoase ce definesc priceperea producătorului scoțian.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată, de stejar tânăr.  

   

  GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile note de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.

   

  FINISH: O notă moale dar persistentă de malț și lemn umed.

   

  Preț normal: 213,25 RON

  Special Price 155,00 RON

  (-58,25 RON)
 • Caol Ila - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43% Caol Ila - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Caol Ila - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Caol Ila (Cull Eela) este numele galic pentru Sunetul din Islay, o strâmtoare între insulele Islay și Jura, ce a servit drept inspirație pentru distileria ridicată în 1846 de Hector Henderson, un om de afaceri din Glasgow.

   

  Distileria se află pe coasta estică a insulei Islay, într-un peisaj rustic și liniștit. După extinderile din 1879 și 1972, Caol Ila a fost în anii 1970 ce-a mai mare distilerie de pe Islay. Whisky-urile Caol Ila sunt single malt-uri din cereale de calitate, comercializate cu eticheta proprie sau incluse în blend-uri rafinate comercializate de alte companii renumite în industria whisky-ului scoțian.

   

  Acest whisky single malt a fost lansat în iunie 2002 după o maturarea în butoaie de bourbon timp de 12 ani. Un whisky premiat la competiții internaționale, o expresie potrivită celor care doresc să descopere lumea whisky-ului produs din malț afumat cu turbă și un punct de referință pentru toți cei care preferă whisky-urile single malt produse pe insula Islay.  

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proaspăt, energic, cu arome vegetale ce include frunze de mentă tocată, iarbă și fumm caracteristice turbei din insulele scoțiene. Mirosul aduce și note de frunze de tutun, șuncă afumată și lemn de nuc american. La finalul aceste experiențe senzoriale se află și parfumul cojilor de lămâie.

   

  GUST: Corp consistent, onctuos, cu o urmă de rășină naturală, fum și bomboane topite.

   

  FINISH: Lung, cu note de condimente / piper și fum din vegetale uscate.

   

  243,81 RON
 • Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
  -31%

  Glenfiddich - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Glenfiddich este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich poveste începe în 1886, cu William Grant care a început să construiască împreună cu familia sa prima propria distilerie. Cei zece membrii ai familiei Grant au pus piatră pe piatră timp de un an, apoi au denumit distileria Glenfiddich, din galeză Valea Cerbului (Valley of the Deer).

   

  De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru creația lui William Grant.

   

  Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și, cel mai important, spiritul și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european pentru arome lemnoase ce definesc priceperea producătorului scoțian.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată, de stejar tânăr.  

   

  GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile note de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.

   

  FINISH: O notă moale dar persistentă de malț și lemn umed.

   

  Preț normal: 160,45 RON

  Special Price 109,99 RON

  (-50,46 RON)
 • Aberfeldy - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Aberfeldy - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
  -10%

  Aberfeldy - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

  Aberfeldy este unul dintre whisky-urile cu istorie de peste 100 ani, creat de scoțianul John Dewar. Primele whisky-uri legate de numele Dewar au fost comercializate din anul 1846 de John în mica prăvălie din Scoția, orașul Perth.

   

  În 1898, Tommy și John, fii fondatorului, au extins afacerea cu whisky odată cu prima distilerie proprie, construită în mica localitate Aberfeldy din Perthshire. Distileria este și acum în funcțiune și produce whisky-uri prin metode ce respectă tradiția și moștenirea generațiilor Dewar.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Parfum de fructe zaharisite și o urmă de fum evoluează în arome mai clare de prune, cremă de vanilie și boabe de cafea.

   

  GUST: Dulceață, malț tare și ceva vegetale uscate, pământii, aduc aminte de turba locală. Din nou vanilie, urmată de piersici și note de stejar.

   

  FINISH: Lung, încălzit de ghimbir, malț și nougat cu alune și doar puțină coajă de grepfrut.

   

  Preț normal: 173,16 RON

  Special Price 155,84 RON

  (-17,32 RON)
 • Auchentoshan - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40% Auchentoshan - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40%

  Auchentoshan - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40%

  Auchentoshan este un nume din limba străveche a scoţienilor (gaelica), compus din Achadh an Oisein, ce se traduce prin „colțul câmpului”. Distileria Auchentoshan a fost ridicată în 1823 în Scoţia, în comitatul istoric Dumbarton, de Throne, un inginer din oraşul Greenock.

   

  Pe parcursul secolului al XIX-lea, distileria Auchentoshan a fost oferit cele mai bune whisky-uri din regiunea inferioră a Scoţiei. Schimbările la conducerea companiei care deţinea distileria şi evenimentele istorice care au oprit activitatea, cum ar fi bombardamentul german din Al Doilea Război Mondial, nu au fost de ajuns pentru a impiedica popularitatea şi tradiţia de peste 100 de ani în producţia de whisky. După anii 1990, când distileria a fost cumpărată de grupul japonez Suntory, Auchentoshan a diversificat gama de produse şi a revenit printre cele mai mari brand-uri de whisky, distribuite la nivel mondial.

   

  Auchantoshan Three Wood a fost lansat în 2002 şi este un whisky inedit, maturat în trei tipuri de butoaie. Mai întai în stejar american ex-bourbon, de la care primeşte arome de citrice şi vanilie, apoi în butoaie Oloroso sherry, care ajută la definirea gustului său plăcut. În final este transferat în butoaie de sherry Pedro Ximenez, pentru a-i contura culoarea specială şi caracterul complex şi intens fructat.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar strălucitor cu tonuri aurii.

   

   

  MIROS: Three Wood este definit de maturarea în butoaie de sherry, care ăi oferă un parfum de coacăye negre, zahăr brun, portocale, prune şi note de struguri lăsaţi la uscat după macerare, sau stoarcere în presă.

   

  GUST: Fructat şi siropos. Bogat în arome de alune de pădure, cu note de scorţişoară şi lămâie. O aroma finală de caramel se suprapune profilului complex, oferit deja de celelalte arome.

   

  FINISH: Proaspăt şi fructat, neted, cu o dulceaţă echilibrată, extrasă din lemnul de stejar în care a fost maturat.

   

  183,85 RON
 • Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L

  Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  The Macallan Triple Cask este o trilogie ce conține loturi single malt, învechite în trei butoaie diferite timp de 12, 15 și 18 ani. Două dintre butoaie sunt din stejar european, respectiv american și au fost folosite la păstrarea vinului fortifiat de tip Sherry.

   

  Cel de-al treilea butoi este confecționat din stejar american și a fost folosit la păstrarea bourbon-ului. Maturarea în cele trei butoaie pentru perioadă totală de 12 ani a oferit acestui whisky un caracter unic, definit de fructe citrice, vanilie și stejar tânăr.  

   

   

  ASPECT: Galben pai, strălucitor.

   

  MIROS: Complex, cu note de vanilie, pepe roșu și suc de lămâie.

   

  GUST: The Macallan oferă un whisky echilibrat pentru fiecare lot. Pentru varianta de 12 ani, tradiția și priceperea scoțienilor este încununată de o licoare ce oferă un colaj aromatic elegant, aproape extravagant, de suc de lămâie, vanilie, stejar (puțin rumenit). și nucșoară, neașteptat de blândă.

   

  FINISH: Lung. Arome reiterate de pepene, papaya, stejar și condimente.

   

  372,71 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă