Cognac & Brandy
Caracterul nobil si taria anumitor bauturi alcoolice te poarta intr-o calatorie a placerii care iti imbie toate simturile.
Diversitatea tipurilor de cognac si brandy este remarcata datorita unicitatii fiecarui produs disponibil in magazinul nostru online, iar intensitatea aromelor poate fi descoperita de toti cei care prefera sa experimenteze gustul unic al acestor bauturi fine, pe deplin apreciate in majoritatea tarilor din lume.
In plus, pentru momentul in care vrei sa economisesti timp si bani inainte de orice petrecere, poti alege oricand din selectia noastra de cognacuri si brandy-uri un cadou special. Poti comanda aceste bauturi online si poti sa oferi un plus de rafinament la orice ocazie petrecuta impreuna cu cei dragi.
Din gama noastra de brand-uri specializate in distilarea acestor baturi alcoolice poti alege urmatoarele pachete cadou: Metaxa Grand Fine, Metaxa Private Reserve, Remy Martin XO si pana la Remy Martin Luis XIII, nascut in 1874 si apreciat inca de atunci drept “regele” tuturor cognacurilor fine.
Cognacul este o bautura spirtoasa cu arome bogate si foarte diverse dedicate unei aventuri senzoriale cu adevarat unice. Aceasta bautura alcoolica este realizata prin distilarea vinurilor frantuzesti si conservarea produsului in butoaie de stejar.
O replica celebra intre cunoscatorii de bauturi fine este: „Orice cognac este brandy, dar nu orice brandy este cognac.” Acest lucru are o semnificatie aparte pentru cei care remarca diferentele subtile intre cele doua bauturi alcoolice, desi procesul de invechire este similar in ambele cazuri.
Insa gustul si taria brandy-ului este si mai accentuata odata cu descoperirea unui val de arome care iti rasfata simturile. Din magazinul BeiCeVrei poti comanda aceste bauturi online pentru a oferi un cadou elegant si plin de savoare.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Hennessy
Hennessy - Cognac Paradis Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Casa Hennessy a fost înființată în 1765 în mica localitate franceză Cognac de către irlandezul Richard Hennessy, un fost ofițer din armata Regelui Ludovic al XV-lea. După 30 de ani de la fondare, Hennessy exporta coniac în tinerele State Unite ale Americii. Inițiativele fondatorului și a celor apropiați au dezvoltat operațiunile și exportul în restul Europei, cât și pe celelalte continente.
Coniacurile Hennessy sunt produse din struguri cultivați în cele șase podgorii selecte ce întind pe 75.000 de hectare din regiunea Cognac. Strugurii din soiul Ugni Blanc, urmat în procente mici de alte soiuri locale, sunt storși și lăsați la fermentat pentru vinuri care sunt mai apoi distilate de două ori în alambicuri din cupru. Dubla distilare este urmată de maturarea în butoaie confecționate din stejar ce a fost ținut minim 3 ani în mijlocul naturii pentru a se usca.
Unul dintre punctele de reper ale portofoliului Hennessy, este coniacul Paradis, creat în 1979 de Maurice Fillioux, Maestru în amestecuri din cea de-a șasea generație dedicată acestei meserii pentru casa franceză. Maurice Fillioux iubea arta, așa că Paradis a fost gândit ca o odă pentru muzica simfonică și ca o reprezentare a personalității sale, în care a unit aromele fine cu puterea distilatului de bază.
ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii, oferită de maturarea în butoaie vechi din stejar.
MIROS: Spectrul floral este anunțat de notele elegante ale frunzelor de trandafir uscat, completate de fructe roșii coapte și condimente uscate.
GUST: Corpolent, mătăsos, cu aromă de miere proaspătă, fructe uscate amestecate cu ciuperci pământii și condimente. Pe măsură ce acoperă papilele aduce note suplimentare de scorțișoară, sirop de fructe și dulceață de trandafir.
FINISH: Note de fructe calde și dulci.
7.074,83 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macchu Pisco
Macchu Pisco The Spirit of the Andes - 0.7L, Alc: 40%
Pisco este un distilat de tip brandy obținut din vin fermentat, originar din Peru și Chile. Această băutură a fost produsă pentru prima dată în secolul al XVI-lea de coloniștii spanioli în locul unui distilat asemânător, adus din nordul Spaniei.
Pentru a continua istoria lungă a acestei băuturi și dedicarea străbunicii lor care a produs Pisco în urmă cu 100 de ani, Melanie Asher și sora ei Lizzie au fondat în 2006 brand-ul Machu Pisco în Peru, Lima.
Machu pisco este produs din soiul de struguri Quebrata. Strugurii sunt fermentați, apoi vinul e distilat în alambicuri din cupru. Cel mai fin alcool este captat apoi lăsat să se odihnească 12 luni, fără a fi maturat în vase de lemn.
ASPECT: Clar.
MIROS: Parfum fin de vanilie și piper alb.
GUST: Acest pisco aduce tăria unui distilat tradițional din struguri crescuți în terroir-ul peruvian. Quebrata este un soi fără veleități aromatice, însă oferă arome de piper alb, zahăr vanilat, calcar, lime, fruct yuzu și scorțișoară.
FINISH: Pe final se simte din nou acel ton de piper și o notă de piatră umedă (pământie).
237,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Ginger & Lime RTD Greek Cocktails - 24 buc. x 0.25L, Alc: 5% - doza
Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere în care să producă un brandy după rețeta proprie. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.
În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.
În portofoliul impresionant al expresiilor de brandy ce aduc faimă producătorului din grec a intrat recent o gamă de băuturi RTD (Ready To Drink), ce oferă două sortimente denumite Metaxa Ginger & Lime și Metaxa Peach Spritz.
ASPECT: Auriu, efervescent.
MIROS: Metaxa Ginger & Lime oferă o reinterpretare a mix-ului clasic, cu arome de ghimbir și lime, pe fondul aromatic intens al expresiei Metaxa 5 Stele.
GUST: Aciditatea aduce un gust clasic de ginger ale, completat de castravete proaspăt și o tușă de condimente.
FINISH: Scurt și condimentat.
304,92 RON+ 12,00 RON garanție SGR
-
Hennessy
Hennessy - Cognac VS - 0.7L, Alc: 40%
Casa Hennessy a fost înființată în 1765 în mica localitate franceză Cognac de către irlandezul Richard Hennessy, un fost ofițer din armata Regelui Ludovic al XV-lea. După 30 de ani de la fondare, Hennessy exporta coniac în tinerele State Unite ale Americii. Inițiativele fondatorului și a celor apropiați au dezvoltat operațiunile și exportul în restul Europei, cât și pe celelalte continente.
Coniacurile Hennessy sunt produse din struguri cultivați în cele șase podgorii selecte ce întind pe 75.000 de hectare din regiunea Cognac. Strugurii din soiul Ugni Blanc, urmat în procente mici de alte soiuri locale, sunt storși și lăsați la fermentat pentru vinuri care sunt mai apoi distilate de două ori în alambicuri din cupru. Dubla distilare este urmată de maturarea în butoaie confecționate din stejar ce a fost ținut minim 3 ani în mijlocul naturii pentru a se usca.
Hennessy V.S (Very Special) este cel mai bine vândut coniac din lume. Faima sa este datorată în special stilului elegant, buchetului nuanţat şi calităţii constante. V.S este compus din 40 eaux-de-vie selecţionate, maturate în butoaie din stejar franțuzesc până la 8 ani și armonizate perfect pentru a oferi expresivitatea autentică a casei Hennessy.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Note bogate de condimente şi nuci, lemn de stejar, presărate armonios pe un fundal de arome dulci.
GUST: Un mix de arome florale, note de fructe de pădure, lemn, migdale şi un strop de vanilie.
FINISH: Lung. Ușor astringent.
148,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1985 - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
751,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Peach RTD Greek Cocktails - 6 buc. x 0.25L, Alc: 5% - doza
Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere în care să producă un brandy după rețeta proprie. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.
În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.
În portofoliul impresionant al expresiilor de brandy ce aduc faimă producătorului din grec a intrat recent o gamă de băuturi RTD (Ready To Drink), ce oferă două sortimente denumite Metaxa Ginger & Lime și Metaxa Peach Spritz.
ASPECT: Chihlimbar, auriu.
MIROS: Clasicul Greek Spritz, cu arome de struguri și efervescența unui prosecco demisec, fructe de livadă coapte și citrice.
GUST: Răcoritor, mineral, cu tăria Metaxa 7 Stele și aroma delicioasă de piersici coapte.
FINISH: Savurat într-un pahar de vin roșu, cu o felie de piersică, aduce note finale de șpritz fructat.
76,23 RON+ 3,00 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Peach RTD Greek Cocktails - 12 buc. x 0.25L, Alc: 5% - doza
Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere în care să producă un brandy după rețeta proprie. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.
În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.
În portofoliul impresionant al expresiilor de brandy ce aduc faimă producătorului din grec a intrat recent o gamă de băuturi RTD (Ready To Drink), ce oferă două sortimente denumite Metaxa Ginger & Lime și Metaxa Peach Spritz.
ASPECT: Chihlimbar, auriu.
MIROS: Clasicul Greek Spritz, cu arome de struguri și efervescența unui prosecco demisec, fructe de livadă coapte și citrice.
GUST: Răcoritor, mineral, cu tăria Metaxa 7 Stele și aroma delicioasă de piersici coapte.
FINISH: Savurat într-un pahar de vin roșu, cu o felie de piersică, aduce note finale de șpritz fructat.
152,46 RON+ 6,00 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Ginger & Lime RTD Greek Cocktails - 6 buc. x 0.25L, Alc: 5% - doza
Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere în care să producă un brandy după rețeta proprie. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.
În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.
În portofoliul impresionant al expresiilor de brandy ce aduc faimă producătorului din grec a intrat recent o gamă de băuturi RTD (Ready To Drink), ce oferă două sortimente denumite Metaxa Ginger & Lime și Metaxa Peach Spritz.
ASPECT: Auriu, efervescent.
MIROS: Metaxa Ginger & Lime oferă o reinterpretare a mix-ului clasic, cu arome de ghimbir și lime, pe fondul aromatic intens al expresiei Metaxa 5 Stele.
GUST: Aciditatea aduce un gust clasic de ginger ale, completat de castravete proaspăt și o tușă de condimente.
FINISH: Scurt și condimentat.
76,23 RON+ 3,00 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Ginger & Lime RTD Greek Cocktails - 12 buc. x 0.25L, Alc: 5% - doza
Grecul Spyros Metaxa, descendent al unei familii de negustori, aventurier și om cu gusturi rafinate, decide să înființeze o afacere în care să producă un brandy după rețeta proprie. În 1888 Spyros Metaxa pune bazele companiei care îi poartă numele. Producția începe în Piraeus, portul din Atena, și în scurt timp băutura sa este exportată în toate statele cu deschidere la Marea Mediterană.
În anii care au urmat, Metaxa și-a dezvoltat imaginea de brand cu simbolul Războinicului din Salamina, iar urmașii săi au creat o gamă de produse obținute cu aceeași tradiție și dedicare.
În portofoliul impresionant al expresiilor de brandy ce aduc faimă producătorului din grec a intrat recent o gamă de băuturi RTD (Ready To Drink), ce oferă două sortimente denumite Metaxa Ginger & Lime și Metaxa Peach Spritz.
ASPECT: Auriu, efervescent.
MIROS: Metaxa Ginger & Lime oferă o reinterpretare a mix-ului clasic, cu arome de ghimbir și lime, pe fondul aromatic intens al expresiei Metaxa 5 Stele.
GUST: Aciditatea aduce un gust clasic de ginger ale, completat de castravete proaspăt și o tușă de condimente.
FINISH: Scurt și condimentat.
152,46 RON+ 6,00 RON garanție SGR
-
Hennessy
Hennessy - Cognac VSOP GB - 0.7L, Alc: 40%
Casa Hennessy a fost înființată în 1765 în mica localitate franceză Cognac de către irlandezul Richard Hennessy, un fost ofițer din armata Regelui Ludovic al XV-lea. După 30 de ani de la fondare, Hennessy exporta coniac în tinerele State Unite ale Americii. Inițiativele fondatorului și a celor apropiați au dezvoltat operațiunile și exportul în restul Europei, cât și pe celelalte continente.
Coniacurile Hennessy sunt produse din struguri cultivați în cele șase podgorii selecte ce întind pe 75.000 de hectare din regiunea Cognac. Strugurii din soiul Ugni Blanc, urmat în procente mici de alte soiuri locale, sunt storși și lăsați la fermentat pentru vinuri care sunt mai apoi distilate de două ori în alambicuri din cupru. Dubla distilare este urmată de maturarea în butoaie confecționate din stejar ce a fost ținut minim 3 ani în mijlocul naturii pentru a se usca.
Hennessy V.S.O.P (Very Superior Old Pale) Privilège este un coniac echilibrat cu măiestria a 200 de ani de experiență în meșteșugul distilatelor de vin pe bătrânul continent. În cazul acestui coniac fiecare fațetă relevă o parte din elementele esențiale ale acestei băuturi: calitatea excepțională a strugurilor, puritatea ansamblului eaux de vie și aromele prețioase ale butoiului de maturare din stejar Limousin.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii
MIROS: Note primare de maturare urmate de arome de fructe proaspete și alcool fin ce îi dau o suplețe rară, apropiată de un Napoleon sau poate chiar un XO.
GUST: Pe papile este luxuriant, mulțumită aromelor mai adânci de fructe și vanilie dulce.
FINISH: Aromele fructate și notele de tutun slab sunt revigorate de ultimul val al distilatelor tinere.
259,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1995 GB - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
565,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1993 GB - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
565,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Brandy AEN - 3 Generations - 0.7L, Alc: 42.3%
Casa Metaxa lansează cu mândrie METAXA AEN Three Generations, o băutură excepțională, rezultat al terroir-ului grecesc, moștenirii și măiestriei ce o caracterizează. METAXA AEN Three Generations reprezintă acolada secolelor de experiență și cunoștințe transmise de-a lungul generațiilor de Maeștrii Metaxa.
Creat din amestecuri excepționale moștenite de la prima generație a familiei Metaxa, METAXA AEN Three Generations oferă un gust de o profunzime rară și o finețe aparte, care conduc la o experiență senzorială amplă, magnifică. O călătorie de descoperire în fiecare pahar.
Noua ediție METAXA AEN Three Generations este disponibilă într-un număr limitat de doar 1000 de decantoare. Designul decantorului METAXA AEN Three Generations prezintă cercuri aurite stilizate ce sugerează ideea de eternitate. Reprezentate și în designul stopper-ului, aceste cercuri sunt simbolurile celor trei generații ale familiei Metaxa și atributele de bază ale Casei, moștenirea, terroir-ul și măiestria. Licoarea de culoarea mahonului cu reflexii de bronz dezvăluie arome de caprifoi, nucșoară și trufe, un gust cu note aromate de prune și smochine uscate și un final cu arome de ciocolată și scorțișoară. O simfonie de arome și un gust bogat și echilibrat. Atemporal, fin, magnific și îndrăzneț.
ASPECT: Culoare de mahon cu reflexii de bronz.
AROME: Expresive și multistratificate. Arome de caprifoi, flori uscate, stafide negre, bergamotă, smochine uscate, ciocolată neagră, lemn dulce, nucșoară și trufe.
GUST: Bogat, sățios și mătăsos. Arome de prune și smochine uscate, sirop de mure, piper roz și ghimbir.
GUST FINAL: Excepțional de lung cu note de ciocolată și scorțișoară.
METAXA AEN Three Generations poate fi cel mai bine savurat simplu.
9.931,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin XO (7 ani) - 0.5L, Alc: 40%
Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie.
Gama Divin cuprinde distilate maturate 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani. Bardar XO (Extra Old) a fost maturat timp de 7 de ani în butoaie din stejar.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Distilat maturat cel puțin 7 ani cu notele fine de ciocolată și vanilie.
GUST: Se dezvăluie papilelor în tihnă prin textura sa fină, mătăsoasă, cu note echilibrate de ciocolată.
FINISH: Lung, complex și dulce.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1988 GB - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
684,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1970 Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pt. cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
1.794,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vecchia Romagna
Vecchia Romagna - Brandy Etichetta Nera - 0.7L, Alc: 38%
Încă de la 1700, familia Buton a început să producă distilate în Franța și a fost furnizor al casei imperiale în timpul lui Napoleon Bonaparte. După ce Napoleon a plecat de pe tronul Franței familia Buton s-a mutat în Italia, în regiunea Emilia-Romagna, unde a găsit soiurile de struguri și climatul necesar pentru a desăvârși arta distilării respectând vechea rețetă de familie începând cu anul 1830. După mai bine de 100 de ani, familia Buton a hotărât să ofere o identitate italiană propriului distilat și astfel a apărut în 1939 Vecchia Romagna Buton Brandy.
Etichetele Vecchia Romagna sunt produse după o metodă proprie, cu know-how și experiență de peste 200 de ani. Distilarea are loc după două tehnici diferite: în prima fază este distilare discontinuă (metoda franceză) unde vinul este încălzit 8-10 ore în alambicuri Charentais, timp în care se colectează în butoaie doar partea de mijloc a distilatului, cea mai pură. Urmează distilarea continuă în instalații înalte (coloane), unde se obține alcool fin și pur într-o perioadă scurtă de timp.
Maturarea are loc în butoaie de stejar alese din cele 4000, aflate în pivnița veche din zona rurală a Bologniei. Expresiile Vecchia Romagna sunt maturate în butoaie speciale, arse la interior pentru a oferi arome intense. Distilatele sunt maturate în două tipuri de butoaie: în baricuri din stejar franțuzesc de 400 de litri, timp de cel puțin 12 luni și în butoaiele mari de 5000 de litri din stejar de Slovenia. Urmează amestecul loturilor de brandy după proporții ce asigură un echilibru aromatic perfect și maturare finală de 3 luni în butoaie mari din stejar.
ASPECT: Cupru învechit, cu reflexii aurii.
MIROS: Note de fructe tropicale, cum este papaya, ananas în amestec cu vanilie, scorțișoară și cuișoare. Printre aromele complexe se remarcă și pară coaptă, glazurată cu caramel.
GUST: Delicat, complex, cu note din condimente dulci (vanilie, scorțișoară) și note intense de cuișoare.
FINISH: Lung, cu note de condimente și lemn dulce.
71,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vecchia Romagna
Vecchia Romagna - Brandy Etichetta Nera - 1L, Alc: 40%
Încă de la 1700, familia Buton a început să producă distilate în Franța și a fost furnizor al casei imperiale în timpul lui Napoleon Bonaparte. După ce Napoleon a plecat de pe tronul Franței familia Buton s-a mutat în Italia, în regiunea Emilia-Romagna, unde a găsit soiurile de struguri și climatul necesar pentru a desăvârși arta distilării respectând vechea rețetă de familie începând cu anul 1830. După mai bine de 100 de ani, familia Buton a hotărât să ofere o identitate italiană propriului distilat și astfel a apărut în 1939 Vecchia Romagna Buton Brandy.
Etichetele Vecchia Romagna sunt produse după o metodă proprie, cu know-how și experiență de peste 200 de ani. Distilarea are loc după două tehnici diferite: în prima fază este distilare discontinuă (metoda franceză) unde vinul este încălzit 8-10 ore în alambicuri Charentais, timp în care se colectează în butoaie doar partea de mijloc a distilatului, cea mai pură. Urmează distilarea continuă în instalații înalte (coloane), unde se obține alcool fin și pur într-o perioadă scurtă de timp.
Maturarea are loc în butoaie de stejar alese din cele 4000, aflate în pivnița veche din zona rurală a Bologniei. Expresiile Vecchia Romagna sunt maturate în butoaie speciale, arse la interior pentru a oferi arome intense. Distilatele sunt maturate în două tipuri de butoaie: în baricuri din stejar franțuzesc de 400 de litri, timp de cel puțin 12 luni și în butoaiele mari de 5000 de litri din stejar de Slovenia. Urmează amestecul loturilor de brandy după proporții ce asigură un echilibru aromatic perfect și maturare finală de 3 luni în butoaie mari din stejar.
ASPECT: Cupru învechit, cu reflexii aurii.
MIROS: Note de fructe tropicale, cum este papaya, ananas în amestec cu vanilie, scorțișoară și cuișoare. Printre aromele complexe se remarcă și pară coaptă, glazurată cu caramel.
GUST: Delicat, complex, cu note din condimente dulci (vanilie, scorțișoară) și note intense de cuișoare.
FINISH: Lung, cu note de condimente și lemn dulce.
124,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bardar
Bardar - Vinars Divin 5 ani - 0.5L, Alc: 40%
Bardar este o companie fondată în 1929 de un antreprenor german pe nume Muller, care și-a început activitatea cu o mică distilerie construită în Republica Moldova, raionul Ialoveni, în comuna Bardar. În anii 1940, distileria din Bardar, aflată aproape de Chișinău, și-a mărit capacitatea de producție și a devenit una dintre primele trei afaceri de acest fel din țară.
La distileria Bardar, specialiștii cu experiență de peste 25 de ani selectează cele mai bune distilate, le cupajează apoi le țin la maturat în butoaie de stejar. Distilatele sunt diferențiate în funcție de vârstă, tip ambalaj și denumire serie.
Gama Divin cuprinde distilate maturate 3 ani, 5 ani, 7 ani, 10 ani, 15 ani și 20 ani.
ASPECT: Chihlimbar, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Aroma fină de flori, cu nuanțe ușoare de învechire.
GUST: Se remarcă printr-un gust moale și armonios.
FINISH: Lung, complex, cu note de vegetale.
41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac VS - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pt. cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
O plăcere alături de preparate flambate sau lângă carne cu sos pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker și savurat în pahar rock / bucket.
180,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR