- Pagina Principală /
- Ararat - Vaspurakan Brandy 15 yo - 0.7L, Alc: 40%
- Pagina Principală /
- Ararat - Vaspurakan Brandy 15 yo - 0.7L, Alc: 40%
Ararat - Vaspurakan Brandy 15 yo - 0.7L, Alc: 40%
Povestea producătorului Ararat Brandy a început în ultimii ani ai secolului al XIX-lea, cu Vasili Tairov, un jurnalist din lumea vinului, și fratele său Nerses. Cei doi au avut ideea de a începe o afacere cu brandy folosind tehnologia modernă și metoda clasică a producătorilor francezi. Producția a început cu alambicuri Charente, importate din Franța, montate într-o clădire mică din piatră pe locul unei vechi fortificații. Pe parcursul a două războaie mondiale, revoluție și ocupație sovietică, distileria Ararat și-a continuat activitatea și a extins sau refăcut portofoliul cu expresii, care au fost premiate internațional.
Toate loturile de brandy sunt produse din soiuri albe locale, cum ar fi Garandmak și Voskehat, cu origini milenare. Strugurii sunt cultivați într-o regiune vastă, ce cuprinde valea Ararat scăldată de soarele Armeniei și lanțul muntos Tavush, cu păduri dese. Aceste zone cu temperaturi, atmosferă și soluri diferite aduc culturi de struguri, apoi brandy-uri diferite.
Pentru producția de brandy strugurii sunt cântăriți și verificați calitativ, apoi trecuți prin presa pneumatică și vinificați. La o săptămână după ce vinul este stabilizat are loc distilarea dublă pentru brandy. Din prima distilare rezultă un alcool de 32%, care este distilat din nou pentru a se extrage cea bună parte, sau mijlocul, ce va fi trasă în butoaie din stejar caucazian. În fabrica din Yerevan se află butoaie de brandy maturat de la 3 până la 50 de ani, sau mai mult. Arta de a produce un brandy atinge punctul culminant în momentul blend-ului, care va aduce un profil aromatic unic pentru fiecare lot sau gamă.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, strălucitor. Acest brandy este denumit Vaspurakan în onoarea cnezatului medieval armean.
MIROS: Delicat, cu arome clare de fructe uscate și dulci din Armenia.
GUST: Un buchet melanj armonios de arome din fructe zaharisite, pâine prăjită și cafea.
FINISH: Lung, fructat, dulce și cald.
Ţara de Origine | Armenia |
---|---|
Tip Băutură | Brandy |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Ararat |
Ingrediente | Distilat din vin. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 40.0% |
Energie | 936 kJ |
Energie | 226 Kcal |
*informatii nutritionale la 100 ml
Clienţii au achiziţionat şi
-
Jagermeister
Jagermeister - Herbal Liqueur - 1L, Alc: 35%
În secolul al XIX- lea Wilhelm Mast era un producător de oțet din Germania, însă fiul său, Curt Mast a decis să ducă afacerea mai departe și să creeze un produs diferit. Astfel, în anii 1930, în orașul Wolfenbüttel din Saxonia Inferioară, Curt Mast a creat un lichior de plante care a fost la început o băutură de sărbătoare pentru vânători. După ani de cercetare și perfecționare, Curt a stabilit rețeta finală pentru un lichior din 56 de ingrediente naturale.
După mai bine de 80 de ani, lumea lui Curt s-a schimbat însă alchimia sa a rămas aceeași. Băutura conține ierburi, muguri, rădăcini și fructe de cea mai bună calitate, aduse din toată lumea, prelucrate în 4 amestecuri diferite, macerate, apoi amestecate din nou și ținute la maturat în butoi din stejar german timp de 12 luni.
După maturare, licoarea își spune povestea de fiecare dată, prin parfum și arome din patru colțurile ale lumii. Jägermeister este ingredientul de petrecere și voie bună, în club, sau cine știe, poate la o partidă de vânătoare, adânc în pădurea cerbului.
ASPECT: Roșu Burgundia.
MIROS: Savurat sec sau în cocktail-uri, Jägermeister este mereu impunător. Ingredientele naturale ale acestui lichior sunt concentrate inițial în note intense de ierburi și citrice care pregătesc o revelație.
GUST: În varianta clasică, Jägermeister este un lichior al contrastelor: condimentat, dulce și fructat, cu note din coajă de portocală zaharisită, nucșoară și piper negru.
FINISH: Piperat și fructat.
Producătorul recomandă păstrarea lichiorului Jägermeister la rece și consumul la o temperatură precisă de -18°C.
84,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Aperol
Aperol - Bitter aperitiv 1L, Alc: 11%
Aperol este rezultatul a șapte ani de eforturi ale fraților Luigi și Silvio Barbieri, din orașul italian Padua, care au moștenit compania în 1912 de la tatăl lor Giuseppe. Bitter-ul Aperol a devenit popular în perioada interbelică pentru tinerii activi, iar în deceniile următoare, după război, băutura fraților Barbieri a devenit un brand cunoscut în toată Italia, mai ales după ce a devenit ingredientul principal din Aperol Spritz, o variantă a clasicului mix venețian de vin alb cu apă carbogazoasă.
Între anii 1980-1990, Aperol a devenit un brand cosmopolit în statele europene. În anii 2000, după ce a fost cumpărat de grupul Campari, și-a continuat ascensiunea în popularitate și a devenit una dintre băuturile asociate cu stilul de viață italian.
După mai bine de 100 de ani băutura fraților Barbieri este produsă după aceeași rețetă secretă în fabrica din Padua. Aperol aduce o parte fascinantă din cultura Italiei prin distilatul fin, infuzat cu ierburi, rădăcini și extracte din portocală ce oferă arome perfect echilibrate.
ASPECT: Roșu deschis cu tonuri de rubin.
MIROS: Parfumul aduce din start aroma de alcool fin, coajă de portocală și un amestec bogat de ierburi aromatice armonizate cu un praf de vanilie.
GUST: Pe papile este puțin catifelat, rotund și tare, deși are doar 11% volum alcool. Imediat intervine corpolența echilibrată, compusă din portocala intensă cu note de ierburi ce amintesc de chinică, rubarbă și gențiană. Ierburile sunt urmate momentat de lemn verde ce dă un gust amar plăcut, apoi sărat.
FINISH: Gustul final este lung, vegetal și amar, exact așa cum trebuie să fie un bitter italian.
72,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
ASPECT: Rose floare de piersic.
MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.
GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
45,39 RON Începând cu: 40,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zacapa
Zacapa - Rom Centenario 23 yo Solera - 0.7L, Alc: 40%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Centenario 23 este un amestec din romuri maturate între 6 și 23 de ani. Blendul oferă un profil aromatic dominat de caramel, stejar condimentat și fructe uscate, ce promovează priceperea maestrului de a crea un rom complex prin amestecul loturilor maturate după sistemul Solera.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Foarte dulce, cu note de alune, miere și ciocolată. Maturarea romului aduce în prim plan și arome de zahăr brun, fum și tutun.
GUST: La fel de dulce și fin, cu dulceață derivată atât din caramel, zahăr brun cât și din melasa distilată pentru acest rom.
FINISH: Textură groasă, corpolentă, ce persistă mediu cu note foarte slabe de fum din stejar.
224,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Brandy 7 stele - 1L, Alc: 40%
Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei.
Savurează gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.
Descoperă gustul echilibrat cu arome fructate, specific METAXA 7 Stele simplu, cu gheață sau în cocktailuri.
ASPECT: Culoare de ambră, cu reflexii de cupru.
MIROS: Piersici coapte, prune și flori uscate.
GUST: Bogat, cu note dulcegi de fructe coapte și caramel.
GUST FINAL: Prelung, generos, cu un final fructat.
107,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey Fire - 0.7L, Alc: 35%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție whiskey-ul este supus unui proces esențial pe care se bazează denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul de 70 de grade tărie este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este lăsat la maturare în butoaie din stejar, fabricate conform instrucțiunilor precise ale specialiștilor din distilerie.
Jack Daniel's Tennessee Fire a fost foarte așteptat încă dinainte de lansare, care a avut loc în anul 2014. Această rețetă are un amestec unic de Old No.7 și distilat aromat cu scorțișoară. Este dulce și picant, în același timp, oferă note intense de maturare și este unul dintre cele mai apreciate whisky-uri condimentate.
ASPECT: Chihlimbar deschis, auriu, cu reflexii elegante.
MIROS: Asediul aromatic începe cu un voleu de scorțișoară caldă, cereale prăjite cu praf de scorțișoară și alte mirodenii pe fundal.
GUST: Pe papile este intens, dulce și condimentat, ușor de băut după primele picături ce alunecă pe papile și le obișnuiesc cu notele lungi de scorțișoară. Textura onctuoasă, cu mult zahăr brun și unt se intensifică pentru a echilibra scorțișoara.
FINISH: Finalul aduce aroma de biscuiți digestivi cu scorțișoară, cereale și o notă de stejar ce domolește dulceața neastâmpărată.
94,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Saint Remy
Saint Remy - Brandy French Authentic VSOP - 0.7L, Alc: 40%
Brandy-ul Saint Rémy are o strânsă legătură cu istoria casei Rémy Martin, vărul mai ilustru care se află în topul producătorilor de coniac. În 1886, culturile de viță de vie ale casei Rémy Martin, aflate în vestul Franței, în Charente, erau grav afectate de phylloxera o boală răspândită în multe regiuni viticole ale Europei, în acea perioadă și mai târziu.
Plecat în căutarea unor culturi sănătoase de struguri, Paul-Emile Rémy Martin a găsit câteva varietăți bune, dar pentru brandy, nu coniac, pentru că acesta nu se mai afla în regiunea tradițională a coniacului. Paul-Emile și-a stabilit distileria în Machecoul o comună din partea istorică a Loarei Inferioare. Mai târziu casa franceză Saint Rémy a rămas aproape de faima vărului mai mare Rémy Martin prin exporturi internaționale, dezvoltarea gamei de băuturi și popularitatea crescută.
Strugurii albi și roșii culeși din regiuni ca Bordeaux, Burgundia sau Champagne sunt vinificați apoi distilați în coloane de condensare din cupru, după metoda tradițională, apoi maturate în baricuri din stejar franțuzesc. Pentru a crea acest V.S.O.P (very superior old pale), maestrul Cécile Roundaut, amestecă loturile cu pricepere și experiența celor 20 de ani de activitate în echipa Saint Rémy. După blend, brandy-ul este îmbuteliat în fabrica din Valea Loarei apoi este exportat în toate colțurile lumii.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, strălucitor.
MIROS: Saint Rémy se deschine cu note de alcool, înlocuite repede cu arome bogate de cireșe, agrișe și căpșuni sălbatice. Aromele fructate sunt urmate de cele florale, subtile, elegante, urmate îndeaproape de stejar cu ton de vanilie.
GUST: Echilibrat și rafinat cu papilele. Fructat și lemnos, cu note de vanilie ce formează un melanj clasic pentru o băutură distilată și maturată în Franța conform meșteșugului și regulilor vechi de sute de ani.
FINISH: Lung, fructat cu note slabe de lemn.
65,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zarea
Zarea - Vinars 7 Stele Gold Edition 23K - 0.7L, Alc: 40%
Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.
Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.
În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodcă.
ASPECT: Auriu-deschis, într-o ediție specială ce conține foițe de aur alimentar de 23 de karate.
MIROS: Un cupaj din distilat de vin, cu arome elegante de fructe roșii de livadă, copte, ce îmbină dulceața naturală cu o notă de lemn.
GUST: Echilibrat, cu arome intense și persistente de prună uscată și lemn de stejar.
FINISH: Dulceag, fructat și neted.
89,54 RON Începând cu: 80,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Brandy 5 stele - 1L, Alc: 38%
Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei.
Savurează gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.
Descoperă gustul floral și versatil, specific METAXA 5 Stele simplu, cu gheață sau în long drink-uri.
ASPECT: Chihlimbariu deschis.
AROME: Floare de portocal, cais și petale de trandafir.
GUST: Fin cu arome florale și note de vanilie și stafide albe.
GUST FINAL: Echilibrat, cu final floral.
83,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor