Vinuri de import

Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.


Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.


Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.


Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
Filtru
  • Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Super Tuscan Wine 2014 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Super Tuscan Wine 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Super Tuscan Wine 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

    Pentru acest vin, strugurii au fost recoltați manual între a doua săptămână din septembrie și a doua săptămână din octombrie 2014. După recoltare, strugurii au fost selectați cu atenție pe o bandă vibrantă la cramă. Urmează desciorchinarea și o presare ușoară. Fermentația alcoolică are loc în cisterne din oțel timp de 3-4 săptămâni la o temperatură controlată de 28°C. Un procent de 10% din vin este fermentat malolactic în baricuri, iar restul în cuve de oțel inoxidabil. În final, cupajul de 38% Cabernet Franc, 42% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon și 12% Petit Verdot este îmbuteliat și învechit încă 6 luni înainte de a fi comercializat.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Note intense și complexe de cireșe roșii, afine, mure, coacăze negre și prune, completate de condimente (piper, lemn dulce, condimente de turtă dulce), vanilie, mentol, indicii de stejar, cedru, tutun și chiar note pământii, de piele sau cafea.

     

    GUST: Parcă lăsat moștenire într-o amforă atemporală de strămoșii etrusci, Il Pino di Biserno este armonios și corpolent, atinge papilele gentil ca o fâșie de mătase. Apoi este mai sobru, mai rustic, cu arome intense de fructe negre (cassis, mure), cireșe de cafea, note dulci de fructe de zmeură, dar și note de tutun și stejar. Taninurile sunt fine, coapte, rotunjite și bine integrate. Finalul este lung, rafinat și persistent, cu o aciditate echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu carne roșie (vită, miel), în special fripturi sau antricot. Se potrivește bine și cu preparate din vânat sau brânzeturi mature.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 25 de ani). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Super Tuscan Wine 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Super Tuscan Wine 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Super Tuscan Wine 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

    Producția acestui vin începe cu o selecție atentă a strugurilor pe banda transportoare, urmată de desciorchinare. Pentru a păstra specificul fiecărui lot, fermentația alcoolică și macerarea au loc în rezervoare de oțel cu temperatură controlată, timp de 3-4 săptămâni, la o temperatură maximă de 28°C. Ulterior, are loc fermentația malolactică spontană. Maturarea vinului se realizează în două moduri: 75% din vin se maturează timp de 12 luni în baricuri de stejar francez, atât noi, cât și folosite. Restul de 25% din vin stăla maturare în cisterne din oțel.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet complex și stratificat, cu arome de fructe negre coapte (mure, coacăze negre, prune), completate de note de mirodenii dulci (ghimbir, vanilie), accente subtile de cacao, cafea cu lapte și note orientale. Se pot distinge și nuanțe balsamice, de mentă, eucalipt, grafit și un ușor fumé de la învechirea în baric.

     

    GUST: Plin, corpolent și catifelat, cu o textură densă și o mare eleganță. Prezintă o structură echilibrată, cu taninuri puternice, dar bine integrate și o aciditate vibrantă care îi conferă prospețime. Aromele din nas se regăsesc în gust, cu persistență de fructe de pădure (afine, vișine) și o notă minerală la final, care amintește de solul bogat în loess și nisip. Finalul este lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, în special fripturi de vită (filet de mușchi, T-Bone toscan), vânat, carne la grătar, dar și cu preparate pe bază de ciuperci sau brânzeturi maturate. Poate fi o alegere bună și alături de pui cu lămâie și ardei iute sau vită fiartă cu fasole și roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Camille Braun

    Domaine Camille Braun - Alsace Prima Riesling AOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Camille Braun este o proprietate de familie situată în satul Orschwihr, în inima regiunii Alsace, Franța. Fondată în 1960, aceasta este astăzi condusă de Christophe și Chantal Braun, care continuă tradiția viticolă a familiei, îmbinând respectul pentru terroir cu o abordare modernă.

     

    Domeniul se întinde pe aproximativ 15 hectare de viță-de-vie cultivată pe diverse tipuri de sol – calcaroase, argilo-calcaroase, gresii și granitice – dispuse pe colinele însorite ale Alsaciei, în zone renumite precum Pfingstberg, Bollenberg, Lippelsberg și Kaefferkopf.

     

    Rieslingurile, inclusiv cuvée-ul Prima, sunt maturate pe drojdii fine pentru mai multe luni, uneori chiar până la un an, ceea ce conferă vinului profunzime, finețe și o textură catifelată. Rezultatul este un vin pur, elegant și precis, care exprimă fidel mineralele și rafinamentul terroir-ului alsacian.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Expresiv și elegant, cu arome de citrice proaspete, mere verzi, pere și flori albe, completate de nuanțe minerale delicate și tonuri subtile de piatră umedă.

     

    GUST: Pe papile, vinul se arată echilibrat și fin, cu o aciditate crocantă care susține prospețimea și structura. Aromele de fructe albe și citrice se împletesc cu note minerale și florale, iar gustul final este persistent și elegant, cu impresii de citrice confiate și un ton ușor sărat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete, brânzeturi fine sau sushi. Este potrivit și ca vin de relaxare, savurat simplu, pentru a-i aprecia finețea și mineralitatea.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14% Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Cheval Noir

    Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.

     

    Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.

     

    Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchet complex și sofisticat, cu note de cireșe negre, prune coapte și coacăze, completate de accente de condimente dulci, cacao și ușoare nuanțe de tutun și cedru.

     

    GUST: Pe papile este corpolent și bine structurat, cu taninuri fine și mătăsoase care îi conferă eleganță. Fructele negre coapte se împletesc cu note de vanilie și ciocolată, iar finalul este lung și armonios, cu o notă subtilă de lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri intense, pentru a-i pune în valoare complexitatea și profunzimea.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    255,31 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    460,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Tarcisio Lugana este un vin din soiul Trebbiano, produs în localitatea Lugana (Denumire de Origine Protejată). Strugurii culeși din podgoria aflată în partea de sud a lacului Garda, sunt vinificați prin macerare la rece pentru 8 - 12 ore, presare ușoară și fermentare la temperatura de 16 - 18°C, urmată de maturare scurtă în vase din oțel.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromă delicată de flori albe, piersici coapte și pere suculente, completate in plan secund de citrice și o tușă de migdală.

     

    GUST: Catifelat și armonios, cu aciditate plăcută care pune în valoare gustul fructat. Note de piersică albă, pere și o adiere minerală se contopesc într-un postgust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, cu pește la grătar, fructe de mare, risotto cu legume de sezon sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14% La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    La Bastide Saint Dominique

    La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, CLAIRETTE, GRENACHE BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

    Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 2 hectare de viță de vie, cu vârsta de 35 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt presate pneumatic și fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Cupajul alb de 50% Viognier, urmat de 25% pentru Clairette și Grenache Blanc este maturat câteva luni în cisterne, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: La nas vinul aduce arome de caise și dulceață din fructe dulci și exotice, cum ar fi ananasul și rambutan.

     

    GUST: Proaspăt și acidulat, vinul păstrează aromele de fructe exotice și în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carpaccio de ton cu ulei piperat, iepure la cuptor cu sos de roșii, creveți, homari sau langustină pe grill și brânză din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 4 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Château Haut-Bailly

    Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bailly este un domeniu viticol de prestigiu situat în regiunea Pessac-Léognan din Bordeaux, Franța. Vinurile casei au primit clasificarea de calitate „Cru Classé” în Graves în 1953 și 1959. 

     

    Metodele de producție de la Château Haut-Bailly combină recolta manuală a strugurilor din vii cu soluri bine drenate, vinificația atent controlată în tancuri termo-reglate și fermentația malolactică parțială în butoaie, urmată de maturarea de 16 - 18 luni în butoaie de stejar francez, dintre care 50-65% noi, pentru a obține vinuri complexe, echilibrate și de înaltă calitate.

     

    În 2017 primăvara caldă a favorizat o creștere rapidă, iar în ciuda ploilor excepționale din iunie, seceta din iulie și august a creat condiții ideale pentru maturarea strugurilor. Înflorirea a avut loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar veraison-ul a fost regulat și timpuriu. Recolta, care s-a desfășurat între 13 și 29 septembrie, a fost redusă ca volum, dar de înaltă calitate: Merlot-ul s-a evidențiat prin prospețimea fructată și echilibrul său, iar Cabernet Sauvignon a oferit prospețime aromatică și structură tanică plăcută. Cupajul este completat de soiuri roșii Petit Verdot și Cabernet Franc.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte (mure, coacăze negre), urmate de note de tabac, lemn de cedru, cacao și un strop de vanilie. Aromele evoluează spre accente florale și minerale fine.

     

    GUST: Structură plină și echilibrată, cu taninuri suple și catifelate. Gustul de fructe negre este susținut de note de pământ umed, nuci și condimente ușoare. Gust final lung și elegant, cu o aciditate bine integrată și o senzație minerală persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață la cuptor sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 25 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu închis.

     

    MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.

     

    GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Floral, delicat, cu arome de fructe roșii, note de vanilie și pere galbene din livezile provensale.

     

    GUST: Alintă papilele cu note mai vioi de fructe roșii, rafinate în căpșune și completate de grepfut roz ce aduce un gust final lung, sec, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O cină în doi sau o petrecere în grădină este momentul de strălucire pentru acest vin, fie că îl savurați simplu sau cu preparate din carne de porc, carne de pasăre, crustacee, dar și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    97,31 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Strabone este obținut din 100% struguri din soiul Primitivo, recoltați din zona Taranto, presați ușor, desciorchinați, macerați și fermentați la temperatura de 22-26°C. timp de 6/8 zile. Maturarea vinului are loc în butoaie din stejar de 10-20 de hectolitri timp de 4 până la 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome pronunțate de fructe de pădure coapte, cum ar fi afinele, căpșunile și merișoarele, însoțite de nuanțe de ierburi uscate și tutun negru.

     

    GUST: Plin și catifelat, cu taninuri moi și elegante. Gustul de fructe este echilibrat de note subtile de tutun și piele, oferind o senzație de prospețime și o postgust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne roșie, cum ar fi miel sau vită, paste cu sosuri bogate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier. 

     

     

    ASPECT: Roz somon, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet proaspăt, în care se disting note de fructe roșii (căpșuni, zmeură) și flori delicate, cu o ușoară adiere aromatică de fructe de pădure.

     

    GUST: Vinificarea în demisec aduce o textură cu aciditate echilibrată și o dulceață discretă din fructe roșii dulci-acrișoare; alcoolul este bine integrat, iar finalul este mediu spre scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive, salate proaspete, preparate cu fructe de mare sau pește slab, și pentru momente relaxate la soare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Petit Chablis Regnard AOC, 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Petit Chablis Regnard AOC, 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Petit Chablis Regnard AOC, 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PETIT CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de Baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, ușor petiant.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe albe (măr verde, piersică), citrice (lămâie) și note minerale, cu accente subtile de flori albe și ierburi proaspete.

     

    GUST: Vinul are o textură ușoară și catifelată, cu o aciditate bine integrată, care susține prospețimea și echilibrul. Gustul final este curat și persistent, cu o notă minerală caracteristică terroir-ului din Chablis.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din pește și fructe de mare (sushi, homar, scoici), brânzeturi proaspete sau ca aperitiv elegant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16% Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%

    Purcari

    Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2023 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Pastoral apropie simțurile de vinurile tradiționale dulci, cu arome fructate. Coacăze negre, coapte, prune afumate pe lojniță, ciocolată neagră și o tușă de vanilie ce inspiră maturarea în butoaie din stejar.

     

    GUST: Textura de mătase, țesută din arome de fructe negre și taninuri șlefuite de stejar, pe un fundal cu alcool perfect integrat. În postgust aduce nuanțe de fructe confiate și lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pentru momente de reflexie și mese de zi cu zi, unde se înțelege grozav cu deserturi bogate în ciocolată neagră, torturi cu fructe de pădure și chiar degustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2024 - 0.75L, 14.5% Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2024 - 0.75L, 14.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2024 - 0.75L, 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome fine de flori albe (salcâm, gălbenele), citrice (lămâie, lime) şi fructe galbene crocante (piersică, coajă de mandarină), urmate de nuanţe subtile de fân uscat şi minerale elegante cu iz de silex umed.

     

    GUST: Textură medie, cu aciditate proaspătă care susţine fructele și evidenţiază caracterul soiului Chardonnay. La final apare o ușoară notă sărată-minerală care adaugă complexitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potriveşte de minune cu peşte alb la grătar sau în sos uşor de lămâie, scoici şi midi, pui gătit uşor, salate sofisticate cu brânzeturi cremoase sau legume verzi, chiar şi ca aperitiv elegant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Sapiens Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Sapiens Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Sapiens Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție. Așa cum se procedează pentru toate vinurile Purcari, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Cupajul este realizat din două soiuri roșii: Cabernet Sauvignon 90% și Saperavi 10%. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Sapiens rose este o reflexie a terroirului armonios prin siajul aromelor de fructe roșii de sezon, dintre care se disting tonuri de căpșuni, zmeură și fructe de pădure.

     

    GUST: Proaspăt și echilibrat, cu aciditate vibrantă care susține arome de fructe roșii și citrice. Gustul final este curat și revigorant, lăsând o senzație de prospețime persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele aperitive, salate verzi cu brânzeturi de capră, carpaccio de somon, preparate pe bază de pui la grătar sau sushi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Le Gay - Pomerol AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Le Gay - Pomerol AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Le Gay

    Chateau Le Gay - Pomerol AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Le Gay este un domeniu viticol renumit situat în Franța, în regiunea viticolă Bordeaux, în mica localitate Pomerol, pe malul drept al râului Gironde. Proprietatea se întinde pe o suprafață de 12 hectare, dintre care 10,5 hectare sunt cultivate cu viță de vie.

     

    Culturile de viță de vie aflate pe domeniul Château Le Gay sunt plantate pe soluri excepționale de argilă și pietriș, tipice regiunii Pomerol. Majoritatea viilor au o vârstă medie de aproximativ 40 de ani. Culturile dominante sunt din soiul Merlot (90%), cunoscut pentru fructuozitatea și finețea sa, completat de Cabernet Franc (10%), care adaugă complexitate și structură vinului

     

    Vinificarea la Château Le Gay se realizează cu mare atenție la detalii. Strugurii sunt supuși unei macerații reci, urmate de fermentație în butoaie de stejar franțuzesc noi, utilizând tehnici de microvinificație pentru a exprima caracteristicile autentice ale terroirului. Maturarea vinurilor se întinde până la 18 luni în aceleași butoaie noi de stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul aduce o structură aromatică clasică, cu note de vișine, coacăze și prune uscate, afumate, împletite cu accente florale delicate de iris și tușe fine de vanilie și salvie.

     

    GUST: Pe măsură ce respiră, arome concentrate se relaxează și fac loc unor taninuri catifelate și rotunde, susținute de o aciditate vibrantă. Fructele negre și condimentele subtile aduc un postgust lung și memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se armonizează cu eleganță alături de preparate din carne roșie la cuptor sau la grătar, vânat, brânzeturi maturate și preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cecilia Beretta - Trebbiano di Lugana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Cecilia Beretta - Trebbiano di Lugana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Cecilia Beretta

    Cecilia Beretta - Trebbiano di Lugana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOC - LOMBARDIA & VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Cecilia Berreta este brand de vin creat în Italia, la începutul anilor ’80, de Umberto și Alessandro Pasqua cu scopul de produce vinuri de calitate superioră, cu personalitate puternică. Producția a început cu strugurii din podgoriile Mizole și San Felice, care oferă vinuri reprezentative pentru zonele Valpollicela și Soave.

     

    Vinurile Cecilia Beretta sunt rezultatul unei culturi unice și bogate: legătura omului cu natura, evidențiată prin redescoperirea soiurilor de struguri antice cum este Corvina. Producția este concentrată pe o gamă mică de vinuri premium, obținute și din alte soiuri roșii și albe ce oferă aproximativ 2200 de sticle în total.

     

    Cecilia Beretta Trebbiano di Lugana este produs din soiul alb macerat la rece, presat apoi limpezit parțial și fermentat cu drojdii selecționate în cisterne din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, strălucitor.

     

    MIROS: Un vals aromatic rafinat, unde note de citrice proaspete și mere verzi dansează cu tușe florale de iasomie și accente minerale discrete. Toate aromele sunt învăluite într-un siaj persistent de ierburi proaspete.

     

    GUST: Echilibrat și energic, cu o aciditate ce trezește papilele ca o briză marină în Chioggia. Nuanțe de pere suculente și lămâie se topesc în tonuri ușor sărate și aduc un postgust lung, echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește ușor locul printre preparate cu fructe de mare proaspete, risotto cremos cu legume sau brânzeturi moi. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    75,02 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13% Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine du Nozay

    Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe domeniul Nozay vița de vie este hrănită de un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră. Din era geologică Kimmeridgian au rămas fragmente de piatră cu minerale și clei ce oferă soiurilor mineralitatea evidentă. Tot în Sancerre, unde se află podgoria Nozay, solul este bogat în fosile de crustacee care se albesc pe măsură ce se usucă și devin albe, de aceea în zonă este văzut adesea ‘pământul alb’.

     

    Boabele sunt stoarse cu presă pneumatică pentru cel mai pur must, iar fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil în formă de butoi și în vase de teracotă. În timpul vinificării nu se adaugă dioxid de sulf sau drojdie. Mustul este lăsat să fermenteze cu drojdia proprie, fără aditivi și fără reglarea temperaturii.

     

    Timpul și natura sunt lăsate să creeze acest vin, pentru a oferi tuturor prospețimea și aromele pline de viață ale strugurilor crescuți cu grijă în terroir-ul din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de citrice, dezvăluite de grepfrut, litchi și lămâie, piersică galbenă,  

     

    GUST: Cu o aciditate bine dozată și o structură ce are la bază note fructate, dominate de pară în sirop. Post gust scurt, puțin dulce și sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitivele cu brânză crottin de chavignol, feluri principale cu carne de pasăre - pui cu fenicul, ficat de vită lionez sau stridii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchestul se deschide suav, cu note de violete proaspete, fructe de pădure și mirodenii concentrate în tușe de piper. Printre toate acestea se strecoară adierea de ierburi mediteraneene, șoptite de mirt, rozmarin și lemn rumenit.  

     

    GUST: Cucerește prin prospețimea și corpul echilibrat, taninuri fine și note de fructe roșii sălbatice. Postgust mediu, sec ușor lemnos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit atât pentru o degustare personală - savurat simplu pentru a-i descoperi complexitatea - cât şi ca partener al unui meniu cu carne roșie (rață, vânat), ciuperci, mâncăruri cu sosuri intense sau brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45-60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă